Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A különböző vallások szerint...

A különböző vallások szerint Isten miért teremtett ilyen kártékony állatokat, int pl a szúnyog?

Figyelt kérdés

Most összemardostak és csak belegondoltam, hogy miért léteznek ilyen lények?

Én keresztény családba születtem és Istenben hiszek, de nem tudom miért vannak ilyenek?

Ti mit gondoltok, az evolúció során véletlenül alakultak ki? Vagy ilyennek teremtették?

Mert oké, hogy a paradicsomban nem voltak, de kikerülvén meg ilyennel találkozott az ember, de a többi állat miért van erre "kárhoztatva" pl, hogy a vérét szívják? Miért büntet ilyenekkel Isten? Mi célja lehetett egyáltalán a nagyon kártékony élőlények megteremtésével? Oké, hogy már ez nem a paradicsom, de miért kellett ilyen mostoha világba száműzni? Nyilván nem csak ezekre gondolok, ott vannak pl a legyek, vagy a vírosos járványok, stb. Amik a jó embereket sem kímélik.

2017. jún. 30. 16:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/98 A kérdező kommentje:
Igen, a szürkefarkasról vagy (farkasról) volt szó és a kutyáról. Nem a többi farkasról.
2017. júl. 1. 22:43
 92/98 A kérdező kommentje:
Mindenki arról a farkasról beszél, ami a háziasított kutya őse. Nem kell idekeverni a többi farkast, meg kutyát. Azt hittem ez mindenkinek evidens, hogy miről van szó.
2017. júl. 1. 22:46
 93/98 A kérdező kommentje:

Egyébként szerinted Istennek mi célja volt avval, hogy az egy családban lévő élőlények, amik nem egy fajból származnak valamelyike tudnak egymással szaporodni? Csak annak már nem lehet utódja, mert terméketlen. Pl az ló és a szamár esete. Lehet, hogy így van, ahogy írod, és minden fajt Isten olyannak teremtett meg amilyen és csak mikroevolúcióval. A hibridek esetét ilyen felfogással sem tudom megérteni.

Egyáltalán miért tud két külön faj szaporodni egymással, ami egy családba tartozik?

2017. júl. 1. 22:56
 94/98 A kérdező kommentje:
60%-os. Te hiszel a mikroevolúcióban?
2017. júl. 1. 23:07
 95/98 anonim ***** válasza:
Érdeklődnék, hogy mikor jutunk a szúnyogtól a farkason át az elefántig?
2017. júl. 1. 23:16
 96/98 A kérdező kommentje:
minden vitát lezárva szeretnék választ kapni az utolsó két kérdésre köszi. akkor tegyük fel, hogy elhiszem, hogy csak mikroevolóvió létezik. Én ezt nem tudhatom, csak Isten. Tehát szerintetek miért születhetnek olyan hibridek, akik nem termékenyek?
2017. júl. 1. 23:29
 97/98 anonim ***** válasza:
A szúnyog legalább más állatok tápláléka. Az igazi kártékony élősködő az ember.
2017. júl. 2. 00:25
 98/98 A kérdező kommentje:
Ha te annak érzed magadat, akkor felfordulhatsz. Ha nem, akkor ne beszélj általánosságban. Nem minden ember élősködő, de minden szúnyog élősködő.
2017. júl. 2. 00:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!