Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A különböző vallások szerint...

A különböző vallások szerint Isten miért teremtett ilyen kártékony állatokat, int pl a szúnyog?

Figyelt kérdés

Most összemardostak és csak belegondoltam, hogy miért léteznek ilyen lények?

Én keresztény családba születtem és Istenben hiszek, de nem tudom miért vannak ilyenek?

Ti mit gondoltok, az evolúció során véletlenül alakultak ki? Vagy ilyennek teremtették?

Mert oké, hogy a paradicsomban nem voltak, de kikerülvén meg ilyennel találkozott az ember, de a többi állat miért van erre "kárhoztatva" pl, hogy a vérét szívják? Miért büntet ilyenekkel Isten? Mi célja lehetett egyáltalán a nagyon kártékony élőlények megteremtésével? Oké, hogy már ez nem a paradicsom, de miért kellett ilyen mostoha világba száműzni? Nyilván nem csak ezekre gondolok, ott vannak pl a legyek, vagy a vírosos járványok, stb. Amik a jó embereket sem kímélik.

2017. jún. 30. 16:02
 41/98 A kérdező kommentje:
Úgy látom kérdezni szeretsz, az én kérdéseimre meg fikarcnyit sem reagálsz. Így a vita kicsit egyoldalú, csak én bizonyítok neked. Azonban lenne mégis egy kérdésem. Ha te nem hiszel az evolúcióban, mit gondolsz a kutyáról és a farkasról? Ha nem lenne evolúció, akkor a kutya ma is úgy nézne ki, mint a farkas. Pedig nagyon megváltozott, elindult a saját külön evolúciója az ember mellett.
2017. júl. 1. 00:44
 42/98 anonim ***** válasza:
A szúnyog miért lenne kártékony? Rengeteg madár azzal táplálkozik.
2017. júl. 1. 01:11
 43/98 changename ***** válasza:
43%

"A szúnyognak is van törzsfejlődése, ez bizonyítja azt, hogy több szúnyogfaj is létezik."

Ügyes vagy úgy van.

2017. júl. 1. 01:13
 44/98 changename ***** válasza:
26%

"Ha te nem hiszel az evolúcióban, mit gondolsz a kutyáról és a farkasról? Ha nem lenne evolúció, akkor a kutya ma is úgy nézne ki, mint a farkas."

Viccesen:

A farkas a keresztapa a kutyák a családtagok.

"Ha nem lenne evolúció, akkor a kutya ma is úgy nézne ki, mint a farkas."

Erőss feltételezés. Szerintem ma is úgy néz ki mint a farkas- vagy te már csőrrel látod a kutyákat?

Értem én már ha te nem úgy nézel ki mint nagyapád akkor az evolució tény!

Ezt szeretem az evolucionistákban pl:a szúnyogrol percek múltán a kutyánál tartanak.

2017. júl. 1. 01:22
 45/98 changename ***** válasza:
43%

"Így a vita kicsit egyoldalú, csak én bizonyítok neked"

Tudom kedves kérdező az evolucionisták csak úgy csöpögnek a bizonyítékoktol.

2017. júl. 1. 01:25
 46/98 changename ***** válasza:
43%

"Az más kérdés, hogy lehet, hogy borzasztó lassú."

Mi a teremtéskutatás ácsai valóságosan bele is borzadunk

2017. júl. 1. 01:28
 47/98 anonim ***** válasza:

A parazitáknak egyfajta szabályozó szerepe van az élővilágban.

Folyamatosan ébren tartja az immunrendszert.

Egyfajta biológiai feedback...

Egy egészséges kutya eltart 10-15 bolhát, azok meg mint "védőoltást" adják neki a kisadag vírust, ami az immunrendszerét erősíti.

A szúnyog egyébként lárvakorában nagyon hasznos, tisztítja a vizet, és táplálékul szolgál a kisebb halaknak...

Az, hogy a szúnyogcsípésre egyre érzékenyebbeen reagálunk, az a tunyulásunk eredménye, és nem Isten rossz vicce.

2-300 évvel ezelőtt, mielőtt lecsapolták a mocsarakat, több szúnyog volt, de nem volt probléma.

Az emberek a természettel való együttélés részének tekintették, vagy megtanulták elkerülni őket.

Úgy gondolom, hogy a paraziták és a ragadozók is az evolúciót szolgálják, és ennek mi úgy lehetünk részesei, hogy megpróbálunk minnél nagyobb harmóniában élni a teremtett világgal.

Egy egészséges ember számára a szúnyogcsípés valóban csak szúnyogcsípés.

2017. júl. 1. 01:30
 48/98 anonim ***** válasza:
57%

A kérdező egy vizamániában szenvedő troll. Már az 5. válaszból látszott. Szerintem a 73%-os az, neki vannak nagymértékű szövegértelmezési gondjai

Szerinte pl. egy könyv fejezete maga az egész könyv:)

2017. júl. 1. 07:05
 49/98 anonim ***** válasza:

*vizamániában=vitamániában

De lehet, hogy vizamániás is:)

2017. júl. 1. 07:05
 50/98 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

es en ennyi konyvnyi marhasagot elolvassak?

nezd mar meg mennyit irtal te #Kerdezo

es mennyi valasz van

keresztenyek (foleg a "papkra" gondolj") szerintem nem foglalkoznak ezzel, en meg sose botlottam bele

viszont kulonbozo vallast irtal, hinduizmus szepen megmagyarazza sot mindent amit csak akarsz

de azert nem konyu meglelned a valaszokat magad

lehet mas vallas is magyarazatot ad rajuk de azokat nem ismerem

keresztenyek a szabadakaratra hivatkozhatnak es arra hogy minden a bun alla eset de errol talan mar irtak

es ezzel is szepen atfogtak az egeszet

$!@

2017. júl. 1. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!