Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, valóban...

Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan azt az Őrtorony folyóiratotok írja?

Figyelt kérdés

Őrtorony: Krisztus nem Isten, csak egy angyal, Ő Mihály arkangyal/főangyal

Biblia: Krisztus Isten, Mihály arkangyal pedig csak egy angyal, akit nevén megszólít a Biblia. Mihály "csupán" egy hírnök, szóvivő angyal, akinek az a dolga, hogy Isten seregét vezesse, hiszen ő a vezér, de nem az uruk.

Őrtorony: "övéik az ősatyák,+ és tőlük származott a Krisztus a test szerint.+ Isten,+ aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen."

Biblia (Károli Gáspár fordítású): "Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."

És végül, maga Krisztus mondja ezt magáról (János evangéliuma 10:27-30: 27Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:

28És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.

29Az én Atyám, aki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.30Én és az Atya egy vagyunk.

Mért ne lenne Krisztus maga az Isten? Krisztus valóban Mihály? Erre kérek verseket a Bibliából. Békesség nektek. :)

2017. febr. 10. 09:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/95 A kérdező kommentje:
Ahogyan Vidiripi is mondta, ez így érdekes lesz. :) Ha tudod, hogy leírtam már, tudod, hogybeszéltünk már erről, akkor mégis mért kérdezed folyton-folyvást ugyan azt? Szerinted azokat amiket leírtam Bibliai verseket, honnan vettem? Valószínüleg átköltöttem, igaz? Úgy emlékszem ezt is elmondtam, hogy nyugodtan keress utána én innen szedem az Információimat: [link] (Ószövetség); ujszov.hu (Újszövetség) és Károli Biblia, most akkor hogyan legyen ez? Hogy szeretnéd kedves barátom mond meg. Ha én leírom neked te pedig erre emlékszel, akkor mégis mért kéred 25.djére is? :)
2018. jan. 28. 18:46
 92/95 anonim ***** válasza:

91. "Miért kérdezel"?

Nem kérdezlek:cáfollak.

És már rengetegszer és a mainap a harmadikszor.

"A biblia nem ir Szentháromságrol,három istenségről,Jézus nem tanította,az apostolok nem beszéltek rolla,az Ószövetségben sem ir a biblia a három imádandó istenségről,de ir a babilóniai,egyiptomi hármas pogány istenekről".

Én nem kérdesztelek erre vonatkozóan,csak azt mondtam ha van érved/érvetek a bibliából idézed,de azt is mondtam "a bibliában nincs erre bizonyíték".Bizonyítani lehet dolgokat,ha a biblia vers oda tartozik,de ha nem nincs ereje,sőt hamisan használt bizonyíték.

Hogy Vidiripi mit ir,az azért nem érdekel mert a meggyőződése ingatag.

Van amikor állítja,hogy van pokol,utána bizonytalan benne,a Szentháromságot erősíti majd három hete tagadta.Bele avatkozik a vallások rendjébe,és nemrég egy ismerőse privátban rám irt,hogy a negyedik vallásnál jár.

2018. jan. 28. 20:51
 93/95 A kérdező kommentje:

Akkor leírom mégegyszer, és innentől kezdve valahányszor ÚJRA és ÚJRA megfogod kérdezni, ezen kérdésem ezen részét fogom felhozni és utalni, hogy MÁR 25ször mondtam el, rendben? :) A Szentháromságról az Ószövetségtől kezdve szó van a Bibliában Ézsaiás 48:16; 61:1-ben főleg.

Az Atya is AZ Isten: 1Péter 1:2

A Fiú is AZ Isten: Rómaiakhoz írt levél 9:5; Filippi levél 2:5-11; János evangéliuma 1:1; 1:14; 10:27-42

A Szent Szellem is AZ Isten: 1Korintus 3:16; Apostolok cselekedetei 2:1-4; Római levél 8:9

A Szent Szellemről való kinyilatkoztatása a Bibliának, miszerint Ő maga az Isten és nem csak egy erő:

A Szent Szellem tud beszélni: Apostolok cselekedetei 13:1-2

A Szent Szellem szomorú tud lenni: Efézus 4:30

A Szent Szellem Gondolkozik: 1Korintus 2:10

A Szent Szellem közbenjár a hívekért a Földön: Római levél 8:26-27

A Szent Szellemnek saját akarata van és maga hoz döntéseket: 1Korintus 12:7-11

És Ő az akit Krisztus megígért, mint Vígasztaló: János evangéliuma 14:16; 14:26; 15:26

2018. jan. 28. 21:47
 94/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Van amikor állítja,hogy van pokol,utána bizonytalan benne,a Szentháromságot erősíti majd három hete tagadta."

A háromságot nem erősítem. Igaz volt egy téves válaszom a témával kapcsolatban. De csak egy!

Én továbbra sem hiszek a háromságban!

"Bele avatkozik a vallások rendjébe,és nemrég egy ismerőse privátban rám irt,hogy a negyedik vallásnál jár."

Na nem is tudtam hogy nekem ilyen ismerősöm van! De ha már ilyen tájékozott vagy akkor melyik volt az előző három vallás? Csak hogy én is tudjak már magamról mindent!

Ugyan is én egyedül csak is a keresztény valláshoz tartozom és semelyik másikhoz nem tartoztam sohasem! Szóval felebarátom ,téged becsaptak ezzel az információval.

2018. jan. 28. 21:51
 95/95 A kérdező kommentje:
Tehát kedves barátom, ezek a versek a bibliában találhatóak, ha veszed a fáradtságot és elolvasod a linkeken található oldalakon is ugyan ezeket a verseket MÉG egyértelműbben le kell jönnie, hogy Isten bármire képes, akar osztódik 3 felé és mégis 1 Isten marad, megmarad az ereje is, nem veszik el, ezt nem is értem, hogy te ezeket honnan táplálod magadba. Tehát, ekkora hülyeséget én még nem is láttam se Jehova tanúitól se Sátánistáktól se senkitől. Tehát, ehhez tényleg diploma kell, hogy valaki ennyire direkt félre nézzen. Ez olyan mintha tartanék neked egy gyógyszert mikor infruenzás vagy még mondom is, hogy ezt kell szedned, de te direkt elnézel a másik fele és azt mondod nincs is ilyen gyógyszer. Át kéne gondolni, hogy biztosan jóban hiszel-e mert ez... Ez a pokolhoz vezető út amiben te épp elfogadsz. Krisztusnak kell lennie az utadnak és a Valóságodnak is, Ő maga mondta, hogy Ő az Út az Igazság és az Élet, SENKI nem jut az Atyához CSAKIS Ő általa. :) Ő általa van üdvösséged, fogadd el és örök életed van.
2018. jan. 28. 21:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!