Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan azt az Őrtorony folyóiratotok írja?
Őrtorony: Krisztus nem Isten, csak egy angyal, Ő Mihály arkangyal/főangyal
Biblia: Krisztus Isten, Mihály arkangyal pedig csak egy angyal, akit nevén megszólít a Biblia. Mihály "csupán" egy hírnök, szóvivő angyal, akinek az a dolga, hogy Isten seregét vezesse, hiszen ő a vezér, de nem az uruk.
Őrtorony: "övéik az ősatyák,+ és tőlük származott a Krisztus a test szerint.+ Isten,+ aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen."
Biblia (Károli Gáspár fordítású): "Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."
És végül, maga Krisztus mondja ezt magáról (János evangéliuma 10:27-30: 27Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:
28És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.
29Az én Atyám, aki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.30Én és az Atya egy vagyunk.
Mért ne lenne Krisztus maga az Isten? Krisztus valóban Mihály? Erre kérek verseket a Bibliából. Békesség nektek. :)
50.A biblia a szent szellem által van megírva és általa is van a megértése.
De viszont,ha a bibliát ugy magyarázod,hogy a hazugságod nincs is benne, akkor ott nincs részedre szent szellem.Mert ha nincs a Szentháromság a bibliában,bizony hazug tantételt magyarázol bele.
Már pedig a Szentháromság nagyon távolesik a bibliátol,mert sem Jézus sem az apostolok nem beszéltek róla,mi több még a folytonosság is igazolja a szakadást.
Három istenről ami a Szentháromságot jelenti sem az Atya sem Jézus sem az apostolok nem beszéltek.
Ezért kéne,hogy te kérd az Atyát felvilágositásért.
Ugyanis mivel a biblia szent szellem által volt megírva,és te torzitod,belehazudsz"szent szellem elleni káromlást követsz el.
Szellemi szenylappal tele van a fejed és te kritizálod a bibliával alátámasztott irásomat szégyenedben,amit meg is értek mert,a felsobbrendü érzésed magassabb az alázatnál.
53.Előbb kérdeztem,ha irja akkor hol irja a Biblia azt,hogy a Szentháromság létezik és az szerint három isten van?Akár az Atya,akár a Fiú vagy az apostolok mondták.
Utána felelek az utobbi kérdésedre.
De csak akkor felelek,ha biblia szerinti választ kapok.
Ugyan is nem szeretnék olyan kérdésbe beavatkozni amihez a szent szellemnek köze nincs vagy ellent mond neki.
De szivesen foglalkozok azzal ami a Szent Bibliát nem csorbítja.
56.De még ugy sem,hogy Atya Isten,Fiú Isten,Szentlélek Isten ami a Szentháromságra utalna.
De ugy igen,hogy Atya,Fiú és szent lélek,mint három alanyra utal mint keresztelkedésre,semmi képpen nem istenekre.
Arra várok,hogy három istenről,hol beszél az Atya vagy a Fiú akár az apostolok?
Mert,hogy egyedüli igaz Istenről beszél a biblia,arról számtalan helyen ir,a 1Mozestől-Jelenésekig,sőt Jézus Krisztusrol is mint az egek királyárol Jehova Fősége alatt.
Ezeket is melíti így a Biblia
Az Atya is AZ Isten: 1Péter 1:2, mondjuk ezt úgy gondolom egyértelmű dolog, hogy az Atya is Isten.
A Fiú is AZ Isten: Róma 9:5; János evangéliuma 1:1 és 14; Filippi levél 2:5
És a Szent Szellem is AZ Isten: 1Korintus 3:16; Római levél 8:9
Így tesz említést a Biblia arról, hogy a Szent Szellem Isten, a Fiú is, és az Atya is, de mindhárom egy Isten.És most akkor ha lehetséges, az én válaszomat is megkaphatom? Tehát, emlékeztetőül: Hol van leírva, hogy Mihály egyenlő volna Jézus Krisztussal, SZÓSZERINT? Tehát, nem csak rá utaló nyomokról beszélek, hanem így SZÓSZOROS értelmében (Jézus=Mihály, Jézus mondja magát Mihálynak) hol van leírva a Bibliában! A másik pedig: miben hazudtam, ha azt írom amit te is, hogy Istennel való kapcsolatomat a Szent Szellem határozza meg, és a Biblia is az alapján írodott és a megértése is onnan származik, a Szent Szellemtől. Tehát lényegében, miben hazudok, ha egyet beszélünk.
Vidiripi
"Arra várok,hogy...."
"Már pedig a Szentháromság nagyon távolesik a bibliátol,mert sem Jézus sem az apostolok nem beszéltek róla,mi több még a folytonosság is igazolja a szakadást."
Ez tetszik ,arra vársz! Én is várok....
Jézus és az apostolok nem beszélnek Isten szócsövéről ,szervezetéről ,óraszámokról ,jeruzsálemi vezető testületről ,de még csak Vezető testületről sem. De arról sincsen szó hogy ami a keresztelkedésen hangzik el hogy "egy szervezet tagjaként azonosít téged"!
Arról sem beszélnek hogy folyton változó szellemi táplálékkal fogják ellátni a tagokat! De arról sem hogy egy honlapot kelljen népszerűsíteni arról meg pláne nem hogy egy újsággal a kezükben járjanak házról-házra. Hol olvasol a Bibliában olyat hogy képezzenek újság kézbesítőket? S pláne olyat hol olvasol hogy NEM IHLETETT kiadványokkal menjenek házról házra?
Jézusnak de még az apostoloknak sem okozott problémát segédeszközök nélkül tanúskodni.
59.Én már feleltem régebben ezekre a kifogásokra és remélem utoljára kell reagálnom.
"Isten szocsövérőlnem beszéltek az apostolok"Miért nem?abban az időben Jézus volt az és aki a szavait közvetítette az embereknek.
"Szervezet"ha azt mondjuk vallás ,állítod,hogy nem az,akkor mi?
Istennek van szervezete:beleértve,a Fia,angyalok szeráfok,144000,földi szervezete stb.
"Vezető Testület"minden vallásnak van vezetője,lásd.pápa stb.
"Keresztelkedés"te mégis a vallásodban nem vagy azonositv?
"Változó a szellemi táplálék"
Nem változó.
Ugyanaz a téma több oldalból van megmagyarázva időközönként,felfrisitva azokat,hogy feledésbe nemerüljön.Továbbá a téma biblia versekkel alá van támasztva,ami nem egyenlő egy bármilyen újsággal.
IHLETÉS:A bibliát magyarázó Tanulmányok egyik sem ihletette egy vallásba sem akár mint nálatok.
Holott nálunk biblia versekkel igazolva van,mert csak a biblia ihletett.
"Honlap"Miért baj"Ha papír tekercseel járnánk,akkor mit mondanál?
Ádám idejében nem volt papírtekercs,utánna lett Isten nem ítélte el.
Most nincs papírtekercs van honlap,internett.
Most ha egy vallás gondosan szervezetten,gazdaságosan hirdet és képezi magát ,miért baj,felhasználva a tudomány vívmányait.
Tudom miért nem bírod ezt a rendet,de nem is foglalkozok vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!