Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért akarják egyesek annyira...

Miért akarják egyesek annyira tudományosan bizonyítani Isten létét, ha egyszer Isten kívül áll ezen a világon?

Figyelt kérdés
Vagyis ebből következik, hogy se nem bizonyítható, se nem cáfolható a léte.
2017. dec. 12. 13:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/83 anonim ***** válasza:
0%

"Ha leírod nekem max. 10 rövid mondatban, azt elolvasom."

Hagyjuk.

2017. dec. 15. 14:20
 82/83 anonim ***** válasza:

"Szóval: AZ az isten nem létezik, akit a keresztények 90%-a elképzel magának. "

Ácsi, látom nem értettél meg! Ami biztosan nem létezik, az az, amilyennek te elképzeled a keresztény Istent!

A keresztények többsége aligha osztja az elképzeléseidet arról, mit kéne jelentsen az, hogy Isten végtelen.

2017. dec. 15. 16:39
 83/83 anonim ***** válasza:

Igen, ez is elég érdekes dolog.

Elég sok hívő nem képes elképzelni a végtelent, vagy nem képes egyszerre több szempontot figyelembe venni.

Ettől még azt mondják, amit én - csak legfeljebb nem értik, hogy ez mit jelent.

Ezt próbálom itt bemutatni, de nem igazán értik.

A másik kedves dolog, hogy amikor egy hívővel már nagyjából tisztáztam a dolgokat, akkor kerül elő egy másik hívő, és rögtön azzal kezdi, hogy "de hát az isten egészen más"... persze, mert ő másféle istenben hisz.

Gyakorlatilag ma már amennyi hívő ezen egyáltalán elgondolkodik, annyiféle hit születik.

2017. dec. 15. 19:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!