Hogy olvassam a Bibliát hogy abból én hitben növekedjek?
2 timóteusz 4:4
"4 és az igazságtól elfordítják fülüket, a valótlan történetekhez ellenben odafordulnak."
A 26 százalékos írja a legjobbat, de egy kezdőnek akkor is jól jönne egy hittan csoport vagy valamilyen könyv, amit segítségül használhat az első időkben. Emellett is jönnének az egyéni sugallatok Istentől :) Keresd fel a plébánost aki biztosan nagyon szívesen ajánl majd neked valamit. És egyébként senki sem tökéletes és soha nem is lesz az bármennyit is imádkozik. Egyedül Isten tökéletes, mi nem érhetünk fel hozzá, de nem is ezt kérte tőlünk, és nem is ez a célunk. Nekem ezt rengeteg időbe telt felfogni, és így élni. Igen, Ő a te tökéletlen, elhasznált, rongyos, hibás szívedet és életedet akarja, és semmi mást!! Csak légy az övé, és járj az ő útján képességeidnek megfelelően. Mert mindenkin csak annyi lesz számon kérve, amennyit kapott!
Keress rá Horváth István Sándor atya elmélkedéseire, nem is tudom a pontos web címet, de de valami napi katolikus evangélium. Az nagyon jó. Ajánlom még Cseh Péter Mihály atyát is, ő az a focizós pap, nem tudom láttad e annak idején a tévében. Keresd Facebook-on.
A 26 %-os azt se tudja ki Isten. Maradjunk ennyibe.
Ment a minusz neked, hogy tudd, nem csak te nyomod rám:D
Ajánlom neked a teljesen idegen című filmet is, mert egy nagy csomó kérdésre választ kap benne az ember. Kicsit uncsi de hát nem a történetre van kiélezve, hanem a kérdésekre. Abban is benne van hogy Isten aazért küldte le fiát, hogy helyre állítsa a meg romlott kapcsolatot az emberekkel. A szentírás, a mise, az csak egy eszköz, hogy közelebb tudj kerülni istenhez és megismerd öt. Azonban ami valóban fontos:egy valódi kapcsolat az univerzum Teremtő Urával! És ezt imadkozassal, vagyis beszélgetéssel érheted el. Nem a szentmise a fontos, és nem is a tökéletesség, a jó cselekedetek vagy a kedvesség. Ezek mind mind csak következményei a keresztény életnek, és persze, igen, hozzá tartoznak, de isten nem azt akarja hogy jó vagy tökéletes legyen, hanem hogy legyen vele igazi kapcsolatod. A kapcsolatod gyümölcse lesz a jóság, szelídség, békesség, öröm, alázat. Erről ismerszik meg egy jó keresztény ember. De nem ezek a tulajdonságok a legfontosabbak, hanem a kapcsolat. És ha valakivel jó kapcsolatban vagy, akkor az ő parancsa szerint fogsz élni, és a személyiséged is nagy változáson fog keresztül menni.
Vannak keresztény videók is majd holnap belinkelek párat, azok sokszor olyan dolgokat képesek megertetni pár perc alatt, amit 1het biblia tanulmanyozas sem tud. Írj rám ha kell, meg bárki más is aki kíváncsi.
Bocsi hogy így írok, csak telefonról vagyok, és szerettem volna neked meg ma segíteni, ezért inkább leirtam így, mégha kusza lett is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!