Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan magyarazna ezt a...

Hogyan magyarazna ezt a keresztenyseg?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Szeretnek betekintest nyerni a tudomany es vallas kapcsolataba.

Matematikai teny, hogy nem vagyunk egyedul a vilagegyetemben. Aki tudja mennyi galaxis van es a galaxisonkban mennyi csilag es naprendszer es ha csak a galaxisok 0,1%-ban van 1 elheto bolygo az is milliardnyi ha nem trilliardnyi. Persze ennel joval tobb lehet ezt nem tudjuk.

1, Ha Isten a sajat kepere teremtette az embert, ha eljon az ido amikor mas ertelmes lenyekkel fogunk talalkozni es nem fognak hasonlitani rank akkor oket ki teremtette a sajat kepere? Vagy esetleg minden ertelmes leny az univerzumban ember lenne?

2, mi a helyzet azzal amikot visszahoznak valakit az eletbe miutan meghalt? Olyankor visszahozzak a menyorszagbol vagy a pokolbol?

Azt tudjuk, hogy az ember gyakorlatilag elektromos impulzusokkal mukodik es igy inditjak ujra a szivet is vagy stimulaljak az izmokat. Errol nem irhat a biblia, , mert akkor meg nem letezett ilyen orvoslas.

Koszi;)

2016. jan. 28. 14:28
1 2
 1/15 szp72 ***** válasza:
53%

@ Matematikai teny, hogy nem vagyunk egyedul a vilagegyetemben.

Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mekkora az emberré válás matematikai esélye, de szerintem irtózatosan kicsi, így nem kéne matematikai tényekről beszélni. Az élhető bolygó még nem jelenti azt, hogy élet is van rajta. Ha van rajta élet, még nem jelenti, hogy értelmes lény is van rajta.

Ha bebizonyosodna, hogy más bolygókon is van értelmes élet az mindenképpen megrengetné a keresztény vallást. Hogy teljesen megszűnik-e vagy csak átértékelődnek bizonyos dolgok az persze nagyban fog attól is függni, hogy ezek a lények mennyire vevők a kereszténységre.

Én azonban nem hiszem, hogy erre valaha is sor kerül, nem hiszek a földön kívüli értelmes lényekben. A földön kívüli egyéb élet lehetségessége pedig egyáltalán nem zavaró. Vallásilag teljesen mindegy, hogy vannak-e baktériumok vagy akár dinoszauruszok más bolygókon is.

2016. jan. 28. 15:14
 2/15 anonim válasza:
20%

megmagyarazzak, ne aggodj... :D lehet, hogy 20 percig dumalnak majd valamirol, aminek nincs is koze a kerdeshez, de csak mondjak mondjak, addig, ameddig meg nem unod, es ok ezt ugy veszik, hogy meggyoztek teged, es belattad, hogy a biblia az igazsagot irja le szorol szora.

csak nem tudom, hogy ok mit gondolnak, hogy hanyadik verzioja a biblianak? mert nem egyszer lett atirva.

2016. jan. 28. 15:15
 3/15 anonim ***** válasza:

Való igaz hogy az univerzumban milliárdnyi galaxis, naprendszer és exobolygó van/lehet. De én még ténynek azért nem nevezném semmilyen téren a földönkívüli élet létét. Inkább csak jogosan és erősen lehet feltételezni.

Ezzel kapcsolatban két cikket ajánlok.

[link]

Kellemes olvasmány, igaz nem csak keresztény szemszögből.

Az első megkérdezett egy krisnás lelkész, a második pedig a te embered. Utána pedig zsidó, muszlim és buddhista véleményt is olvashatsz. Ha érdekel.

[link]

Felszínesen, de kapcsolódik hozzá mikor a keresztény teológus fejti ki véleményét.

A második kérdésre, csak annyit tudok hogy amikor valaki beszámol hogy volt ilyen testen kívüli, halál közeli élménye, az leginkább az agy struktúrájából következik. Mellesleg akkor még az agysejtek nem károsodtak. Lehet csak utána kerülne valaki az említett helyekre. Tehát inkább az öntudatlan állapotból hozzák vissza.

2016. jan. 28. 15:38
 4/15 A kérdező kommentje:

2. Valaszolo

Azt irod nem hiszel a foldonkivuli ertelmes lenyekben.

Megrtem, hogy nehez valamit elhinni ha nem lattad meg. Istent sem latta meg senki sot meg. Sodakat sem de a foldonkivuli ertelmes lenyek sokkal kozelebb vannak a realitashoz.

Ha fellapozol egy konyvet vagy megnezed, hogy mennyi galaxisrol tudunk m es mennyi csiilag van egy galaxisban akkor latni fogod, hogy megszamlalhatatlanul sok. Az elheto zona kialakulasa pedig nem ritka. Tobb bolygorol is tudunk ami ebben a zonaban van. Persze azt meg nem tudjuk, hogy van-e ott ertelmes elet, de az eselye oriasi. Ismetlem magam Oriasi eselye van ami szinte 100% hogy van ertelmes elet valahol.

Viszont a 2. Kerdesemre nem kaptam valaszt.

Tenyleg erdekel, ugyanis en is hiszek valamiben amt akar lehet Isteninek is nevezni de en kicsit tudomanyosabb alapokon teszem ezt.

2016. jan. 28. 15:45
 5/15 A kérdező kommentje:

Ugy ertettem, hogy 1. Valaszolo. Bocsi;)

Azutan lattam, hogy ekezett galasz a 2. Kerdesemre is. Koszi

Erdekes amit irsz, persze valoszinu, hogy az agy 'jateka' a testen kivuli elmeny ezert nem is irtam errol. De azt nem tudom, hogy ha meghal vapaki akkor azonnal vagy idovel kerul az emlitett helyekre a keresztenyseg szerint. Nem tudom, hogy tudja-e valaki egyaltalan.

2016. jan. 28. 15:50
 6/15 anonim ***** válasza:
De hát a második válaszoló nem is írt ilyet. :D
2016. jan. 28. 15:50
 7/15 anonim ***** válasza:

"De azt nem tudom, hogy ha meghal vapaki akkor azonnal vagy idovel kerul az emlitett helyekre a keresztenyseg szerint."

Megannyi keresztény irányzat, és megannyi válasz.

Mondjuk az első, földönkívülies kérdésednél is eltérhetnek minimálisan bizonyos irányzatok.

2016. jan. 28. 15:54
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia

"Persze azt meg nem tudjuk, ....szinte 100% hogy van ertelmes elet valahol."

Engem ez eddig nem győzött meg arról, hogy van - nem állítom azt sem, hogy nincs.

Nem tudom.

Ám hitem szerint a saját képére - nem az emberi formát, hanem az emberben rejlő szeretetet, értelmet jelenti.

Így a forma mindegy volna számomra, ha léteznének ilyen teremtmények.

2: ez sokkal jobb kérdés!

Főleg ha mondjuk Lázára gondolsz akinek a leírás szerint már szaga volt.

Ezen már én is gondolkodtam:Lázár jó ember volt - különben Jézus nem támassza fel.

Vagyis a menyben kellet volna lennie, ha ott volt akkor jól kiszúrt vele Jézus, hogy vissza hozta.

Ráadásul semmilyen élménybeszámolót nem olvasunk róla.

Persze lehet azért mert akkor még nem is létezett ilyen elképzelés és ha jól tudom a zsidók most sem hisznek benne.

Tudom nem sokat segítettem, bocsi

2016. jan. 28. 16:46
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

"Matematikai teny, hogy nem vagyunk egyedul a vilagegyetemben."

Már miért ne lehetne lehetséges matematikailag, hogy csak mi vagyunk az univerzumban. Attól, hogy az univerzum olyan nagy, hogy nem is fogjuk fel, miért kéne máshol is életnek lennie?

Egyébként meg a kereszténység nem zárja ki, hogy van élet máshol. Isten teremtett mindent. Egy pap mondta azt nekünk, hogy igazából nem sok pluszt jelentene, ha lenne máshol is értelmes élet. A mi hitünk szerint ők is Isten teremtményei és ezért testvérek vagyunk. Nincs ebben semmi bonyolult.

2016. jan. 28. 17:09
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet levezetni matematikailag hogy léteznek űrlények. Legfeljebb bele lehet gondolni hogy mekkora a valószínűsége az életnek, de az nem rendes tudomány, hanem tudományos jellegű eszmefuttatás.

A Biblia viszont nem ír űrlényekről. Se azt hogy léteznek, se azt hogy nem léteznek. Hit szempontjából Isten van és ember, az űrlényekben nem relevánsak.

1. kérdés.

A saját képére teremtés nem kinézetre utal!

2. kérdés.

Ha a klinikai halál még nem állt be, akkor valószínűleg nem. De az utolsó mondatban meg is válaszoltad a kérdésedet!

2016. jan. 28. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!