Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az hogy a bűn...

Mit jelent az hogy a bűn zsoldja halál?

Figyelt kérdés
Sokan idézik ezt a Bibliából de nem hiszem hogy tudják mit is jelent pontosan vagy hogy átgondolták ezt. Nekem sem egészen érteheő.

2016. febr. 3. 11:46
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Jól elbeszélgettek egymással, de nekem sehogy sem érthető :) Leírnátok nekem egy szerűbben és röviden?
2016. febr. 7. 09:59
 32/37 eric_one ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A Biblia 3 különböző halálról beszél, de hogy megértsd a bibliai antropológia szerint az embert három részben különbözteti meg.

1. a fizikai (biológiai) test

2. a lélek (értelem,érzelem, és akarat)

3. a szellem mint az élet hordozója, és a vérben van benne.

Az ember teremtésének leírásában benne van, hogy a párás agyagból megformált testbe bele lehelte az élet szellemét (Ruach), és a test és a szellem találkozásából jött létre a lélek (Nefesh) mintegy nélkülözhetetlen összekötő kapocs a szellem és test között.

Visszatérve a 3 különböző halálra, az első halál az a szellemi halál állapota, Ádám bukása óta a bűn következményeként minden ember szelleme ebben az állapotban van, elveszítve ezzel Isten megismerésének a képességét. Mivel a test 5 különböző érzékszervével csak a fizikai világot vagyunk képesek érzékelni.

A második halál a biológiai (fizikai) halál, a test halálát mindenki ismeri.

A harmadik pedig a testben való feltámadáskor a végső halál, vagy örök halál amely a végítéletkor lesz, amikor minden ember aki valaha élt a földön feltámad testben, ki-ki az örök halálra,(tűznek tavába vettetik testben, amely test nem fog elégni se megszűnni), és ki-ki az örök életre. Isten igaz bíró is, a bűnnel semmilyen közösséget nem vállal, örök törvénye szerint a bűn zsoldja (fizetsége, jutalma, büntetése, következménye) pedig a halál. Ezt elkerülni csak Jézus Krisztus keresztáldozatának elfogadása által lehetséges, hiszen Ő az aki helyettünk elhordozta bűneink büntetését, és kifizette ezáltal bűneink árát. Jézus kifizette helyettünk az adósságunkat és ezzel kiengesztelte az Örökkévaló Istent. A megbocsájtásnak az árát. Ez a kegyelem, ez egy meg nem érdemelt ajándék minden ember számára, de ezt az ajándékot át is kell venni Tőle, akkor lesz csak a miénk.

2016. febr. 7. 21:14
 33/37 anonim ***** válasza:
Azt írtad, hogy három halál van. A bűnös ember a harmadik halállal lakol, tehát a teljes elműlással, a tűznek tavával. Aztán ezt írod: "hiszen Ő az aki helyettünk elhordozta bűneink büntetését, és kifizette ezáltal bűneink árát." Viszont Jézus a második típusú halállal halt, abból feltámadt. Ha kifizette volna, az lenne a logikus, hogy a tűznek tavában legyen, nem?
2016. febr. 7. 21:53
 34/37 A kérdező kommentje:

"A harmadik pedig a testben való feltámadáskor a végső halál, vagy örök halál amely a végítéletkor lesz, amikor minden ember aki valaha élt a földön feltámad testben, ki-ki az örök halálra,(tűznek tavába vettetik testben, amely test nem fog elégni se megszűnni), és ki-ki az örök életre."

Na ez a harmadik nem világos. Ha feltámadunk hol itt a halál? Végítéletkor minden ember feltámad és örök pokol vagy örök mennyország vár rá. Öröklét van, de nincs halál.

"Ő az aki helyettünk elhordozta bűneink büntetését, és kifizette ezáltal bűneink árát."

Milyen bűneink árát? Amit életünkben tettünk?

2016. febr. 7. 22:03
 35/37 A kérdező kommentje:
Mindig ez van. Felteszek egy kérdést, erre leirnak a rakás dolgot ami tele van ellentmondással, de ha visszakérdezek akkor már nem válaszolnak.
2016. febr. 9. 09:52
 36/37 anonim ***** válasza:

„Na ez a harmadik nem világos. Ha feltámadunk hol itt a halál? Végítéletkor minden ember feltámad és örök pokol vagy örök mennyország vár rá. Öröklét van, de nincs halál.”

Ha értem a problémádat, akkor tényleg érdekes a felvetésed. Ugyanis a Jelenések könyve szerint utoljára vetteték a halál a tűznek tavába, azaz az elmúlásba. De ha eltöröltetik a halál, akkor nem lehetnek halottak azok, akik meghaltak a „harmadik halálnál”. De gondolom ez úgy értendő, hogy a halál elmúlik, tehát onnantól kezdve senki nem hal meg.

„és örök pokol vagy örök mennyország vár rá.”

Szerintem nem. Ahogy már írtuk, a pokol a sír, a halál állapota. A mennyország szintén nem vár rá, mivel a Jelenések könyve szerint Isten az emberekhez jön, és nem az emberek mennek Istenhez. AZ új Jeruzsálem leszáll az égről.

„Milyen bűneink árát? Amit életünkben tettünk?”

Igen. Bár számomra nem világos, hogy miképpen történt ez a kifizetés, ahogy a 33-as válaszomban is írtam.

2016. febr. 9. 15:37
 37/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nekem úgy tünik ez mindenkinek mást jelent. Minden irányzat és szekta másképpen értelmezi.
2016. febr. 12. 08:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!