Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez nem napi jehovista kérdés,...

Ez nem napi jehovista kérdés, hanem más: ezt hogyan kell értelmezni?

Figyelt kérdés

A Biblia ezt írja: Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.

Egy tanú szerint:

Ha lesz is gyermek, az nem Isten jóváhagyásával történik, hanem a test természeténél fogva képes utódot nemzeni.

Én úgy olvasom a Bibliából, hogy minden élet Istentől van. Akkor a tanúk valami kettős teremtésben hisznek? Ha nem Isten adja a mocskos és gusztustalan parázna kapcsolatba a gyermeket (érezd az iróniát), akkor ki?

Azt is olvasom a Bibliában, hogy az ő lelke által van élet, hisz magát az életet még a tudomány sem képes megfogni, hogy micsoda. A tanúk szerint akkor a büdös fattyúknak az élete nem Istentől van?

(igen, eléggé fel vagyok háborodva. Szerintem minden élet értékes és mindenki Istentől van és mindenki ajándék)

2017. nov. 29. 13:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:

Kedves 42%-os troll!

Azt kérdeztem, hogy a VALLÁSNAK milyen felfedezés köszönhető - és nem azt, hogy egy tudósnak mi köszönhető, aki mellesleg vallásos volt, de ugye a felfedezése a tudományon múlt, nem a valláson.

2017. nov. 30. 11:41
 42/72 anonim ***** válasza:

Milyen sajnálatos, hogy a jelenések könyvében leírtakat nem veszitek komolyan.

Ha ez nem így fog történni, akkor a Jelenések könyve is hazugság.

De a pokol tüzét meg elfogadjátok, pedig az ami nem létezik.

Amit Isten nem tanít, azt elfogadjátok, amit meg leír, kimagyarázzátok....

Tudod ezért írja a Biblia, hogy sokan a mellüket verik majd bánatukban, mikor ráébrednek, mennyire becsapták saját magukat.

Továbbra is hangsúlyozom, nem ítéletet mondok mások felett, hanem Isten szavából idézek, hogy mik fognak történni.

2017. nov. 30. 11:42
 43/72 A kérdező kommentje:
Még a Jelenések könyve is ír a pokolról, de mivel benned nincs szeretet, ezért nem is tudsz azzal gondolkodni. Te tényleg egy gonosz ember vagy.
2017. nov. 30. 11:50
 44/72 anonim ***** válasza:

"Kedves 42%-os troll!

Azt kérdeztem, hogy a VALLÁSNAK milyen felfedezés köszönhető - és nem azt, hogy egy tudósnak mi köszönhető, aki mellesleg vallásos volt, de ugye a felfedezése a tudományon múlt, nem a valláson."

Ok értem, gondolkozzak helyetted. Rendben: Newton, Pascal és társaik is Istenben való hit miatt előfeltételezték, hogy a világegyetem matematikai alapú szabályokkal leírható, és erre alapozták kutatásaikat. Pontosan ezt a filozófiát vallották ők és társaik is: [link]

Tehát a (keresztény) Isten puszta létezése rengeteg felfedezéshez vezette el a hívő tudósokat. Tudod a vallás egy fogalom, így az nem fedez fel semmit, max. vallásos emberek. Nem baj, ha nem tudsz kérdezni, kisegítünk. Így Newton és társai kvázi létrehozták a tudomány egy részét, nem pedig a tudománynak köszönhetik a felfedezéseiket. Az az érzésem, hogy istenpótlónak használod a tudományt:)

2017. nov. 30. 11:58
 45/72 anonim ***** válasza:

41-es! Mi a véleményed azokról a területekről, ahol nem volt kereszténység, vajon mennyit fejlődtek? Mennyiben tértek el a keresztény kultúrától fejlettségi szinten?

Vissza az offtól: a Jelenések könyvét ha valaki szó szerint vagy emberi mértékkel olvassátok, jó nagy ökörségek jönnek ki belőle,úgyhogy ezt szerintem ne is folytassátok, egyikőtök nagyobb marhaságot mondott, mint a másik erről.

Coccomaci, Jézus ítélete egyértelmű, amit ő el is mondott. Az ítélete egyszerű, és legkevésbé sem emberi,ahogy a gyülekezetek szeretnék. Sajnos az ítélkezés mindegyik gyülekezetre jellemző, a Jehova tanúi az élvonalba tartoznak ebben. Jézus ítélete a Máté 25;31-46-ben olvashatod. Ahogy Te, ti szeretnétek, és olvastok ki egy prófétai írásból, melynek értelmezése Isten nélkül lehetetlen, a Jelenések könyvéből gonosz, és igazságtalan, akár Jehováról van szó, akár nem.

2017. nov. 30. 12:25
 46/72 anonim ***** válasza:

"gonosz ember"

Az a gonosz ember, aki azt meri állítani Istenről, hogy a halála után a "pokol tüzében gyötri" az élőket, a bűnük miatt, holott a pokol az ember sírgödre.

Isten semmilyen ilyen helyet nem hozott létre, a halált, vagy is a nemlétezés a büntetés.

A tűz pedig azt szemlélteti, hogy aki a "tüzes" pokolba kerül, feltámadás lehetősége nélkül halt meg.

S tudod miért, mert a Jelenések könyve arról is ír, hogy a "halál is " ide vettetik". A halál pedig egy fogalom, nem élőlény. Vagy is mint utolsó ellenség a halál semmisül meg, vagy is helyre áll az a szándék, hogy az emberek örökké éljenek.

2017. nov. 30. 12:29
 47/72 anonim ***** válasza:

Sajnos, nem olvastad amit írtam. Nem tisztem ítélni, nem is tehetem. A Bibliában leírt "ítéletet", Isten íratta le, Én csak idéztem, hogy milyen következményekre számíthat valaki, ha nem tér jobb belátásra.

S nem azt, hogy már el van ítélve.

2017. nov. 30. 12:35
 48/72 anonim ***** válasza:
Ha csak halál van és nincs pokol,akkor meg minek ez a tömérdek "jelkép" kedves tanú? Jézus nem azért beszéld példázatokban,mert imádta,vagy ehhez volt kedve,hanem így értette meg magát az emberekkel,de áruld már el,annak mi értelme van,hogy egy igen egyszerűen felfogható dolgot (a nemlétezést) minek egy milliószor felfoghatatlanabb és bonyolultabb példázattal magyarázni,hm? Ha nem lenne pokol,simán elég lett volna annyit mondania,hogy meghaltok,ami olyan,mint az alvás csak álmok nélkül és végleges. Kész,még én is le tudtam írni,pedig nem vagyok Jézus,akkor Ő ezt ne tudta volna máshogy megértetni velük? Helyette szerinted körbelőtte ilyen "példázatokkal",hogy mégjobban belegabalyodjanak? Gondolkozz már!
2017. nov. 30. 12:37
 49/72 anonim ***** válasza:
Vagy a "sírás és fogcsikorgatás",ez minek kellett,hacsak "halálalvásról" van szó? Ne nézd már teljesen hülyének az akkori embereket,ha nekik szenvedésről és fogcsikorgatásról beszélt Jézus,akkor nyilván nem az alváshoz hasonló állapotról beszélt,hacsak nem tudsz mondani egy halottat,aki sír. Ez így olyan,mintha Jézus össze akarta volna zavarni a tanítványokat,mert mondott egy példázatot egy dologról,ami teljesen ellentétesen zajlik,mint ahogy a példázatban szól. Attól,hogy valami jelkép,még nem szabadna,hogy ellentmondjon annak,amit jelképezni akar,érted?
2017. nov. 30. 12:41
 50/72 anonim ***** válasza:

"Istenben való hit miatt előfeltételezték, hogy a világegyetem matematikai alapú szabályokkal leírható"

Na, ez fából vaskarika volt.

1: Ez pont a tudományt jelenti!

2: Isten nem ilyen szabályokat alkalmaz, hanem pont olyat, hogy bárhol, bármikor és bármit megtehet, és meg is tesz!

Tehát a hitre alapozott kutatásnak igazából a csodák vizsgálatán kellene alapulnia. A szabályokat - mármint a TERMÉSZETI TÖRVÉNYEKET - a tudomány kutatja, nem a hit.

A hit, ha a szabályokat "kutatja", akkor az isteni szabályokról beszél, amelyek pl. a Bibliában vannak leírva, és nem kutatja (pl. nem fedez fel új szabályt), hanem csak azt nézi, hogyan kell betartani a már létező szabályokat.

"Tehát a (keresztény) Isten puszta létezése rengeteg felfedezéshez vezette el a hívő tudósokat."

Mármint a tudomány vezette őket.

"Tudod a vallás egy fogalom, így az nem fedez fel semmit"

Olvasd csak el: én is ezt írtam.

Azt kérdeztem, hogy a vallásnak mi köszönhető, és nem azt, hogy a vallás mit fedezett fel.

Más kérdezte, hogy a különböző más vallások mennyire befolyásolták a kutatást.

Ezt már régebben leírtam, de a legtöbb vallás zavarta a kutatásokat.

Egyrészt: vallási kérdést, amíg a vallás van hatalmon, nem lehet tudományosan kutatni. Ezt meg is mondták annak idején: simán eretnekségnek vették mindenhol, és ennek megfelelően büntették is.

A NEM vallási kérdéseket lehet ugyan kutatni, de a vallás ezt sokszor nem támogatja, hanem azt mondja, hogy maradj a fenekeden, és ne változtass semmin, hanem dolgozz úgy, mint a szüleid.

A tudósokat meg sokan habókos szerencsétleneknek tartották, akik ahelyett, hogy dolgoznának, mindenféle butaságot csinálnak.

Mellesleg sok IQ-szegény ember ma is így gondolja ezt.

Aztán néha akad olyan is, hogy valamilyen kutatást támogatnak.

Leginkább azokat, amelyek a vallásnak kedvezőek, és a vallási tételekből szeretnék valamelyiket bizonyítani.

2017. nov. 30. 13:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!