Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A különböző vallások szerint...

A különböző vallások szerint Isten miért teremtett ilyen kártékony állatokat, int pl a szúnyog?

Figyelt kérdés

Most összemardostak és csak belegondoltam, hogy miért léteznek ilyen lények?

Én keresztény családba születtem és Istenben hiszek, de nem tudom miért vannak ilyenek?

Ti mit gondoltok, az evolúció során véletlenül alakultak ki? Vagy ilyennek teremtették?

Mert oké, hogy a paradicsomban nem voltak, de kikerülvén meg ilyennel találkozott az ember, de a többi állat miért van erre "kárhoztatva" pl, hogy a vérét szívják? Miért büntet ilyenekkel Isten? Mi célja lehetett egyáltalán a nagyon kártékony élőlények megteremtésével? Oké, hogy már ez nem a paradicsom, de miért kellett ilyen mostoha világba száműzni? Nyilván nem csak ezekre gondolok, ott vannak pl a legyek, vagy a vírosos járványok, stb. Amik a jó embereket sem kímélik.

2017. jún. 30. 16:02
 21/98 A kérdező kommentje:
Utolsó, a te válaszodra nem reagálok, mert provokatív. És csak mondom. Kérdésre a kérdés nem válasz.
2017. jún. 30. 23:18
 22/98 A kérdező kommentje:

# 19

Köszönöm a válaszod! Csak az a baj ezzel, hogy tömérdek olyan állat létezett már ami ragadozott, amikor még nem is létezett ember. Pl dinoszauruszok. Nem mind volt növényevő. Ott vannak a csont leletek és az egyedek fogazatából simán rájönnek, hogy mit ettek. És sok fajnak egyértelműen ragadozó foguk volt, pl mint a kutyáknak vagy a macskáknak. Vagy a farkas ősének. Az embernek pl mindenevő foga van, a zsiráfnak és a lónak növényevő. Meg akkor az ember bűne szerinted hogy-hogy nem minden állatra terjedt ki? Pl egyesek akkor növényevők maradtak és rájuk vadásznak más állatok. Többen is állítottátok, hogy a bűnbeesés előtt nem volt ragadozás. Akkor szerintetek helyén van e az, hogy a mai világban a keresztény ember húst eszik? Helyes-e? Én valahogy nem tudom elképzelni, hogy a bűnbeesés hatására nőtt a szúnyognak vérszívó szerszáma. Ennyire szerintem nem gyors az evolúció.

Itt egy húszmillió éves borostyán szúnyoggal és az a bizonyos vérszívó szerszáma is megvan.. Akkor még ember bőven nem létezett.

[link]

2017. jún. 30. 23:30
 23/98 changename ***** válasza:

"Utolsó, a te válaszodra nem reagálok, mert provokatív. És csak mondom. Kérdésre a kérdés nem válasz."

"Mert oké, hogy a paradicsomban nem voltak,"

Mi abban a provokativ ha erre az állításodra megkérdem hogy honnét tudod hogy a paradicsomban nem voltak?

Indokold meg, a kijelentésed!

Talán nem azt akarod mondani hogy mikor Ádám meg Éva kijöttek az édenkertjéböl, sátán már ott várta őket és rájukdobott egy zsák szúnyogot.

2017. jún. 30. 23:32
 24/98 changename ***** válasza:

"Itt egy húszmillió éves borostyán szúnyoggal és az a bizonyos vérszívó szerszáma is megvan.. Akkor még ember bőven nem létezett. "

Ez nem semmi?

Ezeket te honnét tudod?

2017. jún. 30. 23:35
 25/98 A kérdező kommentje:

"Talán nem azt akarod mondani hogy mikor Ádám meg Éva kijöttek az édenkertjéböl, sátán már ott várta őket és rájukdobott egy zsák szúnyogot."

Te most vagy kötekszel, vagy értetlenkedsz. Nem Ádámról és Éváról beszélek, hanem az emberekről. Tök mindegy, hogy mikor, megjelent a szúnyog, ami vért szív. És gondolom az édenkertben nem szívott vért. De ezt ugye nem tudhatom. Szóval nem kell ilyen cinikusnak lenni, nyilván nem beszéltem Ádámmal és Évával.

"Biztos vagyok benne hogy tehettél volna valamit hogy ne mardossanak össze."

Lehet, hogy tudtam volna, ha éjjel nappal rovarirtóval fújtam volna magam, ami szintén nem egészséges és allergiás is vagyok rá. Hát éjjel szétcsipdestek vagy 20 helyen, így jártam. Inkább azt kellene megnézni, hogy Afrikában a gyerek mit tud tenni ellene, hogy ne kapja el a maláriát. Szerintem hiába teszi össze a kezét.

"Ahogy az emberben hatványozódott a gonoszság úgy az állatokban a vadság és a vérengzőség."

Ezt honnan tudod?

" Lehet ha nem lenne így tönkretéve a föld és klímája nem szívnák a többi állat vérét. Te mit gondolsz?"

Nem értek egyet, mert már a fentiekben bebizonyítottam úgy gondolom, hogy évmilliókkal ezelőtt is szívta a vért. Persze lehet kételkedni, hogy nem szívott vért és csak úgy ott volt neki feleslegesen a vérszívó szerve és csak addig várt, míg az ember bűnbe esett és akkor kezdett el vért szívni.

"Kártékonyak voltak a teremtéskor?"

Én erre a visszakérdezésedre mondtam, hogy nem illik kérdésre kérdéssel válaszolni. Én hiszek a teremtésben és az evolúcióban is. És szerintem az evolúció során alakult ilyenné. De ha te erre kérdésre válaszoltál, gondolom nem tudod a választ.

2017. jún. 30. 23:47
 26/98 A kérdező kommentje:

"Nem száműzi senki őket, repülnek maguktol."

Ezt nem értem.. Én az emberről beszéltem, hogy miért lett ilyen mostoha világba száműzve, ha nem lett volna egyértelmű.

" Egyszer azt mondta valaki Jézusnak jó ember- Jézus azt reagálta rá- miért mondasz engem jónak?"

Ezzel most azt akarod mondani, hogy nem léteznek jó emberek vagy azt, hogy Jézus nem volt jó? Vagy pedig nem is értelek..

2017. jún. 30. 23:49
 27/98 A kérdező kommentje:

"Ezeket te honnét tudod?"

Mert a homo sapiens 300000 évvel ezelőtt alakult ki. Tehát azóta ilyen fejlett az ember. Húszmillió évvel ezelőtt még majom sem volt. És ezt onnan tudom, ahonnan a tudomány tudja. Emberszabásúak is csak pár millió éve alakultak ki, nem hogy húszmillió éve.

2017. jún. 30. 23:53
 28/98 A kérdező kommentje:

"Steven Spielberg 1993-as filmjében 130 millió éve borostyánba fagyott ősi szúnyogok maradványaiból vonták ki dinoszauruszok DNS-ét. Egy évvel korábban, 1992-ben kaliforniai tudósok arról számoltak be, hogy örökítőanyagot, DNS-töredéket sikerült kinyerniük egy rég kihalt méhfaj borostyánba zárt kövületéből - emlékeztetett The Daily Mail online kiadása."

[link]

2017. jún. 30. 23:59
 29/98 A kérdező kommentje:
Bocs a legutóbbi link lehet nem a legjobb, de ha valaki ezek után kételkedik, hogy a szúnyog vért szívott volna az az ember szerintem nem hajlandó felfogni és direkt nem vesz róla tudomást.
2017. júl. 1. 00:03
 30/98 changename ***** válasza:

"Mert a homo sapiens 300000 évvel ezelőtt alakult ki. Tehát azóta ilyen fejlett az ember. Húszmillió évvel ezelőtt még majom sem volt. És ezt onnan tudom, ahonnan a tudomány tudja. Emberszabásúak is csak pár millió éve alakultak ki, nem hogy húszmillió éve."

Azon elgondolkoztál hogy a tudomány honnan tudja? Utánnajártál?

"Mert a homo sapiens 300000 évvel ezelőtt alakult ki."

Ez egy egyszerű állítás olyan mint ha én azt mondom hogy tudok repülni mikor nem látja senki.

"Tehát azóta ilyen fejlett az ember."

Azért ilyen fejlett az ember mert 300000 évvel ezelőtt alakult ki.

Akkor ha 301000 évvel ezelőtt alakult volna ki akkor fejlettebb lenne?

"Húszmillió évvel ezelőtt még majom sem volt."

Nagy a te hited!

2017. júl. 1. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!