Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A különböző vallások szerint...

A különböző vallások szerint Isten miért teremtett ilyen kártékony állatokat, int pl a szúnyog?

Figyelt kérdés

Most összemardostak és csak belegondoltam, hogy miért léteznek ilyen lények?

Én keresztény családba születtem és Istenben hiszek, de nem tudom miért vannak ilyenek?

Ti mit gondoltok, az evolúció során véletlenül alakultak ki? Vagy ilyennek teremtették?

Mert oké, hogy a paradicsomban nem voltak, de kikerülvén meg ilyennel találkozott az ember, de a többi állat miért van erre "kárhoztatva" pl, hogy a vérét szívják? Miért büntet ilyenekkel Isten? Mi célja lehetett egyáltalán a nagyon kártékony élőlények megteremtésével? Oké, hogy már ez nem a paradicsom, de miért kellett ilyen mostoha világba száműzni? Nyilván nem csak ezekre gondolok, ott vannak pl a legyek, vagy a vírosos járványok, stb. Amik a jó embereket sem kímélik.

2017. jún. 30. 16:02
 61/98 A kérdező kommentje:
Mert ha az ember minden rosszért magát tartja felelősnek és az ő bűne miatt ragadoznak az állatok, Istenhívőként szabad e megmaradni ebben a mocsokban és lemészárolt állatok húsát megenni? Mert legtöbbjük szerintem eszik húst.
2017. júl. 1. 12:32
 62/98 anonim ***** válasza:
16%

"Te jóságos jó Isten. Nagyon buta emberek vannak itt, nem látnak a szemüktől.. "

Mi az evósok legnagyobb bizonyítéka a törzsfejlődésre? A hülyézés... Szokásos...

Ha lehet ezt fejezd be, viselkedj, még ha az állatvilághoz sorolod is magad!

"Már a mi hittan tanárunk sem tagadta az evolúciót, aki egyben pap is, sőt más pap ismerősöm sem. "

JAh, nem lehetett túl erős a hite:)

"Tehát ha szerintetek a kutya és a farkas nem az evolúció néz ki egymástól másként, akkor.. "

Que? A rendszertani családokon belüli variálódást senki nem vitatja, hisz Isten a családok képviselőit teremtette meg, de ettől még a családok közt nincs átjárás.

"Mi van a lóval és az öszvérrel? Miért lehet közös utóduk?"

Egy rendszertani család. Ha igaz lenne a törzsfejlődés, a tehénnek és a gibbonnak is lehetne utóduk

"changename, te tiszta hülye vagy.. Most olvastam el pár korábbi kommentedet.."

Tudsz érvelni is, vagy szellemi fogyatékosan vitatkozol?

2017. júl. 1. 12:42
 63/98 anonim ***** válasza:
Miért vitatkoztok? Kerüljétek a fölösleges vitákat, higyjetek Istenben, és éljetek is úgy. Az Istenben való hit által, és a lekteke által kerültök a Mennyországba, nem az által, hogy hisztek-e az evolúcióban. Aki hisz, az nyugodtan higyjen. Csak éljen istenfélő életet, legyen rendes, bátor, béketűrő, kerülje a vitákat, a rosszat győzze le jóval. Aki pedig nem hisz az evolúcióban, és hiszi, hogy Isten megteremtette az élőlényeket abban a formában, ahogy most is látjuk, az még inkább viselkedjen így, éljen istenfélő életet, legyen rendes, bátor, béketűrő, kerülje a vitákat, a rosszat győzze le jóval, hiszen őneki illik így viselkednie.
2017. júl. 1. 13:29
 64/98 A kérdező kommentje:

"Mi az evósok legnagyobb bizonyítéka a törzsfejlődésre? A hülyézés... Szokásos..."

Nem, már kifejtettem és nincs energiám tovább bizonyítani, ha vannak olyan emberek, akik nem tudják, vagy nem akarják megérteni.

Nem, én nem tartom magamat állatnak, hanem embernek.

"JAh, nem lehetett túl erős a hite:)"

Én meg azt hittem, hogy a modern kereszténység nem tagadja az evolúciót, köztük Ferenc pápa sem. De hát lehet, hogy tévedek. Én pedig azt tapasztaltam, hogy sok keresztény egyáltalán nem tagadja már az evolúciót.

" Egy rendszertani család. Ha igaz lenne a törzsfejlődés, a tehénnek és a gibbonnak is lehetne utóduk "

Nagy baromság ne haragudj. hogy mersz ilyet kijelenteni, amikor süt rólad, hogy nem értesz hozzá. Az utólag említett két állat nagyon különbözik genetikailag, ezért nem lehet közös utódjuk

"Egy rendszertani család. "

Hú milyen szavakat használsz. A ló és az öszvér rohadtul nem olyan, mint a kutya és a farkas. Mert a kutya és a farkas jelenleg egy faj, a ló és az öszvér két külön faj. Közös utóduk lehet, ami nem termékeny.

"Tudsz érvelni is, vagy szellemi fogyatékosan vitatkozol?"

Szerintem eleget érveltem. Az én érveléseimet a válaszolók nagy része figyelmen kívül hagyja, tehát felesleges tovább érvelnem.

2017. júl. 1. 13:29
 65/98 A kérdező kommentje:
Én római katolikus gimibe jártam, aminek az igazgatója pap volt és egyben kémia és biológia szakos tanár. Ő tanított nekünk az evolúcióról is.
2017. júl. 1. 13:34
 66/98 A kérdező kommentje:

"Egy rendszertani család. Ha igaz lenne a törzsfejlődés, a tehénnek és a gibbonnak is lehetne utóduk"

Ennyi erővel egy kalap alá vehetnénk a homo sapiens sapienst és a homo sapienst, vagy a neandervölgyi embert.

2017. júl. 1. 13:37
 67/98 A kérdező kommentje:
Nem kaptam erre normális választ. Tehát a ló és a szamár nem egy faj, közös utódjuk pedig lehet. Ha nem lennének a földön hibrid állatok, akkor még elfogadható is lenne, hogy nincsen evolúció és minden faj külön lett megteremtve.
2017. júl. 1. 13:39
 68/98 anonim ***** válasza:
16%

"Nem, már kifejtettem és nincs energiám tovább bizonyítani, ha vannak olyan emberek, akik nem tudják, vagy nem akarják megérteni. "

De, én megértem az evósok magyarázatait, csak ők nem értik meg, hogy ezek miért nem direkt természettudományos bizonyítékok, csak erőltetett olvasatok. A törzsfejlődés kvázi ki van dumálva. Amúgy én sem vitatkoznék már erről

"Én meg azt hittem, hogy a modern kereszténység nem tagadja az evolúciót, köztük Ferenc pápa sem. De hát lehet, hogy tévedek. Én pedig azt tapasztaltam, hogy sok keresztény egyáltalán nem tagadja már az evolúciót. "

Ez így van

"Nem, én nem tartom magamat állatnak, hanem embernek. "

Nem sértésből írtam, csak az evósok nagy része meg van sértődve, mikor az embert kiemelem az állatvilágból. Szerintük nem vagyunk magasabb rendűek

""Egy rendszertani család. "

Hú milyen szavakat használsz. A ló és az öszvér rohadtul nem olyan, mint a kutya és a farkas. Mert a kutya és a farkas jelenleg egy faj, a ló és az öszvér két külön faj. Közös utóduk lehet, ami nem termékeny. "

Pedig a rendszertant illene használni az evós, vitában:)) De olyan, egy rendszertani családban vannak, és ugyan úgy variáció és hibridizáció történik.

Kutya és a farkas egy faj? Vannak kutya és farkas fajok a kutyafélék családján belül.

A ló és az szamár is egy egy faj a lófélék családján belül. Az öszvér a két faj hibridje.

Látod, hogy még mindig a családon belüli variálódásról beszélünk, ami tény, de a törzsfejlődést nem bizonyítja, ami a családokon felüli átjárás

"Én római katolikus gimibe jártam, aminek az igazgatója pap volt és egyben kémia és biológia szakos tanár. Ő tanított nekünk az evolúcióról is."

A katolikusok mindig mellényúlnak. Lapos Föld, Nap kering a Föld körül, törzsfejlődés, stb...

"Ennyi erővel egy kalap alá vehetnénk a homo sapiens sapienst és a homo sapienst, vagy a neandervölgyi embert."

Magyarázat, kifejtés, indoklás? Beböfögéseid mellé jó lenne, ha valamit meg is magyaráznál. Még egyszer sem tetted

2017. júl. 1. 13:49
 69/98 A kérdező kommentje:

[link]

Nem, hogy a hibrid állatok ősei egy faj lenne, mert összeolvadni sosem tudnának. Ha meg a teremtés legelejétől két külön fajnak lettek volna teremtve, amik egymástól függetlenek, nem lehetne közös utóduk. Érdekes, hogy miért az egymáshoz hasonló állatoknak lehet hibrid gyerekük, egy embernek és egy tyúknak nem.. nyilván nem, mert genetikailag nagyon távol állnak egymástól. A tudósok szerint az embert és a csimpánzt is lehetne keresztezni, mert az embernek 23 kromoszómája van, a csimpánznak 24. Csak etikailag ez tiltva van az evvel való kísérletezés, amit helyeslek is.

2017. júl. 1. 13:52
 70/98 A kérdező kommentje:

"Nem sértésből írtam, csak az evósok nagy része meg van sértődve, mikor az embert kiemelem az állatvilágból. Szerintük nem vagyunk magasabb rendűek "

Egy olyan embernek, aki nem hisz Istenben, szerintem nem sértő, nekem viszont igen, mert hiszek Istenben és hiszem, hogy különb vagyok az állatoknál. Isten teremtett saját képmására, de az evolúció során fejlődtünk ki. Legalább is az én hitem szerint.

"Pedig a rendszertant illene használni az evós, vitában:)) De olyan, egy rendszertani családban vannak, és ugyan úgy variáció és hibridizáció történik.

Kutya és a farkas egy faj? Vannak kutya és farkas fajok a kutyafélék családján belül.

A ló és az szamár is egy egy faj a lófélék családján belül. Az öszvér a két faj hibridje.

Látod, hogy még mindig a családon belüli variálódásról beszélünk, ami tény, de a törzsfejlődést nem bizonyítja, ami a családokon felüli átjárás"

De látszik, hogy nem érted.:(( A kutya igaz, hogy másként néz ki, mint a farkas, mert elindult a saját evolúciója során, de a faj még nem vállt szét külön kutyákra és farkasokra. Bármely kutya bármely farkassal keresztezhető, amelyeknek az utódjai szintén keresztezhetők lesznek és így tovább. Olyan, mintha egy fehérember elvesz egy négert, a közös gyereküktől meg lehet gyereke egy kínainak.

A ló és a szamár nem ilyen. Egyszerűen két külön faj. Ami még nem vállt annyira szét, hogy ne lehessen közös utóduk.

Pedig megmagyaráztam csak nem figyeltél.

Magyarán és érthetően.

A kuyta és a farkas olyan, mint a fehér ember és anéger. Egy fajba tartozik.

A ló és a szamár meg olyan, mint a mai ember és aneandervölgyi ember vagy a csimpánz, ezekhez lehetne legjobban hasonlítani. Nem mosódhatnak össze, mert utóduk nem lesz termékeny, viszont közös utódjuk lehet.

2017. júl. 1. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!