Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez nem napi jehovista kérdés,...

Ez nem napi jehovista kérdés, hanem más: ezt hogyan kell értelmezni?

Figyelt kérdés

A Biblia ezt írja: Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.

Egy tanú szerint:

Ha lesz is gyermek, az nem Isten jóváhagyásával történik, hanem a test természeténél fogva képes utódot nemzeni.

Én úgy olvasom a Bibliából, hogy minden élet Istentől van. Akkor a tanúk valami kettős teremtésben hisznek? Ha nem Isten adja a mocskos és gusztustalan parázna kapcsolatba a gyermeket (érezd az iróniát), akkor ki?

Azt is olvasom a Bibliában, hogy az ő lelke által van élet, hisz magát az életet még a tudomány sem képes megfogni, hogy micsoda. A tanúk szerint akkor a büdös fattyúknak az élete nem Istentől van?

(igen, eléggé fel vagyok háborodva. Szerintem minden élet értékes és mindenki Istentől van és mindenki ajándék)

2017. nov. 29. 13:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/72 anonim ***** válasza:

Jehova Tanúinak tanításaival nagyobb részt én sem értek egyet, de nem gyűlölöm a Tanúkat, próbálom őket a helyes irányba terelgetni, nem veszekszek velük, nem csúfolom őket, nem írok róluk lekezelő és kritikán aluli stílusban, szemben itt az oldalon, magukat kereszténynek nevező néhány hozzászólóval. Jehova Tanúit még soha nem halottam olyan stílusban válaszolgatni itt, mint ahogyan megnyilvánulnak az előbb említett keresztények.

Te, kedves kérdező, nyilván jól ismered a Bibliát, mert ezt állítod. Akkor tudod, hogy Isten neve Jehova, ha tetszik, ha nem. A jehovista szó nem tudom, hogy mit jelent, de úgy gondolom, hogy ez sértő az Istenre nézve.

2018. jan. 26. 16:12
 72/72 anonim ***** válasza:

A kérdező a kereszténységéről méltó bizonyságot tett. A kérdését érintő témát szó szerint veszi, mintha Isten nem tehette volna meg, hogy lefektesse a szaporodás törvényét, ami magától folytatódik. Minden természettudományos törvény hasonlóan működik. Sem a villámomat, sem a mennydörgést nem Jehova okozza, de az Ő törvényi alapján működnek. Tehát tőle vannak!

A válaszom második felével nem is foglalkozott, csak kritikán aluli módon sértegette Isten nevét és személyeskedett.

No, ennyit erről.

2018. jan. 26. 17:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!