Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki a Szentháromság elsö...

Ki a Szentháromság elsö alapitoja ès mikor volt az?

Figyelt kérdés
Itt már sokat halottam ès meg is èrtettem a Szentháromságrol többmindent, de volt aki azt mondja,már az Oszövetsèg idejèn alakult meg ,mások az elsö századtol,mások Isz.-400-tol.

2016. okt. 12. 17:36
 131/148 anonim ***** válasza:
100%

Jel 22,16

"Én, Jézus, elküldtem angyalomat, hogy az egyházakban tanúsítsa ezeket: Én vagyok Dávid gyökere és sarja, a fényes hajnalcsillag."

Kicsivel korábban pedig ezt írja:

Jel 22,6

"Aztán így szólt hozzám: „Ezek a szavak hitelesek és igazak. Az Úr, a próféták lelkeinek Istene elküldte angyalát, hogy hírül adja szolgáinak, aminek csakhamar be kell következnie."

Tehát Jézus Isten. Na erre mit lépsz?

2017. márc. 15. 07:36
 132/148 anonim ***** válasza:
0%

131.jel.22:6.És ezt mondta nekem"Megbízhatók és igazak ezek a szavak:igen Jehova a próféták ihletett kijelentéseinek Istene elküldte angyalát,hogy megmutassa rabszolgáinak azokat ,amiknek,rövidesen meg kell lenniük"

Itt Jehova Istenről van szó,a régi időkben is Ő ihlette a profétákat.Ő üzent a népének Izraelnek a profétáin keresztül.Még a királyokkal is Jehova a profétáin keresztül üzent.

Az állításod hamiss a legnagyobb mértékben.

Te mindenütt, sor között,sor mögött és álmodban is háromságot látsz.

2017. márc. 15. 12:42
 133/148 anonim ***** válasza:
100%

Jézusról van szó, pár sorral lejjebb az angyal akit Isten elküldött, maga mondja Jézus üzenetét. Tehát Jézus = Isten.

Vagy ott van a 13. sor: "Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó."

Jézusról elmondja mindazt, amit korábban Istenről állított több helyen is. Tehát megintcsak Jézus = Isten, és megintcsak a Biblián alapul ez a kijelentés.

Egyszerűen elszomorító hogy egy ember aki kereszténynek vallja magát, nap mint nap megtagadja a Bibliát, csak hogy tovább ragaszkodhasson az Őrtorony hazugságaihoz...

2017. márc. 15. 12:58
 134/148 anonim ***** válasza:

Csak annyit szólnák hozzá, hogy a kedves 30%-os Tanú nézzen utána, hogy a Jelenések könyvében hányszor fordul elő a Jehova név.

Persze nem az új világ ferdítésre gondolok, hanem az eredeti szövegekre.

2017. márc. 15. 14:33
 135/148 A kérdező kommentje:

133,134.Jeremiás.34:6.Ekkor Jehova szava igy szolt Jeremiás profètához.

1Samuel.3:21.Ès Jehova ujra megjelent Siloban,mert Jehova kinyilatkoztatta magát Sámuelnek Silobaan a szava által.

Megfigyelhetjük,hogy Jehova az aki megjelent a profètáknak ès az Ö szelleme által kijelentette a profètáknak,mit akar üzenni nèpènek ès a királyainak.

2017. márc. 15. 15:16
 136/148 anonim ***** válasza:
100%
Ettől még a Jelenések könyvében egy angyal által üzen, akit Isten küld, mégis Jézus nevében mondja az üzenetet. Ennek csak akkor van értelme ha az az Isten szó Jézusra vonatkozik.
2017. márc. 15. 15:41
 137/148 anonim ***** válasza:
Pontosan!
2017. márc. 15. 20:29
 138/148 anonim ***** válasza:
49%
137, Mi az a komment,hogy?Pontosan.
2017. márc. 17. 21:56
 139/148 anonim válasza:

Kérdezőnek -

# 135

Jeremiás.34:6

Akkor jelentette ki mindezt Jeremiás próféta Cidkijjának, Júda királyának Jeruzsálemben,

-

Valamit nagyon elnéztél, nem gondolod?

2017. júl. 24. 09:24
 140/148 A kérdező kommentje:
139.Lehet a Jeri.37:6 jön ide.
2017. júl. 24. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!