Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az hogy a bűn...

Mit jelent az hogy a bűn zsoldja halál?

Figyelt kérdés
Sokan idézik ezt a Bibliából de nem hiszem hogy tudják mit is jelent pontosan vagy hogy átgondolták ezt. Nekem sem egészen érteheő.

2016. febr. 3. 11:46
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
100%

A halál a teljes elmúlás. A bűnért járó fizetség a halál, amikor Jézus ítélete az, hogy halál. Tehát nem az az állapot, amit mi halálnak hívunk, mert abból van feltámadás.

Ezt a fizetséget váltotta ki Jézus, hogy mindazok, akik rá tekintenek, megmenekülnek.

2016. febr. 3. 12:07
 2/37 anonim ***** válasza:

Szia.

Az előttem szóló leírta lényegében leírt némely okot.

De a jobb megértés végett néhány szót a zsoldról.

Régebben s talán még ma is néhány helyen zsoldnak hívják a fizetést ahol a Katonák a szolgálatukért kaptak

Mindenki kap valamit a munkájáért tetteiért.

Ádámnak a Teremtő elmondta, hogy az örök élet lehetősége engedelmességen múlik, s amíg nem nyúl az Isten hatalmát szemléltető és kiválasztott Fához, addig az élete csodálatosan folyhat akár egy örök életen át.

Ellenben azért a tettéért ha még is hozzányúl, akkor az élete véget ér, vagy is méltatlanná válik az életre és Isten elveszi az élet lehetőségét, és vissza tér a nem létezésbe.

Életereje, az a kis szikra, mely működtette az életét, visszatér a Teremtőhöz, az élettelen teste pedig felbomlik az elemeire, amiből vétetett.

Sokan ezt az élet erőt, melyet Isten adott, hogy élőlények legyünk, úgy gondolják, hogy egy másik életforma a Földi fizikai testben.

Ám kijózanító tudni, hogy a Teremtő az emberben levő vérre mondta, hogy abban van az élete minden élőnek ami a Földön van, ami ezen kis élet szikra alapján működik és mozgatja az ember szerveit.

(3Mózes 17:11) 11 Mert a test lelke a vérben van,. . .

az itt fordított Lélek szó az életet jelenti, ezért helyesen így olvassuk:

"a test élete a vérben van"

2016. febr. 3. 12:32
 3/37 anonim ***** válasza:

#1.

Ezt így értem, de ezzel értelmét veszti a pokol fogalma, mert ha a bűnös büntetése az elmúlás, akkor ki kerül a pokolba?

2016. febr. 3. 12:33
 4/37 anonim ***** válasza:

3-as, senki. :)

2-es!

"Mert a testnek lelke a vérben van, én pedig az oltárra adtam azt néktek, hogy engesztelésül legyen a ti életetekért, mert a vér a benne levő lélek által szerez engesztelést."

Ha az első élet szót léleknek fordítjátok, fordítsátok a másodikat is annak, és akkor nincs igazatok. :)

2016. febr. 3. 12:37
 5/37 anonim ***** válasza:
97%
Amit pokolnak fordítanak az a héberben és a görögben is sírt jelent. Seol, hádész...
2016. febr. 3. 12:39
 6/37 anonim ***** válasza:

2-es, amúgy az újvilág fordítás is így fordítja:

Mert a test lelke a vérben van,én pedig az oltárra helyeztem azt értetek, hogy engesztelést szerezzen a lelketekért, mert a vér szerez engesztelést A BENNE LÉVŐ LÉLEK ÁLTAL.

2016. febr. 3. 13:06
 7/37 anonim ***** válasza:

Igen, értem én mit mondasz.

Csak arra szerettem volna utalni ezzel, hogy a lélek szó, élőt jelent.

A Bibliában a „lélek” szó a héber neʹfes és a görög pszü·khéʹ szavak megfelelője. A szó bibliai használata alapján felismerhető, hogy a lélek szó egyaránt vonatkozik emberre és állatra, vagy az emberi és az állati életre. Sokak szerint azonban a „lélek” az ember anyagtalan vagy szellemi részét jelenti, amely túléli a test halálát. nem bibliai tanítás.

2016. febr. 3. 13:58
 8/37 anonim ***** válasza:

Nagyjából egyetértünk. :)

1Móz 1:30 A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, amelyekben élő lélek van, a zöld füveket [adom] eledelül. És úgy lőn.

Ahogy egyéb helyeken is, itt is a nepes szó jelöli a lélek szót. Ennek jelentése nem élő, hanem fuvallat lehelet.

1Móz 2:7 És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek leheletét. Így lőn az ember élő lélekké.

És bármilyen furcsa is, ez a szó, a nepes, a napas szóból származik, mely nyugalmat, pihenést jelent a magyarban, amit a héber egy az egyben fordítással fellélegzik-et jelent.

Valóban, nincs a Bibliában semmiféle olyan entitás, amit az emberek léleknek neveznek, ami halálunk után, bár most a szemünkkel látunk, fülünkkel hallunk, akkor mégis lát és hal, és mindehhez meg kell halnia a testnek. Valami visszamegy az Istenhez, de az a bizonyos lehelet, ami által élővé vált az ember / állat, és nem egy olyan valami, ami tulajdonképpen az ember maga, csak nincs hozzá test.

2016. febr. 3. 14:16
 9/37 anonim ***** válasza:

Nos igen, majdnem egyetértek.

"Fuvallat" ez tetszik. végül is bele lehelte az energiát, erőt, amitől tevékeny lesz . :)

2016. febr. 3. 14:21
 10/37 anonim ***** válasza:
Mindenek van következménye (?) .
2016. febr. 3. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!