Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez nem napi jehovista kérdés,...

Ez nem napi jehovista kérdés, hanem más: ezt hogyan kell értelmezni?

Figyelt kérdés

A Biblia ezt írja: Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.

Egy tanú szerint:

Ha lesz is gyermek, az nem Isten jóváhagyásával történik, hanem a test természeténél fogva képes utódot nemzeni.

Én úgy olvasom a Bibliából, hogy minden élet Istentől van. Akkor a tanúk valami kettős teremtésben hisznek? Ha nem Isten adja a mocskos és gusztustalan parázna kapcsolatba a gyermeket (érezd az iróniát), akkor ki?

Azt is olvasom a Bibliában, hogy az ő lelke által van élet, hisz magát az életet még a tudomány sem képes megfogni, hogy micsoda. A tanúk szerint akkor a büdös fattyúknak az élete nem Istentől van?

(igen, eléggé fel vagyok háborodva. Szerintem minden élet értékes és mindenki Istentől van és mindenki ajándék)

2017. nov. 29. 13:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
0%
Nem azt írtam hogy Isten akaratán kívül születik, hanem azt, hogy Isten nem adja az áldását, az így fogant gyermekre.
2017. nov. 29. 16:24
 12/72 anonim ***** válasza:
100%
Magára a kapcsolatra nem adja az áldását,nem magára a gyerekre. Miért fosztaná meg ettől a gyereket,aki semmiről nem tehet?
2017. nov. 29. 16:31
 13/72 anonim ***** válasza:
100%
Coccomaci, ez így még rosszabb...
2017. nov. 29. 16:44
 14/72 anonim ***** válasza:
0%

Rendben

Akkor gondolj Dávid királyra. A Betsabéval való kapcsolatból születendő gyermeknek meg kellett halnia.

Mert paráznaságban fogant. Ez mindannyiuknak büntetés, és itt is elmondható, hogy a gyermek ártatlan.

Nézz a dolgok mögé, Isten nem adja áldását, a paráznaság következményeire.

2017. nov. 29. 18:21
 15/72 anonim ***** válasza:
100%
De azóta Újszövetség van ám. Ha az Ószövetségből indulsz ki,már te is meghaltál volna meg én is,mert bármilyen nehéz is ez neked,mindketten követtünk el olyan bűnt,amiért akkor halál járt,de most nem jár. Pl szombaton kimentél volna kertészkedni,hopp,már nem is élnél. De ugye most nem ez van és ez érvényes ezekre a gyerekekre is.
2017. nov. 29. 18:26
 16/72 anonim ***** válasza:
2%

Igen, ha rendezik a kapcsolatukat, addig a napik, ha rájönnek, hogy helytelenül éltek.

De ha nem, akkor azt nem tudja Isten megáldani.

A törvényeit, nem lightolja.

2017. nov. 29. 19:25
 17/72 anonim ***** válasza:
27%

4.Hsz!

Ezek után,még merészeli valaki azt mondani,hogy az istenteleneknek nincs hite?...

A tiéd,a hiszékenység kóros esete!

2017. nov. 29. 19:31
 18/72 anonim ***** válasza:

Kedves 71%-os!

Tény az,hogy a minősítők 90%-a,nem olvassa el a válaszokat-vagy lustaságból,vagy úgy sem értené-,hanem megnézi a %-ot,és ész nélkül pontoz,s ezen nem érdemes bosszankodni,mint általában a tényeken.

A te hozzászólásaidat visszaolvastam,mivel én rendszerint nem nézem kinek a véleményét olvasom,és azt találtam,hogy erre a kérdésre,egyik válaszod sem volt hasznos számomra.

2017. nov. 29. 19:45
 19/72 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy kicsit erős ezt így kijelenteni, hogy a paráznaságból született gyermeken nincs Isten áldása, meg nem Istentől van. Ha csak szétnézünk a világban, azt láthatjuk, hogy az élettársi kapcsolatból, egyéjszakás kalandból stb született gyermekek is vígan, egészségesen elvannak. Ennyire nem áldotta meg őket Isten... Vannak, akik betegen születnek, vagy korán meghalnak, ami szörnyen tragikus, és ez sajnos ugyanúgy érinti a törvényes házasságban élő szülőket is. Nincs itt semmilyen összefüggés! Azt hinni, hogy a beteg vagy halott gyerek Isten büntetése, egyenesen keresztényellenes elképzelés, mert mit is mondott Jézus a tanítványainak a vak koldusról, amikor arról kérdezték, ki tehet róla, hogy ilyen szerencsétlen állapotban van ez az ember? Ami egyébként az én személyes kedvenc idézetem is: Sem ez nem vétkezett, sem ennek szülei, hanem hogy az Isten dolgai nyilvánvalóak legyenek általa. (Nem pontosan idéztem, azért sem raktam idézőjelet.) Igen, Jézus ezzel ellentmondott annak az akkori hiedelemnek, mi szerint Isten a szülők bűnéért a gyerekeket bünteti. És valóban, találunk az Írásokban alapot erre a hiedelemre is... mint az általad említett Dávid esete. Valóban lehet ezt büntetésnek tekinteni. Viszont, ha belegondolunk, milyen sok gyerek meghalt akkoriban, igaz és becstelen emberek gyerekei is, akkor máris árnyaltabb a kép.
2017. nov. 29. 21:09
 20/72 anonim ***** válasza:
0%

"Elvannak"

Igen, de meddig? Gondolod, hogy azon a napon is elnéző lesz ha nem változtatnak?

2017. nov. 29. 22:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!