Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, valóban...

Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan azt az Őrtorony folyóiratotok írja?

Figyelt kérdés

Őrtorony: Krisztus nem Isten, csak egy angyal, Ő Mihály arkangyal/főangyal

Biblia: Krisztus Isten, Mihály arkangyal pedig csak egy angyal, akit nevén megszólít a Biblia. Mihály "csupán" egy hírnök, szóvivő angyal, akinek az a dolga, hogy Isten seregét vezesse, hiszen ő a vezér, de nem az uruk.

Őrtorony: "övéik az ősatyák,+ és tőlük származott a Krisztus a test szerint.+ Isten,+ aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen."

Biblia (Károli Gáspár fordítású): "Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."

És végül, maga Krisztus mondja ezt magáról (János evangéliuma 10:27-30: 27Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:

28És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.

29Az én Atyám, aki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.30Én és az Atya egy vagyunk.

Mért ne lenne Krisztus maga az Isten? Krisztus valóban Mihály? Erre kérek verseket a Bibliából. Békesség nektek. :)

2017. febr. 10. 09:24
 21/95 How Arrow ***** válasza:

Kérdező.

Krisztus valóban Mihály? Erre kérek verseket a Bibliából

Jel 12:7 És lőn az égben viaskodás: Mihály és az ő angyalai viaskodnak vala a sárkánnyal; és a sárkány is viaskodik vala és az ő angyalai;

Dán 12:1 És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; aki csak beírva találtatik a könyvben.

Vesd össze

Jel 5:5 És egy a Vének közül monda nekem: Ne sírj: íme győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét.

Tudod kérdező a győzelemhez hogy győzzön valaki a kell viaskodás vagy csata.

Néped fiaiért áll-Mihály

Apcs 4:12 És nincsen senkiben másban üdvösség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nekünk megtartatnunk.

2017. febr. 11. 11:04
 22/95 A kérdező kommentje:

"Kedves kérdező

Az alábbi idézettel nem tudok eggyet érteni.

Az nem vita tárgya hogy Jézus Isten.

Teremtett lény nem lehet teremtő ez Istenkáromlás.

sátán akar olyan lenni mint Isten azaz irigy Jézura és lépten nyomon mig a földön járt meg akarta ölni és bünbe csábitani hogy bűnt kövessen el azér kísértette meg személyesen és utánna lépten nyomon mások által.

Az alábbi idézeted

"És végül Máté evangéliuma 19:4: Ez valóban erre utal, ugyanakkor Jézus (Máté evangéliuma 19:9-ben) felűlírja Isten törvényét, ezt csak Istentől láthatjuk a Bibliában, hogy egyáltalán ÚJ törvényt csak az ÚRtól hallhatunk. :)"

Jézus nem irta át saját maga törvényét nem hasonlik meg saját magával.

Mivel az Atya Istent soha senki nem látta hanem Jézus jelentette ki őt Őadta ki a törvényeket és rendeléseket, azokat a törvényeket amelyek Jézusra mutattak azokat a keresztre szegezte és az igazi áldozat bemutatásával véget vetett azoknak.

De azokat a törvényeket amelyek az Istenre és felebarátra vonatkoznak azokat nem törölte el,nem irta felül, és ami a leghihetetlenebb nem adott újj törvényt.

Itt jön képbe az mikor sokan arra hivatkoznak hogy Jézus azt mondta "újj parancsolatot adok néktek"

Azért újjak mert már elvoltak feledve.

Jézus tegnap és ma mindörökké ugyanaz."

Kedves How Arrow, elsőre erre válaszolnék, mért lenne a TÉNY istenkáromlás? A Biblia azt írja, mint írtam is, hogy Jézus maga az Isten. :) Kérdeznék valamit: Mért irígy Jézusra a Sátán, ha ő csak egy angyal? Mit tett az angyal a Sátánnal, hogy irígykedhessen? Ugyanis a Biblia azt írja, hogy a Sátánnak Isten trónjára fáj a foga: Ézsaiás 14:13-14 versek leginkább, ahol azt mondja a Sátán, hogy Isten csillagai fölé helyezi trónját (Isten Csillagai = Isten angyalai) és hasonló lesz a Magasságoshoz. Tehát, olyan akar lenni MINT Isten. Sőt! Isten akar lenni a Sátán. :) Tehát, kire féltékeny a Sátán? Jézus? Egyetértek veled, de mért? Mert szerintem, a Sátán nagyon is tudja, ki az a Krisztus és azért irígy rá, mert Ő az Isten és a trón kell neki és Isten hatalma. :) Tegnap lehet kicsit rosszúl fogalmaztam (néha elő-elő fordúl ez velem), kicsit leegyszerűsítem a dolgot, rendben? Hogy jobban értsd te is. Tehát, Isten Mózes által adott törvényket, amiket Krisztus a Máté 19:4-ben idézett a tanítványainak. Ez az Ószövetségi törvény azt mondta ki, hogy elbocsáthatod a feleségedet ha valami visszatetszőt találsz benne. (5Mózes 24:1) Viszont Krisztus azt mondta, hogy ez a törvény a férfi szíve keménysége miatt adatott így. DE! Kezdetben nem így volt! Kezdetben úgy volt, hogy van egy nő és van egy férfi összeházasodnak és ketten lesznek egy testé. :) Örökké úgy maradnak. Jézus azt a törvényt adta át, ami az Újszövetségben is van (mivel az Újszövetség Krisztus/Isten kegyelmi korszaka), hogy a házasságtörést kivéve NEM bocsájthatja el a férj a feleségét. Ha elbocsájtotta akkor már NEM vehet új feleséget magának, MERT házasságtörő lesz. Jézus valóban nem írta felül, de mégis mert az Ószövetségi törvényt az Újszövetségi törvény igen is felülírta. :) Ma már nem úgy van ahogyan ezt, Mózes, Isten parancsára át adta a népnek, hanem úgy, ahogyan ezt Isten elrendelte eredetileg is Ádám idejében. Ketten lesznek egy testé és úgymaradnak örökre. :) Remélem így már érthetőbb. Valóban újparancsolatokat adott Isten az embereknek. Ugyanis, az Írás ezt mondja: "Mert ha kifogástalan lett volna az az első, nem kerestek volna helyet a Másodiknak." (Zsidókhoz írt levél 8:7) Jézus Újszövetséget hozott létre, illetve ennek az Újszövetségnek és azok törvényinek az előjárója. Krisztus, valóban nem MINDET írta felűl, csak azt amit kellett. :) A Zsidók tudták, hogy mik azok a törvények és parancsolatok, nem voltak azok elfeledve. Ugyanis, kiderül ez Lukács evangéliuma 18:20-21 versekben, hogy a Zsidók ezt igenis tudták, és megis tartották azokat gyerekkoruktól fogva. Főleg tudták a parancsolatokat a Farizeusok és írástudók, hisz ők tanították a népet. :) Tehát, nem voltak ezek elfeledve, ha el lettek volna, nem így beszélt volna ezekkel a férfiúkkal Krisztus sem, hogy: "A parancsolatokat tudod:..." Szóval, nem az írásoddal nem értek egyet. Krisztus valóban az úr, mivel eddig nem hallottam tőled semmi kézzel fogható cáfolatot. :)

2017. febr. 11. 11:55
 23/95 A kérdező kommentje:

"Kérdező.

Krisztus valóban Mihály? Erre kérek verseket a Bibliából

"Jel 12:7 És lőn az égben viaskodás: Mihály és az ő angyalai viaskodnak vala a sárkánnyal; és a sárkány is viaskodik vala és az ő angyalai;"

Dán 12:1 És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; aki csak beírva találtatik a könyvben.

Vesd öszze

Jel 5:5 És egy a Vének közül monda nekem: Ne sírj: íme győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét.

Tudod kérdező a győzelemhez hogy győzzön valaki a kell viaskodás vagy csata.

Néped fiaiért áll-Mihály

Apcs 4:12 És nincsen senkiben másban üdvösség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nekünk megtartatnunk."

Kedves How Arrow, kezdem a legnagyobb buktatóval. :)

"Jel 5:5 És egy a Vének közül monda nekem: Ne sírj: íme győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét."

Itt Krisztusról beszél az ugye tudod, és nem Mihályról. Itt a Bárányról van szó a Fiúról, ugyanis ő Dávid gyökere és sarja. :) Nézd meg a nemzetség fát Máté evangéliuma 1:1-től kezdve, Ábrahámtól, Dávidig, és Dávidtól Jákob fiáig, Józsefig. József felesége Mária volt, aki szűlte Krisztust. Dávid sarja Jézus Krisztus. :) Jelenések 5 alcíme remélem tudod, hogy mi: "A Bárány átveszi és felnyítja a könyvet" Ennyire nem lehettek bolondok (ez kissé nyers volt, elnézést), hogy ami a Bárányról szól, az nem Mihály. :) Érdekes módon Mihály, itt is Mihályként van megemlítve a Jelenések könyvében. Nem pedig, Bárány vagy Fiúként. :) Ez is lehetne még kérésem, hogy hol említi a Biblia Fiú vagy Bárányként Mihályt, de mivel még arra a kettőre sem tudtok rendesen válaszolni (inkább kitérő választ adtok mint egyenes választ), fölöslegesnek tartom még ezt is oda írni, mint kérés, mert nem fogok úgyse kapni rá választ. :) Mihálynak igen vannak angyalai, mint olyanok, mert ő a vezérük. De ahogy ezt az Írás is írja az Istennek is vannak angyalai, mert Ő Isten a seregek Ura. (egyébként, már egy kissebb esszét is írtam nektek ezekről a versekről, TÖBB helyen) röviden és tömören: Van Seregek Ura, aki megyegyezik Istennel, és van Seregek Vezére is, aki pedig Mihály arkANGYAL. Tehát, Mihály két néven van megemlítve, mint seregek vezére és mint Mihály arkANGYAL/főANGYAL. Mihály sosincs úgy megnevezve mint: Bárány, Isten Fia, Fiú, Messiás, Azazel, Krisztus, Jézus, Megváltó vagy akár úgy: Aki a Magasságos jobbjánál áll. Mihály mindig, úgy jelenik meg a Bibliában, mint egy angyal, intézi a rá kiszabott parancsokat, mint egy KATONA. Mihály mindig mint: Isten küldötte jelenik meg. pl.: Dániel könyve 10-ben is aki megjelenik Dánielnek, azt mondjátok (illetve több Jehova tanítványok közül hallottam) ez egy angyal, aki valószínüleg Gábriel. Mihály itt is mint küldött tűnik fel, aki Isten parancsára feltartja a Perzse fejedelmet/királyt. Ám, ha ez így volna, akkor a Jelenések könyve 1:14-től van egy leírás, hogy kivolt az aki Dánielnek megjelent. :) A leírás ez Dániel könyve 10:5-6: "Feltekintettem, és egy férfit láttam gyolcsruhába öltözve, derekán színarany övvel. Teste olyan volt, mint a Drágakő, arca olyan, mint a villám, és szemei olyanok, mint az égő fáklyák. Karja és lába, mint a csillogó réz, és ahogyan beszélt olyan volt, mint a sokaság zúgása."

Leírás Jelenések könyve 1:13-15 szerint: "és a gyertyatartók között az Emberfiához hasonlót, aki bokáig érő ruhában volt, mellénél aranyövvel körülövezve. A feje és a haja fehér volt, mint a hófehér gyapjú, szeme, mint a tűzláng, lába pedig hasonló a kemencében izzó aranyfényű érchez, hangja pedig olyan volt, mint sok vizek zúgása."

Vesd össze te is kérlek, hamár én megtettem. :) A magyarázat pedig, hogy ki volt Ő a jelenések könyve 1:17-18-as versekben találod. Ahol elmondja, hogy: "Ne félj, én vagyok az első és az utolsó, és az élő, pedig halott voltam, és íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és pokol kulcsai."

És ha még így sem teljesen világos, van erre is egy magyarázó vers még előtte: (Jelenések könyve 1:8) "Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, ezt mondja az Úr, az Isten, aki van, aki volt, és aki eljövendő, a Mindenható."

Vessétek csak össze ha kérhetem ezeket a verseket ti is, úgy ahogyan én is össze vetettem. :) Még mindig nem kaptam választ. :)

2017. febr. 11. 12:50
 24/95 How Arrow ***** válasza:

Kedves kérdező én eggyet értek avval amit irtál utánnam csak annyiba térünk el egymástol hogy te Mihályt és sokan mások egy angyalnak gondolják.

Ha szó szerint vessük akkar az is angyal.

Ahogy irtad Jézust sok névvel, jelzővel illeti a Szent Írás

1.Jézus

2.Megváltó

3.Immánuel.

4.Isten Fia

5.Ember Fia

6.Alfa és Omega

7.Vagyok

8.Atya Küldötte

9.Mihály- ki olyan mint Isten(Mihály arkangyal- ezt lehet ugy is érteni- egy küldött ki olyan mint Isten.

A Mihály név értetti és bizonytja hogy Jézus- Isten

A Szentírásban az áll hogy Mihály bosszút áll.

Isten mondja: Enyém a bosszuállás.

Ugyan az a személy kell legyen Mihály meg Jézus.

Csak a tanuk kiforgatják és angyallá minősitik Jézust félreértelmezik szándékosan hogy ledegradálják Jézust, így már sátán Jehova nevet felvéve elméletileg Isten lett(idegen,isten)

Ismétlem Jézus nem angyal sem nem teremtett lény hanem Isten minden arra vall.

A Biblia még csak nem is sejteti hogy Jézus teremtett lény.

2017. febr. 11. 16:23
 25/95 How Arrow ***** válasza:

"Itt Krisztusról beszél az ugye tudod"

Éppen azért idézte ezt a verset mert Krisztusroé beszél.

A bün felet és a sátán felett egyes egyedül Jézus győzött, és nem egy Angyal

2017. febr. 11. 16:27
 26/95 A kérdező kommentje:

"Kedves kérdező én eggyet értek avval amit irtál utánnam csak annyiba térünk el egymástol hogy te Mihályt és sokan mások egy angyalnak gondolják.

Ha szó szerint vessük akkar az is angyal."

Kedves How Arrow, mert az a Biblia szerint. Mint írtam, Mihálynak két neve van a Biblia alapján: Mihály arkANGYAL/főANGYAL, Seregek vezére. Nincs több. A Bibliában Én nem olvastam olyat, hogy Mihály neve ezt jelentené: "Ki olyan mint Isten?" :)

"Ahogy irtad Jézust sok névvel, jelzővel illeti a Szent Írás

1.Jézus

2.Megváltó

3.Immánuel.

4.Isten Fia

5.Ember Fia

6.Alfa és Omega

7.Vagyok

8.Atya Küldötte

9.Mihály- ki olyan mint Isten(Mihály arkangyal- ezt lehet ugy is érteni- egy küldött ki olyan mint Isten."

Tévedés, én csak a 8.-ig írtam. Nem írtam azt, hogy Mihály. :) Mégegyszer mondanám, a Biblia EZT nem támasztja alá semmien téren.

A Mihály név értetti és bizonytja hogy Jézus- Isten

A Szentírásban az áll hogy Mihály bosszút áll.

Isten mondja: Enyém a bosszuállás.

Ugyan az a személy kell legyen Mihály meg Jézus.

Csak a tanuk kiforgatják és angyallá minősitik Jézust félreértelmezik szándékosan hogy ledegradálják Jézust, így már sátán Jehova nevet felvéve elméletileg Isten lett(idegen,isten)

Ismétlem Jézus nem angyal sem nem teremtett lény hanem Isten minden arra vall.

A Biblia még csak nem is sejteti hogy Jézus teremtett lény."

A Bibliában olyant sem olvasunk, hogy Mihályé lenne a Bosszú állás. Istené a bosszú ez így van, de nem Mihályé. Ha övé lenne a bosszú a Mózes teste felett veszekedő két ANGYAL (a Sátán és Mihály) közül Mihály nem így beszélt volna: "Dorgáljon meg téged az Úr!" 2 eshetőségből kifolyólag lehetne CSAK igaz a vers részetekről. 1, Az Isten zavart elméjű, és így skizofrén is. 2, Elfelejtette, hogy ő az Úr. :) Isten nem felejt, mivel nem ember, és nem beteg elméjű. A Biblia azt írja, hogy Krisztusé az ítélet joga, ha ez valóban így van a vers is érthető, mivel Mihály azért mondta a Sátánnak, hogy: "Dorgáljon meg téged az Úr!" mert Istené a bosszú és az ítélet a Fiúé. Krisztus mint írtam maga az ÚR, és Ő ítél. Csak neki van joga ítélkezni, Mihály emiatt NEM ítélte meg a Sátánt. :) az utolsó mondatoddal, egyetértek valóban sehol nem állított olyat a Biblia, hogy Krisztus teremtett lény lenne. DE! Azt sem írja a Biblia, hogy Mihály egyenlő lenne Krisztussal/Istennel. Azt viszont írja, hogy Mihály 2néven jelenik meg, és hogy Mihály főANGYAL. :)

2017. febr. 11. 18:39
 27/95 How Arrow ***** válasza:

Kedves kérdező

"Tévedés, én csak a 8.-ig írtam. Nem írtam azt, hogy Mihály. :) Mégegyszer mondanám, a Biblia EZT nem támasztja alá semmien téren."

Te ugy gondolod hogy tévedtem, pedig nem tévedtem és nem számoltam hogy hányat irtál, de ha ugy gondolod még sokat tudnék irni pl-jó pásztor

-Bárány

-akol ajtaja és még van sok

De ha ugy értelmezném a szentírást ahogy te akkor belegabajodnék pl abba hogy lehet Jézus egyszerre jó pásztor és bárány.

A Biblia nem is kell alátámassza mert nem döl ki

"A Bibliában olyant sem olvasunk, hogy Mihályé lenne a Bosszú állás."

Olyat se olvasunk hogy Mihály aludna mivel majd felkél és állani fog.

" Ha övé lenne a bosszú a Mózes teste felett veszekedő két ANGYAL (a Sátán és Mihály) közül Mihály nem így beszélt volna: "Dorgáljon meg téged az Úr!"

Ne feledd hogy mikor Mózes teste felett volt a veszekedés Jézus még nem halt meg a kereszten és nem volt még bemutatva Istennél mint igaz áldozat.

Elgondolkoztál már azon hogy miért mondta Jézus Máriának hogy " ne érints engem"

A másik dolog hogy Jézus nem azért jött hogy kárhoztassa az embereket hanem hogy megtartsa

"2 eshetőségből kifolyólag lehetne CSAK igaz a vers részetekről. 1, Az Isten zavart elméjű, és így skizofrén is. 2, Elfelejtette, hogy ő az Úr. :) Isten nem felejt, mivel nem ember, és nem beteg elméjű."

Miböl gondolod hogy én zavart elméjünek gondolom vagy evvel véled igazolni hogy Mihály nem Jézus?

Jézus akkor se felejtette el hogy Ő Isten mikor megmosta a tanítványok lábait, meg akkor se felejtette el mikor a kereszten azt mondta hogy "atyám bocsásd meg nekik mert nem tudják mit cselekesznek" -meg bocsáthatta volna Ő is nem?

"A Biblia azt írja, hogy Krisztusé az ítélet joga, ha ez valóban így van a vers is érthető, mivel Mihály azért mondta a Sátánnak, hogy: "Dorgáljon meg téged az Úr!" mert Istené a bosszú és az ítélet a Fiúé."

Ez így is van csak most speciel Jézus közbenjáró ember és Isten között(szószoló az Atyánál)

Ítélni csak akkor fog mikor a közbenjáró munkát abbahagyja és az AtyaIsten meghatározza azt a napot amiröl Jézus azt mondta mikor a földön járt hogy "arrol a naprol egyedül csak a Mennyei Atyám tud."

Utánna ítélni fog.

" DE! Azt sem írja a Biblia, hogy Mihály egyenlő lenne Krisztussal/Istennel."

Persze hogy így szószerint ahogy mondod nem írja de a név jelentése azt mondja és a neveknek a Bibliában mindig jelentenek valamit ezt tudnod kellene.

"Azt viszont írja, hogy Mihály 2néven jelenik meg, és hogy Mihály főANGYAL"

Nagyon is helyes FŐKÜLDÖTT.

2017. febr. 11. 20:27
 28/95 How Arrow ***** válasza:

Kedves kérdező

Mégegyszer

"Mért ne lenne Krisztus maga az Isten? Krisztus valóban Mihály?"

Krisztus Isten(nem Atya Isten)

Krisztus valóban Mihály? Kedves kérdező NEM! Rossz a kérdés.

Mihály valójában KRISZTUS.

2017. febr. 11. 20:39
 29/95 How Arrow ***** válasza:

Kedves kérdező

Nehogy azt gondold hogy irányodba végzek ellenségeskedést az Örtorony ami összekuszálja a szálakat hogy ne tudjuk az igazságot és tévútra vezessen akit lehet.

Vannak már így is sokan.

2017. febr. 11. 20:46
 30/95 How Arrow ***** válasza:

Javitás-

Az örtorony az eggyike ami összekuszálja a szálakat...

2017. febr. 11. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!