Karizmatius Gyülekezetek? Ti hogy látjátok?
Ha a gyülekezet tagja ennék, biztosan állítanám: nem én tévelygek, hanem mindenki más kívülálló.
Nem vagyok a gyülekezet tagja, nincsenek térítési szándékaim, tehát teljesen mindegy számomra, hogy a nevezettek miben tévelyegnek.
m dzsuzeppe...
Bár csak ennyi lenne...
dubitus..
akkor nem kell ide írni...ennyi
szerintem az egyik legkellemetlenebb rögtön szembetűnő oldala ezeknek ,hogy 1-2 igehelyet kiragadnak a Bibliából, és erre hivatkozva már már zaklatás szerűen (úgy ahogy jehova tanúiról van a köztudatban eltarjedve) követelik a csatlakozást, persze ez az ő kizárólagosságuk, gyakran van, hogy egy adott gyülekezet, ami egy adott egyház is egyben azt hirdeti magáról ,hogy kizárólag az övék az igazság mindenki más téved, sőt direkt hazudik, és ha egy vitában alulmaradnak rámondják a másikra h pl ő is biztos a "katolikus egyház bérence"
történelmi felekezeteknél ez a fajta kizárólagosság elv egyáltalán nincs meg, ha egy ismerősüket érdekli a kereszténység ,de egy másik felekezethez vonzódnak azt is teljesen korrektnek tartják.
Ja. Egyik első vallásos könyv, ami valaha is a kezembe került, egy katolikus imakönyv volt, amely a különféle imákon kívül sok katolikus szabályt is megfogalmazott. A könyvet a huszadik század első harmadában adták ki, a pontos évszámra nem emlékszem. Nem sok dolgot tudnék felidézni belőle, de amire határozottan emlékszem az az, hogy amennyiben egy katolikus református templomban házasodott, az súlyos bűnnek minősült, ami alól csak úgy oldozták fel, ha katolikus templomban újra megkötötték a házasságot. Ehhez persze a református félnek is alá kellett vetnie magát a helyi elvárásoknak. A katolikusok egyébként is mindig a kölcsönös tisztelet és elfogadás jegyében viszonyultak másokhoz, csak ezt nem mindenki élte túl. Amúgy nem hallottam olyan ún. történelmi egyházról, ahol nem pejoratív értelemben beszélnek a karizmatikusokról, a legtöbb egyenesen ördöginek bélyegzi a nyelveken szólást, a nyelveken szólókat pedig démonizált embereknek. Szerintem erre méltó válasz a karizmatikusok távolságtartása, amit mellesleg nem is ők kezdeményeztek, csak vették a lapot.
Ma már nincs olyan felekezet, amelyik magát egyedül üdvözítőnek hirdeti. Ez csak némelyek áthallása. Már a jehovisták sem annyira arrogánsak, mint régen, persze attól még úgy tévedés a tanításuk, ahogy van.
nagyobb hangsulyt fektetnek az ingyen étkezéseknek és az adakozásoknak, mint hogy az embereket tanítványá képezzék, és az életüket krisztusi mintára éljék.
kell adakozni, de ha folyton csak etetek akkor soha nem fog el menni dolgzni, jó ez igy, és nem is változtat az életén, továbbra is káromkodik, világi dolgokat tesz dohányzik, részegeskedik, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!