Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon Isten valóságos személy?

Vajon Isten valóságos személy?

Figyelt kérdés
2009. jan. 4. 18:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
A Biblia szerint Ő teremtette a világot és megalkotta az első 2 embert: Ádámot és Évát. Mi Istenben hiszünk. Ha még nem is valóságos személy, mi benne hiszünk.
2009. jan. 4. 18:41
 2/16 anonim ***** válasza:
49%

Héb 9:24: „Krisztus . . . magába az égbe [lépett be], hogy most megjelenjen az Isten személye előtt értünk.”

Ján 4:24: „ Az Isten Szellem.”

Ján 7:28: „valóságos az, aki küldött engem” — mondta Jézus.

1Kor 15:44: „Ha van fizikai test, van szellemi is.”

Vannak-e olyan érzései Istennek, mint az élő embereknek?

Ján 16:27: „maga az Atya vonzalmat érez irántatok, mivel ti vonzalmat éreztetek irántam, és elhittétek, hogy az Atya képviselőjeként jöttem el.”

Ézs 63:9: „Minden gyötrelmükben gyötrelmet élt át . . . Szeretetében és könyörületében megváltotta őket.”

1Tim 1:11: „a boldog Isten.”

2009. jan. 4. 18:54
 3/16 anonim ***** válasza:
73%
Amíg meg nem jelenik és be nem bizonyítja, hogy létezik, addig csak a hit marad. De az elmúlt pár tízezer év elég volt az embereknek, hogy ennyi alapján higgyenek valamilyen istenben.
2009. jan. 4. 19:03
 4/16 anonim ***** válasza:
62%

Mivel eddig nem adott semmilyen kézzelfogható bizonyságot magáról, az embereknek, létét csak könyvekből vett idézetekből tudhatjuk, továbbá azt sem tudjuk meg a hívöktől hogy hol van, miben nyilvánul meg, mindent csak úgy kigondolnak róla, a jövendölések sohasem váltak valóra, éppen ezért nem tudjuk hogy mi az a dolog, aminek valóságosnak, vagy spirituálisnak kellene lennie.

A kérdésben még a hívök véleménye sem egységes. Nem válaszolható meg a kérdés.

2009. jan. 4. 19:07
 5/16 anonim ***** válasza:
49%
Isten nem személy, hanem egy molekula. Isteni molekulának is nevezik. Akit bővebben érdekel nézzen utána.
2009. jan. 4. 20:05
 6/16 anonim ***** válasza:
jövendölések sohasem váltak valóra- ha nyit valaki kérdést rá, tudok bizonyítékot szolgáltatni a próféciák beteljesülésére. De a kérdés nem erre vonatkozott, amit fentebb állítottál. Biztos politikus vagy :-D a félrebeszélés tekintetében.
2009. jan. 4. 20:34
 7/16 anonim ***** válasza:
19.07-es hozzászóló cimbi. Láttam az új kiírást,de holnap tudok választ adni az időm miatt, csak szóltam, hogy tudd, még nem én válaszoltam. Köszönöm a kiírásod.
2009. jan. 4. 21:50
 8/16 anonim ***** válasza:

PERSZE GYURCSÁNY FERENCNEK HIVJÁK

hüjék sose vot isten se valos se semmijen nincs isten ezt csak hiszitek

2009. jan. 8. 10:19
 9/16 Kovács Pál ***** válasza:

az előző válaszadónak üzenem, hogy ebből is látszik, mekkora tudatlan paraszt vagy. Lefogadom, hogy még soha nem merültél el a témában, csak jól esik fikázni mások vallását.

Hogy isten személy-e? Természetesen az embernek az a legkönnyebb, ha arcot is ad az általa istennek nevezett kreálmánynak.

De hát mi is az Isten?

Sok laikus ateista, köztük az előző válaszadó azért tartja istent nem létezőnek, mert egyfajta szereotípiás kép alakul ki róla: kedves, mosolygós, fényárban úszó mikulás, aki bármit megtehet, meg irányít, és angyalok táncolnak körülötte odafönn a felhőkben.

TÉVES!!!

Elmondom, mi az, amiben én hiszek.

Ha körülnézel az Univerzumban, felfedezhetsz egy nagy általánosságot: szabályok szerint működik, úgy mint a gravitáció törvénye, az elektromágnesesség, a fizikai állandók, vagy a relativitáselmélet. Ezek megszeghetetlen, jól működő szabályok. Általánosan érvényesek az egész Univerzumra. Ez egy értelmes rendszer, vagyis az Univerzum magában hordoz egyfajta intelligenciát, én csak úgy szoktam hívni, az anyag mélyén rejlő értelem. Ez az értelem pedig mindent átjár, mindenben benne van, mindenhol ott van.

Ez a világot összefogó intelligencia az, amit én istennek hívok.

És ha belegondolsz, annyira nem is különbözik a keresztény istentől. Egy példa: Isten a saját képmására teremtett meg minket:

Az élet évmilliókkal ezelőtt szervetlen anyagból született, amikor az egyszerű szénvegyületekből és nitrogénből megszülettek az első aminosavak, amelyek összekapcsolódva egyre bonyolultabb, tökéletesebb rendszert alkottak. Több száz millió év elteltével pedig mutációk elképesztő sorával az evolúció termékeként létrejött az ember, az első olyan lény, amely gondolkodni is tud. Vagyis kiütközött rajta az intelligencia, mely eddig olyan jól megbújt az egyszerűbb állatok anyagának, lényének mélyében. Isten, az isteni értelem saját képmására teremtett minket: értelmet adott nekünk a teremtés, az evolúció során.

Én nem adok feltétlenül személyt istennek. Mert abból háborúk konfliktusok születnek.

Rengeteg vallási háború dúl ma is, mégpedig azért, mert mindegyik vallás azt állítja, övé az egyetlen isten. És senkinek nem esik le, hogy amikor azt mondjuk, Isten, Jahve, Jehova vagy épp Allah, mindig ugyanahhoz a személyhez szólunk, csak máshogy nevezzük meg.

Én azt mondanám, hogy isten nem egy személy, mert akkor az emberhez tennénk hasonlóvá. Isten az csak egyszerűen isten.

De attól még nyugodtan lehet hozzá szólni. Mert az isteni értelem is azt sugallja, hogy mindig helyesen kell cselekedni.

2009. jan. 13. 23:05
 10/16 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti válaszadónak:

Ezzel csak az ateistákat égeted. Én is az vagyok de én másképp reagálnék erre.

A bibliai isten egy agresszív, pszhihopata gyilkosnak is mondják, suerintem amit ott összehordanak nem igaz, teljesen másképp működnek a dolgok.

Ha létezik Isten akkor én azt nem élő személynek neezném, inkább vmi energiahalmaznak, ami túlmutat minden emberi fejjel felfogható dolgon.

2009. aug. 5. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!