Mi Isten szándéka az emberiséggel, illetve személy szerint az emberekkel?
Einstein másik nagy mondása: "Természetesen hazugság az, amit vallásos meggyőződésemről egyesek írnak, s ezt a hazugságot újra meg újra megismétlik. Nem hiszek a személyes Istenben, s ezt a felfogásomat sohasem titkoltam el, hanem mindig világosan kifejezésre juttattam. Ha van valami bennem, ami vallásosnak nevezhető, az az a határtalan csodálat, amelyet világunk szerkezete ébreszt bennem, világunké, amennyire azt tudományunk feltárni képes.
[...]
Nem hiszek az egyén halhatatlanságában, az etikát pedig kizárólagosan emberi ügynek tekintem, mely mögött nem áll semmiféle természetfeletti hatalom vagy tekintély."
Szia!
Olvasd el Richard Dawkins Isteni téveszeme című művét és rájössz a titokra!
Legyen szép napod!
Ha csak a Biblia legelejére gondolunk, Isten megteremtette az első emberpárt, és tökéletességet, egészséget, örök életet adott nekik. Azzal a "feladattal" bízta meg őket, hogy sokasodjanak, töltsék be a földet.
Sajnálatos módon történt egy kis változás (bűn, és ennek következményei). De Isten szándéka nem változott. Ma is ez a szándéka az emberiséggel. Hogy mindenki megmentésre jusson, ahogy a Szentírás írja. Ehhez kellett Jézus váltságáldozata is.
Szerintem nem akar semmit, megteremtette az embert és neki adta a szabad döntés jogát amit gyakran nem jól használunk
fel.A lényeg hogy légy jó magadhoz és másokhoz és élj Istennek tetsző életet.Ha tervei lennének nem lenne szabad akaratod és ő irányítana de az uncsi és fárasztó lenne neki 6 milliárd embert napi szinten navigálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!