Felnőttként, a keresztség felvételére (Római Katolikus Egyházban) készülve a Bibliának melyik kiadását olvassam?
Azt tudom, hogy a katolikus Biblia ószövetségi része tartalmaz olyan könyveket is, amiket a protestánsok nem fogadnak el.
Viszont észrevételem szerint a katolikus Bibliák kiadásából is több van.
Melyiket vegyem meg?
Írja már le valaki úgy a könyvészeti adatait, ami alapján tudom, hogy melyik az.
Köszönöm szépen!
Szent István társulat adja ki: Biblia. Különféle betűméretekkel van. Olyan is van, amely csak az újszövetséget és a Zsoltárokat tartalmazza.
"Éppen ezen kettő közül nem tudom, melyiket kellene megvennem. Mi a különbség köztük? Melyik a "jobb" és miért éppen az?"
Ugyanolyan jó mind a kettő. Talán a Jeromosé itt-ott kicsit könnyedebben fogalmaz, de a Szent Istváné is teljesen jól érthető.
Egy Biblia van.
olyan nincs ,hogy en ezt meg ezt nem fogadom el,mert ilyen vallasu vagyok vagy leszek.
Itt mar valami santit.
A Biblia sosem mond ellent onmaganak,hanem a tanitok nem ertik mit tanitanak.
Elobb kellene keresni egy olyan vallast ami tudja is mit tanit,a Bibliaval osszhangban.
Jut eszembe az elozorol,nem mindenki olvashatja.
Nincs mivel megerteni.
Sándor76!
Azért ugye tudod, hogy igenis van különbség a különböző FORDÍTÁSOK között?
Vagy te az Újvilág fordítást olvasod első perctől, csőlátással, mert a többit eltüntették a környezetedben? :)
Pl. az Újvilág fordítást NEM olvasnám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!