Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, valóban...

Kedves Jehova tanúi, valóban úgy van ahogyan azt az Őrtorony folyóiratotok írja?

Figyelt kérdés

Őrtorony: Krisztus nem Isten, csak egy angyal, Ő Mihály arkangyal/főangyal

Biblia: Krisztus Isten, Mihály arkangyal pedig csak egy angyal, akit nevén megszólít a Biblia. Mihály "csupán" egy hírnök, szóvivő angyal, akinek az a dolga, hogy Isten seregét vezesse, hiszen ő a vezér, de nem az uruk.

Őrtorony: "övéik az ősatyák,+ és tőlük származott a Krisztus a test szerint.+ Isten,+ aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen."

Biblia (Károli Gáspár fordítású): "Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."

És végül, maga Krisztus mondja ezt magáról (János evangéliuma 10:27-30: 27Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:

28És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.

29Az én Atyám, aki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.30Én és az Atya egy vagyunk.

Mért ne lenne Krisztus maga az Isten? Krisztus valóban Mihály? Erre kérek verseket a Bibliából. Békesség nektek. :)

2017. febr. 10. 09:24
 11/95 A kérdező kommentje:

Kedves Dubitus és kedves Living Witness, mi már rengetegszer beszéltünk ugyebár (privátban és nem privátban egyaránt). És ott sem hittetek az igének, pedig bizony még az Őrtorony folyóiratból is idéztem nektek, ahol Seregek Jehovája van írva, hogy azt csak ti állítjátok. Ma már ezt is tagadtátok egy kérdés alatt. :) A lényeg, Dubitus: "Ezt melyik Bibliából veszed?

Az Újszövetség határozottan állítja Jézus Istennek FIA! - nem pedig maga az Isten.

Jézus IS - nem lehet Isten, hiszen a judaizmus monoteista!

Ahogy te sem vagy apád, Jézus sem lehet azonos övével."

Szeretném eltüntetni a kétejt, ami felmerűlt benned, a válasz: a Bibliából! :) Nincs más Biblia csak egy, meg vannak ezeknek különböző fordításai. Én speciel, ha engem kérdezel, a Károli Gáspár féle fordítású Bibliát szoktam használni, ami rendhagyóan vissza tükrözi az eredeti Görög illetve Héber és Arámi nyelvű Bibliát. :) A Bibliában azt olvashatjuk, amit én a kérdésemben le is írtam. De bővíthetném a tudástáratokat, ha megemlíteném (Ézsaiás 9:5): "Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!" Itt azt hiszem egyértelműen látszik, hogy ez a Fiúról szól. Az ÚVF-ban is hasonló képpen áll, ha jól tudom. Meglepődésemre, a kérésemnek nem tettetek eleget, miszerint: "Mért ne lenne Krisztus maga az Isten? Krisztus valóban Mihály? Erre kérek verseket a Bibliából." Hol vannak ezek a versek? :) Állítólag, erre megcáfolhatatlan bizonyítékotok van (temérdek számmal ráadásúl). Nem régiben hallottam/láttam (régebbi kérdésnél) hogy ti egy ÚJ evangéliumot vártok amit valószínűleg a "hét év nyomurúság" idején egy angyal fog közvetíteni. Nos, itt felmerűl megint a kérdés: Olvassátok ti a Bibliát vagy megelégszetek az Őrtorony maszlaggal és annak tanításával? Ugyanis van egy remek ige pont erre az esetre (Galáciai levél 1:8): "De ha akár mi, akár egy mennyei angyal más evangéliumot hirdetne nektek, mint amit mi hirdettünk: átkozott legyen!" Ez szerintem igen erőteljesen cáfolja ezt a féle feltételezést. :) Egy Evangélium van, és nincs másik és nem is lesz a Biblia szerint, amely más evangéliumok elutasítására hívja fel a figyelmünket. De maradjunk, kedves Dubitus és Living Witness az eredeti kérésnél illetve kérdésnél, amit fent láttok. :) Erre tessék egyenlőre választ adni! :)

2017. febr. 10. 15:14
 12/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ha abból nem lehet látni, vagy felismerni, akkor felesleges a szócsata.

számtalanszor elmondtuk versekkel, hogy Jézus nem a mindenható Isten."

Living Witness akkor miért szócsatázol? Te és tanú társaid nem vagytok képesek elfogadni hogy Jézus nem teremtmény. Egyébként most senki nem beszélt arról hogy Jézus lenne maga Isten. Hanem arról volt szó hogy nem teremtmény!

Képes vagy ennyit megérten vagy ez is sok?

"számtalanszor elmondtuk versekkel, hogy Jézus nem a mindenható Isten. Nem véletlen ábrázolja az írás Jehovát öregkorúnak, hogy ezzel is alátámasztja hogy Isten nem egy idős a fiával."

S azt hányszor mondták el versekkel hogy Jézus nem teremtmény? S nem is angyal?

"Ezzel az erővel, mindannyian Istenek vagyunk, mert Istenből lettünk, Istentől származunk."

A Vezető testület kifacsart gondolkodásával meglehet hogy így van. De elmondom igével!

1Mózes 2:7 Ekkor megformálta az ÚR Isten az embert a föld porából, és élet leheletét lehelte az orrába. Így lett az ember élő lélekké.

Nem Istenből lettünk. Ne terjeszd ezeket a hazugságaidat amiket a romlott szellemi eledelt felszolgáló Vezető testület tanít nektek!

"Azért mert Jézus az első élő alkotása lett, még nem lett sem rangban sem semmilyen formában Istennel egyenlő."

Jézus született, nem alkotott!

2017. febr. 10. 16:13
 13/95 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos nem én vagyok az érthetetlen.

Attól, hogy Isten hozta létre közvetlenül, attól még nem lett Istenné, de isteni jelzőt használhatunk, hiszen Jehova hozta létre, mint minden mást.

Jézus esetében is olyan anyagokat használt mint az angyalok esetében, és életre keltette, ahogy az embert is vagy az állatokat is, csak mi más testet kaptunk.

Jézus esetében is mind a két kifejezést használja.

A születést, és a teremtést is.

Mind a két eset, valakinek az életre keltését jelenti.

(Példabeszédek 8:22) 22 Maga Jehova hozott létre engem az ő útjának kezdetéül, legkorábbi műveként réges-régen.

ebben a versben Jézus létrehozásáról van szó, "útjának kezdete" vagy is az első élő létre hozása.

(Példabeszédek 8:24) 24 Mikor még nem voltak mély vizek, akkor születtem mintegy vajúdás közepette, mikor még nem voltak vízzel teli források.

Ennek a versnek a kereszt utalása, a

(1Mózes 1:2) 2 A föld ekkor még kietlen és puszta volt, és sötétség volt a mély vizek színén. És Isten tevékeny ereje lebegett a vizek felett.

Vagy is Jézus volt az első aki élő lett, bár a Föld akkor már meg volt, de a versből jól kitűnik, hogy itt Isten egyedül volt még.

(Példabeszédek 8:27) 27 Mikor az egeket készítette, ott voltam;. . .

(Példabeszédek 8:28, 29) 28 Amikor megerősítette a felhőket fent, amikor megerősítette a mély vizek forrásait, 29 amikor határt szabott a tengernek, hogy a vizek át ne hágják parancsát, amikor meghatározta a föld alapjait,

Jézus ezekben nem vett részt, mert ahogy írja is, bár ott volt, de Isten alapozta meg készítette el ezeket.

(Példabeszédek 8:31) . . .és amiben gyönyörűségemet leltem, az az emberek fiaihoz fűződik.

Az ember teremtésében vett részt vagy is közreműködött a létre hozásukban, ám az életerőt az Atya adta nem Jézus, aki szintén Isten életerejétől él.

ebből is látszik, hogy Jézus isteni származású, de nem nagy betűs Isten.

2017. febr. 10. 17:28
 14/95 anonim ***** válasza:
0%

(János 6:57) . . .és én az Atya miatt élek, . . .

Jézus az Atyjának köszönhette az életét, tőle kapta azt,

Jehova minden élet Forrása,

A Fiú tehát nem egyenrangú teremtő, hanem felhatalmazott személy vagy eszköz volt, aki által Jehova, a Teremtő véghezvitte munkáit. Maga Jézus is Istennek tulajdonította a teremtést, ahogy a teljes Szentírás is

(Máté 19:4) . . .Nem olvastátok-e, hogy aki teremtette őket, kezdettől fogva férfinak és nőnek alkotta őket,

Jézus itt utal, hogy az Atyja a Teremtő, Ő csak közreműködő volt.

2017. febr. 10. 17:40
 15/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Jézus esetében is olyan anyagokat használt mint az angyalok esetében, és életre keltette, ahogy az embert is vagy az állatokat is, csak mi más testet kaptunk."

Az angyalok nem anyagi lények, Jézus meg pláne nem az.

"Az ember teremtésében vett részt vagy is közreműködött a létre hozásukban, ám az életerőt az Atya adta nem Jézus, aki szintén Isten életerejétől él."

Nem az a vita tárgya hogy Jézus mikor született. Igen ő volt az első ezt nem is vitatta senki sem.

"ebből is látszik, hogy Jézus isteni származású, de nem nagy betűs Isten."

De ne is nagybetűs angyal! Azt sem vitatta senki hogy Jézus isteni származású. Sőt ezt állítják nagyon sokan és ezt helyesen is teszik.

"(János 6:57) . . .és én az Atya miatt élek, . . ."

Ügyesen idézel! Azért olvassa el mindenki a teljes részt az a javaslatom.

Living ha én is így idézek akkor még azt is bebizonyítom neked hogy nincs Isten és ezt a Biblia írja!

2017. febr. 10. 19:58
 16/95 A kérdező kommentje:

Kedves Living Witness, tovább olvastam az igéket, amiket be másoltál. Leírom és, amit nekem a Szent Szellem magyaráz, azt én ide leírom neked, szóról szóra. :) Tehát, kezdjük a Példabeszédekkel:

1.) Példabeszédek 8:22: "Az Úr útjának kezdetéül szerzett engem, az Ő munkái előtt régen." Itt a Biblia arról beszél, amit Vidiripi is mondott, Jézus nem teremtett lény Jézus már a kezdetek előtt ott volt Istennel. A Biblia azt írja, hogy az angyalokat teremtette Isten akkor mikor a földet is teremtette. A Biblia azt írja, hogy az Úr mindent a Földel együtt teremtett. :) Jézus elég fontos személye a Bibliának (tulajdonképp róla szól az EGÉSZ biblia), illetve az Ő teremtéséről róla egy szó nem esett.

Példabeszédek 8:24: "Akkor születtem, amikor még nem voltak mélységek, mikor még semmiféle vízzel teli forrás nem volt." Tehát, itt a Biblia azt írja, hogy Jézus azelőtt született, mielőtt a Föld puszta és kietlen volt. A Biblia 2. mondata (1Mózes 1:2) pontosan ezt írja, hogy a Föld kezdetben kietlen és puszta volt. Jézus, pedig ezek előtt született e vers szerint. :) Példabeszédek 8:27: "Ott voltam, amikor az eget készítette, amikor a látóhatárt a mélység fölött kijelölte." A Biblia ezen része arról beszél, amit az előbb is leírtam végülis, hogy vele (vagy ugye Jézus szeme láttára) teremtette az egeket az ÚR. Ez csak úgy lehetett, ha Jézus már ott volt MINDEN teremtés előtt is. A Biblia szerint, a föld előtt nem volt teremtés! :) Példabeszédek 8:28-29: "28Mikor megerősíté a felhőket ott fenn, mikor erősekké lőnek a mélységeknek forrásai;29Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját, mikor megállapítá e földnek fundamentomait" Igazat megvallva erről újat nem tudnék mondani, csak azt amit az előbb is leírtam. :)

Példabeszédek 8:31: "Játszottam a földkeregségen, és gyönyörűségemet leltem az emberek fiaiban." Isten az, aki szokott gyönyörködni az emberek fiaiban (vagy úgy magukban az emberekben). :)

János evangéliuma 6:57: Ez a vers azt mondja el, hogy az él, aki Krisztust elfogadta. Majd egy verssel visszább tekintünk (János evangéliuma 6:56): "Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az énbennem marad és én őbenne." ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy Kolossé levél 3:3-ban írja azt a Biblia, hogy akik Krisztussal élnek azok Istenben vannak elrejtve. Tehát, szerintem egyértelmű, hogy Isten és Krisztus egy. :) Krisztus ban vannak akik eszik és isszák Őt és egyben Istenben is vannak akik Krisztussal élnek. Ez a kettő ugyan az. :)

És végül Máté evangéliuma 19:4: Ez valóban erre utal, ugyanakkor Jézus (Máté evangéliuma 19:9-ben) felűlírja Isten törvényét, ezt csak Istentől láthatjuk a Bibliában, hogy egyáltalán ÚJ törvényt csak az ÚRtól hallhatunk. :)

Szóval igen, ugyan azt tudom mondani amit, Vidiripi is, hogy olvassátok csak el a verseket, vagy magát azt a részt teljesen mert ezeket csak kiragadta Living és annyi. :) Ézsaiás 45:5-ben azt Írja a Biblia, hogy: Nincs Isten! DE! olvassátok el az egész verset így szól: "Én vagyok az Úr és több nincs, rajtam kivül nincs Isten!" Na valahogy így csinálják a JEhova tanúi is, úgyhogy csak bátran olvassatok mindennek utánna, amit ők mondanak, mert az nem biztos, hogy valóban úgy van (99.9% hogy nem úgy van!). :)

2017. febr. 10. 22:13
 17/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Ezt alkalmazd Living Witness!

[link]

2017. febr. 10. 22:18
 18/95 anonim ***** válasza:
Higgyetek belátásotok szerint.
2017. febr. 10. 22:46
 19/95 A kérdező kommentje:
Living Witness, felhívnám a figyelmed, hogy megkértelek titeket valamire, amire azóta SEM voltatok képesek válaszolni (egyáltalán reagálni). Szóval ezt pótold légyszíves belátásod szerint. :)
2017. febr. 11. 00:27
 20/95 How Arrow ***** válasza:

Kedves kérdező

Az alábbi idézettel nem tudok eggyet érteni.

Az nem vita tárgya hogy Jézus Isten.

Teremtett lény nem lehet teremtő ez Istenkáromlás.

sátán akar olyan lenni mint Isten azaz irigy Jézura és lépten nyomon mig a földön járt meg akarta ölni és bünbe csábitani hogy bűnt kövessen el azér kísértette meg személyesen és utánna lépten nyomon mások által.

Az alábbi idézeted

"És végül Máté evangéliuma 19:4: Ez valóban erre utal, ugyanakkor Jézus (Máté evangéliuma 19:9-ben) felűlírja Isten törvényét, ezt csak Istentől láthatjuk a Bibliában, hogy egyáltalán ÚJ törvényt csak az ÚRtól hallhatunk. :)"

Jézus nem irta át saját maga törvényét nem hasonlik meg saját magával.

Mivel az Atya Istent soha senki nem látta hanem Jézus jelentette ki őt Őadta ki a törvényeket és rendeléseket, azokat a törvényeket amelyek Jézusra mutattak azokat a keresztre szegezte és az igazi áldozat bemutatásával véget vetett azoknak.

De azokat a törvényeket amelyek az Istenre és felebarátra vonatkoznak azokat nem törölte el,nem irta felül, és ami a leghihetetlenebb nem adott újj törvényt.

Itt jön képbe az mikor sokan arra hivatkoznak hogy Jézus azt mondta "újj parancsolatot adok néktek"

Azért újjak mert már elvoltak feledve.

Jézus tegnap és ma mindörökké ugyanaz.

2017. febr. 11. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!