Ez nem napi jehovista kérdés, hanem más: ezt hogyan kell értelmezni?
A Biblia ezt írja: Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.
Egy tanú szerint:
Ha lesz is gyermek, az nem Isten jóváhagyásával történik, hanem a test természeténél fogva képes utódot nemzeni.
Én úgy olvasom a Bibliából, hogy minden élet Istentől van. Akkor a tanúk valami kettős teremtésben hisznek? Ha nem Isten adja a mocskos és gusztustalan parázna kapcsolatba a gyermeket (érezd az iróniát), akkor ki?
Azt is olvasom a Bibliában, hogy az ő lelke által van élet, hisz magát az életet még a tudomány sem képes megfogni, hogy micsoda. A tanúk szerint akkor a büdös fattyúknak az élete nem Istentől van?
(igen, eléggé fel vagyok háborodva. Szerintem minden élet értékes és mindenki Istentől van és mindenki ajándék)
Kedves 42%-os troll!
Azt kérdeztem, hogy a VALLÁSNAK milyen felfedezés köszönhető - és nem azt, hogy egy tudósnak mi köszönhető, aki mellesleg vallásos volt, de ugye a felfedezése a tudományon múlt, nem a valláson.
Milyen sajnálatos, hogy a jelenések könyvében leírtakat nem veszitek komolyan.
Ha ez nem így fog történni, akkor a Jelenések könyve is hazugság.
De a pokol tüzét meg elfogadjátok, pedig az ami nem létezik.
Amit Isten nem tanít, azt elfogadjátok, amit meg leír, kimagyarázzátok....
Tudod ezért írja a Biblia, hogy sokan a mellüket verik majd bánatukban, mikor ráébrednek, mennyire becsapták saját magukat.
Továbbra is hangsúlyozom, nem ítéletet mondok mások felett, hanem Isten szavából idézek, hogy mik fognak történni.
"Kedves 42%-os troll!
Azt kérdeztem, hogy a VALLÁSNAK milyen felfedezés köszönhető - és nem azt, hogy egy tudósnak mi köszönhető, aki mellesleg vallásos volt, de ugye a felfedezése a tudományon múlt, nem a valláson."
Ok értem, gondolkozzak helyetted. Rendben: Newton, Pascal és társaik is Istenben való hit miatt előfeltételezték, hogy a világegyetem matematikai alapú szabályokkal leírható, és erre alapozták kutatásaikat. Pontosan ezt a filozófiát vallották ők és társaik is: [link]
Tehát a (keresztény) Isten puszta létezése rengeteg felfedezéshez vezette el a hívő tudósokat. Tudod a vallás egy fogalom, így az nem fedez fel semmit, max. vallásos emberek. Nem baj, ha nem tudsz kérdezni, kisegítünk. Így Newton és társai kvázi létrehozták a tudomány egy részét, nem pedig a tudománynak köszönhetik a felfedezéseiket. Az az érzésem, hogy istenpótlónak használod a tudományt:)
41-es! Mi a véleményed azokról a területekről, ahol nem volt kereszténység, vajon mennyit fejlődtek? Mennyiben tértek el a keresztény kultúrától fejlettségi szinten?
Vissza az offtól: a Jelenések könyvét ha valaki szó szerint vagy emberi mértékkel olvassátok, jó nagy ökörségek jönnek ki belőle,úgyhogy ezt szerintem ne is folytassátok, egyikőtök nagyobb marhaságot mondott, mint a másik erről.
Coccomaci, Jézus ítélete egyértelmű, amit ő el is mondott. Az ítélete egyszerű, és legkevésbé sem emberi,ahogy a gyülekezetek szeretnék. Sajnos az ítélkezés mindegyik gyülekezetre jellemző, a Jehova tanúi az élvonalba tartoznak ebben. Jézus ítélete a Máté 25;31-46-ben olvashatod. Ahogy Te, ti szeretnétek, és olvastok ki egy prófétai írásból, melynek értelmezése Isten nélkül lehetetlen, a Jelenések könyvéből gonosz, és igazságtalan, akár Jehováról van szó, akár nem.
"gonosz ember"
Az a gonosz ember, aki azt meri állítani Istenről, hogy a halála után a "pokol tüzében gyötri" az élőket, a bűnük miatt, holott a pokol az ember sírgödre.
Isten semmilyen ilyen helyet nem hozott létre, a halált, vagy is a nemlétezés a büntetés.
A tűz pedig azt szemlélteti, hogy aki a "tüzes" pokolba kerül, feltámadás lehetősége nélkül halt meg.
S tudod miért, mert a Jelenések könyve arról is ír, hogy a "halál is " ide vettetik". A halál pedig egy fogalom, nem élőlény. Vagy is mint utolsó ellenség a halál semmisül meg, vagy is helyre áll az a szándék, hogy az emberek örökké éljenek.
Sajnos, nem olvastad amit írtam. Nem tisztem ítélni, nem is tehetem. A Bibliában leírt "ítéletet", Isten íratta le, Én csak idéztem, hogy milyen következményekre számíthat valaki, ha nem tér jobb belátásra.
S nem azt, hogy már el van ítélve.
"Istenben való hit miatt előfeltételezték, hogy a világegyetem matematikai alapú szabályokkal leírható"
Na, ez fából vaskarika volt.
1: Ez pont a tudományt jelenti!
2: Isten nem ilyen szabályokat alkalmaz, hanem pont olyat, hogy bárhol, bármikor és bármit megtehet, és meg is tesz!
Tehát a hitre alapozott kutatásnak igazából a csodák vizsgálatán kellene alapulnia. A szabályokat - mármint a TERMÉSZETI TÖRVÉNYEKET - a tudomány kutatja, nem a hit.
A hit, ha a szabályokat "kutatja", akkor az isteni szabályokról beszél, amelyek pl. a Bibliában vannak leírva, és nem kutatja (pl. nem fedez fel új szabályt), hanem csak azt nézi, hogyan kell betartani a már létező szabályokat.
"Tehát a (keresztény) Isten puszta létezése rengeteg felfedezéshez vezette el a hívő tudósokat."
Mármint a tudomány vezette őket.
"Tudod a vallás egy fogalom, így az nem fedez fel semmit"
Olvasd csak el: én is ezt írtam.
Azt kérdeztem, hogy a vallásnak mi köszönhető, és nem azt, hogy a vallás mit fedezett fel.
Más kérdezte, hogy a különböző más vallások mennyire befolyásolták a kutatást.
Ezt már régebben leírtam, de a legtöbb vallás zavarta a kutatásokat.
Egyrészt: vallási kérdést, amíg a vallás van hatalmon, nem lehet tudományosan kutatni. Ezt meg is mondták annak idején: simán eretnekségnek vették mindenhol, és ennek megfelelően büntették is.
A NEM vallási kérdéseket lehet ugyan kutatni, de a vallás ezt sokszor nem támogatja, hanem azt mondja, hogy maradj a fenekeden, és ne változtass semmin, hanem dolgozz úgy, mint a szüleid.
A tudósokat meg sokan habókos szerencsétleneknek tartották, akik ahelyett, hogy dolgoznának, mindenféle butaságot csinálnak.
Mellesleg sok IQ-szegény ember ma is így gondolja ezt.
Aztán néha akad olyan is, hogy valamilyen kutatást támogatnak.
Leginkább azokat, amelyek a vallásnak kedvezőek, és a vallási tételekből szeretnék valamelyiket bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!