Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan azt az Őrtorony folyóiratotok írja?
Őrtorony: Krisztus nem Isten, csak egy angyal, Ő Mihály arkangyal/főangyal
Biblia: Krisztus Isten, Mihály arkangyal pedig csak egy angyal, akit nevén megszólít a Biblia. Mihály "csupán" egy hírnök, szóvivő angyal, akinek az a dolga, hogy Isten seregét vezesse, hiszen ő a vezér, de nem az uruk.
Őrtorony: "övéik az ősatyák,+ és tőlük származott a Krisztus a test szerint.+ Isten,+ aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen."
Biblia (Károli Gáspár fordítású): "Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."
És végül, maga Krisztus mondja ezt magáról (János evangéliuma 10:27-30: 27Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:
28És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.
29Az én Atyám, aki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.30Én és az Atya egy vagyunk.
Mért ne lenne Krisztus maga az Isten? Krisztus valóban Mihály? Erre kérek verseket a Bibliából. Békesség nektek. :)
79. Most már látom,hogy nem érted amit irsz,még Kevésbé ahogy magyarázod.
Te a három megnyilvánulással elveszed/elosztod/felhigitod/homályossá teszed az Atya erejét.Holott az egész tanod erre megy ki.
Már többször megírtam,hogy az Atyának több millió /milliárd megnyilvánulása van.Mert a neve a görögből forditva azt jelenti,hogy "azzá vállok amivé akarok".Akkor mégis miért van szükságe még egy/két megnyilvánulásra,ráádásul még Mindenható is.
Amikor Jézust létrehozta/szülte mégis miért nem volt szüksége Jézus és a szent szellem megnyilvánulására?
Én megmondom.
Azért mert ezekkel rendelkezett/rendelkezik.
Továbbá a célod az,hogy kifejezd,Istennek nincs ereje a másik két állítólagos megnyilvánulása nélkül:igy elszivva erejét/mindenhatóságát,átruházva a másik kettőre és kihozva a három istenséget.
Csak szerencsére erre nincs bibliai bizonyitékod,még akkor sem,ha nem odatartozó biblia versekkel igazolod.
Mert már ahogy,nem egyszer irtam,sem a próféták,sem az Isten szava ,sem Jézus de még az apostolok sem beszéltek három istenségről,de még a Szentháromságrol sem.
Ugy,hogy amit állitasz nélkülözi a bibliát,ami Isten káromlás.
83.Hiába csüröd csavarod,amikor visszakérdezel és emberrel hasonlitod a bejegyzésemet,amit én nem is tettem az Isten tulajdonságaival szembe.
Holott nem csak az ember hanem Jézus is az övé a szent szellem is,ezért Mindenható.
"Tehát ha azt mondom,hogy Mindenre képes"
Micsoda feltevés?
Ha Mindenre képes,miért füzöl hozzá más megnyilvánulásokat?
Mégegyszer mondom.Azért,hogy megmagyarázd,hogy egyedül nem képes,a mindenhatoságát gyakorolni.
"Biblia verseket mutatok"
Mégis milyen biblia verseket mutattál?
A biblia tele van biblia versekkel,ez csak igy biblia.
De a három istenségről és a Szentháromságrol nem mutattál fel és nem is tudsz.
Csusztatni lehet,de az már nem keresztény.
88.Amelyeket annyiszor leirtál,nem kérem mert semmi sem szol a Szentháromság mellett,de még a három Istenség mellett sem.
Gondolkodj és érvely a biblia alapján,Anélkül,hogy rosszul és rosszhelyen használod a biblia verseket.
Esetleg kérdezd meg a főnökjeidet,hátha okosabbak a N Konsztántin találmányában.
Vidiripi
"Amelyeket annyiszor leirtál,nem kérem mert semmi sem szol a Szentháromság mellett,de még a három Istenség mellett sem."
S mindezek ellenére neked még sem elég! Akkor neked mi az elég? Mennyi kell ahhoz hogy felfogd hogy a kérdező és nem csak ő hanem mások is nem úgy látják és hiszik a dolgokat ahogyan te?
"Gondolkodj és érvely a biblia alapján,Anélkül,hogy rosszul és rosszhelyen használod a biblia verseket."
Te mikor kezdesz gondolkodni, Hányszor kell még leírni neked és hány embernek kell még leírni?
"Esetleg kérdezd meg a főnökjeidet,hátha okosabbak a N Konsztántin találmányában."
Ha neked nincs főnököd akkor miből gondolod hogy a kérdezőnek van? Ha te tudsz önállóan cselekedni akkor miért nem vagy képes azt elfogadni hogy a kérdező is képes erre?
S hogy lehet az hogy ha ilyen erős a hited akkor még nem keresztelkedtél meg? Mi tart vissza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!