Hogy olvassam a Bibliát hogy abból én hitben növekedjek?
Kedves Kérdező!
Nyugodtan olvashatod az ószövetséget is, hiszen Pál azt írja a 2Tim 3/16-ban, hogy "Az egész írás Istentől ihletett". Tehát az ószövetség ugyanúgy Isten szava, mint az új. Persze "friss" keresztényként, jobb az evangéliumokat, apostolok cselekedeteit, zsoltárokat, példabeszédeket olvasni. Ezeknek érthetőbb a szövege.
Az én kedvenc könyvem, ha szabad ezt mondani, a példabeszédek. Nagyon egyértelműen van benne leírva Isten akarata. Nem lehet semmit belemagyarázni...
szervusz
szomorúan olvastam végig a kommenteket.
Részemről a javaslat, hogy tanulmányozás előtt valóban kérd Istent megértésre jutni,
a jw.org honlapon rengeteg kiadvány van ami a Biblia alapján készült, a "Mit tanít vlójában a Biblia" c.önyvet ajánlom, A Biblia alaptanítását tartalmazza.
De kérhetsz is ingyenes oktatást is a honlapon.
Marianne
* Ne vallási csoporthoz, egyházhoz, gyülekezethez akarj elsősorban tartozni, hanem JÉZUSHOZ.
Mit mond az Ige a tanítványoknak:
Máté 18-
19.
Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, a mit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám.
20.
Mert a hol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.
Erről ismét ennyit:)
nem értem hogy miért kell a kérdező helyett dönteni
a kérdező feltett egy kérdés, és javaslatokat vár.
s gondolom van annyira felnőtt hogy majd eldönti meliket fogja alkalmazni
a kérdés nem arról szól hogy egyik ember hogy becsmárli a másikat ilyen olyan hitéért, arra ott van a vallás kritika
s az ilyen emberek Jézus követőinek vallják magukat, és mások hlyett akarnak dönteni,
szabad akarat Barátom, a kedves kérdező eldönti.
Marianne
Én nem akartam más helyett dönteni, csak leirtam a véleményem. Nem parancsoltam én neki semmit.
Kedves immáron 49 százalékos. Az én munkámat tönkre teheted, engem m, mint eszközt megakadályozhatsz, de a Szentlélek munkáját nem korlátozhatod, és én ezért vagyok boldog és nyugodt :) Mert ő majd elvezet minden igazságra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!