Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért akarják egyesek annyira...

Miért akarják egyesek annyira tudományosan bizonyítani Isten létét, ha egyszer Isten kívül áll ezen a világon?

Figyelt kérdés
Vagyis ebből következik, hogy se nem bizonyítható, se nem cáfolható a léte.
2017. dec. 12. 13:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/83 anonim ***** válasza:

#59:

akiről te beszélsz, az NEM egy végtelen isten.

Egy végtelen isten pl. SOHA nem kényszerül kompromisszumra, ezért nem is kell választania a jóság és az igazságosság között, ahogy te képzeled.

2017. dec. 14. 12:55
 62/83 anonim ***** válasza:
11%

"Szerinted az evangéliumokat kik irták?

Lukács a kivétel, de ő is szemtanúk elbeszéléseit irta le, a szemtanúk vallomásait olvassuk, nem Lukács képzelgéseit.

Pál szintém szemtanú. Többször találkozott a feltámadott Jézussal. "

??? írtam indoklást, így nem értem, miért írtad le ugyanazt. Ilyenkor tudomásul kell venni egymás véleményét és zárni, nem leírni ugyanazt ismételten. Szerintem ...

"Feltételezéseket és következtetéseket a jog sem tényként határoz meg. "

Tehát ha valakit úgy lőnek le, hogy nincs szemtanú, akkor sosem ítélik el a tettest? Ezt nem gondolod te sem komolyan szerintem

Fura, mikor egy keresztény ennyire meg akar felelni a Bibliát támadó ateistáknak, és a hittestvérét támadja. De ez van, meg van írva

Szóval, ha te nem láttad, hogy Picasso festett egy képet, akkor nem is hiszed el, pedig a stílus alapján 100%-osan bizonyítják a szakértők...

De ok elfogadom, hogy ezeket te nem fogadod el. Kár tovább vitatkozni

2017. dec. 14. 15:33
 63/83 anonim ***** válasza:
8%

"Miféle indoklást? "

Hagyjuk, sok lehetett ez neked

""Mivel a természettudományok eleve kizárják a természetfölöttit mint magyarázó okot"

1: Nem zárják ki, csak nem számolnak vele, mivel semmit nem lehet bizonyítani ezzel. Miféle bizonyíték az, hogy "isten ezt tette, és kész" ? "

Jól van bogaram, más szavakkal leírtad ugyanazt. Sikerült magad cáfolni. Én egy kávét kérek:)

A többit a wikipédiával csörtézd le:D

"Mert meséket azt könnyű írni"

Beláttad, hogy a törzsfejlődés mese? El sem hiszem:))) Már megérte

" Létezhet - csak éppen semmit nem tudhatunk róla. "

Kérdezz engem, rengeteget tudok Istenről

"Mivel bizonyos esetekben NINCSEN más! "

Óriási fazon vagy:))) Te szoktál hinni magadnak?

"Írd le még egyszer a bizonyításodat röviden. "

Már megint:))) Leírtam ennél a kérdésnél hosszan, ha nem érted kérj meg valakit, hogy foglalja össze röviden

"Nem fogadok el km-es írásokat, amelyeket idézni szoktál és amelyek a kifárasztásra játszanak."

Ugye, hogy milyen zavaró Pombe/Cerevisiae?

"TE írd le a saját szavaiddal és IDE írd le. RÖVIDEN. "

Kötekedhetnéked van, mi? De a filozófiai szakszöveg túl magas neked:) A komoly tudományok nem olyanok, mint a törzsfejlődés, hogy mindenki saját szavaival ötletelget, ez nem tudomány:) Olvasd el a Turay könyvet

2017. dec. 14. 15:39
 64/83 anonim ***** válasza:

"Tehát ha valakit úgy lőnek le, hogy nincs szemtanú, akkor sosem ítélik el a tettest?"

Látod: ez vagy te. Úgy csavarod ki a dolgokat, ahogy éppen tetszik.

Tudod, közvetett bizonyíték alapján nem ítélnek HALÁLRA, a jobb helyeken. Ott sem, ahol még van halálbüntetés.

Ilyenkor addig vizsgálják a dolgot, amíg valaki megtörik, és bevallja, hogy hol hazudott.

Ezen kívül még sokszor a pszichológus is nézi, hogy összeáll-e a vallomás.

Szerencsére nem úgy dolgoznak, ahogy te...

2017. dec. 14. 15:52
 65/83 anonim ***** válasza:
91%

Hagyd, 71%-os, nem éri meg! Akit se a tények, se a logika, se az észérvek nem győznek meg, mert úgyis csak a szavaidat forgatja ki, arra felesleges az időt pazarolni.

Az írásai alapján úgyis csak egy provokatív álkeresztény kiskamasz, még van esélye hogy mire felnő, némi értelem is szorul belé. De jelen pillanatban még hozzá szólni is felesleges.

2017. dec. 14. 16:07
 66/83 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy lehetsz ilyen biztos abban, hogy a végtelen Isten szeretete nem jár kompromisszumokkal. Ami keveset eddig megtanultam a szeretetről, az az, hogy fájdalommal, lemondással és önfeláldozással jár. Ha Isten eldöntötte, hogy szabad akaratot ad nekünk, akkor köti a saját szava. Nincs szeretet szabad akarat nélkül. Bár sajnálja, hogy a szabad akaratunkkal ártunk magunknak, azt nem sérti meg. Ezt a törvényt Ő alkotta meg, és tartja magát hozzá. Olyan értelemben tényleg nem végtelen, hogy akár önmagával meghasonlana, mert annak nem is volna értelme. Az igazságosság és a szeretet ezt a fajta ellentmondását úgy oldotta fel, hogy ember formájában jelent meg közöttünk, kegyelme testet öltött Jézusban és áldozatában. Csak e kegyelemnek az elfogadása által oldódik meg végérvényesen az emberi bűn problémája, és békülhet ki az ember, Istennel.

2017. dec. 14. 19:57
 67/83 anonim ***** válasza:

"hogy lehetsz ilyen biztos abban, hogy a végtelen Isten szeretete nem jár kompromisszumokkal."

Azért, mert ez egyértelmű.

Egy végtelen isten SOHA, SEMMIBEN nem kényszerül kompromisszumra. Különben mitől lenne végtelen?

"Ami keveset eddig megtanultam a szeretetről, az az, hogy fájdalommal, lemondással és önfeláldozással jár."

Állj, állj!

NEKED ezzel járhat, meg a többi véges lénynek. Istennek meg nem.

"Ha Isten eldöntötte, hogy szabad akaratot ad nekünk, akkor köti a saját szava."

Úgy beszélsz a szabad akaratról, mintha az bármikor romba dönthetne bármit, pedig ez nem igaz. Egy végtelen istennél a szabad akarat ELLENÉRE mindig pontosan az történik, amit szeretne.

Mi is képesek vagyunk olyan rendszereket készíteni, amelyek olyanok, mintha szabad akaratuk lenne, aztán mégis úgy működnek, ahogy mi szeretnénk.

Isten erre ne lenne képes?

"Nincs szeretet szabad akarat nélkül."

Tehát akkor a fejlettebb állatoknak mindnek szabad akarata van?

Erről idáig még nem hallottam.

"Bár sajnálja"

Na állj!

Isten miért teremtett volna olyan világot, amiről ELŐRE tudta, hogy rossz lesz? Egy végtelen isten nem kényszerül erre: az ő világa egészen pontosan olyan lesz, amilyenre szeretné. Nincs eltérés.

2017. dec. 14. 22:11
 68/83 imakommandós ***** válasza:

Eltértek a tárgytól nagyon.

A kérdés az volt, hogy tudományosan bizomyitható e Istem?

2017. dec. 14. 23:26
 69/83 anonim ***** válasza:

Már rég megválaszoltuk: NEM.

De cáfolható, és cáfolt is.

Olvass vissza.

2017. dec. 14. 23:55
 70/83 imakommandós ***** válasza:
Véleményem szerint a legerősebb KÖZVETETT bizonyiték a fizikában van. Ez pedig az univerzum finomhangoltsága.
2017. dec. 15. 07:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!