A különböző vallások szerint Isten miért teremtett ilyen kártékony állatokat, int pl a szúnyog?
Most összemardostak és csak belegondoltam, hogy miért léteznek ilyen lények?
Én keresztény családba születtem és Istenben hiszek, de nem tudom miért vannak ilyenek?
Ti mit gondoltok, az evolúció során véletlenül alakultak ki? Vagy ilyennek teremtették?
Mert oké, hogy a paradicsomban nem voltak, de kikerülvén meg ilyennel találkozott az ember, de a többi állat miért van erre "kárhoztatva" pl, hogy a vérét szívják? Miért büntet ilyenekkel Isten? Mi célja lehetett egyáltalán a nagyon kártékony élőlények megteremtésével? Oké, hogy már ez nem a paradicsom, de miért kellett ilyen mostoha világba száműzni? Nyilván nem csak ezekre gondolok, ott vannak pl a legyek, vagy a vírosos járványok, stb. Amik a jó embereket sem kímélik.
'A kutyának meg nagyon gyors, 34'
A kutya-kérdés nem az evolúcióhoz a domesztikáláshoz tartozik, (amely szintén teljes homályban van, sajnos) Érdekességként megemlíthető, hogy a kutyák agya a domesztikálással 30%-kal csökken a farkaséhoz képest. (Petőfi zseniális A kutyák dala és A farkasok dala jut az ember eszébe, mely a költészet felől bármi másnál jobban magyarázza meg ezt a tényt:)
Talán a Teremtés könyvében van rá válasz.
Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a jószágokon, az összes vadállaton és az összes csúszómászón, ami a földön csúszik-mászik. Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. Azután megáldotta őket Isten, és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a földet, és hajtsátok uralmatok alá! Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a szárazföldön mozgó minden élőlényen!
Majd ezt mondta Isten: Nektek adok minden maghozó növényt az egész föld színén, és minden fát, amelynek maghozó gyümölcse van: legyen mindez a ti eledeletek! Minden földi állatnak, az ég minden madarának és minden földi csúszómászónak pedig, amelyben élet van, eledelül adok minden zöld növényt. És úgy történt. És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. Így lett este, és lett reggel: hatodik nap.
Még a bűnbe esés előtt vagyun ahol amint látod minden jó!!
De figyeld csak meg a bűnbe esés után ,átkozott lessz a föld és minden ami rajta él,így a szúnyog is már ellenséged lett és szeretne összemardosni mindenkit..
Akkor ezt mondta az ÚRisten a kígyónak: Mivel ezt tetted, átkozott légy minden jószág és minden vadállat között: hasadon járj, és port egyél egész életedben! Ellenségeskedést támasztok közted és az asszony között, a te utódod és az ő utódja között: ő a fejedet tapossa, te pedig a sarkát mardosod.
Az asszonynak ezt mondta: Igen megnövelem terhességed fájdalmát, fájdalommal szülöd gyermeked. Vágyakozni fogsz férjed után, ő pedig uralkodni fog rajtad.
Az embernek pedig ezt mondta: Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél arról a fáról, amelyről megparancsoltam, hogy ne egyél, legyen a föld átkozott miattad, fáradsággal élj belőle egész életedben! Tövist és bogáncsot hajtson neked, és a mező növényét egyed! Arcod verejtékével egyed a kenyeret, míg visszatérsz a földbe, mert abból vétettél! Bizony por vagy, és vissza fogsz térni a porba!
Az ember Évának nevezte el a feleségét, mert ő lett az anyja minden élőnek. Az ÚRisten pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket.
Azután ezt mondta az ÚRisten: Íme, az ember olyan lett, mint miközülünk egy: tudja, mi a jó, és mi a rossz. Most azért, hogy ki ne nyújthassa kezét, és ne szakíthasson az élet fájáról is, hogy egyen, és örökké éljen, kiűzte az ÚRisten az Éden kertjéből, hogy művelje a földet, amelyből vétetett. És miután kiűzte az embert, odaállította kelet felől az Éden kertjéhez a kerúbokat és a villogó lángpallost, hogy őrizzék azt az utat, amely az élet fájához vezet.
Mindezeket a Mózes 1.könyvében olvashatod részletesebben,1,2 ,3.rész.
# 51
Hogy mi vaaan?????
"Még a bűnbe esés előtt vagyun ahol amint látod minden jó!!"
Egyáltalán nem látom.
"Nekik minden evolúció:) Ha egy malac hosszabbat fingik az átlagnál, az már mutációs evolúció és bizonyítja, hogy az egysejtűből ember lesz. Genetikailag megmagyarázni nem kell"
Te jóságos jó Isten. Nagyon buta emberek vannak itt, nem látnak a szemüktől.. Már a mi hittan tanárunk sem tagadta az evolúciót, aki egyben pap is, sőt más pap ismerősöm sem.
Tehát ha szerintetek a kutya és a farkas nem az evolúció néz ki egymástól másként, akkor..
Mi van a lóval és az öszvérrel? Miért lehet közös utóduk? Ez bizonyítja, hogy régen egy faj volt, mert ha nincsen evolúció, akkor minden faj egyedülálló lenne, mégis vannak olyan fajok, akik tudnak egy másikkal szaporodni. Pl oroszlán és tigris.
# 50
Azt elfogadom egy válasznak, hogy bűn hatására ragadoznak az állatok.
De cáfoltam, hogy egyes állatok már az ember előtt is ragadoztak. Aki ezt nem ismeri be, az nagyon buta és csak viszi a magáét, a látásmódja nagyon beszűkült.
Arra sem kaptam választ, ha minden ragadozásért az embert okolják, akkor arról mit gondolnak, hogy keresztényként helyes e húst enni. Főleg papként. Ha mindenért az embert okolják, akkor az embernek kellene elkezdeni változtatni és jónak lenni, csak növényeket enni. És akkor meglátnánk, hogy a többi állat maradna e a ragadozásba vagy vegetáriánus étrendre térne át.
Persze, hogy vitázok, ha némelyik ember olyan hülyeségeket ír, hogy nevetséges és nagyon beszűkült tudatra vall. Pl a kutya farkas kérdésre sem tudnak normálisan reagálni, undorító cinikus módon elviccelik. Végig agresszív módon ír, én válaszolok a hülyeségeire, ő meg figyelmen kívül hagy mindent, csak viszi a saját beszűkült tudatú hülyeségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!