Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan azt az Őrtorony folyóiratotok írja?
Őrtorony: Krisztus nem Isten, csak egy angyal, Ő Mihály arkangyal/főangyal
Biblia: Krisztus Isten, Mihály arkangyal pedig csak egy angyal, akit nevén megszólít a Biblia. Mihály "csupán" egy hírnök, szóvivő angyal, akinek az a dolga, hogy Isten seregét vezesse, hiszen ő a vezér, de nem az uruk.
Őrtorony: "övéik az ősatyák,+ és tőlük származott a Krisztus a test szerint.+ Isten,+ aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen."
Biblia (Károli Gáspár fordítású): "Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."
És végül, maga Krisztus mondja ezt magáról (János evangéliuma 10:27-30: 27Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:
28És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.
29Az én Atyám, aki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.30Én és az Atya egy vagyunk.
Mért ne lenne Krisztus maga az Isten? Krisztus valóban Mihály? Erre kérek verseket a Bibliából. Békesség nektek. :)
Vidiripi
"Isten szocsövérőlnem beszéltek az apostolok"Miért nem?abban az időben Jézus volt az és aki a szavait közvetítette az embereknek."
Igen igaz hogy Jézus volt az aki Isten szavait közvetítette az embereknek. De arról is gyakran beszélt a tanítványainak hogy ő nem lesz mindig velük. De arról még sem beszélt hogy majd lesz helyette egy szervezet! Viszont valami egészen másról igen is beszélt!
János 16:7 de én az igazságot mondom nektek: Jobb nektek, hogy én elmenjek, mert ha el nem megyek, nem jön el hozzátok a Vigasztaló, ha pedig elmegyek, elküldöm azt hozzátok.
""Szervezet"ha azt mondjuk vallás ,állítod,hogy nem az,akkor mi?"
Már megbocsáss de te nem ezt mondtad sőt amikor azt mondod vallás akkor mindenre gondolsz csak Jehova tanúira nem!
"Istennek van szervezete:beleértve,a Fia,angyalok szeráfok,144000,földi szervezete stb."
Erről nem ír a Biblia. Ír gyülekezetről angyalseregekről is 144000 kiválasztottról is ír.
Földi szervezetről egyetlen szóval sem ír. Eklézsiáról arról igen! Eklézsia=kihívottak közössége vagy gyülekezet. De ez nem egy szervezet mint valami hivatal ,hanem ez egy család. Én azt olvasom a Bibliában hogy TESTVÉREK sőt olyat is olvashatsz hogy ATYAFIAK! Egy szervezetben nincsenek tetsvérek meg Atyafiak!
1Korinthus 12:26 ha szenved egy tag, vele együtt szenvednek mind a tagok, akár dicsőségben részesül egy tag, együtt örülnek vele mind a tagok, 27 ti pedig Krisztus teste vagytok és tagja részenként,
""Vezető Testület"minden vallásnak van vezetője,lásd.pápa stb."
A pápa nem egy vezető testület! De had jegyezzem meg hogy a Bibliában nincs olyan hogy pápa. Olyan sincs hogy Isten földi helytartója. Egyébként én nem tudok arról hogy minden egyháznak lenne olyan vezetője mint a pápa! Akkor te valami olyasmit tudsz amit én nem!
"Nem változó."
Bocs de ezen konkrétan röhögnöm kellett! De nem úgy jóízűen mert vicces hanem inkább kínomban!
"Ugyanaz a téma több oldalból van megmagyarázva időközönként,felfrisitva azokat,hogy feledésbe nemerüljön."
Tehát ha valamit több oldalról megmagyaráznak és a magyarázatok eltérőek akkor az nem változás! Gyönyörű! Tehát akkor akkor ha megkérdezik tőled hogy ki a "hű és értelmes rabszolga" akkor te azt válaszolod hogy a felkentek? Ha megint felteszik ezt a kérdést akkor azt válaszolod hogy a mindenkori Vezető testület? Attól függően hogy milyen kedved van? Illetve ha azt kérdezik hogy miért mondod egyik alkalommal az egyik választ a másik alkalommal a másik választ akkor meg azt mondod hogy azért mert több oldalról megmagyarázod? De ez nem változás!
Illetve egyszer azt fogod majd állítani hogy a Nagy nyomorúság 1914-ben kezdődött aztán majd azt fogod hogy nem 1914-ben kezdődött? És természetesen rengeteg dolog van még. De ha ez nem változás akkor micsoda?
"Továbbá a téma biblia versekkel alá van támasztva,ami nem egyenlő egy bármilyen újsággal."
Az ilyen mondatok a kedvenceim!
Abban igazad van hogy az Őrtorony egy nem akármilyen újság. Abban az értelemben ugyan is valóban nem az hogy ez az újság egy céges kiadvány ,ami bele is van írva az újságba kisbetűvel.
2013-as Őrtorony Július 15. száma!
"Az 1914-et megelőző évtizedekben C. T. Russell és közvetlen társai hasonló munkát végeztek, mint Keresztelő János." Itt elmaradt az alátámasztás!
"A Bibliakutatók Krisztus váltságáldozatának valódi jelentését tanították..."
Valóban? Milyen hamis jelentése van Krisztus váltságáldozatának és kérlek támaszd alá a Bibliából is!
"1919-re nyilvánvalóvá vált, hogy Nagy Babilon elesett."
Kérlek avass be a titokba hogy melyik Biblia vers tette ezt nyilvánvalóvá!
"Ezek a hűséges keresztények hamarosan arról váltak ismertté, hogy házról házra prédikálnak. Az igaz keresztények ma is erről ismertek."
Hát számomra ez a legérdekesebb mondat az egész cikkben. Ugyan is én ezt nem így tudtam. Megjegyzem ennél a kijelentésnél sincs Biblia vers. Egyébként én abban a hitben vagyok amit Krisztus mondott a tanítványairól. János 13:35
"IHLETÉS:A bibliát magyarázó Tanulmányok egyik sem ihletette egy vallásba sem akár mint nálatok."
Ez pontosan így van! De az én egyházamban ,gyülekezetemben ezek nem is úgy vannak beállítva mint EGYEDÜLI ÉS MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN IGAZSÁG! Én nincs is olyan hogy emberek egy csoportja venné a bátorságot és azt állítaná hogy olyan kinevezésük van amelyet nem képesek alátámasztani Isten igéjével és még azt is kell tennünk amit mondanak. Ez teljességgel abszurd és elfogadhatatlan. A tanítványok is beszámoltak az elhívásukról arról hogy hogyan hívta el őket Jézus a szolgálatra!
Olyan sincs nálunk hogy úgy kellene hallgatunk emberekre hogy abban nincs semmiféle logika. Hogy Isten kér az embertől ilyesmit az érthető. Na de hogy ugyan olyan bűnös és esendő emberek kérnek ilyesmit aminek nincs alapja. Az már nagyon nincs rendben. Hiszen el ismerik hogy se nem ihletettek se nem tévedhetetlenek és még is feltétlen engedelmességet követelnek és állítják hogy az a "jó" szellemi táplálék ami tőlük jön. De miért?
Én sem vagyok sem ihletett sem tévedhetetlen. Akkor én is lehet a hű és értelmes rabszolga egy személyben. Mert ezeknek a kritériumoknak én is megfelelek!
"Holott nálunk biblia versekkel igazolva van,mert csak a biblia ihletett."
Nincs is ezzel semmi baj! Azért egy hatalmas nagy titkot had áruljak el neked! Képzeld el hogy ez így van más egyházak által kiadott írásos anyagok esetében is! Ugye mennyire meglepő? Nem gondoltad volna? De mások is pontosan így csinálják. Azzal a hatalmas nagy különbséggel hogy nem állítják hogy ezen írások alapján az igazságban lennének. Ők azt állítják hogy Jézus Krisztus az igazság! Jézus ezt ki is jelenti magáról!
""Honlap"Miért baj"Ha papír tekercseel járnánk,akkor mit mondanál?"
Járj azzal! De aszem nem értetted meg a lényeget! Egy honlapon keresztül pl. nem lesz személyes kapcsolat! Na mind1 ,felejtsd el!
"Ádám idejében nem volt papírtekercs,utánna lett Isten nem ítélte el."
Ádám idejében még a törvény sem létezett. Kérlek elmélkedj már egy kicsit mielőtt leírsz valamit! Ádámnak mit kellet volna leírni? Áruld el nekem!
"Most ha egy vallás gondosan szervezetten,gazdaságosan hirdet és képezi magát ,miért baj,felhasználva a tudomány vívmányait."
Ugyan ez a vallás korábban meg pont azt igyekezett beállítani hogy mennyire veszélyes az internet! Na most akkor ez hogy is van? Amikor rájöttek hogy így tudják csökkenteni a kiadványok oldalszámát és példányait mert az interneten keresztül gazdaságosabb a dolog akkor már egyből jó lett az internet?
Oké érthető és szükség is van az ésszerűségre. Csak ha anyagi dolgokról van szó akkor hol marad a hit? Abban a 2013-as Őrtoronyban van egy mondat amely így kezdődik: Úgy gondoltuk....
Aha úgy gondolták. Na jó de akkor hogyan vezérel az a szellem? Hol a hit? Mert azt írja az ige hogy méltó a munkás a maga bérére! Meg azt is hogy aki Isten dolgaival foglalkozik annak Isten kirendeli a szükséges dolgokat!
Aztán még is kell csökkenteni a kiadványok oldalszámait Bételeket kell bezárni és ebből fakadóan az ott lévőket el kell küldeni. Pont most amikor az Utolsó időkben élünk? Érdekes ez.
"Tudom miért nem bírod ezt a rendet,de nem is foglalkozok vele!"
Rendet? Milyen rendről beszélsz? Ha abban látod a rendet hogy meg van minden szervezve akkor az nem egy nagy dolog.
S most hozok neked egy nem keresztény példát!
Mekkai zarándoklat! "A zarándokok elhelyezésére a hatóságok az ultramodern szállodáktól a városon kívül számukra felépített sátorvárosig (4) minden lehetőséget felhasználnak, azonban az évenként idesereglő zarándokok nagy száma miatt időnként torlódások és komoly balesetek is előfordulnak. Ezek elkerülésére a szaúdi állam országonként érvényes kvótákat határozott meg, illetve vízumkényszert írt elő, amely a világ muszlim lakosságában nagy ellenérzést keltett."
Látod ennél az eseménynél is szükséges volt a megszervezés.
De Magyarországon is megvan szervezve a mentőszolgálat a rendőrség a katonaság és még egy csomó más dolog de maga az állam is! AZ hogy megszerveznek dolgokat az az élet mindennapi része!
Szóval nem értem hogy pontosan milyen rendet is nem bírok én te szerinted! Mivel magában a megszervezésben vagy elrendezésekben nincs semmi rendkívüli hiszen azok a mindennapi élet részét képezik. Ami teljesen érthető hiszen ezek nélkül igen csak káosz uralkodna. Az dolgok megszervezése minden népcsoportnál fel lelhető. Azért az embernek van egy saját szellemi képessége is. Úgy mond józan paraszti esze!
62.Megbántam,hogy reagáltam az előbbi bejegyzésedre(kérdésedre),mert Alapot adtam a rosszindulatú kiforgatásra az elenszenved felszinrehozására.
Amit bejegyeztem jóindulattal,hibakereső ellenszemvel próbálod szembeforditani,hogy az olvasót elvakitsd.
Ezt gondoltam de azt is igen ,hogy az alkalmaszkodásommal nem élsz vissza hamisan,és minden szavakat nem kezeled igazságtalan modon.
Még régebb volt heves vitánk de azt gondoltam kinőtted,de most látom hiú ábránd volt.
Nem a hitedet kifogásolom hanem ahogy előadod magad.
Mert,hogy egyszer Irod,hogy van Szentháromság,van léleknándorlás,pokol stb..máskor letagadod.
Csak egy dolog,te kritizálod a szervezet szot,de,hogy te milyen valláshoz szervezethez tartozol nem mondod,Nehogy fogást találjunk rajta,de nem is keresem sem a fogást sem a vallásodat sem az irásodat,mert ha irok eddig is a fórum érdekébe irtam nem a hamis támadónak.
Remélem többet egymást nem keressük.
Vidiripi
"Megbántam,hogy reagáltam az előbbi bejegyzésedre(kérdésedre),mert Alapot adtam a rosszindulatú kiforgatásra az elenszenved felszinrehozására."
Te ezt így látod én meg úgy hogy ez egyfajta figyelmeztetés azok számára akik érdeklődnek ezek után a dolgok után. Hogy lássák azt hogy nem csak egy oldal van amit döntés előtt nem árt megvizsgálni.
"Amit bejegyeztem jóindulattal,hibakereső ellenszemvel próbálod szembeforditani,hogy az olvasót elvakitsd."
Hogy lássa azt a részt is ami az elején nincs felfedve azt a bizonytalanságot és találgatást amit a kiadványokban olvasni lehet. S nem is itt van a gond mert ezt bárhol fel lelheted. A gond ott kezdődik amikor ezt igazságként állítják be!
"Mert,hogy egyszer Irod,hogy van Szentháromság,van léleknándorlás,pokol stb..máskor letagadod."
Ez nem igaz!
Vagy pedig tévedsz és összekeversz valakivel. Ugyan is én nem írtam azt hogy van háromság. Azt meg pláne nem írtam hogy van lélekvándorlás.
- De tudod az a jó ebben az oldalban hogy megmarad az írás. Szóval visszakeresheted azt amit írtam és ellenőrizheted hogy nem igazak ezek az állításaid vagy pedig összekeversz valakivel!
"Csak egy dolog,te kritizálod a szervezet szot,de,hogy te milyen valláshoz szervezethez tartozol nem mondod,Nehogy fogást találjunk rajta,de nem is keresem sem a fogást sem a vallásodat sem az irásodat,mert ha irok eddig is a fórum érdekébe irtam nem a hamis támadónak."
Keresztény vagyok ,gyülekezetbe járok. Nem egyházhoz csatlakoztam hanem gyülekezethez. De te ezt úgy sem fogod érteni. Hogy melyik egyház gyülekezetéhez az teljesen mindegy.
Ha annyira fogást keresel rajta akkor azt az írásaim alapján megteheted. Mi az akadálya? Az hogy nem fogadom el a háromságot ,talán az az akadálya. Hát képzeld el hogy Jehova tanúi kívül is vannak még olyanok akik nem fogadják el és én közéjük tartozom. És újfent emlékeztetnélek rá hogy én nem írtam olyat hogy van háromság. Ebben összekeversz valakivel! De idézd azt az írásomat amiben ilyesmit kijelentek. Nem fogsz találni egyetlen egyet sem! Azért mert én nem írtam ezt!
"Remélem többet egymást nem keressük."
Én eddig sem kerestelek. Írtál én írtam és ennyi. De nem írtam neked privát levelet hogy ugyan áruld már el hol lehet veled személyesen is beszélgetni. Én nem kerestelek téged!
65.Miután az egész feleleted háromság,igy csak kérdezhetsz,az az nincs is kérdésed,csak ezzel szimulálsz.
Ugy,hogy kérdezni sem de még felelni sem tudsz.
Azért én újból felteszem a régebbi kérdésemet, amire még hazug vállaszt sem kaptam.
Idézd,hol irja a biblia a három istenséget a Szentháromságot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!