Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kikerestem a zsoltárok 83:19-e...

Kikerestem a zsoltárok 83:19-et. Valóban tartalmazza a Jehova nevet! Ezt miért nem tanítják a vallások?

Figyelt kérdés
a papoknak kötelességük lenne szólni, hogy Istennek van neve! miért nem teszik ezt?
2010. márc. 15. 16:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/72 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy csak neked nem szóltak :D Én evangélikus vagyok, és kicsi koromban jártam hittanra, és ott is tanultuk, hogy Istennek van neve (nem is egy féle névvel szerepel), meg jártam katolikus gimnáziumba is, ahol szintén volt hittan, és ott is tanultuk.
2010. márc. 15. 16:22
 2/72 anonim válasza:
95%

Ha jól tudom, azért, mert Isten neve héberül az, hogy Jehova. És a keresztények nem használják a héber nyelvet.

De ez nem biztos, szóval ha esetleg hülyeséget írtam, akkor ne szóljatok le.

2010. márc. 15. 16:24
 3/72 anonim ***** válasza:
96%

Neked a papok mondanak meg mindent? Ott a Biblia, senki se tiltja, hogy olvasd.

Egyébként én papok nélkül is tudtam, hogy Isten neve héberül JHVH (kiejtve Jahve vagy Jehova), pedig nem vagyok Jehova tanúja.

2010. márc. 15. 16:27
 4/72 A kérdező kommentje:
jó fej vagy. épp most mondtam, hogy kikerestem. eddig, bármikor szóba került a Jehova név, sokan legorombították azt aki szóba hozta, sőt, lentebb szó szerint ezt írták: "a biblia istene, de nem Jehova". lehet, hogy ők sem tudják azt, hogy tényleg ez Isten neve?
2010. márc. 15. 16:34
 5/72 anonim ***** válasza:
Hát, pont most írtam ki én is egy hasonló kérdést, azt kérdeztem, hogy az egyes vallásokban hogy tanítják, mi Isten neve. Azért vagyok rá kíváncsi, mert a válaszokból az derült ki számomra, hogy nagyon kevesen ismerik (el) ezt a nevet. De örülök, hogy itt is felmerült ez a kérdés, és látom, elég sok válasz érkezett rövid időn belül. Akkor mégiscsak azt tanítják több helyen is, hogy ez a neve. De akkor mások miért tagadják ezt? Nem értem.
2010. márc. 15. 16:37
 6/72 anonim ***** válasza:
94%

Bocs. :-)

Engem soha senki nem gorombított le érte.

Azonban gondolom, azt is tudod, hogy a zsidók a tízparancsolat miatt (Isten nevét a szádra ne vedd) soha nem mondták ki a jhvh-t, azaz Isten nevét. Helyette mondták azt, hogy Isten (Élóhim), vagy Úr (Adonáj).

Mi, keresztények pedig sokkal közvetlenebbül, Édesapánknak szólítjuk Őt általában. Sajnos a hagyományokhoz való túlzott ragaszkodásunk miatt ez ma is Atya, ami elkég kevés ember számára jelent édesapát, apukát, szemben a német Vaterrel vagy az angol Father-rel.

A papok nagyon alapos kiképzést kapnak az Ószövetségből is, azaz tudjuk, hogy Isten neve JHVH. Csak éppen nem ezt tartják a legfontosabbnak.

Vagy talán a jámbor és ájtatos Mari néni miatt nem hangsúlyozzák, nehogy megbotránkozzon szegény, hogy hirtelen zsidóvá lett a papja...

2010. márc. 15. 16:39
 7/72 anonim ***** válasza:
36%

a Biblia soha, sehol nem írja, hogy Isten neve Jehova lenne

mutass egy eredeti szövegű bibliát, és elhiszem

addig egy félrefordított fantázianév, egy műszó

2010. márc. 15. 16:40
 8/72 anonim ***** válasza:
43%

Kedves utolsó!

"Hogy megtudják, hogy te, a kinek neve Jehova, egymagad vagy felséges Isten az egész földön."

Innen:

[link]

Ez az eredeti, Károli-féle fordítás. Kerek perec le van írva benne, hogy Isten neve Jehova.

2010. márc. 15. 16:43
 9/72 anonim ***** válasza:
90%

tudtommal a Károli Biblia magyar nyelvű, tehát nem az eredeti nyelven íródott

javíts ki, ha tévednék

2010. márc. 15. 16:47
 10/72 A kérdező kommentje:
ezzel az erővel Jézus sem létezett, mert az eredeti tekercsekben nincs sehol z betű, ugye?
2010. márc. 15. 16:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!