Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, valóban...

Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan azt az Őrtorony folyóiratotok írja?

Figyelt kérdés

Őrtorony: Krisztus nem Isten, csak egy angyal, Ő Mihály arkangyal/főangyal

Biblia: Krisztus Isten, Mihály arkangyal pedig csak egy angyal, akit nevén megszólít a Biblia. Mihály "csupán" egy hírnök, szóvivő angyal, akinek az a dolga, hogy Isten seregét vezesse, hiszen ő a vezér, de nem az uruk.

Őrtorony: "övéik az ősatyák,+ és tőlük származott a Krisztus a test szerint.+ Isten,+ aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen."

Biblia (Károli Gáspár fordítású): "Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."

És végül, maga Krisztus mondja ezt magáról (János evangéliuma 10:27-30: 27Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:

28És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.

29Az én Atyám, aki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.30Én és az Atya egy vagyunk.

Mért ne lenne Krisztus maga az Isten? Krisztus valóban Mihály? Erre kérek verseket a Bibliából. Békesség nektek. :)

2017. febr. 10. 09:24
 41/95 A kérdező kommentje:
KZitus, nem míg nem te írod a válaszaidat, nem fogok a te bejegyzéseiddel foglalkozni. :) Ugyanis, ezt is másoltad a [link] Őrtorony oldaláról. Szóval, köszönöm, ha olvasni akarok a Bibliát veszem elő. Abban legalább még az igazság is benne van. Hülyének meg ne nézz már megint kedves Zitus. :)
2017. febr. 14. 07:51
 42/95 KZitus ***** válasza:

Kedves Balinhum :-)

Ezt sem "muszály" elolvasni, de mivel írtál nekem, illendőnek tartom válaszoni rá:-)

Ha jól értelmezem, feltettél egy kérdést, és én válaszoltam rá, hogy "valóban úgy van....", aztán ennek bizonyítására elküldtem egy cikket az Őrtorony folyóiratból, hogy ellenőrizhesd, "Valóban, és a Bibliára támaszkodikk a kutatásban. Ha veszed a fáradságot és elolvasod,...."

Nem értem mi a problémád, bár kértelek, rakd magad mellé az előítéletedet....

Elnézésedet kérem, ha kellemetlen érzéseket ébresztettem/okoztam neked a válaszommal....csak a kiírt kérdésedre reagáltam. Vagy nem ezért írtad ki?

2017. febr. 14. 19:13
 43/95 A kérdező kommentje:
Kedves KZitus, úgy érzem te megint valamit igen félre értettél. NEM a válaszoddal van a bajom, illetve azzal van, mert nem TŐLED származik. Azért nem reagálok ezekre különösebben, mert NEM egy folyóirattal beszélgetek, hanem emberekkel (élő, érző emberekkel) és uram bocsáss, de nem vagyok hajlandó azért koptatni a billentyűzetet, csak mert valakitől bemásolod az egész oda illő fejezetet. Félre értés ne essék, a hivatkozásokat, csak mint bizonyíték használjuk, igen ezeket is használhatnánk bizonyításra, de NEM így. :) Ráadásúl még csak nem is Biblikus. :) most jön az, hogy már pedig biblikus. Pontosan, így beszél aki nem ismeri a Bibliát, és csak elolvassa egy folyóiratot, meghallgatja akit úgy vél, hogy talán érti is, de utána Ő maga nem néz. :) Ez a probléma. Egyébként, erre a bejegyzésedre végre reagálhattam, remélem rájössz, hogy mért. Békesség neked. :)
2017. febr. 14. 20:34
 44/95 anonim ***** válasza:

Kérdező szeretném ha kijozanodnál és a rosszmultu vallásoddal, nem keresnéd siquib modon másban a hibát.

Ajánlom"vedd ki a gerendát a szemedből,hogy láthasd a másik szemében a szálkát".

Előbb nőjél fel a tanukhhoz,és azután fórgasd ki őket,a szellemi inkvizítor modszereiddel.Azután próbáld alkalmazni a bibliát ugy ahogy irja,nem pedig egyet olvasol és hazugságot beszélsz.Ezért nem kell biblia,mert nélküle is tudsz hazudni,baromságot beszélni.

2017. dec. 24. 22:44
 45/95 A kérdező kommentje:
Segítséget szereztél már? Ha nem akkor azon igyekezz, ne azon, hogy engem próbálj szapulni. Térj meg, míg nem késő! :)
2017. dec. 25. 00:26
 46/95 anonim ***** válasza:
0%

45.Kérdező:Tudod,miért mondom,hogy hazudsz?

Azért mert azt a hazugságot táplálod magadban mint Sátán.

1Mozes.3:4.A kígyó erre ezt mondta az asszonynak:"bizony nem haltok meg"

De mi történt? Ádám 935 éves korában meghalt,Abel még hamarabb!

1Mozes.3:19.a;"Mert por vagy,és porba térsz vissza".

Itt nem irja,hogy a lelked fel jön hozzám!

Akkor mégis honnan a hazugság,hogy az ember lelke tovább él.

Miért mondja Ézsaiás-nál Jehova"melyik lélek vétkezik annak kell meghalnia"?.

Jelenések.20:13."És a tenger kiadta a benne lévő halottakat"

Itt halottakrol beszél.

És feltámadásrol.

Ha valaki nem hal meg,miért kell feltámadnia.

Na itt hazudsz te.Amikor azt mondod,hogy a lelke tovább él.

Akkor kitől származik a hazugság?

A hazugság atyjától.

Mert azt mondta feljebb " nem haltok meg"

Te mit mondasz?

A lelke tovább él!

Akkor ezek szerint,kit szolgálat?

A hazugság attyát.

Ne hazudj mert a Biblia nem hazudik!

2017. dec. 25. 06:42
 47/95 A kérdező kommentje:
Mért? Úgy értem, minek írtál ide? Bemásold azt, hogy mit gondolsz a bibliáról? Vagy mért?
2017. dec. 25. 10:07
 48/95 anonim ***** válasza:

Kérdező:nem neked irtam hanem az oldalnak,a felhasználóknak.

Ugyanis fentebb arogáns kérdésekkel válaszokkal diszelegsz,és szeretnéd ha nem lepleznének le.

De ha a bibliából idéznek neked az a baj,ha nem az a baj.Furcsa ember vagy a fegyvered a kötöszködés,fél igazságban sántikálsz,mindenkit megszeretnél futni.

Jézus azt mondta"Atyám,áld meg őket az igazságoddal,a te igéd igazság"

És akkor mégis miért mondod,hagy miért írogatok a bibliából?

Azért mert a biblia leleplz tégedet!

2017. dec. 25. 11:35
 49/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Akkor mégis honnan a hazugság,hogy az ember lelke tovább él.

Miért mondja Ézsaiás-nál Jehova"melyik lélek vétkezik annak kell meghalnia"?."

Azért azt tisztázzuk hogy Isten előbb megformálta az ember testét s aztán tette élő lélekké.

1Mózes 2:7 Ekkor megformálta az ÚR Isten az embert a föld porából, és élet leheletét lehelte az orrába. Így lett az ember élő lélekké.

És azt se felejtsd el hogy....

Máté 10:28 És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni, hanem inkább attól féljetek, aki mind a lelket, mind a testet elveszítheti a gyehennában.

Nem hazugság hogy az ember lelke nem hal meg a fizikai test halálával. Ha így lenne akkor miről van szó a Máté 10:28? Kinek van hatalma a gyehenna felett?

2017. dec. 25. 11:42
 50/95 A kérdező kommentje:
Csak azért, hogy ki írod és egyébként teljesen mást akarsz elmondani vele, mint ami benne áll, az a probléma,nem konkrétan az, hogy írsz a Bibliából. :) A Biblia sok mindent ír, amit te a "Bibliával" akarsz cáfolni. Érted egyáltalán mi a gond? Érted egyáltalán azt, amit mondani akarunk mi keresztények neked? Tehát, a Biblia alapján te bármit is írj ki a bibliából és megpróbálod meg magyarázni (akár a szennylapotok, az "Őrtorony" által), az nem a Szent Szellem szerint van. A Biblia azt írja, hogy a Szent Szellem képes csupán a tanításra, illetve csakis a Szent Szellem által vagy képes megérteni Istent, te mégis nélküle akarod magyarázni azt, ami abban benne áll, és nélküle akarod Istent is megismerni. Tehát, feltudod fogni egyáltalán a dolgot, mivel nem hiába mondtam azt, hogy szerezz magadnak segítséget illetve, hogy térj meg, mert ennek alapja van, így úgy érzem nem igazán érted meg azt, amit mondani szeretnénk neked.
2017. dec. 25. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!