Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan azt az Őrtorony folyóiratotok írja?
Őrtorony: Krisztus nem Isten, csak egy angyal, Ő Mihály arkangyal/főangyal
Biblia: Krisztus Isten, Mihály arkangyal pedig csak egy angyal, akit nevén megszólít a Biblia. Mihály "csupán" egy hírnök, szóvivő angyal, akinek az a dolga, hogy Isten seregét vezesse, hiszen ő a vezér, de nem az uruk.
Őrtorony: "övéik az ősatyák,+ és tőlük származott a Krisztus a test szerint.+ Isten,+ aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen."
Biblia (Károli Gáspár fordítású): "Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."
És végül, maga Krisztus mondja ezt magáról (János evangéliuma 10:27-30: 27Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:
28És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.
29Az én Atyám, aki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.30Én és az Atya egy vagyunk.
Mért ne lenne Krisztus maga az Isten? Krisztus valóban Mihály? Erre kérek verseket a Bibliából. Békesség nektek. :)
71.
Mégis egy embernek megvan a saját egyénisége,de egy Mindenható Istennek nincs?
Továbbá az egek Királyának Jézusnak sincs szerinted egy külön egyénisége?
Vagy a szent szellem ami egy erő ami a Mindenható személyes tulajdona,nincs saját tulajdonsága.
Én is mások is,de még te is joltudod,hogy ez ahogy te levezeted a csúsztató magyarázatot azért van,hogy megtévezd az ártatlan olvasót.
Hol a három egy,hol az egy három.
Micsoda artista fogás?Én szégyelném ezt az általad előadott magyarázattal előállni.
Jó a legtöbb úgynevezett háromságos,nem veszi észre,mert nincs ismeretük,de ezek nem bünösök ismeret hiányába,de te annál inkább,mert bibliai ismereted van,és tudatába vagy,annak,hogy a biblia nem irja az apostolok,Jézus és a proféták nem irtak és nem is beszéltek erről, az artista háromságos meséről.
73.Miért széditesz ilyen humoros ábrándozásokkal?
Inkább töltsél egy pohár bort,ha nincs akkor időt.
Én a Mindenhatoságát a biblia szerint értem.
Te pedig a háromság szerinti értelmét fokozod.
Ahol egyszer Mindenható,máskor pedig csak hármann mindenhatok,egyben.
Ez ami kavarja az értelmét a Bibliának,amivel majdnem sikerül kiugratni a háromságot,de az érv alacsony szintű,sikertelen.
Talán még ha a biblia írná el is lehetne hinni,de akkor az egész bibliát, saját maga ellen forditaná.
Vidiripi
"...illetve a Jehova tanúi igazát bizonyítaná, ha nem tudsz hozni, mért higyjek annak, aki még a saját hitét sem tudja rendesen megmagyarázni és mellette kiállni."
A saját hite nem is a saját hite mert ő nem Jehova tanúja! Nincs megkeresztelkedve! Biztosan nyomos oka van annak hogy ez így van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!