Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy olvassam a Bibliát hogy...

Hogy olvassam a Bibliát hogy abból én hitben növekedjek?

Figyelt kérdés
ti hogy olvassátok? milyen könyveket ajánlanátok nekem

2015. jún. 17. 21:08
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
Én nem hinném hogy ők valóban Jézust követik. N mernékkközéjükmenni, az tuti.
2015. jún. 18. 09:32
 42/52 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nyugodtan olvashatod az ószövetséget is, hiszen Pál azt írja a 2Tim 3/16-ban, hogy "Az egész írás Istentől ihletett". Tehát az ószövetség ugyanúgy Isten szava, mint az új. Persze "friss" keresztényként, jobb az evangéliumokat, apostolok cselekedeteit, zsoltárokat, példabeszédeket olvasni. Ezeknek érthetőbb a szövege.

Az én kedvenc könyvem, ha szabad ezt mondani, a példabeszédek. Nagyon egyértelműen van benne leírva Isten akarata. Nem lehet semmit belemagyarázni...

2015. jún. 18. 09:57
 43/52 anonim ***** válasza:

szervusz

szomorúan olvastam végig a kommenteket.

Részemről a javaslat, hogy tanulmányozás előtt valóban kérd Istent megértésre jutni,

a jw.org honlapon rengeteg kiadvány van ami a Biblia alapján készült, a "Mit tanít vlójában a Biblia" c.önyvet ajánlom, A Biblia alaptanítását tartalmazza.

De kérhetsz is ingyenes oktatást is a honlapon.

Marianne

2015. jún. 18. 10:10
 44/52 anonim ***** válasza:
77%
ha ezt választod, nem bibliát fogsz tanulmányozni, hanem egy társulati kiadványt, amiben vannak bibliaversek. a biblia önmagában elegendő, nem kell a megértéséhez segédeszköz.
2015. jún. 18. 12:57
 45/52 anonim ***** válasza:
Én pedig azt ajánlom Neked, kedves kérdező, hogy imádkozz, és indulj el azon az úton, amit az ima mond, mert az nem lehet téves. 1000 félét ajánlunk neked, és te ezerfelé fogsz szakadni. Ez a baj a vallási felekezetekkel. Olvasd a Bibliát, bármelyiket, hiszen minden felekezet Bibliájában benne vannak a fontosabb részek, és ismerd meg JÉZUST! Ne vallási csoporthoz, egyházhoz, gyülekezethez akarj elsősorban tartozni, hanem JÉZUSHOZ. Olvasd el az életét, a történetét, a tanítását a Bibliából, mélyítsd el magadban, utána keresgélhetsz gyülekezeteket, felekezeteket, és ahhoz tartozz, amelyiket a legbibliaalpúbbnak véled, amit közel érzel Jézushoz, mert nem tanítanak egymással szöges ellentétben álló dolgokat!
2015. jún. 18. 16:23
 46/52 anonim ***** válasza:

* Ne vallási csoporthoz, egyházhoz, gyülekezethez akarj elsősorban tartozni, hanem JÉZUSHOZ.

Mit mond az Ige a tanítványoknak:

Máté 18-

19.

Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, a mit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám.

20.

Mert a hol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.

Erről ismét ennyit:)

2015. jún. 18. 16:38
 47/52 anonim ***** válasza:
Ha jót akarsz magadnak kérdező a 81%-ost mosollyal kezeled:D
2015. jún. 18. 16:39
 48/52 anonim ***** válasza:

nem értem hogy miért kell a kérdező helyett dönteni

a kérdező feltett egy kérdés, és javaslatokat vár.

s gondolom van annyira felnőtt hogy majd eldönti meliket fogja alkalmazni

a kérdés nem arról szól hogy egyik ember hogy becsmárli a másikat ilyen olyan hitéért, arra ott van a vallás kritika

s az ilyen emberek Jézus követőinek vallják magukat, és mások hlyett akarnak dönteni,

szabad akarat Barátom, a kedves kérdező eldönti.

Marianne

2015. jún. 18. 16:42
 49/52 anonim ***** válasza:
azta!!!
2015. jún. 18. 20:01
 50/52 anonim ***** válasza:

Én nem akartam más helyett dönteni, csak leirtam a véleményem. Nem parancsoltam én neki semmit.

Kedves immáron 49 százalékos. Az én munkámat tönkre teheted, engem m, mint eszközt megakadályozhatsz, de a Szentlélek munkáját nem korlátozhatod, és én ezért vagyok boldog és nyugodt :) Mert ő majd elvezet minden igazságra! :)

2015. jún. 18. 22:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!