Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A különböző vallások szerint...

A különböző vallások szerint Isten miért teremtett ilyen kártékony állatokat, int pl a szúnyog?

Figyelt kérdés

Most összemardostak és csak belegondoltam, hogy miért léteznek ilyen lények?

Én keresztény családba születtem és Istenben hiszek, de nem tudom miért vannak ilyenek?

Ti mit gondoltok, az evolúció során véletlenül alakultak ki? Vagy ilyennek teremtették?

Mert oké, hogy a paradicsomban nem voltak, de kikerülvén meg ilyennel találkozott az ember, de a többi állat miért van erre "kárhoztatva" pl, hogy a vérét szívják? Miért büntet ilyenekkel Isten? Mi célja lehetett egyáltalán a nagyon kártékony élőlények megteremtésével? Oké, hogy már ez nem a paradicsom, de miért kellett ilyen mostoha világba száműzni? Nyilván nem csak ezekre gondolok, ott vannak pl a legyek, vagy a vírosos járványok, stb. Amik a jó embereket sem kímélik.

2017. jún. 30. 16:02
 81/98 changename ***** válasza:
30%

Több mint eggyetértés.

2017. júl. 1. 17:40
 82/98 anonim ***** válasza:
Miért vitatkoztok? Kerüljétek a fölösleges vitákat, higyjetek Istenben, és éljetek is úgy. Az Istenben való hit által, és a lelketek által kerültök a Mennyországba, nem az által, hogy hisztek-e az evolúcióban. Aki hisz, az nyugodtan higyjen. Csak éljen istenfélő életet, legyen rendes, bátor, béketűrő, kerülje a vitákat, a rosszat győzze le jóval. Aki pedig nem hisz az evolúcióban, és hiszi, hogy Isten megteremtette az élőlényeket abban a formában, ahogy most is látjuk, az még inkább viselkedjen így, éljen istenfélő életet, legyen rendes, bátor, béketűrő, kerülje a vitákat, a rosszat győzze le jóval, hiszen őneki illik így viselkednie.
2017. júl. 1. 17:47
 83/98 anonim ***** válasza:

80.

El is árulod esetleg, mi fogja meggátolni a populációnkat abban hogy a mikroevolúciós változások halmozódásával az már makroevolúciónak minősüljön?

"A kutyafélék családján belül van két faj, a farkasok faja és a kutyák faja"

Ez elég súlyos képzavar. A kutya a szürke farkas egyik alfaja, farkasfaj pedig több is van.

Nézz utána a rendszertannak!

"Innentől ez mese habbal"

Amit mi is bizonyít?

Benyögni valami egyet nem értést csak így, teljesen alaptalanul, pont ez a mese.

2017. júl. 1. 17:49
 84/98 anonim ***** válasza:

"#80

Több mint eggyetértés."

Köszi

2017. júl. 1. 17:53
 85/98 anonim ***** válasza:

"Ez elég súlyos képzavar. A kutya a szürke farkas egyik alfaja, farkasfaj pedig több is van.

Nézz utána a rendszertannak! "

Te a háziasított kutyáról beszélsz, nézd meg a wikipédiát ("Szócikkünkben „kutya” alatt a házikutya értendő."). A kutya nem feltétlen a háziasított kutyát jelenti. Kutyafaj is több van, de a vita kedvéért egyszerűsítettem. Ne ragadd ki a szövegkörnyezetből. Attól még egy rendszertani család. De ezen kár vitatkozni, mert ez családon belül van. Mondom, a mikroevolúcióról és a kutya rendszertanról nem vitatkozom tovább, mert ebben egyetértés van.

"El is árulod esetleg, mi fogja meggátolni a populációnkat abban hogy a mikroevolúciós változások halmozódásával az már makroevolúciónak minősüljön? "

Ha elhagyjuk a kutyákat és visszább megyünk, mondjuk az egysejtűhöz, megérthetjük. Nincs olyan természeti folyamat, ami a DNS-be előtte még nem létező tripletet építsen be, melyekkel új fehérjék és új biokémiai folyamatok jelenjenek meg az adott élőlényben. Tehát az van, amit ma látunk. Isten megteremtette a rendszertani családokat és azon belül variálódnak az élőlények.

Egyszerűbben: a négylábú kutya mindig négy lábú marad, max rövidebb-hosszabb lábú, de sohasem fog elindulni fejlősének egy 5. láb.

Ha Te azt hiszed, hogy a kutyafélék előbb utóbb kilépnek a családjukból, az hitkérdés, ráadásul nem természettudományra épülő. Tehát a teremtés sokkal tudományosabb alátámasztású, mint a törzsfejlődés

"Benyögni valami egyet nem értést csak így, teljesen alaptalanul, pont ez a mese."

miután 100x cáfoltam, 101x már elég ennyit beírni. Olvass vissza, ne nyiss új vitát

2017. júl. 1. 18:04
 86/98 anonim ***** válasza:
69%

"Te a háziasított kutyáról beszélsz"

Bocsi, félreértettelek, általában ennyit értenek a kutya alatt.

Viszont az így is téves hogy a kutya egy faj. A háziasított kutya, a nyestkutya és az ázsiai vadkutya pl három külön faj.

"Nincs olyan természeti folyamat, ami a DNS-be előtte még nem létező tripletet építsen be, melyekkel új fehérjék és új biokémiai folyamatok jelenjenek meg az adott élőlényben"

Hogyne lenne?

Nem csak tripletek, teljes génszakaszok is épülhetnek be, pl transzdukció.

Vándorló génszakaszok is sokszor épülnek be úgy, hogy egy másik gént is módosítanak vele, lásd transzpozonok.

Mutáció során is akár hosszabb szakaszokkal is bővülhet a gén, ez az inszerció.

Sőt, ha nem is triplet, csak egy darab nukleotid épül be, az egy teljes fáziseltolódást okoz a genomban, aminek okán egy teljesen új fehérje képződhet.

Egyébként pedig ez nem volt válasz. Ha elfogadod a mikroevolúciót, akkor elfogadod hogy az élőlények képesek változni. Ha kizárod a makroevolúciót, az azt jelenti hogy ezt a változást valami korlátozza.

Tehát mi ez a valami, és miképpen korlátozza a változást?

2017. júl. 1. 18:18
 87/98 A kérdező kommentje:

Jó nagy indulatot gerjesztett itt a kérdésem, már nem olvasom el az utolsó két oldalt, csak még egy valamire reagálok.

". Lóféléből lóféle lesz, kutyaféléből kutyaféle, de a családok közt nincs és nemis volt átjárás, és ezt nem is lehet biznyítani."

Már pedig az egy dolog, hogy mit ír a wikipédia. Mi úgy tanultuk, hogy aminek a keresztezéséből termékeny utód születik, az egy fajba tartozik. Ha egy falka kutyát egy falka farkassal összeengednénk, akkor összemosódnának, van amerikába olyan farkas féle, ami valamilyen arányban kutya fajtákkal keveredett. Tehát tényleg lehet ahhoz hasonlítani, amikor egy fehér egy négerrel házasodik és közös gyerekük lesz.

"de a családok közt nincs és nemis volt átjárás, és ezt nem is lehet biznyítani."

Akkor ha teljesen egymástól függetlenek lennének, tehát ha a lót lónak, a szamarat kész szamárnak teremtették volna meg, akkor hogy lehetne közös utódjuk? Ha eredendően tegyük fel nincs közük egymáshoz?

A kutya és a farkas összehasonlítása nagyon nem olyan, mint a ló és a szamár összehasonlítása.

Felőlem létezhet az az alternatíva is, hogy a fajok tényleg külön-külön lettek megteremtve, én nem ragaszkodok az evolúcióhoz, csak ésszerűnek tűnik, amikor azt látom, hogy két külön faj egymással szaporodhat. Pl zebra és szamár. Ráadásul két egymáshoz hasonló faj.

2017. júl. 1. 22:29
 88/98 A kérdező kommentje:
Kedves 45 % os. Én úgy látom, hogy te hiszed magadat nagyon okosnak, holott olyanokat állítasz, ami nagyon nem igaz, de én már nem veszekszek! Én nem akarok bebizonyítani semmit, szép estét, nem is kérek reagálást, mert törlöm a kérdést a kérdéseim közül. Persze írhat az ,aki akar.
2017. júl. 1. 22:31
 89/98 A kérdező kommentje:

"Írod is, hogy kísérletezés. A lónak és a szamárnak nem kell kísérletezgetnie:) "

Ez még érdekes még egy utolsót írok. Nyilván ha ez engedélyezve lenne, nem természetesen foganna, tehát kísérleteznének a mesterséges megtermékenyítéssel. De gyakorlatban az ember is meg tudna dugni egy csimpánzt, ahogy a ló is meg tudja a szamarat..

2017. júl. 1. 22:34
 90/98 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Egymás alfajai.. Te nagyon okos.. Ha még valaki annyira sem ért hozzá, mint én, miért vitatkozik?:O Én is csak onnan tudom, mert elolvastam. És még az ilyen akar kioktatni.:O

És még állítja, hogy mennyire igaza van erőszakosan. Nevetséges. Nem tudom sírja vagy nevessek. tudom, nekik nincs olyan, hogy bizonyíték.

2017. júl. 1. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!