Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, valóban...

Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan azt az Őrtorony folyóiratotok írja?

Figyelt kérdés

Őrtorony: Krisztus nem Isten, csak egy angyal, Ő Mihály arkangyal/főangyal

Biblia: Krisztus Isten, Mihály arkangyal pedig csak egy angyal, akit nevén megszólít a Biblia. Mihály "csupán" egy hírnök, szóvivő angyal, akinek az a dolga, hogy Isten seregét vezesse, hiszen ő a vezér, de nem az uruk.

Őrtorony: "övéik az ősatyák,+ és tőlük származott a Krisztus a test szerint.+ Isten,+ aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen."

Biblia (Károli Gáspár fordítású): "Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."

És végül, maga Krisztus mondja ezt magáról (János evangéliuma 10:27-30: 27Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:

28És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.

29Az én Atyám, aki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.30Én és az Atya egy vagyunk.

Mért ne lenne Krisztus maga az Isten? Krisztus valóban Mihály? Erre kérek verseket a Bibliából. Békesség nektek. :)

2017. febr. 10. 09:24
 81/95 A kérdező kommentje:
Mindenesetre bizonyítást ő is kért (amit én meg is adtam többször is), így én is kérek. Szerintem, ez teljesen jogos, akármilyen vallása is van.
2018. jan. 27. 23:21
 82/95 anonim ***** válasza:

79. Most már látom,hogy nem érted amit irsz,még Kevésbé ahogy magyarázod.

Te a három megnyilvánulással elveszed/elosztod/felhigitod/homályossá teszed az Atya erejét.Holott az egész tanod erre megy ki.

Már többször megírtam,hogy az Atyának több millió /milliárd megnyilvánulása van.Mert a neve a görögből forditva azt jelenti,hogy "azzá vállok amivé akarok".Akkor mégis miért van szükságe még egy/két megnyilvánulásra,ráádásul még Mindenható is.

Amikor Jézust létrehozta/szülte mégis miért nem volt szüksége Jézus és a szent szellem megnyilvánulására?

Én megmondom.

Azért mert ezekkel rendelkezett/rendelkezik.

Továbbá a célod az,hogy kifejezd,Istennek nincs ereje a másik két állítólagos megnyilvánulása nélkül:igy elszivva erejét/mindenhatóságát,átruházva a másik kettőre és kihozva a három istenséget.

Csak szerencsére erre nincs bibliai bizonyitékod,még akkor sem,ha nem odatartozó biblia versekkel igazolod.

Mert már ahogy,nem egyszer irtam,sem a próféták,sem az Isten szava ,sem Jézus de még az apostolok sem beszéltek három istenségről,de még a Szentháromságrol sem.

Ugy,hogy amit állitasz nélkülözi a bibliát,ami Isten káromlás.

2018. jan. 28. 07:31
 83/95 A kérdező kommentje:
Tehát azzal, hogy azt mondom, hogy mindenre képes, még arra is amire az ember nem, akkor én elhomályosítom el higítom és elosztom az Atya erejét. Érdekes. Viszont a bizonyítás még mindig váratnak magukra, vagy mi lesz? :)
2018. jan. 28. 09:37
 84/95 A kérdező kommentje:
Én nem azt mondtam továbbá, hogy nincs ereje... látszik azért, hogy ki akar a másik ellen beszélni... :D én pont az ellentetjét mondtam azt, hogy mindenható Istenem van. Úgy látszik a tied erre nem képes, akkor biztos, hogy a Biblia Istenéről beszélünk? :) A Biblia számtalanszor...ezt rengetegszer leírtam már... ír Krisztus Istenségéről és arról is, hogy a Fiút épp úgy kell tisztelni, azaz imádni, mint az Atyát. Hogyha valaki nem tiszteli úgy az hazudik. Ez így van benne a Bibliában is ezt nem én találom ki. Ha annyira ismered a görög írásokat, akkor neked ezeket tudni kéne. Innen is látszik, hogy valószínüleg te egyáltalán nem is olvastad az eredetit. De itt olvashatod, ha akarod ujszov.hu itt az egész Újszövetség megvan görögül és mellékelve van egy szótár is a jobb oldalon.
2018. jan. 28. 09:43
 85/95 anonim ***** válasza:

83.Hiába csüröd csavarod,amikor visszakérdezel és emberrel hasonlitod a bejegyzésemet,amit én nem is tettem az Isten tulajdonságaival szembe.

Holott nem csak az ember hanem Jézus is az övé a szent szellem is,ezért Mindenható.

"Tehát ha azt mondom,hogy Mindenre képes"

Micsoda feltevés?

Ha Mindenre képes,miért füzöl hozzá más megnyilvánulásokat?

Mégegyszer mondom.Azért,hogy megmagyarázd,hogy egyedül nem képes,a mindenhatoságát gyakorolni.

2018. jan. 28. 09:58
 86/95 A kérdező kommentje:
Látom nem tudod feldolgozni az élményt, tehát Isten mindenhatóságáról azt mondod, hogy hazugság, mert nem képes 3 lenni, de mégis 1? Hogy van ez mondcsak. Beskatuláyzom de mégsem teszem, Bibliai verseket mutatok, de mégsem biblikus, hogyan van ez kérlek? :)
2018. jan. 28. 14:14
 87/95 anonim ***** válasza:

"Biblia verseket mutatok"

Mégis milyen biblia verseket mutattál?

A biblia tele van biblia versekkel,ez csak igy biblia.

De a három istenségről és a Szentháromságrol nem mutattál fel és nem is tudsz.

Csusztatni lehet,de az már nem keresztény.

2018. jan. 28. 15:58
 88/95 A kérdező kommentje:
Akkor kezdjük újra? Tehát írjam le újra 25.-djére is, hogy a Bibliában hol is találhatóak ezek a versek és ezután nyugodtan, ha újra megkérnél ugyan erre hivatkozhatok rád, hogy megértetted és már leírtam neked egyszer? Nem fogod újra megkérni?
2018. jan. 28. 16:30
 89/95 anonim ***** válasza:

88.Amelyeket annyiszor leirtál,nem kérem mert semmi sem szol a Szentháromság mellett,de még a három Istenség mellett sem.

Gondolkodj és érvely a biblia alapján,Anélkül,hogy rosszul és rosszhelyen használod a biblia verseket.

Esetleg kérdezd meg a főnökjeidet,hátha okosabbak a N Konsztántin találmányában.

2018. jan. 28. 17:40
 90/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Amelyeket annyiszor leirtál,nem kérem mert semmi sem szol a Szentháromság mellett,de még a három Istenség mellett sem."

S mindezek ellenére neked még sem elég! Akkor neked mi az elég? Mennyi kell ahhoz hogy felfogd hogy a kérdező és nem csak ő hanem mások is nem úgy látják és hiszik a dolgokat ahogyan te?

"Gondolkodj és érvely a biblia alapján,Anélkül,hogy rosszul és rosszhelyen használod a biblia verseket."

Te mikor kezdesz gondolkodni, Hányszor kell még leírni neked és hány embernek kell még leírni?

"Esetleg kérdezd meg a főnökjeidet,hátha okosabbak a N Konsztántin találmányában."

Ha neked nincs főnököd akkor miből gondolod hogy a kérdezőnek van? Ha te tudsz önállóan cselekedni akkor miért nem vagy képes azt elfogadni hogy a kérdező is képes erre?

S hogy lehet az hogy ha ilyen erős a hited akkor még nem keresztelkedtél meg? Mi tart vissza?

2018. jan. 28. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!