Karizmatius Gyülekezetek? Ti hogy látjátok?
"De most komolyan IStvan35 te ezt értetted Asperrimus szavaiból. Meg mit lepleztél te le? SOkan nem így gondolják."
Hogy sokan nem így gondolják, az nem jelenti azt, hogy ne lenne igazam: "Mert sokan jőnek majd az én nevemben, a kik ezt mondják: Én vagyok a Krisztus; és sokakat elhitetnek." "Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! (.....) És akkor megvallom majd nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők.”
Miért monja ezt nekik Jézus? Mert ezek az emberek nem Isten akaratát cselekszik, annak ellenére, hogy magukat kereszténynek vallják:
,,Nem mindenki, aki azt mondja nékem: Uram! Uram! Megyen be a mennyek országába, hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát."
Mert mi Isten akarata? Isten akarata az, hogy minden ember az megmentésre jusson, Isten akarata az, hogy az evangélium jó híre hirdetve legyen, Isten akarata az, hogy tanítványokat képezzünk, Isten akarata az, hogy Jézus Krisztus követői legyünk, azt az életet éljük, amit ő példaként ránk hagyott!
A "semelyik felekezethez nem kell tartoznom, hogy az igazságban legyek" nem krisztusi tanítás, és Aa "bármelyik felekezetnél megtalálhatom az igazságot" sem krisztusi gondolkodás, mert a Biblia egyféle igazságot tanít, az esőszázadi keresztények egyféle igazságot tanítottak és egy hitben voltak. Pont az egyféle tanítás, az hitbeli egység kovácsolta Őket össze egy egységes néppé, ebből következőle az igaz keresztények ugyanígy ma is egy egységes népet alkotnak.
„minden nép a maga istenének nevében jár, mi pedig Jehovának, a mi Istenünknek nevében járunk időtlen időkig, sőt örökké” (Mik 4:5).
Jehova/Jahve nevében, vagyis a mindenható Isten elismerésével.
Zsid. 10:25 Károli fordítás:
"El nem hagyván a magunk gyülekezetét, a miképpen szokásuk némelyeknek, hanem intvén egymást annyival inkább, mivel látjátok, hogy ama nap közelget."
Nos itt Károly tévesen fordít, mivel gyülekezet szó alatt szereplő görög kifejezés (sepisunagoge) jelentése összegyülekezés, egybegyűlés nem pedig gyülekezet (ekklesia). Ezért a helyesebb fordítás így hangzik:
"Nem hagyva el a saját összegyülekezésünket (egybegyűlésünket), amint szokása némelyeknek, hanem buzdítva egymást, annyival inkább amennyire látjátok közeledni ama napot"
De a lényeg, hogy Pál arra int minkenket, hogy ne hagyjunk fel összegyülekezésünkel, s hogy buzdítsuk egymást.
Az esőszázadi keresztények is arra voltak buzdítva, hogy vizsgáljanak meg mindent, pontosan azért, hogy különbséget tudjunk tenni igaz és hamis között. Már korábban leírtam, de leírom mégegyszer: amelyik tanítás nem egyezik a krisztusi tanítással, az hamis, és ha azt nem veted el, tolerálod a hamisat, de vajon Isten is tolerálja? Ilyen alapon bármilyen hamis cselekedetet tolerálhatsz. Ne légy langyos - mondja Jézus, mert kiköplek a számból!
Nos ez a Biblia világos tanítása, ilyen nehéz ezt megérteni? Vagy csak kényelmesebb a saját szájízedhez igazítani Isten szavát?
"Amisok, mormonok, baptirsták mind kissebbségben vannak és nem azért gyűlöli őket a világ, mert Jézust követik, haenm látják, hogy mit műveltek a tagokkal, látják az emberi hülyeségeiteket. De egyszerűen érzem, h még mindig nem érted."
De talán ha segítenél és mondanál példákat is, hogy mik azok a "hülyeségek", amiket művelünk a tagokkal, akkor lehet megérteném...
"hanem csak annyit, gyere imádkozzunk és kérjük Jézus nevében a Szent Szellem kijelentését az Atyától, h hogyan folyatssa szegény."
S a szent szellem mit fog mondani? Ne hallgassatok Isten ihletett szavára, ne hallgassatok Jézusra, ne hallgassatok Pálra, Ők mind hülyeséget tanítottak! Elég, ha lenézzük és kioktatjuk azokat, akik hallgatnak Isten ihletett szavára, akik hallgatnak Jézusra és Pálra, ez jelenti Isten akaratának cselekvését, nem az, amit az elsőszázadi keresztények csináltak, Így gondolod? Nem lehet, hogy ez inkább Sátán szelleme?!
"Nagyon meggyötörték abban a szektában és mivel véletlenek nincsenek olvasta a párbeszédünket és sikerült elásni magadat előtte. Nem nem Jézusról beszélek, hanem rólad"
Értem, tehát nem Jézus, hanem én. Pedig én végig Jézustól illetve Páltól idéztem, tehát azt tanítom, amit Ők tanítottak.
"Istvan35 ,amúgy te mióta vagy Jehova Tanúja tag?"
2 éve.
Istvan 35 most kinek akarsz még bizonyítani...hagyjuk már ezt
Egyébként reméltem, h valami ilyesmit írsz, h két éve, mert akkor te is gyermekbtegségben vagy még.
Nekem vagy 6-7 évembe telt, mire elhagytam ezeket, h "mi vagyunk az egyetlen, mi vagyunk az Igazság egyetlen híirnőke..."
Ha nekem is valaki ilyenekt írt annak idején, mint n neked most, akkor én is egyből jöttem az Igékkel, meg a másikat néztem bolondnak és lesajnáltam
A gyógyuláshoz idő kell
részemről befejeztem
Például Péter nevű válaszoló teológiailag kb. olyan messze van tőlem, mint te, István. Mégsem 18-23-28%-ban minősítették hasznosnak a beírásait, hanem bár nem követem, de most is hatvan fölött van. Miért? Azért mert nem abban a tenyérbemászó kioktató stílusban írja le a véleményét, mint te. Éppen ezért neki nagyon ritkán szoktam lepontozni a válaszát, de a tiedet nagyon ritkán mulasztom el. Grkatyval, Zitussal és másokkal is volt már több vitám, de őket sem szoktam lepontozni, csak ritkán.
Egyedül azonban nem tudtam volna levinni a százalékodat még kilencvenötre sem, nemhogy tizennyolcra. Gondolod, hogy azért muzsikálsz ilyen gyengén - hogy visszatérjek a zenei hasonlatodhoz -, mert akkora oltári igazságokat mondasz, hogy a Sátán rád küldte az összes ügynökét, hogy elfedezze az igazságot? Ez is egy magyarázat... Nyilván mindenki más korrekcióra szorul a Biblia-értelmezést illetően, mert nem tudnak összeadni kettőt hárommal.
Ha ebben a stílusban folytatod, akkor nem leszel másra alkalmas a jehovisták körében sem, mint madárijesztőnek, mert aki olvassa, vagy hallja a megnyilvánulásaidat, az nem fog kérni a jehovistákból, de akár kiábrándulhat az egész kereszténységből is.
Ha az ember el szeretne adni valamit, akkor megpróbálja kívánatosnak feltüntetni az árut, és jobb helyen nem újságpapírba csomagolják be az élelmiszert. Alapvető lenne, hogy aki az Evangéliumot szeretné terjeszteni, az azon felül, hogy igyekszik hiteles maradni, vagy azzá válni, megtanulja megszólítani az embereket. Mindenkinek van mit tanulnia ezen a téren, de meglátásom szerint a tizennyolc százalék hangsúlyozottan aláhúzza ezt a te számodra. Nem kis arrogancia kell ahhoz, hogy ezt a visszajelzést mások hibájának tudd be, de látom, ahhoz sem kell a szomszédba menned.
Erről megint egy vicc jut eszembe, még az átkosból:
A dadogós jelentkezik tévébemondónak. Be is hívják, de a meghallgatás után lógó orral jön ki az előtérbe. A barátja érdeklődik:
- Na, mi volt?
- Ne-ne-ne-nem vettek fel be-be-be-bemondónak, m-m-mert ne-nem vagyok párttag.
Értem kérdező, tehát nem érdekel téged a Biblia, de akkor ezt írhattad volna a kérdésed mellé is és akkor nem érveltem volna neked a Bibliából. Mindenesetre én Jézus tanításait fogadom el:
Héb 1:1, 2: „ Az Isten, aki régen sokszor és sokféleképpen szólt ősatyáinkhoz a próféták által, ezeknek a napoknak a végén egy Fiú [Jézus Krisztus, akinek a tanítása a Bibliában van feljegyezve] által szólt hozzánk.”
Asperrimus!
"Például Péter nevű válaszoló teológiailag kb. olyan messze van tőlem, mint te, István. Mégsem 18-23-28%- ban minősítették hasznosnak a beírásait, hanem bár nem követem, de most is hatvan fölött van. Miért?"
Már írtam neked korábban, hogy ez az érved a visszájára sült el, akkor most miért hozakodsz vele újra elő? Az igazság Jézus szerint nem lesz népszerű az utolsó napokban sem, Ő az utolsó napokat Noé napjaihoz hasonlította, vajon Noé idejében hányan utasították el az igaz Isten szolgáit? Noé válaszait hány százalékosra értékelték volna?
"Éppen ezért neki nagyon ritkán szoktam lepontozni a válaszát, de a tiedet nagyon ritkán mulasztom el."
Én pedig még egyszer sem pontoztam le a válaszaidat. Az a baj veletek (veled és. a kérdezővel), hogy teljesen vitaképtelenek vagytok, nem érveltek, hanem személyeskedtek (főleg te). Egy őszinte kereső az érveket nézi, nem a partnere stílusával foglalkozik (amivel egészen pontosan mi is volt a baj? Hogy nem fogadom el a karizmatikusok hamis tanításait és a kérdésre válaszoltam?).
"Ha ebben a stílusban folytatod, akkor nem leszel másra alkalmas a jehovisták körében sem, mint madárijesztőnek"
És vajon ezzel a személyeskedéssel mennyiben cáfolod az állításomat? Mármint hogy a karizmatikusok meg vannak vezetve Sátán és démonai által? Ha semennyiben, akkor minek írsz?! Mi a gond a stílusommal? Az esőszázadi keresztények milyen stílusban utasították e a hamis tanításokat?
,,Amint már korábban is megmondtuk, most ismét mondom: ha valaki nektek más evangéliumot hirdet, azonkívül, amelyet elfogadtatok, átkozott legyen!" (Galácia 1:9)
Pálhoz képest én még nagyon is kedvesen fogalmaztam. De Jèzus sem beszélt mindig nyájasan ám!
S most én is személyeskedem egy picit: szerintem a te stílusod sokkal visszataszítóbb, mint az enyém, te tereled folyamatosan érzelmi síkra a vitát, a válaszaid nagyrésze másból sem áll, mint személyeskedésből, meg (a témához aligha kapcsolódó) visszatámadásokból. Sajnos ez így továbbra sem vita...
Istvan35 azt írod nekem, h "értem kérdező"
az a baj, hogy nem érted.
MOst vonatkoztass el tőlem és Asperrimustól....szerinted hány embert sikerült a stílusoddal eltántorítani a Jehova Tanúitól.
Nem csak teológiailag kell helytállnod, hanem emberileg is.
A forumozó emberek,a kik keresik az Igazságot nézik az emberi stílust is.
Hát nem érted, hogy az emberek nem az "Igazságtól"riadnak vissza hanem a stílusodtól.
Meg ilyen mondatokkal szerinted mit lehet kezdeni, hogy "mondhattad volna kérdező, h nem érdekel a Biblia". Most vegyem fe a kesztyűt? Minek?
Meg jössz itt, h Noét sem fogadták el...ezzel mit lehet megint kezdeni? Értem én, a hasonlatot hidd el, de akik olvassák és nem járatosak a témában,a zoknak ez mit mond?
Szerintem egy kicsit legyél magaddal szemben kritikus és vizsgáld meg magadkivülről....rám is és Asperrimusra is ráfér, de én legalább bevallom.
Kicsit le kellene nyugodni, az elején ez ember bepörög, de idővel le kellene nyugodni egy kicsit
Érted te ezt, amiekt írok?
Kérdező, én csak a kérdésre vàlaszoltam, te támadtál éngem és a vallásomat, hogy mi rosszul értelmezzük a Bibliát. Ha nem értettetek egyet a válaszommal, akkor cáfolnotok kellett volna az érveimet, de mégsem ez történt, hanem kitérő válaszok, meg személyeskedés... Persze én is személyeskedtem, én is hibás vagyok, ezért elnézést kérek! De alapvetően nem ez volt a célom, hidde el.
Girgoy!
Melyik témához? Az eredetihez? Mert volt egy pár azon kívül is... Ha gondolod, elküldheted privátban is, ha ide nem akarod.
Istvan 35 most én már tényleg nem értem, h mi van benned.
Azt írod, h démoni lelkekkel állnak kapcsolatban a karizmatikusok és nem a Szent Lélekkel..erre te meg egy másik kérdésre a következőt írod:
Ez volt a kérdező kérdése:
"Ha nem vagytok tévedhetetlenek ez azt jelenti, hogy szoktatok tévedni a teológitáokban. Ha viszon tévedtek, akkor nem Isten Szelleme vezérelt, mert Ő tévedésbe nem visz. ha viszont nem Isten Szellem által tévedtetek, akkor milyen szellem munkálkodott a vezetőitekben?"
Erre te a következő választ adod:
"Amikor az ihletett próféták, vagy az apostolok tévedtek/helytelenül cselekedtek, milyen szellem munkálkodott bennük?
Nem kell mindent az Ördögre fogni, a bűnbe esett ember gyarló, tökéletlen és sokszor tévedhet a Sátán nélkül is.
MI VAN?
Tehát ha ti tévedtek, akkor nem démoni lelkek vezérelnek, de ha karizmatikusok hibáznak, akkor démonizálodnak és démonokkal áll kapcsolatban.
Most én ezt tényleg nem értem.....és nem provokálok
Kedves István, csak csináld, ahogy akarod, de ha nem szeretnél pofára esni, azt javaslom kicsit vonulj vissza a Biblia magyarázatától, és az értelmezésébe fektesd az energiáidat, mert súlyos hiányosságokkal vannak ezen a téren. Ne feledkezz el Jákob intelméről:
"Atyámfiai, ne legyetek sokan tanítók, tudván azt, hogy súlyosabb ítéletünk lészen. Mert mindnyájan sokképpen vétkezünk. Ha valaki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember, képes az egész testét is megzabolázni" (Jk 3,1-2)
Ami a más Evangéliumot illeti, hasonlítsd össze a Pál apostol által tömören megfogalmazott Jó Hírt a jehovisták által hirdetett agyszüleménnyel, aztán nézz a tükörbe és mondd: "Én ugyanazt hirdetem, mint Pál apostol, ezért áldott vagyok!"
Pál így foglalta össze az Evangélium üzenetét:
"Eszetekbe juttatom továbbá, atyámfiai, az evangyéliomot, melyet hirdettem néktek, melyet be is vettetek, melyben állotok is, Amely által üdvözültök is, ha megtartjátok, aminémű beszéddel hirdettem néktek, hacsak nem hiába lettetek hívőkké. Mert azt adtam előtökbe főképpen, amit én is úgy vettem, hogy a Krisztus meghalt a mi bűneinkért az írások szerint; És hogy eltemettetett; és hogy feltámadott a harmadik napon az írások szerint" (1Kor 15,1-4)
"Az Istennek ígéretében sem kételkedett hitetlenséggel, hanem erős volt a hitben, dicsőséget adván az Istennek, És teljesen elhitte, hogy amit ő ígért, meg is cselekedheti. Azért is tulajdoníttaték néki igazságul. De nemcsak ő érette iratott meg, hogy tulajdoníttaték néki igazságul, Hanem mi érettünk is, akiknek majd tulajdoníttatik, azoknak tudniillik, akik hisznek Abban, aki feltámasztotta a mi Urunkat a Jézust a halálból, Ki a mi bűneinkért halálra adatott, és feltámasztatott a mi megigazulásunkért." (Rm 4,20-25)
Istvan35,
Várném az utolsó kérdésemre a válaszodat.
A kérdés a 128/129-ben olvashatod.
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!