Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, valóban...

Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan azt az Őrtorony folyóiratotok írja?

Figyelt kérdés

Őrtorony: Krisztus nem Isten, csak egy angyal, Ő Mihály arkangyal/főangyal

Biblia: Krisztus Isten, Mihály arkangyal pedig csak egy angyal, akit nevén megszólít a Biblia. Mihály "csupán" egy hírnök, szóvivő angyal, akinek az a dolga, hogy Isten seregét vezesse, hiszen ő a vezér, de nem az uruk.

Őrtorony: "övéik az ősatyák,+ és tőlük származott a Krisztus a test szerint.+ Isten,+ aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen."

Biblia (Károli Gáspár fordítású): "Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."

És végül, maga Krisztus mondja ezt magáról (János evangéliuma 10:27-30: 27Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:

28És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.

29Az én Atyám, aki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.30Én és az Atya egy vagyunk.

Mért ne lenne Krisztus maga az Isten? Krisztus valóban Mihály? Erre kérek verseket a Bibliából. Békesség nektek. :)

2017. febr. 10. 09:24
 71/95 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy mindhárom maga az Isten Bibliai versekkel alá is támasztottam ezeket (és nem egyszer tettem már ezt meg a kérésedre), nem tehetek róla, hogy nem vagy képes ezt feldolgozni és elolvasni a belinkelt ujszov.hu görög nyelvű biblia alapján. :)
2018. jan. 26. 22:15
 72/95 anonim ***** válasza:

71.

Mégis egy embernek megvan a saját egyénisége,de egy Mindenható Istennek nincs?

Továbbá az egek Királyának Jézusnak sincs szerinted egy külön egyénisége?

Vagy a szent szellem ami egy erő ami a Mindenható személyes tulajdona,nincs saját tulajdonsága.

Én is mások is,de még te is joltudod,hogy ez ahogy te levezeted a csúsztató magyarázatot azért van,hogy megtévezd az ártatlan olvasót.

Hol a három egy,hol az egy három.

Micsoda artista fogás?Én szégyelném ezt az általad előadott magyarázattal előállni.

Jó a legtöbb úgynevezett háromságos,nem veszi észre,mert nincs ismeretük,de ezek nem bünösök ismeret hiányába,de te annál inkább,mert bibliai ismereted van,és tudatába vagy,annak,hogy a biblia nem irja az apostolok,Jézus és a proféták nem irtak és nem is beszéltek erről, az artista háromságos meséről.

2018. jan. 27. 18:38
 73/95 A kérdező kommentje:
Ha levan írva, akkor mért olyan nehéz ezt elfogadnod? :) Istennek van egyénisége pontosan, de az nem azt jelenti, hogy a MINDENHATÓ, MINDENTLÁTÓ ÉS MINDENTTUDÓ magasságosnak nem tartozik a jelleméhez az is, hogy mindenre képes, arra is amire az ember nem. :) Ez is levan írva a Bibliában, hogy Isten arra is, amire az ember nem. Hogyha ezzel nincs tisztában az egyén, akkor itt a Bibliai ismeretével van a gond, nem a Bibliával, mert itt az van, hogy nem akarjuk elfogadni azt aki az Isten. :)
2018. jan. 27. 19:37
 74/95 anonim ***** válasza:

73.Miért széditesz ilyen humoros ábrándozásokkal?

Inkább töltsél egy pohár bort,ha nincs akkor időt.

2018. jan. 27. 20:21
 75/95 A kérdező kommentje:
Nem értem az újabb személyeskedést és a megalázást, és a leittasozást és a lehülyézést sem. Te vagy a nagy szent te vagy az Isten? :)
2018. jan. 27. 21:22
 76/95 A kérdező kommentje:
Humoros alatt Isten Mindenhatóságát érted? Biztos, hogy a te Istened a Biblia Istene vagy egy másik valamilyen kis isten? :)
2018. jan. 27. 21:42
 77/95 anonim ***** válasza:

Én a Mindenhatoságát a biblia szerint értem.

Te pedig a háromság szerinti értelmét fokozod.

Ahol egyszer Mindenható,máskor pedig csak hármann mindenhatok,egyben.

Ez ami kavarja az értelmét a Bibliának,amivel majdnem sikerül kiugratni a háromságot,de az érv alacsony szintű,sikertelen.

Talán még ha a biblia írná el is lehetne hinni,de akkor az egész bibliát, saját maga ellen forditaná.

2018. jan. 27. 22:02
 78/95 A kérdező kommentje:
Érdekes a mondani valód és teljesen Biblia ellenes is. :D Gondolokozz, ha Isten még szerinted is Mindenható (TEHÁT MINDENTTUD MINDENT LÁT ÉS MINDENT MEGTUD TENNI), és még szerinted is Isten azt tudja, amit az ember nem, akkor most ki is forgatja ki kinek a szavát? :D Szögezzük le: Isten mindeható, és azt tudja amit az ember nem tud, ha akar ember lesz és megváltja a világot, azaz az embereket, vagy ha akarja Szellemét adja a benne hívőknek. Miben is tévedek? Kérlek másolj be EGYETLEN verset, ami azt bizonyítaná, hogy Isten nem mindenható és nem képes 3 megnyílvánulásra, illetve nem jött el emberi testben megüresítve magát. :)
2018. jan. 27. 22:19
 79/95 A kérdező kommentje:
Egyetlen verset kérek, ami a TE igazadat illetve a Jehova tanúi igazát bizonyítaná, ha nem tudsz hozni, mért higyjek annak, aki még a saját hitét sem tudja rendesen megmagyarázni és mellette kiállni. :)
2018. jan. 27. 22:21
 80/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"...illetve a Jehova tanúi igazát bizonyítaná, ha nem tudsz hozni, mért higyjek annak, aki még a saját hitét sem tudja rendesen megmagyarázni és mellette kiállni."

A saját hite nem is a saját hite mert ő nem Jehova tanúja! Nincs megkeresztelkedve! Biztosan nyomos oka van annak hogy ez így van!

2018. jan. 27. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!