Keresztények! Mit tennétek ha a szeretteitek erőszak áldozata lenne? Hogyan viszonyulnátok a támadóhoz?
Tételezzük fel hogy nem élné túl a támadást.
A szívből való megbocsájtástól kezdve a bosszú és örök kárhozat kívánásáig elég sok lehetőség van!
Igen van!
Én valószínűleg belehalnék a fájdalomba, de sokat és hosszan imádkoznék a támadóért hogy meg tudjak neki bocsájtani szívből és tettéért ne kerüljön a kárhozatba.
Természetesen vállalnia kellene a tettének minden következményeit is.
Azt gondolom, hogy azok az áldozatok akik meghalnak, Isten színe előtt megbocsájtanak azoknak akik ilyesmit elkövetnek velük, semmi esetre sem gondolom hogy ők örülnének a bosszúnak!
Konkrétan a válaszolótól kérdeztem, de nincs jelentősége...
Van egy mondás, hogy mindenki tud gyereket nevelni, amíg meg nem születik az övé. Ez erre is igaz, hogy addig nagyon okos az ember, hogy így meg úgy megbocsát, amíg meg nem történik a baj. Majd ha közületek van egy olyan ember, aki átélt ilyen szörnyűséget, az szólhat szerintem, a többi csak az eszét játssza tudatlanul. Bocs a nyers modorért.
egyet értek a 14-es válaszolóval.
bár igen én is keresztény vagyok,és igen próbálok Jézus tanai szerint élni,neki meg felelni,de én is csak egy ember vagyok,és nem Isten.
ha valaki megöl egy szerettedet nem igen hiszem hogy azt valaha is tudnád szeretni.
pedig én az a megbocsájtós fajta vagyok.
és a gyilkosság az akárhogy is szépítsünk,az csak gyilkosság marad.
mely hatalmas bűn.
Valóban.
De sehol nem mondta, vagy tanította Jézus, hogy az ítélet jogát, Te vedd a kezedbe,
ezt a Teremtő megtartotta magának.
Ellenben ezen elrendezés ellen teszel, vagy is felül írod Jézus, vagy a Teremtő jogait, törvényeit.
Vagy is ugyan azt teszed amit Ádám, aki úgy döntött hogy majd maga dönt olyan dolgok felől, amire nem kapott hatalmat.
Igen, az igaz hogy könnyű beszélni.
De igyekezni kell ezt a gondolkodás módot elsajátítani, hogy Isten gyermekeinek bizonyuljunk. Ugyan minek tanít, vagy vár el ilyet a Teremtő, vagy Jézus, ha tudná, hogy megvalósíthatatlan, vagy lehetetlenség.
Igen van gyermekem. immáron 28 éves.
de sajnos a világban élő gonosz emberek útját választotta, annyira, hogy engem sem kímél,
mindenemből kifosztott,
tettleg is bántalmazott régebben, sőt életveszélyesen megfenyegetett, bármikor ha úgy döntene, vége lenne az életemnek.
az emberi jog rendszer nem tud megvédeni, ennek ellenére, naponta imádkozom érte, hogy a Teremtő legyen irgalmas hozzá, reménykedve, hogy valamilyen oknál fogva felhagy a jelenlegi életével, ugyan is, olyan helyzetben van, ami felkészített, hogy bármikor meghalhat.
S haragudhatnék azokra,, akik ebbe a helyzetbe rángatták, de azokért is imádkozom, hogy Isten adjon nekik is bölcs elmét és szívet. :(
Sajnálom, ami a fiaddal történt, de látnod kell, hogy a Te eseted, és a kérdező által felvázolt eset között hatalmas különbség van.
Ha, csak gondolj bele, van egy lányod, egy kislányod, aki legyen 14 éves, vagy tök mindegy hány, de fiatal, és téged megkötöznek, és a szemed láttára megerőszakolják, és pont meg akarják ölni, amikor Te kiszabadulsz, és hozzájutsz egy pisztolyhoz. Hülye példa, és felvázolás, de gondolj bele ilyen szélsőséges helyzetbe. Mit teszel? Eldobod a pisztolyt, és imádkozol, vagy piff-puff lövöldözöl a levegőbe, mialatt a lányod nyakán ott egy kés? Ugye miért is ítélkeznél... Könnyű okosnak lenni a heverőről a Bibliáddal a kezedben, miközben szürcsölöd a teádat, vagy olyanért imádkozni, akit már éveken keresztül utálhatnál, de az idő megkeményített, felkészített.
sajnálom a fiaddal való történteket.
De sehol nem mondta, vagy tanította Jézus, hogy az ítélet jogát, Te vedd a kezedbe,
ezt a Teremtő megtartotta magának.
ez így van,de ki az az ember aki betudná ezt tartani?
mikor pld szeme láttára megölik valamelyik szerettét.
nem hogy megölik,ha csak elkezdik verni még azt sem lehet el nézni és imádkozni érte.
és más az ítélkezés,(ön bíráskodás). és más az önvédelem,és más testi épségének megvédése.
igen,az ítélkezés csak is Isten dolga,a hitt béli ítélkezésben,mely szerint mindenben.
de ha valaki lop vagy gyilkol,azt hagyjuk Istenre,a helyet hogy börtönbe zárják?.
ez nem így működik,mert ha így volna az káosz hoz vezetne.
én értem hogy te mit akarsz mondani,de ezt betartani,,hááát szerintem rajtad kívül nem sok ember van.
és ha te ilyen ember vagy,valahol irigyellek.
és ezt jó szándékkal mondtam,mert akkor te már szinte tökéletesnek mondható vagy.
Nem Fiú, hanem lányom van. :)
Tudod kedves előttem szóló, ilyenkor egy Jézussal megtörtént eset jut az eszembe.
Ki tudja megtenni?
Minden fejben dől el, még ha nem is könnyű, de az edzésnek ez a haszna,
gyakorolni kell és elsajátítani, ami nem könnyű, s valóban nem tudjuk, hogyan reagálunk ha ilyen helyzetbe kerülünk.
Egy biztos, azzal nem oldjuk meg, ha ellene megyünk Jézus tanításának, mert akkor az a vád érhet, hogy:
"lám, lám, nem tud Jézus szerint reagálni, pedig ezt tanulta"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!