Elmondanátok nekem, hogy Isten hogy "keletkezett"?
még jó, hogy provokáció, amit csinálsz. először csík "kiváncsi" vagy. aztán meg: "Akkora hülyeség, ebben csak a nyomorult emberek hisznek."
"honnan szerezte azt a fene nagy hatalmát?"
"mit mondanak ezek a mindenttudók."
ne mondd már, hogy nem hallod a szavaidban a gúnyt és az ironiát.
na, de hogy a kérdésre is válaszoljak:
annyira bonyolult és összetett ez a kérdés, hogy valóban sok átlag embernek nehéz erre elfogadható, egy-két mondatban megfogalmazható választ adni.
ha tényleg érdekel ez az egész, akkor azt ajánlom, keress meg egy (lehetőleg református) lelkészt. azért írok reformátust, mert egy kicsit "világiasabban" szemlélik a Bibliát, mint a katolikusok. sokkal közelebb fog hozzád állni a válasza. ő sem egy-két mondatban fejezi majd ki magát, talán rá tud világítani számodra az egész lényegére.
Szerintem a kérdezőnek sem pap, sem lelkész nem fog tudni - az ő értelmi szintjének megfelelő -választ adni. Tipikus konzumidióta, aki az Agora, Da-Vinci-kód stb filmekböl szerzi információit. Ha elvégezte volna az általános iskola felső tagozatát - talán még nem késó - nem tenne fel ilyen stupid kérdéseket, mert benne van a tananyagban.
OFF. Az iskolában, ahol tanítok - már az alsó tagozatosok is körberöhögnék egy ilyen kérdésért.
11:34 vagyok kiegészíteném azzal, hogy én is régen úgy gondoltam, hogy milyen sok hülyeség van a Bibliában.
aztán egy Istentiszteleten a lelkész arról beszélt, hogy még mély vallásos embereknek is milyen nehéz a Bibliában Krisztus csodatételeiről olvasni, mert ésszel felfoghatatlan, szó szerint értelmezve irreális dolgokról van szó.
aztán azt mondta, hogy mint mást sem, ezt sem kell szó szerint értelmeznünk. pontosabban valószínűleg mindegyik "csodára" volt racionális magyarázat, csak a tudomány akkor még nem volt elég fejlett és az emberek azt csodaként élték meg. pl. egy napfogyatkozást, egy ember hihetetlen gyógyulását, ilyeneket.
és ahogy ezt elmondta a lelkész, egy kicsi közelebb kerültem az egészhez, megfoghatóbb lett számomra.
lehet, hogy Isten létezésének ténye is egy ilyen misztérium most még és esetleg több száz év múlva kapunk a létezésére magyarázatot. de nem mondhatjuk az, hogy baromság az egész, csak azért mert valamit nem tudunk ésszel felfogni
11:42
Hű de szépen nem találtál el semmit. :D A nyolc év alatt végig kitűnő voltam, és képzeld, 7 évig tanultam hittant, de nevetségesnek találtam. Mert én ésszerűen gondolkodó, ép elméjű ember vagyok. Megengedek magamnak egy kis illetlenséget, ha már te - tanár létedre - ezt teszed. Ne akarjon már engem egy 6-10 éveseket tanító nénike kioktatni. Komolyan ezzel akarsz "menőzni"? Szánalmasabb munkát elképzelni is nehéz, gondolj csak bele. Egy középiskolás tanuló könnyűszerrel elvégzi a munkádat.
Amúgy nem tudom, hol élsz, de az én környezetmben azokat röhögik ki, akik nem létező dolgokban hisznek.
nem függ össze egyenes arányban az intelligencia és a jegyek.
mit szólsz egyébként ahhoz, hogy pl. Einstein, de még sok más nagy koponya is vallásos volt? ők is barmok talán?
"nem tenne fel ilyen stupid kérdéseket"
Hmm, tanító? Az én korosztályom beszél így. 15 éves vagyok, egyébként a gyönygösi Vak Bottyánba járok, közgére, 4,5-ös átlagom lett évvégén. Szóval ki a hülye? Többre viszem majd, mint te. ;)
A beszélgetést egy református pappal, hogy komolyan gondoltam-e, még nem tudom. De egész nagy esély van rá, de csak a jövő tanévben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!