Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan azt az Őrtorony folyóiratotok írja?
Őrtorony: Krisztus nem Isten, csak egy angyal, Ő Mihály arkangyal/főangyal
Biblia: Krisztus Isten, Mihály arkangyal pedig csak egy angyal, akit nevén megszólít a Biblia. Mihály "csupán" egy hírnök, szóvivő angyal, akinek az a dolga, hogy Isten seregét vezesse, hiszen ő a vezér, de nem az uruk.
Őrtorony: "övéik az ősatyák,+ és tőlük származott a Krisztus a test szerint.+ Isten,+ aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen."
Biblia (Károli Gáspár fordítású): "Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."
És végül, maga Krisztus mondja ezt magáról (János evangéliuma 10:27-30: 27Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:
28És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.
29Az én Atyám, aki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.30Én és az Atya egy vagyunk.
Mért ne lenne Krisztus maga az Isten? Krisztus valóban Mihály? Erre kérek verseket a Bibliából. Békesség nektek. :)
Kedves Balinhum :-)
Ezt sem "muszály" elolvasni, de mivel írtál nekem, illendőnek tartom válaszoni rá:-)
Ha jól értelmezem, feltettél egy kérdést, és én válaszoltam rá, hogy "valóban úgy van....", aztán ennek bizonyítására elküldtem egy cikket az Őrtorony folyóiratból, hogy ellenőrizhesd, "Valóban, és a Bibliára támaszkodikk a kutatásban. Ha veszed a fáradságot és elolvasod,...."
Nem értem mi a problémád, bár kértelek, rakd magad mellé az előítéletedet....
Elnézésedet kérem, ha kellemetlen érzéseket ébresztettem/okoztam neked a válaszommal....csak a kiírt kérdésedre reagáltam. Vagy nem ezért írtad ki?
Kérdező szeretném ha kijozanodnál és a rosszmultu vallásoddal, nem keresnéd siquib modon másban a hibát.
Ajánlom"vedd ki a gerendát a szemedből,hogy láthasd a másik szemében a szálkát".
Előbb nőjél fel a tanukhhoz,és azután fórgasd ki őket,a szellemi inkvizítor modszereiddel.Azután próbáld alkalmazni a bibliát ugy ahogy irja,nem pedig egyet olvasol és hazugságot beszélsz.Ezért nem kell biblia,mert nélküle is tudsz hazudni,baromságot beszélni.
45.Kérdező:Tudod,miért mondom,hogy hazudsz?
Azért mert azt a hazugságot táplálod magadban mint Sátán.
1Mozes.3:4.A kígyó erre ezt mondta az asszonynak:"bizony nem haltok meg"
De mi történt? Ádám 935 éves korában meghalt,Abel még hamarabb!
1Mozes.3:19.a;"Mert por vagy,és porba térsz vissza".
Itt nem irja,hogy a lelked fel jön hozzám!
Akkor mégis honnan a hazugság,hogy az ember lelke tovább él.
Miért mondja Ézsaiás-nál Jehova"melyik lélek vétkezik annak kell meghalnia"?.
Jelenések.20:13."És a tenger kiadta a benne lévő halottakat"
Itt halottakrol beszél.
És feltámadásrol.
Ha valaki nem hal meg,miért kell feltámadnia.
Na itt hazudsz te.Amikor azt mondod,hogy a lelke tovább él.
Akkor kitől származik a hazugság?
A hazugság atyjától.
Mert azt mondta feljebb " nem haltok meg"
Te mit mondasz?
A lelke tovább él!
Akkor ezek szerint,kit szolgálat?
A hazugság attyát.
Ne hazudj mert a Biblia nem hazudik!
Kérdező:nem neked irtam hanem az oldalnak,a felhasználóknak.
Ugyanis fentebb arogáns kérdésekkel válaszokkal diszelegsz,és szeretnéd ha nem lepleznének le.
De ha a bibliából idéznek neked az a baj,ha nem az a baj.Furcsa ember vagy a fegyvered a kötöszködés,fél igazságban sántikálsz,mindenkit megszeretnél futni.
Jézus azt mondta"Atyám,áld meg őket az igazságoddal,a te igéd igazság"
És akkor mégis miért mondod,hagy miért írogatok a bibliából?
Azért mert a biblia leleplz tégedet!
Vidiripi
"Akkor mégis honnan a hazugság,hogy az ember lelke tovább él.
Miért mondja Ézsaiás-nál Jehova"melyik lélek vétkezik annak kell meghalnia"?."
Azért azt tisztázzuk hogy Isten előbb megformálta az ember testét s aztán tette élő lélekké.
1Mózes 2:7 Ekkor megformálta az ÚR Isten az embert a föld porából, és élet leheletét lehelte az orrába. Így lett az ember élő lélekké.
És azt se felejtsd el hogy....
Máté 10:28 És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni, hanem inkább attól féljetek, aki mind a lelket, mind a testet elveszítheti a gyehennában.
Nem hazugság hogy az ember lelke nem hal meg a fizikai test halálával. Ha így lenne akkor miről van szó a Máté 10:28? Kinek van hatalma a gyehenna felett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!