Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez nem napi jehovista kérdés,...

Ez nem napi jehovista kérdés, hanem más: ezt hogyan kell értelmezni?

Figyelt kérdés

A Biblia ezt írja: Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.

Egy tanú szerint:

Ha lesz is gyermek, az nem Isten jóváhagyásával történik, hanem a test természeténél fogva képes utódot nemzeni.

Én úgy olvasom a Bibliából, hogy minden élet Istentől van. Akkor a tanúk valami kettős teremtésben hisznek? Ha nem Isten adja a mocskos és gusztustalan parázna kapcsolatba a gyermeket (érezd az iróniát), akkor ki?

Azt is olvasom a Bibliában, hogy az ő lelke által van élet, hisz magát az életet még a tudomány sem képes megfogni, hogy micsoda. A tanúk szerint akkor a büdös fattyúknak az élete nem Istentől van?

(igen, eléggé fel vagyok háborodva. Szerintem minden élet értékes és mindenki Istentől van és mindenki ajándék)

2017. nov. 29. 13:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
81%

Jól van, Coccomaci, veled nem érdemes vitatkozni.

Még jó, hogy nem a te szavaidat tartalmazza a Biblia.

Most már csak egyre felelj: Isten szereti vagy nem szereti a házasságon kívül fogant gyermekeket? Ennyi lenne mára.

2017. nov. 30. 07:18
 32/72 anonim ***** válasza:

Sajnos a harag, vakká teszi az embert.

Azt írtam, hogy ha addig a napig nem változtat az ember az életén, akkor történik ez meg.

(Malakiás 4:1) . . .nem hagy rajtuk sem gyökeret, sem ágat.

Ha megsérül a gyökér, a fa többi része is megérzi hatását.

Az olyan pusztítás, amely nem hagy maga után sem gyökeret, sem ágat, azt jelképezi, hogy kiirtatik egy család vagy egy csoport; illetve teljes pusztulást is jelent, amelyből nincs felépülés

Azon a napon, amikor számot kell adni Jehovának, az ’ágnak’ és a ’gyökérnek’ ugyanaz lesz a sorsa, vagyis a kisgyermekek ugyanazt az ítéletet fogják kapni, mint a szüleik.

Ha ti (a gyökerek) nem őrzitek meg jó hírneveteket Jehovánál, mi történik a gyermekeitekkel (az ágakkal) az ő haragjának napján?

S ilyet hogy "büdös fattyú," nem írtam, azt te írtad.

Jehova és Jézus mindenkit szeret, de a türelmével, nem lehet vissza élni.

Jézus azért halt meg, hogy visszavásárolja azt ami elveszett. De a halála azokra érvényes, akik nem éltek vissza ezzel az elrendezéssel, hanem igyekeztek összhangba hozni az életüket Isten erkölcsi mértékeivel, és helyes imádatot gyakoroltak.

Most a türelmi időszakot éljük. Én arról a napról beszélek, ami Isten haragjának a napja.

S nem ítélkezek senki felett, mindössze a Bibliából idéztem. Ezeket a verseket semmibe veszik az emberek, pedig nem véletlen lett leíratva.

Azért mert Isten szavából írok egy gondolatot, az nem az Én ítéletem, hanem Istentől jövő gondolat, ami megmásíthatatlan.

2017. nov. 30. 08:06
 33/72 A kérdező kommentje:
Tehát még a kérdést sem sikerült felfognod. Végtelenül sajnállak.
2017. nov. 30. 08:40
 34/72 anonim ***** válasza:

"Ha ti (a gyökerek) nem őrzitek meg jó hírneveteket Jehovánál, mi történik a gyermekeitekkel (az ágakkal) az ő haragjának napján?"

Mégegyszer megpróbálok rávilágítani arra, hogy a te felmenőid között is volt nem egy bűnös. Parázna, gyilkos rabló vagy ilyesmi. Ha ő, mint gyökér ilyen volt, mi lesz veled ággal, Jehova haragjának napján? Gondolkozz el ezen is.

2017. nov. 30. 08:47
 35/72 anonim ***** válasza:
83%

Ugyan már utolsó,a Jehova tanúk makulátlanok,ha volt is a felmenőik között bűnös,ők olyan tiszták,hogy ez mind érvénytelen. Nem mondhatsz olyat egy tanúra és a kompániájára,hogy bűnös,hát hogy képzeled (?)...

Bucimaci,rólad meg csak annyit,hogy nem csalódtam,ugyanúgy kerülgeted a kérdést,ahogy szoktad is,természetesen nem írtad le,hogy egy parázna kapcsolatba született gyereknek mégis min kéne változtatnia,min tudna egyáltalán változtatni,miért lenne az ő dolga helyretenni a szülei kapcsolatát és amikor mások ítélgetéséről van szó,miért élsz az Ószövetségben,bezzeg mikor titeket ítélnek meg,takaróztok az Újszövetséggel. Aztán amikor olyat írsz,ami embertelen,sőt továbbmegyek,istentelen,akkor takarózol a Bibliával és Isten háta mögé bújsz,hogy "de hát ezt Ő mondta". Nagyon alattomos vagy és kettős mércével élsz,mert míg másokra nemlétező bűnöket olvasol rá,meg halálbüntetést csak azért mert beleszülettek valahová,aközben azzal nem foglalkozol,hogy a te felmenőid sem voltak ám makulátlanok,tehát gyakorlatilag a saját szavaiddal ítélted halálra magad,mert ahogy a fölöttem író is mondta,te is leszármazott vagy és tuti nem élt az összes felmenőd házaséletet.

2017. nov. 30. 09:30
 36/72 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló.

Te nem érted amit írok. Nem az eddig élt felmenőkről beszél a szent írás, hanem az azon a napon még élő szülőkről, és gyermekeikről.

2017. nov. 30. 09:33
 37/72 anonim ***** válasza:
Bocsánat a 34-es válaszolónak írtam.
2017. nov. 30. 09:34
 38/72 anonim ***** válasza:

Sajnos Te is szarkasztikusan írogatsz.

Senki nem mondta, hogy a Tanúk közül valaki nem fog elesni.

Az ítélet az Isten házán kezdődik.

(1Péter 4:16, 17) . . .. 17 Mert itt a meghatározott idő, hogy megkezdődjön az ítélet az Isten házán. Ha pedig először rajtunk kezdődik, mi lesz a végük azoknak, akik nem engedelmeskednek az Isten jó hírének?

2017. nov. 30. 09:36
 39/72 anonim ***** válasza:
37%

"A vallás 10000 éve alatt milyen hatalmas felfedezések voltak, köszönhetők neki?"

Newtonról, Pascalról és a társairól nem oktatnak a kisegítőben :(

2017. nov. 30. 11:14
 40/72 anonim ***** válasza:
Isten halállal ítélte a népét ha nem tartotta a szombatot. Ez eltöröltetett szerintetek, de az, hogy az atyák vétkeiért a fiak is szenvednek, az nem. Jézus SEMMISSÉ tett mindent! Ha nem ítélsz, Te sem kerülsz ítélet alá. Ha nem így van, Jézus hazudott.
2017. nov. 30. 11:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!