Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy olvassam a Bibliát hogy...

Hogy olvassam a Bibliát hogy abból én hitben növekedjek?

Figyelt kérdés
ti hogy olvassátok? milyen könyveket ajánlanátok nekem

2015. jún. 17. 21:08
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
17%
Ha azt akarod hogy a hited "növekedjen", akkor NE OLVASD. A papok se teszik.
2015. jún. 17. 21:37
 12/52 anonim ***** válasza:
0%
látszik is rajtuk...
2015. jún. 17. 21:42
 13/52 anonim ***** válasza:
6%
megélhetési Istenhívők...
2015. jún. 17. 21:42
 14/52 anonim ***** válasza:
9%
#1 vagyok: azért mondtam azt, mert egy hobbi többet ér, mint hogy ilyen értelmetlen, kitalált fszságnak szenteld az életedet. Olvass Harry Pottert, Gyűrűk Urát, higgy abban, megmerném kockáztatni, hogy több valóságalapja van, mint a Bibliának.
2015. jún. 17. 21:59
 15/52 anonim ***** válasza:
0%
és a válaszomat azok fogják lepontozni, akik szentül hisznek abban, hogy a Biblia tele van igazsággal..csak épp nem tudják mire alapozni, de bármit kérdezek, az le van írva benne...mert egy valaki leírta, aki tudott írni és olvasni abban az időben. Az emberek vakok. Ezt tanuld meg. A saját fejük után mennek. Ha rossz vagy, viseld a következményeit, de az nem megoldás, ha a vallásba burkolózol. Az egy gyengeség, mert képtelen vagy kiállni a saját akaratod, elképzeléseid mellett.
2015. jún. 17. 22:02
 16/52 anonim ***** válasza:

2 timóteusz 4:4

"4 és az igazságtól elfordítják fülüket, a valótlan történetekhez ellenben odafordulnak."

2015. jún. 17. 22:03
 17/52 anonim ***** válasza:
én a bibliából szelídséget, és alázatot tanultam. szerinted ezek rossz dolgok?
2015. jún. 17. 22:04
 18/52 anonim ***** válasza:
93%

A 26 százalékos írja a legjobbat, de egy kezdőnek akkor is jól jönne egy hittan csoport vagy valamilyen könyv, amit segítségül használhat az első időkben. Emellett is jönnének az egyéni sugallatok Istentől :) Keresd fel a plébánost aki biztosan nagyon szívesen ajánl majd neked valamit. És egyébként senki sem tökéletes és soha nem is lesz az bármennyit is imádkozik. Egyedül Isten tökéletes, mi nem érhetünk fel hozzá, de nem is ezt kérte tőlünk, és nem is ez a célunk. Nekem ezt rengeteg időbe telt felfogni, és így élni. Igen, Ő a te tökéletlen, elhasznált, rongyos, hibás szívedet és életedet akarja, és semmi mást!! Csak légy az övé, és járj az ő útján képességeidnek megfelelően. Mert mindenkin csak annyi lesz számon kérve, amennyit kapott!

Keress rá Horváth István Sándor atya elmélkedéseire, nem is tudom a pontos web címet, de de valami napi katolikus evangélium. Az nagyon jó. Ajánlom még Cseh Péter Mihály atyát is, ő az a focizós pap, nem tudom láttad e annak idején a tévében. Keresd Facebook-on.

2015. jún. 17. 22:07
 19/52 anonim ***** válasza:
12%

A 26 %-os azt se tudja ki Isten. Maradjunk ennyibe.

Ment a minusz neked, hogy tudd, nem csak te nyomod rám:D

2015. jún. 17. 22:10
 20/52 anonim ***** válasza:
90%

Ajánlom neked a teljesen idegen című filmet is, mert egy nagy csomó kérdésre választ kap benne az ember. Kicsit uncsi de hát nem a történetre van kiélezve, hanem a kérdésekre. Abban is benne van hogy Isten aazért küldte le fiát, hogy helyre állítsa a meg romlott kapcsolatot az emberekkel. A szentírás, a mise, az csak egy eszköz, hogy közelebb tudj kerülni istenhez és megismerd öt. Azonban ami valóban fontos:egy valódi kapcsolat az univerzum Teremtő Urával! És ezt imadkozassal, vagyis beszélgetéssel érheted el. Nem a szentmise a fontos, és nem is a tökéletesség, a jó cselekedetek vagy a kedvesség. Ezek mind mind csak következményei a keresztény életnek, és persze, igen, hozzá tartoznak, de isten nem azt akarja hogy jó vagy tökéletes legyen, hanem hogy legyen vele igazi kapcsolatod. A kapcsolatod gyümölcse lesz a jóság, szelídség, békesség, öröm, alázat. Erről ismerszik meg egy jó keresztény ember. De nem ezek a tulajdonságok a legfontosabbak, hanem a kapcsolat. És ha valakivel jó kapcsolatban vagy, akkor az ő parancsa szerint fogsz élni, és a személyiséged is nagy változáson fog keresztül menni.

Vannak keresztény videók is majd holnap belinkelek párat, azok sokszor olyan dolgokat képesek megertetni pár perc alatt, amit 1het biblia tanulmanyozas sem tud. Írj rám ha kell, meg bárki más is aki kíváncsi.

Bocsi hogy így írok, csak telefonról vagyok, és szerettem volna neked meg ma segíteni, ezért inkább leirtam így, mégha kusza lett is.

2015. jún. 17. 22:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!