Keresztények! Mit tennétek ha a szeretteitek erőszak áldozata lenne? Hogyan viszonyulnátok a támadóhoz?
Tételezzük fel hogy nem élné túl a támadást.
A szívből való megbocsájtástól kezdve a bosszú és örök kárhozat kívánásáig elég sok lehetőség van!
Haragudnék, amíg az idő nem csillapítaná az érzést.
Aki nem így érez rögtön, vagy valami hasonlót, az szerintem képmutató, aki képtelen belegondolni a szituba.
Ha ne adj Isten lenne ilyen, remélem legalább imádkozni fogok tudni, hogy legyen erőm majd idővel imádkozni azért, aki ezt tette.
Verziók:
[0. Gondatlanságból elkövetett baleset]
Nem csinálok semmit, ha komolyan bánja az elkövető. Csak mondok rá 1-2 csúnyát és mindent meg teszek azért, hogy többé ne tudjon elkövetni ilyet. Ha jó gyerek volt (menekült stb..), finom leszek. Ha rossz, akkor lehet hogy eltöröm a csontját.
[1. Tévedésből lett erőszak áldozata a szerettem]
Ha azért, mert valaki bosszút állt rajta és megbánta, mert rájött, hogy tévedett, akkor a 0. pont lesz érvényben. Természetesen ehhez be kell bizonyítani a szituációt.
Ha csak úgy megölték a szerettem, mint járulékos veszteség, akkor megölöm én is az elkövetőt és mindenkit, aki védi.
[2. megölték a szerettemet szándékosan vagy tervezetten]
Ha olyan dolog miatt ölték meg vagy olyan módszerrel, ami beteg elmére vall, élvezetből stb....
Akkor az illető könyörögni fog a halálért. Mert természetes halálban fog meghalni, csak a körülményeket mostantól én teremtem. És a pokol ahhoz képest a mennyország.
De könyörületes vagyok. Sima erőszak esetén csak a nemi szervektől és ujjaktól, esetleg nyelvtől szabadítom meg a támadót. Természetesen a többszörös elkövetők rosszabbul járnak.
Jézus tanítása és oktatása szerint Járnék el.
Ő sem fenyegetőzött, amikor bántották, és kivégezték, hanem az Atyjára bízta, sőt imádkozott értük.
ettől Krisztus követője az aki annak nevezi magát.
Kereszténynek lenni, egyenlő Jézus mintájára élni gondolkodni.
(Máté 5:44–46) 44 Én azonban azt mondom nektek, hogy szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, 45 hogy égi Atyátok fiainak bizonyuljatok, mivel ő felhozza a napját gonoszokra is, jókra is, és esőt ad igazságosaknak is, és igazságtalanoknak is. 46 Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, milyen jutalmatok van?. . .
(Lukács 6:27, 28) 27 Én pedig azt mondom nektek, akik figyeltek, hogy szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket, 28 áldjátok azokat, akik átkoznak benneteket, imádkozzatok azokért, akik bántanak titeket.
Viszont egy keresztény elsajátítja Krisztus gondolkodás módját.
nyilván hogy nem "kellemes" dolog, de mitől vagy keresztény?
(1Korintusz 2:16) . . .Bennünk azonban megvan Krisztus gondolkodása.
(Filippi 2:5) 5 Őrizzétek meg magatokban ezt a gondolkodásmódot, amely már Krisztus Jézusban is megvolt,
egy keresztény attól keresztény, hogy a tökéletlensége ellenére is igyekszik Jézus példamutatása szerint élni
csak egy példa erre,
egy távoli országban történt, hogy az egyik Tanúnak a fia, házankénti szolgálatban volt, amikor az egyik Házigazda aki ajtót nyitott, lelőtte és meghalt.
Az ember a tettéért börtön büntetést kapott,
idővel valamiért elkezdett bibliát olvasni, és Kért a Tanúktól Biblia oktatást,
S tudod ki tanította?
Az a Férfi akinek a fiát lelőtte a szolgálatban.
s azóta ez az ember már kijött a büntetése alól és Tanúként együtt szolgál a testvérekkel, és az Apával is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!