Miért kell az embernek Ádám és Éva miatt meghalnia? Mi közünk hozzá?
Most nem jut eszembe jobb példa.
Amikor régen egy gazda rabszolgát tartott, akkor annak a születendő gyermekei nem váltak szabaddá azért mert megszülettek, hanem rabszolgának születtek. Lehet azok a gyerekek is ilyeneket kérdeztek mint most Te.
Ádám bűnt cselekedett, ezért a bűn és a halál rabszolgája lett az egész emberiséggel együtt. A bűn szerzője pedig a sátán.
Isten viszont kegyelemből jóindulattal van az emberek felé, és ki akar szabaditani kindenkit az ellenség kezéből.
"Ez csak egy példabeszéd. A világegyetem teremtése előtti időszakra vezethető vissza."
Valóban? Ezt mire alapozod?
""Ez csak egy példabeszéd. A világegyetem teremtése előtti időszakra vezethető vissza."
Valóban? Ezt mire alapozod?"
Ez egyfajta réselmélet
"Ez egyfajta réselmélet"
Akkor valami nagyon elfajult réselmélet.
"Akkor valami nagyon elfajult réselmélet."
Szerintem az összes réselmélet az. Sokan az 1 Mózes 1.1 és 1.2 közé is évmilliókat tesznek be, az ún. első teremtést. A sátán lázadása a mennyben c. sztori is ebből fakad
"Sokan az 1 Mózes 1.1 és 1.2 közé is évmilliókat tesznek be, az ún. első teremtést. A sátán lázadása a mennyben c. sztori is ebből fakad"
Igen ezt tudom, végül is erről szól a réselmélet. De ez a fentebbi dolog még ennél is szövevényesebben hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!