Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A különböző vallások szerint...

A különböző vallások szerint Isten miért teremtett ilyen kártékony állatokat, int pl a szúnyog?

Figyelt kérdés

Most összemardostak és csak belegondoltam, hogy miért léteznek ilyen lények?

Én keresztény családba születtem és Istenben hiszek, de nem tudom miért vannak ilyenek?

Ti mit gondoltok, az evolúció során véletlenül alakultak ki? Vagy ilyennek teremtették?

Mert oké, hogy a paradicsomban nem voltak, de kikerülvén meg ilyennel találkozott az ember, de a többi állat miért van erre "kárhoztatva" pl, hogy a vérét szívják? Miért büntet ilyenekkel Isten? Mi célja lehetett egyáltalán a nagyon kártékony élőlények megteremtésével? Oké, hogy már ez nem a paradicsom, de miért kellett ilyen mostoha világba száműzni? Nyilván nem csak ezekre gondolok, ott vannak pl a legyek, vagy a vírosos járványok, stb. Amik a jó embereket sem kímélik.

2017. jún. 30. 16:02
 31/98 A kérdező kommentje:

"Azon elgondolkoztál hogy a tudomány honnan tudja? Utánnajártál?"

Igen, onnan tudják megállapítani, hogy a csontból mintát vesznek és ebből megállapítják, hogy a lelet hány éves.

Nézz utána nyugodtan.

"Ez egy egyszerű állítás olyan mint ha én azt mondom hogy tudok repülni mikor nem látja senki. "

Nem, nem az. Megindokoltam most pár sorral feljebb,

még egyszer nem írom le.

"Azért ilyen fejlett az ember mert 300000 évvel ezelőtt alakult ki.

Akkor ha 301000 évvel ezelőtt alakult volna ki akkor fejlettebb lenne? "

Na látod én ezt nem tudhatom. Szóval megállapították a leletekről, hogy hány éves, az ettől öregebb emberszabásúaknak viszont már más a dns-e, egy másik alfajhoz tartoznak. Tehát nem homo sapens sapiensek.

"Nagy a te hited!"

Nem értelek. A tudomány és a hit nem zárja ki egymást én szerintem.

Bocs a hibákért, már nem tudok írni, késő van.

2017. júl. 1. 00:16
 32/98 changename ***** válasza:

"130 millió éve borostyánba fagyott ősi szúnyogok maradványaiból vonták ki dinoszauruszok DNS-ét. Egy évvel korábban, "1992-ben kaliforniai tudósok arról számoltak be, hogy örökítőanyagot, DNS-töredéket sikerült kinyerniük egy rég kihalt méhfaj borostyánba zárt kövületéből - emlékeztetett The Daily Mail online kiadása."

Következtetés: A szúnyog 130000000 év útán is szúnyog maradt.

Ismét egy kőkemény tény.

Szerényen megkérdezhetem tőled hogy láttál e már egy 1 éve elpusztult szúnyogot?

2017. júl. 1. 00:17
 33/98 changename ***** válasza:

"Igen, onnan tudják megállapítani, hogy a csontból mintát vesznek és ebből megállapítják, hogy a lelet hány éves.

Nézz utána nyugodtan."

Aztán a szúnyognak melyik csontjábol vettek mintát, a hátgerincéből?

Biztos csak egy mérést végeztek mert ha egy külömböző csoport végez még egy mérést akkor nem lesz egyforma a dátum.

2017. júl. 1. 00:21
 34/98 A kérdező kommentje:

"Szerényen megkérdezhetem tőled hogy láttál e már egy 1 éve elpusztult szúnyogot?"

Igen, légyragacsban, amin szerintem több évig rajta volt.:D

"A szúnyog 13000000 év útán is szúnyog maradt. "

Vannak olyan élőlények, amiknek borzalmasan lassú az evolúciója. Pl a lovak. A kutyának meg nagyon gyors, gondolj bele, hogy nem rég farkas volt és az az evolúciós időben tényleg csak tegnap volt, az ember mellett változott kutyává és ma már tömérdek változata van. De ott vannak pl a mohák, amik megálltak az evolúcióban, a dns-ük nem változik.

2017. júl. 1. 00:22
 35/98 A kérdező kommentje:

"Aztán a szúnyognak melyik csontjábol vettek mintát, a hátgerincéből? "

Ezt most nem tudom. Szerintem e borostyán alapján állapították meg. Az összetétele, keménysége stb alapján. De ehhez tényleg nem értek. ha érdekel olvasd el, hogy hogyan csinálják, ebben nem vagyok jártas. Az evolúcióról és a fajokról rengeteget olvastam, köztük könyveket is, mert nagyon érdekel a genetika.

2017. júl. 1. 00:24
 36/98 A kérdező kommentje:
De a borostyán korának a megállapításához nem értek. :DD
2017. júl. 1. 00:25
 37/98 changename ***** válasza:

"Minden más mellett ez is pont egy olyan tény, ami logikusabban feltételezi a törzsfejlődést,"

Aha 130000000 éve a szúnyog szúnyog maradt ez aztán tény a törzsfejlődésre- mivel a szúnyog valamiből kiburjánzott, aztán úgy gondolta hogy nem törzsfejlődik tovább mert jó neki ez így ahogy van.

2017. júl. 1. 00:30
 38/98 changename ***** válasza:

"gondolj bele,"

Ténybe miért is kell belegondolni?

Az evolucionistáknak kell hosszúúúúú idő meg a tényeknek.

2017. júl. 1. 00:34
 39/98 changename ***** válasza:

"De a borostyán korának a megállapításához nem értek."

Se baj értenek a tudósok.

2017. júl. 1. 00:35
 40/98 A kérdező kommentje:

""Minden más mellett ez is pont egy olyan tény, ami logikusabban feltételezi a törzsfejlődést,"

Aha 13000000 éve a szúnyog szúnyog maradt ez aztán tény a törzsfejlődésre- mivel a szúnyog valamiből kiburjánzott, aztán úgy gondolta hogy nem törzsfejlődik tovább mert jó neki ez így ahogy van.

"gondolj bele,"

Ténybe miért is kell belegondolni?

Az evolucionistáknak kell hosszúúúúú idő meg a tényeknek."

Nem értem ezeket mire írtad. Ezt a linkemből olvastad vagy mi, mert én nem írtam ilyesmit. A szúnyognak is van törzsfejlődése, ez bizonyítja azt, hogy több szúnyogfaj is létezik. Az más kérdés, hogy lehet, hogy borzasztó lassú.

2017. júl. 1. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!