A különböző vallások szerint Isten miért teremtett ilyen kártékony állatokat, int pl a szúnyog?
Most összemardostak és csak belegondoltam, hogy miért léteznek ilyen lények?
Én keresztény családba születtem és Istenben hiszek, de nem tudom miért vannak ilyenek?
Ti mit gondoltok, az evolúció során véletlenül alakultak ki? Vagy ilyennek teremtették?
Mert oké, hogy a paradicsomban nem voltak, de kikerülvén meg ilyennel találkozott az ember, de a többi állat miért van erre "kárhoztatva" pl, hogy a vérét szívják? Miért büntet ilyenekkel Isten? Mi célja lehetett egyáltalán a nagyon kártékony élőlények megteremtésével? Oké, hogy már ez nem a paradicsom, de miért kellett ilyen mostoha világba száműzni? Nyilván nem csak ezekre gondolok, ott vannak pl a legyek, vagy a vírosos járványok, stb. Amik a jó embereket sem kímélik.
Egyébként szerinted Istennek mi célja volt avval, hogy az egy családban lévő élőlények, amik nem egy fajból származnak valamelyike tudnak egymással szaporodni? Csak annak már nem lehet utódja, mert terméketlen. Pl az ló és a szamár esete. Lehet, hogy így van, ahogy írod, és minden fajt Isten olyannak teremtett meg amilyen és csak mikroevolúcióval. A hibridek esetét ilyen felfogással sem tudom megérteni.
Egyáltalán miért tud két külön faj szaporodni egymással, ami egy családba tartozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!