Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez nem napi jehovista kérdés,...

Ez nem napi jehovista kérdés, hanem más: ezt hogyan kell értelmezni?

Figyelt kérdés

A Biblia ezt írja: Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.

Egy tanú szerint:

Ha lesz is gyermek, az nem Isten jóváhagyásával történik, hanem a test természeténél fogva képes utódot nemzeni.

Én úgy olvasom a Bibliából, hogy minden élet Istentől van. Akkor a tanúk valami kettős teremtésben hisznek? Ha nem Isten adja a mocskos és gusztustalan parázna kapcsolatba a gyermeket (érezd az iróniát), akkor ki?

Azt is olvasom a Bibliában, hogy az ő lelke által van élet, hisz magát az életet még a tudomány sem képes megfogni, hogy micsoda. A tanúk szerint akkor a büdös fattyúknak az élete nem Istentől van?

(igen, eléggé fel vagyok háborodva. Szerintem minden élet értékes és mindenki Istentől van és mindenki ajándék)

2017. nov. 29. 13:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 A kérdező kommentje:

Azon a napon te üvölteni fogsz living, mert gonosz vagy. Igen, az vagy. Egy gonosz ember. Buta biztos nem, de végtelenül gonosz. Ez miatt torz az Istenképed. Ha ezt tanítja az őrtorony és te ezt adod tovább az őrtoronyba vetett mély hittel, szembe fordulva a Bibliával és Istennel, hisz egyedül ő tudja kit miért teremt, kit hogyan áld meg, mert egyedül ő látja a szívet, akkor te egy istentelen és Isten káromló gonosz ember vagy. Rosszabb vagy azoknál, akik nem ismerik Istent, mert te olvasod a szavát és mégsem tudja még megkarcolni sem azt a kemény szíved.

De látod, még te is értékes ember vagy, Istennek mindenképp, pedig semmi jó gyümölcsöd nincs, de nem is lehet, mert nem ő lakik benned. De így is szeret és meg akarna menteni. Remélem sikerül neki.

2017. nov. 29. 22:09
 22/72 anonim ***** válasza:

" Igen, de meddig? Gondolod, hogy azon a napon is elnéző lesz ha nem változtatnak? "

Bucimaci,vagy tényleg végtelenül gonosz vagy,vagy csak simán átsiklasz a másik írásán meglátva belőle egy szót és nem értelmezel. Ha az utóbbi a helyzet,akkor elmagyarázom,a fölötted író a parázna kapcsolatba született gyerekekről írta,hogy elvannak,nem a parázna szülőkről. De ha az első feltételezésem igaz,akkor áruld már el,min kéne változtatnia szerencsétlen gyereknek? Cserélje le a biológiai szüleit? Vagy min tudta változtatni valaki,aki egy ilyen kapcsolatba születik? Miért kéne változtatnia rajta és miért az ő dolga ez? Ti tényleg a gyereken akarjátok ezt leverni?

2017. nov. 29. 22:20
 23/72 anonim ***** válasza:
100%

Mármint ha a gyerekek nem változtatnak? Vagy úgy gondolod, hogy ha a szülők nem változtatnak, annak a gyerekeik fogják meginni a levét az ítélet napján? Na neeee, ezt már tényleg nem hiszem el.

Szerinted Isten nem szereti a nem házasságban fogant gyerekeket?

2017. nov. 29. 22:22
 24/72 anonim ***** válasza:
Előző,lehet,hogy így értette,mivel a tanúk azt vallják,hogy a gyerek egy bizonyos koráig maximálisan a szülő felel érte,tehát náluk ezt azt jelenti,hogy Isten is a szülők alapján bírál egy gyereket.
2017. nov. 29. 22:28
 25/72 anonim ***** válasza:
Minden ember Isten gyermeke. És igazából mindegy a háttér, a lényeg a személyes megtérés. Az lehet, hogy a családi dolgok miatt vannak olyan nehézségek, direkt nem akarom írni, hogy bűnök, amikkel majd az egyénnek kell megküzdeni, de Isten akarata az, hogy ezekből is megszabaduljanak. Pl az én családomban női ágon ismétlődő az abúzív párkapcsolatok és volt pl anyagi nehézség, amiről Isten megmutatta, hogy ezek generációs dolgok, de Isten megszabadít ezekből. Mindenkit meg akar szabadítani és áldani.
2017. nov. 29. 22:30
 26/72 anonim ***** válasza:
Ugyan kérdező, nem kell a másik emberről gonoszságot feltételezni. Valahogy próbáld legyőzni a felháborodásod. Istent nem mindenki látja egyformán, és arról sem egyformán gondolkodunk, hogy mit enged meg és mit nem, mit büntet és mit nem. Sokaknak még most is a bosszúszomjas önkényúr él a képzeletében, és ezt az istenképet terjesztik, mert hát ezt ismerik. Kívánom mindenkinek, hogy élje át a valódi isteni szeretetet, és nem marad kétsége afelől, hogy milyen a szerető Isten.
2017. nov. 29. 22:33
 27/72 anonim ***** válasza:

Isten soha nem volt önkényes bosszúszomjas Úr.

Sajnos a Bibliában leírtakból, sokan Jézus megváltó halálára apellálva becsapják magukat:

Ha ez nem igaz, akkor nem lett volna leírva:

(Jelenések 19:17, 18) 17 A napban is láttam egy angyalt állni, aki harsány hangon így kiáltott az ég közepén repülő minden madárnak: „Jöjjetek, gyűljetek egybe az Isten nagy vacsorájára, 18 hogy egyétek a királyok húsát és a katonai parancsnokok húsát, az erősek húsát meg a lovak húsát és a rajtuk ülőkét, és mindenkinek húsát, szabadokét, és rabszolgákét is, kicsikét és nagyokét.”

Isten leíratta, hogy nem veszi figyelembe sem a rangot, sem azt, hogy ki mennyi idős. Ellenben ezt nem íratta volna le.

S ez nem az Én rossz Isten képem, hanem maga Isten nyilatkozik erről.

Vagy Te mit értesz ez alatt?

Isten akármennyire is kegyetlennek tűnik, nem hagyja életben a gyermekeket sem. Ez Noé özönvíz esetében is így volt, a gyermekek is elpusztultak a szüleikkel együtt. S ugyan ez volt érvényes minden emberrel, és a gyermekeikkel, akik nem elfogadhatóak Isten előtt.

Írj nekem egyetlen verset, ahol Isten a gyermekeket meghagyta. Még a népén belül sem kedvezett azoknak akik engedetlenek voltak.

Mit gondolsz, Isten miért íratott le ilyen szörnyűségeket? Hogy az emberek okuljanak és tanuljanak belőle. Isten azokon a napokon, amikor ítéletet mond ki egy népre, ott az utódaik is elpusztulnak.

Engem hibáztattok, és neveztek kegyetlennek?

Nem az Én szavamat tartalmazza a Biblia.

2017. nov. 30. 00:14
 28/72 anonim ***** válasza:
81%
Coccomaci, még az Ószövetségben van leírva, nézz utána, hogy Isten ígéretet tett az atyák vétkéért nem bűnhődnek az utódok. Meg van írva, mindenki a maga bűnéért felel. Vagy hazugnak nevezed Istent? Sajnos kiragadtok mondatokat és Jézus tanítását semmibe veszitek. Nemcsak egy gyermeket nem ítélhetsz el, de egy gyilkost sem. Nem írhatod le őt, nem adhatsz neki kevesebbet, mint a barátodnak. Azzal, hogy bűnösnek kiáltasz ki olyan gyermeket, mely paráznaságban fogant, bűnössé teszed, hisz, ha te ítélnél, halálra ítélnéd. Azért, mert 20. nagyapám parázna kaocsolatot létesített, azért minden utóda bűnös? Te így képzeled? Akkor rettegj, mert látatlanban tudom, hogy te magad is parázna kapcsolat által lettél ezen a világon, mert szinte tuti volt az őseid között, akik nem "tiszta" kapcsolatból szültek gyermeket.
2017. nov. 30. 06:04
 29/72 anonim ***** válasza:

"Isten miért íratott le..."

Iste nem íratOTT le semmi ilyet a Bibliából. Vagy Idéznéd, hogy bárkinek is mondta, hogy írd le a vízözönt például? Ha nem tudsz idézni, miért teszel hamis állításokat Istenről?

2017. nov. 30. 06:09
 30/72 anonim ***** válasza:

Jól van, Coccomaci, veled nem érdemes vitatkozni.

Még jó, hogy nem a te szavaidat tartalmazza a Biblia.

Most már csak egyre felelj: Isten szereti vagy nem szereti a házasságon kívül fogant gyermekeket, vagy nem? Ennyi lenne mára.

2017. nov. 30. 07:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!