Mit gondol Isten az erőszakról?
A második kérdésedre a válasz IGEN! Ezen a statisztikán akkor javíthatsz, ha te magad ezt nem erősíted. Sok kicsi sokra megy.
Kerüld a konfliktusokat és az erőszakot. Ezzel máris jobb hellyé tetted a világot.
(Nem vagyok vallásos, fogalmam sincs Isten mit gondol erről, nekem mások a nézeteim. De ne azért, kerüld az erőszakot mert félsz a vallás által támasztott korlátoktól, hanem azért, mert tiszteled a többi élőlényt. Persze vannak akik nem érdemlik meg, de erre mondtam, hogy kerülni kell a konfliktust.)
Nos errol egy vicc jut eszembe...
Egy papnak a fia allandoan "rosz" lanyokhoz jar...
A papne felhaborodik mikor megtudja es megszolja a fiat
-Megver az Isten fiam hogy allandoan a "rosz" lanyokhoz jarsz!
-Egyje anyam hogy mondhatsz ilyet mikor Isten szereti a "rosz" lanyokat!
-Jaaaj fiam...hat hogy is vagy kepes ilyen mondani meg mire is alapozod???
-Hat arra anyam hogy ha nem szeretne oket nem teremtett volna ennyit beloluk :)
Eddig a poen...slusz poen meg az hogy Isten latja a gonoszsagot megis valami liberalis allandoan meggozi hogy a "betoronek" van igaza a karsultal szemben....
Csak azt nem tudom ki ha mar Satan nincs a menyben.....
#2 Vannak helyzetek, amikor nincs mit tenni. Ha egy betörővel találod magad szemben és rád támad, nyugodt szívvel szétrúghatod az ágyékát. Csak arra figyelj, hogy önvédelem legyen... de ez már nem az erkölcsi rész, inkább a "törvényes" önbíráskodás. Ha a jogrendszer működne, akkor nem lenne erre sem szükség. Ellenben ez már más tészta.
A lényeg, hogy ne kezdeményezzünk erőszakot, mert az nem vezet sehova. Az elkerülhetetlen helyzetek persze kivételek. Nem mondtam, hogy játszunk boxzsákot.
(Az #1 voltam..)
Az erőszak, a bűnbakképzés, a bosszú - mindezek leállítása a legfőbb üzenete a Jó Hírnek, az Evangéliumoknak. Ezért inkarnálódott a Logosz. Hogy helyére a megbocsájtás, az öntisztítás-bűnbánat (bűnbak nélkül) és az isteni szeretet lépjen.
"Úgy szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket."
Az lehet, de az a mérhetetlen nagy szeretet még nem adja vissza a lada hátsó csomagtartójából az asztali dvd lejátszókat jogos tulajdonosaiknak, akik nehezen megkeresett pénzükből megvásárolták azokat.
Persze, szép dolog a megbocsájtás, de a teszkó pénztárnál mégsem elégszenek meg az "Isten fizesse meg!" válasszal.
Tehát érdemes határt húzni, a békesség és a józan ész között. Mindennek megvan a maga helye. Nem kell erőszakot szítani, de saját magunkért azért ki kell állni!
6-os az 5-ben nem a köztörvényes bűnözőkre és a pénzforgalomra gondoltam. Sokkal nagyon jelenségre , aki ebben elmélyülni akar,ajánlom R. Girard:Bűnbak c könyvét, végre magyarul is.
Isten anyira szeret minket hogy szeretetbol hagyta hogy Satan megkisertsen es kinozon....Es mivel a mazturbacio is bun legalbbis a tanuk szerint akkor minden tanunak az allabbi cikkben foglaltakat kell teni , egyetertesz Zitus?
Nos mivel cafolod hogy nincs igazam?? :))
Faj hogy fejen talaltam a szoget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!