Jehova tanúi szoktak e kiragadni egy bibliai igét hogy arra hivatkozzanak?
Ezt is erdemes elolvasni ha mar ott tartunk,hogy vizsgaljuk a vizsgalni valokat :))
"ezető Testület új tanításának nem csupán a „jogutód” eleme erősen gyanús, de ezt az új tanítást megelőzően is felmerültek kérdések azzal kapcsolatban, hogy Krisztus miként választotta ki 1919-ben Joseph Rutherfordot és társait, az ő jóváhagyott földi szervezeteként. Két fő ok van erre...
Szellemi táplálék - Korábban már megjelent egy cikkem, mely részletesen leírja, hogy a Bibliakutatók kiadványai 1918 és 1919 között nem egyszerűen csak részlegesen pontatlanok, hanem durván félrevezetőek voltak és az Írások alkalmazásában a fantáziájukra támaszkodtak. Erre az egyik legékesebb bizonyíték A befejezett titok, amely a könyv megírási helye és kinyomtatási helye közötti távolságról úgy beszélt, mint aminek prófétai jelentősége van, Charles Taze Russell-ről pedig úgy tett említést, mint aki a sírjából felügyeli az „aratómunkát” a könyv lapjain keresztül, még halála után is!
Rutherford megengedte, hogy a brooklyni Bételben széles körben elterjedjen az alkoholizmus, olyannyira, hogy az alkoholt nem fogyasztó Bétel-tagokat kritizálták és megbélyegezték.
Rutherford erőszakos ember volt, aki durván és csúnya szavakkal alázott meg Bétel-tagokat, akiket nem helyeselt.
Rutherford luxus életvitelt engedett meg magának, több otthona volt szerte az Egyesült Államokban, a hétköznapi Bétel-dolgozók pedig zsúfolt és nyomorúságos körülmények között éltek.
Rutherford diszkriminációt is megengedett magának, mert jóváhagyta, hogy egy testvérnő férjhez menjen és a Bételben éljen, miközben egy másik testvért a Bétel elhagyására kényszerített megalázva őt, mivel a házasságkötés mellett döntött.
Már korábban is említettem, hogy Rutherford elnöksége alatt több rasszista anyag is bekerült az Őrtoronyba, így eléggé érthetetlennek tűnik, hogy Krisztus, aki egyetlen népcsoportot sem tekint a másiktól feljebbvalónak, és aki arra buzdította a követőit, hogy legyenek alázatosak, pont egy olyan bigott és hitvány embert választott volna az „eredeti” hű és értelmes rabszolga tagjának, mint Rutherford (Márk 9:35; 19:14). Sőt mi több, az új értelmezés alapján azt kérik tőlünk, hogy elhigyjük, hogy Krisztus nemcsak jóváhagyta Rutherford személyiségét, hanem csakis őt és a társait tartotta méltónak arra, hogy a földön élő összes ember közül a „hű és értelmes rabszolga” részét képezzék akkoriban.
Előre ugorva a 21. századba, ma szintén egy férfiakból álló csoportot láthatunk, akiknek koránt sincs olyan rossz hírneve, mint Rutherfordnak, viszont bőven van mit javítaniuk az alázatosságukon és az intelligenciájukon. Egy másik cikkben [angol, linket cserélni, ha kész] már kifejtettem, hogy elkezdtem feltölteni a YouTube-ra olyan videókat, amelyek a Vezető Testületi tagok előadásaira összpontosítanak.
Az egyik ilyen tag Anthony Morris III, azzal büszkélkedik, hogy a vietnámi háborúban megtagadott parancsokat a felettesétől, sőt „cipőkészítőnek” nevezi magát - arra utalva, hogy az előadásai inkább a saját bölcsességét tükrözik és nem Istenét. Anthony ezenkívül „monarchikus sorszámnevet” (római számot) használ a neve mögött, hogy megkülönböztesse magát és dicsőítse az elődeit. Vajon tényleg ő a földön élő nyolc legalázatosabb személy egyike, akit Jézus nevezett ki, hogy a „hű és értelmes rabszolga” részét képezze? elmúlt évek során a Vezető Testület egyre arrogánsabbá és elszigeteltebbé vált, és ez hamarosan mindenki előtt nyilvánvaló lesz. Egy ideig eljátszottam a gondolattal, hogy milyen jó lenne, ha új tagokkal bővülne a Vezető Testület, akik átlátnak a hazugságokon, és alázattal elismerik, hogy nem élvezik Isten áldását, majd pedig gyorsan feloszlatják a szervezetet, ezzel félrevezetett és mentális rabságban tartott emberek millióit szabadítva ki. Azonban látva, hogy a Vezető Testület milyen ütemben követ el hibákat a tantételekkel és eljárásokkal kapcsolatban (különös tekintettel a gyermekek molesztálására), egyre inkább az a véleményem, hogy a szervezet jövőjét sokkal gyorsabban és hatékonyabban befolyásolja negatív irányba, ha a Vezető Testület jelenlegi tagjai háborítatlanul működnek tovább, önajnározásukat ostobasággal fűszerezve."
Forras:
jwsurvey.org
Nnna kedveseim ez csak egy aprocska kostolo mindabbol az "igazsagbol" amit ti tanuk annyira istenitetek.
A kérdésed a Jézus korabeli farizeusokat emlékezteti.
Lépten-nyomon kritizálták, lenézték Jézus tanítványait.
Tudod mit mondott nekik Jézus? "Jaj nektek farizeusok..."
Isten királyságának a jó hírét hirdetjük, Jehova áldja népét sikeresen az egész világon hangzik a jó hír. Nagy örömet élünk át Istenünk segítségével. Ahogyan a Bibliai jövendölés mondja: "Az én szolgáim örvendezni, fognak, de ti ordítani fogtok szívetek fájdalmában"
Jehova akarata, hogy az emberek halljanak a megmentés lehetöségéröl. Nem szükséges, hogy ordítsanak szívük fájdalmában...nem bizony.
TE kérdezö, TE is hallod, ha nem dugod be a füledet...figyeljél oda jobban
Ne a pletykával ne a blogokkal, ne a médiával foglalkozz, arra TE fizetsz rá. /természetesen az TE dolgod, de jóindulatú tanács a részemröl./
Itt nem az nyer, aki jobban tud beszélni, panaszkodni, sebeit nyalogatni, rágalmazni, hazudni.
DE természetesen ez a TE életed, a TE szabad akaratod.
"Na látod kérdező, te sem látsz tisztán! Semmiféle "kettősség" nincsen, hiszen az egyházak múltja, nagyrészt a JELENBEN is folytatódik!"
De igen van kettősség! Mert ha a szervezet múltját emlegetik fel akkor az vagy hazugság vagy torzítás meg a többi hasonló kifejezés.
Pl. volt idő amikor ha azt mondta valaki hogy az ENSZ-szel volt kapcsolatban a szervezet akkor azt hazugnak nevezték. Aztán kiderült hogy bizony ez igaz. De persze ez nincs elismerve hivatalosan.
(ja igen és most ne menjünk bele ennek a részleteiben)
"Ha már egyszer vizsgálat alá vonsz bennünket, tett azt a lehető legnagyobb alapossággal és pontossággal, mert a legtöbben nem így teszik azok közül, akik azt állítják, hogy "utána néztek a szervezetnek"!"
Én most ebben a kérdésben nem vontam vizsgálat alá a szervezettet. De buzdítottam arra mindenkit hogy tegye ezt meg.
"Nem voltak elég alaposak, felületesen és előítélet-teljesen álltak hozzá és mégis azt propagálják, hogy az "objektív" valóságot ismerték meg. Persze, hogyne. Mesebeszéd."
Hát ezzel én most mit kezdjek? Ha van olyan cikketek hogy hogyan kell valamit alaposan megvizsgálni akkor linkeld. Meglehet hogy segítségükre lesz és akkor tanulnak belőle annyit hogy ne legyenek felületesek. De ez rajtuk múlik!
"Ha valóban az igazságot akarnák ezen személyek megismerni Jehova földi szervezetéről, akkor azt eredeti forrásból tennék, összehasonlítva a Tanúk hitnézeteit a legpontosabb forrással, a Szentírással."
Miért mi az eredeti forrás a szervezetről? Maga a szervezet?
Oké legyen az.
De akkor mond meg nekem hol lehet megvizsgálni azokat az irodalmakat amelyek 1980 előtt keletkeztek? Hol lehet hozzájuk férni? A nagy nyilvánosság számára is elérhetőek?
Tényleg lehet ezeket szabadon kutatni vagy csak azokhoz lehet hozzáférni amiket a szervezet engedélyez. Mert ha csak azokhoz lehet hozzáférni akkor nincs különbség ebben a tekintetben a Vatikán és az Őrtorony szervezet között!
A Bibliából meg nem egy szervezetet lehet megismerni hanem a mennyei Atyát és az ő fiát akit elküldött az emberekhez Jézus Krisztust! Azt lehet megismerni hogy ő mit tanított az embereknek!
Pl. olyasmit nem tanított Jézus hogy számolgassanak az apostolok hogy mikor is tér vissza közéjük. Amit Jehova tanúi megtettek. Ugyan is ha a tanúk hitnézeteit összevetem a Bibliával akkor az tűnik ki hogy bizony valamivel több mint 100 év alatt nem egyszer voltak téves várakozásaik. S ezek a várakozások nem helyi jellegű elszigetelt esetek voltak hanem bizony világszintű dolgok. De miért? A tanítások csak is a Vezető Testület hatáskörébe tartoznak. Akiket a szellem irányít. Érdekes hogy a szervezet ennyire a számok bűvöletében van.
Pl. Jézusnak a tanítványok nem arról számoltak be hogy mennyi időt töltöttek a szolgálattal hanem arról hogy miről beszéltek, tanítottak az embereknek és hogy miket tettek még pl. gyógyítás. S aztán ott vannak azok a tények is hogy a szervezet nagyon erős adventista gyökerekkel rendelkezik. Sok adventista tanítás a mai napig megtalálható Jehova tanúi tanításai között!
Vagy az is érdekes hogy vannak olyan Őrtorony cikkek amelyekben azt lehet olvasni hogy ÚGY GONDOLTUK - ez fura. Miért úgy gondolták? Hát nem azt kellene írni hogy a szellem úgy vezérelte őket? Meg is érdekes hogy honnét lehet azt tudni hogy a felkentek száma még nem telt be? Hol utal ilyesmire a Biblia?
Vagy ott van az egy nagyon is érdekes mondat az egyik irodalomban. Ahol azt írja hogy a keresztények arról ismertek hogy házról házra prédikálnak. "Az igaz keresztények ma is erről ismertek." Ezt vajon hol támasztja alá a Biblia? Azért van mit kutatni a közelmúltban kiadott kiadványokban is.
Ezek csak példák voltak. De a legjobb források valóban azok az irodalmak lennének amik 1980 előtt keletkeztek visszamenőleg egészen Russel-ig! Hol lehet hozzáférni kutatás céljából?
Te hozzáférsz?
"A rabszolga osztályt először Krisztus nevezte ki 1919-ben."
Ezt pl. melyik Biblia versből lehet tudni?
grkaty!
"A kérdésed a Jézus korabeli farizeusokat emlékezteti."
Mire emlékezteti őket a kérdésem?
"Lépten-nyomon kritizálták, lenézték Jézus tanítványait."
Engem is vannak olyanok akik lenéznek és olyan is van aki kritizál.
De csak hogy tisztán láss én a szervezetet kritizálom és nem a gyülekezet tagjait.
A gyülekezet tagjainak nincs beleszólása a tanításokba. Amennyiben ez változott kérlek azonnal szólj mert akkor pontatlanok az információi!
"Isten királyságának a jó hírét hirdetjük, Jehova áldja népét sikeresen az egész világon hangzik a jó hír."
Örülök neki! De áruld el nekem hogy mi Isten királyságának a jó híre? Miről szól? Mond el nekem is írd le!
"TE kérdezö, TE is hallod, ha nem dugod be a füledet...figyeljél oda jobban"
Mire Kati? Mire figyeljek oda? Inkább neked kellene oda figyelned jobban.
"Ne a pletykával ne a blogokkal, ne a médiával foglalkozz, arra TE fizetsz rá. /természetesen az TE dolgod, de jóindulatú tanács a részemröl./"
Köszönöm a tanácsodat. Nem nagyon foglalkozom a pletykával a médiával sem. A blogokat olvasom.
Viszont van személyes tapasztalatom és nem is csak egy. Sőt tanú vagyok rá én magam is hiszen van amit átéltem és olyan is van amit másoktól hallottam. Az amit én megtapasztaltam az nem pletyka. Amit másoktól hallottam az sem az mert a saját tapasztalatukat mondták el. S olyan is volt amit én magam láttam így tanú vagyok rá hogy megtörtént! Ott voltam láttam és hallottam!
"Itt nem az nyer, aki jobban tud beszélni, panaszkodni, sebeit nyalogatni, rágalmazni, hazudni."
Az egyik testvéred kezdte el a panaszkodást a sebek nyalogatását. Reagált arra amit én írtam.
Akció - reakció. Ez ilyen.
Rágalmazás lenne? Melyik rész az? Hazugság lenne. Mi a hazugság?
"DE természetesen ez a TE életed, a TE szabad akaratod."
Igen ez így van. Az igazság szabaddá tesz titeket. Ezért buzdítok mindenkit arra hogy:
"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól."
Veled az élen Kati! Kérdezd a véneket bátran kérdezd a körzetfelvigyázót bátran majd kiderül hogy mennyire vagy szabad és mennyire vagy az igazság birtokában. Tegyél fel kínos kérdések s lásd hogyan reagálnak a szeretetteljes testvéreid. De csak is szabad akaratodból tedd meg ha te is akarod. Mert ha nem akarod akkor felejtsd el! Még azt is hogy egyáltalán olvastál ilyenről.
Csak is szabad akaratból mert akarod az igazságot.
"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire
"Semmiféle "kettősség" nincsen, hiszen az egyházak múltja, nagyrészt a JELENBEN is folytatódik!"
De igen van kettősség! Mert ha a szervezet múltját emlegetik fel akkor az vagy hazugság vagy torzítás meg a többi hasonló kifejezés."
Valójában ez a hazugság és a torzítás (nem téged vádollak hazugsággal, de legjobb esetben is felültél ezeknek), ugyanis Jehova Tanúi SOHASEM titkolták a múltjukat, sőt jelentős irodalmuk szól róla. Amiket viszont itt másolgatnak egyesek, azok többnyire primitív és személyeskedő vagdalózások, a bibliai érvekhez és igazságokhoz közük sincs! Éppen erre hívtam fel a figyelmed, hogy annak az embernek, aki ELŐÍTÉLETMENTESEN és tényleg ŐSZINTÉN akarja megtudni az igazságot, annak ennél a mocskolódó szintnél jóval alaposabban és becsületesebben kéne vizsgálódnia.
"Pl. volt idő amikor ha azt mondta valaki hogy az ENSZ-szel volt kapcsolatban a szervezet akkor azt hazugnak nevezték. Aztán kiderült hogy bizony ez igaz. De persze ez nincs elismerve hivatalosan."
Most is azt mondom, sőt, rosszindulatú rágalmazó, aki szándékosan terjeszti ezt mindennemű pontos információ nélkül! Ugyanis azt is hozzá kéne tenni, hogy pontosan hogyan is volt kapcsolatban vele és ez mit jelentett az Írások szerint. De az nem fontos nektek, csak a nagyot szóló üres pufogtatás a lényeg. Sohasem tagadták ezt a Tanúk, de nem is volt fontos elismerni sem, mert SEMMIFÉLE Írásellenes nem történt. Ellenben a rosszindulatú emberek, akik ezt mocskolódásra használják fel rendszeresen, valóban Írásellenes szellemiséget követnek.
"Miért mi az eredeti forrás a szervezetről? Maga a szervezet?
Oké legyen az.
De akkor mond meg nekem hol lehet megvizsgálni azokat az irodalmakat amelyek 1980 előtt keletkeztek? Hol lehet hozzájuk férni? A nagy nyilvánosság számára is elérhetőek?"
Már megbocsáss, de ez gyerekes felvetés és kérdés, hiszen szabadabb országok nyelvterületein (mint pl. az angol) sok testvérnek van meg a teljes irodalomgyűjtemény, ugyanis ott nem tiltották a Tanúkat, legalábbis tartósan nem! Nem titok tehát ami azokban van. De ezen kívül pedig ahogy mondtam, sok irodalom foglalkozik a korábbi tanításokkal rendszeresen, valamint könyv is született a történelmünkről több is. Amire viszont itt egyesek szemlátomást használni akarnák, vagy használják ezeket, az a cél egy halott vállalkozás.
"Pl. olyasmit nem tanított Jézus hogy számolgassanak az apostolok hogy mikor is tér vissza közéjük. Amit Jehova tanúi megtettek."
A Biblia bizonyítja, hogy Jézus megjelenését a földön ki lehet(ett) számolni, tehát nem egyedülálló a tény, hogy bizonyos eseményeket igenis feltárt a jövőről Jehova évszámra pontosan (nem, tudjuk, hogy nem az "utolsó napot", vagy Armageddont). Jézus pedig igen alapos, sok jelből álló próféciát mondott az utolsó napokra vonatkoztatva azt. Ezt nem titkoltan azért adta, hogy a jelekből fel lehessen ismerni azt az időszakot, melynek a kezdetét jelzi a Szentírás a "nemzetek hét ideje" végével.
Valóban nem a mi dolgunk azon évszámok után kutakodni, melyeket Isten a "saját hatalmába helyezett", vagyis nem tárt fel előttünk, de sehol sem írja a Biblia, hogy semmit sem tárt fel előttünk és nem tudhatunk semmi konkrétumot a jövőről!
"Ugyan is ha a tanúk hitnézeteit összevetem a Bibliával akkor az tűnik ki hogy bizony valamivel több mint 100 év alatt nem egyszer voltak téves várakozásaik."
És????????????????????????? Akkor mi van?! Nem értem ezt a gyerekes bírálgatást, már megbocsáss. Azt várod el, hogy tévedhetetlenek legyünk? Hol van erre szentírási példa? Mikor és hol kellett Isten elismert szolgájának tévedhetetlennek és csalhatatlannak lennie?
"A tanítások csak is a Vezető Testület hatáskörébe tartoznak. Akiket a szellem irányít."
De HOGYAN is irányítja a szellem a Vezető Testületet? Erre is jó lenne pontos választ adni, mielőtt eltájolod magad.
"S aztán ott vannak azok a tények is hogy a szervezet nagyon erős adventista gyökerekkel rendelkezik. Sok adventista tanítás a mai napig megtalálható Jehova tanúi tanításai között!"
Mi is az a "sok"? Mik is azok, melyek csak az adventistákra és ránk jellemzőek?
"Vagy az is érdekes hogy vannak olyan Őrtorony cikkek amelyekben azt lehet olvasni hogy ÚGY GONDOLTUK - ez fura. Miért úgy gondolták? Hát nem azt kellene írni hogy a szellem úgy vezérelte őket?"
NEM, nem azt kellene írni, nos hogy is van ez? De tudod mit nem értek? Miért is bírálgatsz minket ilyen FELÜLETES ismerettel rólunk? Vagyis hát értem, azért, mert te is az emberek többségéhez tartozol, akik ilyen szellemiséggel állnak neki mások kritizálásához.
"Vagy ott van az egy nagyon is érdekes mondat az egyik irodalomban. Ahol azt írja hogy a keresztények arról ismertek hogy házról házra prédikálnak. "Az igaz keresztények ma is erről ismertek." Ezt vajon hol támasztja alá a Biblia?"
Pl. Máté 24:14.
A "kínos kérdésekkel" pedig neked van bajod! Jó lenne a másokra való buta mutogatás helyett, ha a saját ismereteidet bővítenéd azokkal kapcsolatban, akiket a szádra veszel. Ebben szemlátomást gyengén muzsikál az "igazságod".
„Valójában ez a hazugság és a torzítás (nem téged vádollak hazugsággal, de legjobb esetben is felültél ezeknek), ugyanis Jehova Tanúi SOHASEM titkolták a múltjukat, sőt jelentős irodalmuk szól róla.”
Igen szólnak irodalmak a szervezet múltjáról. De úgy tűnik hogy bizonyos dolgok kimaradtak azokból az irodalmakból. Vagy csak nem hozzáférhető a nyilvánosság számára és ezért gondolják azt hogy a szervezet titkolja a múltját. De a kérdés adott hol vannak azok az irodalmak amelyek kutathatók 1980-tól visszamenőleg egészen Russel-ig!
„Amiket viszont itt másolgatnak egyesek, azok többnyire primitív és személyeskedő vagdalózások, a bibliai érvekhez és igazságokhoz közük sincs!”
Mondok egy példát! 1975!
Ezzel kapcsolatban, mint Jehova tanúja akár ilyen választ is lehetne adni. Igen volt egy ilyen téves várakozása a tanúknak. De egy 1973-es Őrtorony júniusi számában a 6. oldalon van egy figyelmeztetés ezzel kapcsolatban, hogy a tanúk ne lássanak bele olyan dolgot amiről nem lehet az embernek tudomása!
- A fenti rész egy fiktív elképzelés! Példa akar lenni!
„Éppen erre hívtam fel a figyelmed, hogy annak az embernek, aki ELŐÍTÉLETMENTESEN és tényleg ŐSZINTÉN akarja megtudni az igazságot, annak ennél a mocskolódó szintnél jóval alaposabban és becsületesebben kéne vizsgálódnia.”
Én meg pont arra hívtam fel a figyelmedet hogy nem ismertek azok a szabadon hozzáférhető források ahol kutatni lehetne a szervezet után és ezt maga az Őrtorony társulat teszi lehetővé azzal hogy rendelkezésre bocsájtja a régebbi irodalmakat is. Buzdítok is mindenkit hogy vizsgálja meg a fellelhető forrásokat! Ismétlem a fellelhető forrásokat.
Ennek az elgondolásnak a fényében: "Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól."
„Most is azt mondom, sőt, rosszindulatú rágalmazó, aki szándékosan terjeszti ezt mindennemű pontos információ nélkül! Ugyanis azt is hozzá kéne tenni, hogy pontosan hogyan is volt kapcsolatban vele és ez mit jelentett az Írások szerint.”
Igen könyvtárhasználat címén volt kapcsolatban az ENSZ-el a szervezet! De a lényeg az hogy erről egyetlen Őrtorony cikket sem tudsz nekem mutatni ahol elismerik a kapcsolatot és el is van magyarázva hogy miért voltak kapcsolatban velük. De az embernek az az érzése mintha titkolóznának. Persze az emberek rosszul gondolkodnak. De az ember már csak ilyen. Kíváncsi! S mikor egyik helyről nem kap választ akkor máshonnét kér. S meg is kapja. Magától az ENSZ-től.
Az Őrtorony miért nem ismeri el hogy volt kapcsolat és hogy miért? Hiszen idézem:”… Jehova Tanúi SOHASEM titkolták a múltjukat, sőt jelentős irodalmuk szól róla.”
„De az nem fontos nektek, csak a nagyot szóló üres pufogtatás a lényeg. Sohasem tagadták ezt a Tanúk, de nem is volt fontos elismerni sem, mert SEMMIFÉLE Írásellenes nem történt. Ellenben a rosszindulatú emberek, akik ezt mocskolódásra használják fel rendszeresen, valóban Írásellenes szellemiséget követnek.”
Oké legyen neked a hited szerint! De mennyiből tartana megírni egy ilyen cikket? Helyette az van hogy évek vagy akár egy évtizede is ez egy visszatérő jelenség. Pedig milyen jól lehetne ezzel érvelni. Hogy igen így volt. De olvasd csak tudunk róla és el is ismerjük. (s orra alá dugod az irodalmat)
„Már megbocsáss, de ez gyerekes felvetés és kérdés, hiszen szabadabb országok nyelvterületein (mint pl. az angol) sok testvérnek van meg a teljes irodalomgyűjtemény, ugyanis ott nem tiltották a Tanúkat, legalábbis tartósan nem!”
Oké adja egy forrást akivel fel lehet venni a kapcsolatot! Egyébként meg miért nem hivatkoznak akkor ezekre az irodalmakra a testvéreid? Idéznék az adott példányt az eddig felmerült témákban és kész. Elárulok neked egy hatalmas nagy titkot. Nem mindenki Jehova tanúja. Szóval vedd úgy hogy én amolyan „Tamás féle vagyok” ! Ő ujjával megérintette Jézus sebeit. Érted hogy miről beszélek?
S maga Jézus engedte meg neki!
„De ezen kívül pedig ahogy mondtam, sok irodalom foglalkozik a korábbi tanításokkal rendszeresen, valamint könyv is született a történelmünkről több is. Amire viszont itt egyesek szemlátomást használni akarnák, vagy használják ezeket, az a cél egy halott vállalkozás.”
Még sem idézel egyikből sem még csak a címét sem említed. Tudod forrás amit meglehet vizsgálni és kutatni lehet!
„Jézus pedig igen alapos, sok jelből álló próféciát mondott az utolsó napokra vonatkoztatva azt. Ezt nem titkoltan azért adta, hogy a jelekből fel lehessen ismerni azt az időszakot, melynek a kezdetét jelzi a Szentírás a "nemzetek hét ideje" végével.”
De én nem az utolsó napokról beszélek meg azok jeleiről. Hanem azokról a KONKRÉT évszámokról amelyeket a szervezet vetett fel. A nagy számolgatásban!
„Valóban nem a mi dolgunk azon évszámok után kutakodni, melyeket Isten a "saját hatalmába helyezett", vagyis nem tárt fel előttünk, de sehol sem írja a Biblia, hogy semmit sem tárt fel előttünk és nem tudhatunk semmi konkrétumot a jövőről!”
Nem is állítottam hogy nem lehet tudni a Biblia alapján semmit a jövőről. Szóval ne torzíts! Évszámokról van szó! Jézus visszajöveteléről. Vagy talán a téves várakozások valami másnak a várásáról szólnak?
„És?????? Akkor mi van?! Nem értem ezt a gyerekes bírálgatást, már megbocsáss. Azt várod el, hogy tévedhetetlenek legyünk?”
Az van hogy mivel hitük szerint a tanúknak a Vezető Testület mondja meg miben kell hinniük így milliókat lehet könnyedén félre vezetni! Az van!!!!!!!!!!!!!!!!
Azért tartod gyerekesnek ezt a dolgot mert nem vagy elég nyitott és előítélet mentes. Egyszerűen nem fogod fel hogy az emberek különböznek és vannak személyes szükségleteik. Tőled hogy várhatnám el hogy tévedhetetlen légy neked semmi közöd a tanításokhoz és soha nem is lesz. Nincs is hozzá jogod. Erre csak a mindenkori Vezető Testület tagjai jogosultak és ezt ki is jelentették. Viszont ha te úgy gondolod hogy jogod van hozzá akkor fordulj orvoshoz mert könnye lehet hogy mentális probléma állhat a háttérben! Vagy iszonyúan félre értettél valamit!
„De HOGYAN is irányítja a szellem a Vezető Testületet? Erre is jó lenne pontos választ adni, mielőtt eltájolod magad.”
Nincs itt semmiféle eltájolás! Tanításokat csak is a Vezető testület adhat ki. S ők állítják hogy szellemtől vezéreltek. Nincs ebben semmi pontatlanság. Ez tény!
„Mi is az a "sok"? Mik is azok, melyek csak az adventistákra és ránk jellemzőek?”
Állításod szerint hozzáférhetőek a régi irodalmak. Na akkor kutass! S megfogod tudni! Hiszen te előbb hozzáférhetsz az összes ilyen irodalomhoz mint én.
„NEM, nem azt kellene írni, nos hogy is van ez? De tudod mit nem értek? Miért is bírálgatsz minket ilyen FELÜLETES ismerettel rólunk?”
Már megint ez az elbizakodottság. Vésd már abba a kemény fejedbe bele hogy neked semmi közöd a tanítások alakulásához. NINCS HOZZÁ JOGOD! Felbírod ezt fogni? Egyébként meg ez nem bírálat hanem kritika! Jogom van hozzá hogy véleményemet szabadon kifejezhessem! Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata értelmében is de országunk hatályos törvényei szerint is jogom van hozzá! Ha ez neked nem tetszik akkor sajnálom. Pedig ugyan ezen jog teszi lehetővé azt is hogy te szabadon gyakorolhasd a vallásodat s nekem is ez teszi lehetővé hogy én is szabadon gyakorolhassam a vallásomat! S ezt te nem tilthatod meg és nem is korlátozhatod nincs hozzá jogod! Mint ahogy ahhoz sem hogy bármelyik tanításba beleszólj az Őrtorony szervezetben.
„Vagyis hát értem, azért, mert te is az emberek többségéhez tartozol, akik ilyen szellemiséggel állnak neki mások kritizálásához.”
Dehogy érted! Ha téged kritizálnálak akkor kritizálhatnám azt ahogyan fogalmazol a helyesírásodat vagy azt hogy a királyságtermi gyülekezetekbe ilyen meg olyan emberek járnak ezt meg azt csinálják. De én nem őket kritizálom hanem egy szervezetet s annak tanításait. Mely utóbbihoz neked semmi közöd! De még is magadra veszed. Miért azt nem értem mivel nem te értelmezed a Bibliát így abszolút logikátlan ahogy viselkedsz!
„Ahol azt írja hogy a keresztények arról ismertek hogy házról házra prédikálnak. "Az igaz keresztények ma is erről ismertek." Ezt vajon hol támasztja alá a Biblia?"
Pl. Máté 24:14.”
Elképesztő az a torz kép ami a fejedben él! Ebben az igében hol szerepel az a kifejezés hogy „ismertek”?
Mit is jelent az hogy keresztény? Azt jelenti hogy Krisztus követő! Mit is mondott erről Jézus a tanítványainak? János 13:35 Arról ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.
„A "kínos kérdésekkel" pedig neked van bajod! Jó lenne a másokra való buta mutogatás helyett, ha a saját ismereteidet bővítenéd azokkal kapcsolatban, akiket a szádra veszel. Ebben szemlátomást gyengén muzsikál az "igazságod".”
Meglehet de én nem hiszem! Viszont! Lukács 11:9 Én is mondom nektek: Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek.
Hiszem hogy ha kitartóan keress az ember akkor megtalálja azt amire választ akar kapni. Egyszer majd lesz valaki aki válaszokat ad és nem támadásként fogja fel a dolgot. Egy biztos te nem az az ember vagy. De nem baj! János 8:32 és megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket.
"Igen szólnak irodalmak a szervezet múltjáról. De úgy tűnik hogy bizonyos dolgok kimaradtak azokból az irodalmakból."
"Úgy tűnik"?! És te mondod meg, hogy mi "tűnjön úgy"? Milyen alapon is? Spekulatív alapon? A rosszindulat alapján? Nem csak pufogtatni kéne a nagy kijelentéseket a SEMMIRE építve azokat, hanem becsülettel, KORREKT és KONKRÉT igazságokra építve előadni. De itt ilyen a részetekről NINCS. És én erre akartam felhívni a figyelmed.
Az irodalmak pedig megmondtam és logikusan levetettem, NEM titkosak, de nem mindenkinek állnak rendelkezésre különböző okoknál fogva, más jelentősége pedig nincs. De a rosszindulatúak kedvéért nem fognak közzétenni egy archívumot. Márpedig akik itt azokban akarnak vájkálni, azoknak nem tisztességes a szándékuk, ugyanis az igazság a bibliával és a szervezettel kapcsolatban enélkül is megismerhető!
"Mondok egy példát! 1975!
Ezzel kapcsolatban, mint Jehova tanúja akár ilyen választ is lehetne adni. Igen volt egy ilyen téves várakozása a tanúknak. De egy 1973-es Őrtorony júniusi számában a 6. oldalon van egy figyelmeztetés ezzel kapcsolatban, hogy a tanúk ne lássanak bele olyan dolgot amiről nem lehet az embernek tudomása!"
Már ezerszer lerágott csont itt is a kérdésekben, csak írd be a dátumot a keresőbe. De ha ezt a honlapunkon teszed meg, még pontosabb eredményre juthatsz.
És igen, voltak figyelmeztetések bőséggel arra, hogy nem állíthat senki semmit határozottan, de akik nem ide valók voltak, azok ezen túlspekuláltak. Érdekes, a vádaskodók ezeket az írásokat nem teszik közzé, nem kétséges a rosszindulatú manipuláló szándékuk.
"Igen könyvtárhasználat címén volt kapcsolatban az ENSZ-el a szervezet! De a lényeg az hogy erről egyetlen Őrtorony cikket sem tudsz nekem mutatni ahol elismerik a kapcsolatot és el is van magyarázva hogy miért voltak kapcsolatban velük."
MIÉRT KÉNE? Már ne is haragudj, de mi a jelentősége azon túl, hogy a rossz nyelvek felfújták?? Semmi! Bármelyik legális szervezettel lehetünk ilyen kapcsolatban, ha ideológiai elkötelezettséget nem foglal magában. Megszüntetve azért lett, mert olyan feltételeket szabott az ENSZ, amit nem lehetett a semlegesség fényében teljesíteni.
"De az ember már csak ilyen. Kíváncsi!"
A rosszindulat nem egyenlő az ŐSZINTE kíváncsisággal.
"Az Őrtorony miért nem ismeri el hogy volt kapcsolat és hogy miért?"
Miért kéne ezzel az alantas vádaskodással foglalkoznia? Ha minden ilyen szemét kritikára válaszolna, nem lenne semmi másra sem hely az irodalmakban, pedig a legnagyobb nyomdaipari kapacitással rendelkezünk a világon.
"Oké legyen neked a hited szerint! De mennyiből tartana megírni egy ilyen cikket?"
Akik terjesztik, azok egy betűt sem hisznek el abból, amit írunk, tehát értelme nincs. Akik pedig nem olyan indulattal állnak neki, azok megértik így is.
"Még sem idézel egyikből sem még csak a címét sem említed. Tudod forrás amit meglehet vizsgálni és kutatni lehet!"
Mondom RENDSZERESEN foglalkoznak a folyóiratok is a régi tanokkal, majd nekiállok helyetted a példányokat indexelni ..., na ne. Ha valamire kíváncsi vagy, megtudod találni. És ezen kívül két könyv kimondottan a múlttal foglalkozik, a Szervezet ... és a tavaly nyáron megjelent könyvünk, mely főként 1914-től dolgozza fel az elmúlt 100 évet.
"Nem is állítottam hogy nem lehet tudni a Biblia alapján semmit a jövőről. Szóval ne torzíts! Évszámokról van szó! Jézus visszajöveteléről. Vagy talán a téves várakozások valami másnak a várásáról szólnak?"
Évszámokról is van szó profetikus környezetben a bibliában. Hogy volt idő, mikor ezeket félreértették? Na és? A Tanúk ezt kijavították.
"Az van hogy mivel hitük szerint a tanúknak a Vezető Testület mondja meg miben kell hinniük így milliókat lehet könnyedén félre vezetni! Az van!!!!!!"
Tehát ha egy történész a rendelkezésére álló adatok alapján és/vagy emberi tökéletlenségből téves magyarázatot ad egy eseményre egy történelemkönyvben, majd később ezt korrigálja, pontosítja, akkor a fejét kell venni? A Biblia megismerése is ehhez hasonló lassú, de biztos folyamat.
Mellesleg nem a VT mondja meg, hogy miben kell hinnünk, hanem a Biblia! A VT csak kiosztja a szellemi táplálékot a maga idejében. De mivel az első sz.-i tanítványokhoz hasonlóan ők sem tévedhetetlenek, így tévedések is lehetségesek. A fő igazságok így is szinte kezdettől változatlanok, amiben pedig változtatni kell, ahhoz alázatra van szükség. A VT-nek is ugyanúgy változtatnia kell az álláspontján a részletkérdésekben.
Kérdezö, elárulnád TE, mi az igazság? Van háromságtan?
Van tüzes poklok szószerinti kínja, ahol Isten örökké kínoztatja azokat akik néhány napig, néhány hónapig vagy néhány évig rosszat tettek?
Igaz az hogy eljön az Isten királysága? Hol fog uralkodni? Ki a felkent királya?
Milyen jövö vár az emberiségre? A Föld újra paradicsommá lesz téve?
Mit jelent az, amikor imádkozod, hogy szenteltessék meg a TE NEVED? Van vagy nincs neve az Istennek?
Nos ha megismerted az igazságot és szabad vagy, meg tudsz ezekre a kérdésekre a Bibliából felelni? A TE KÁROLI Bibliádból?
Mert mi sok ezer magyar Tanú éppen ebböl a fordításból ismertük meg az igazságot.
Légy szíves hagyd azt a sok szöveget amit átkopírozol, vedd a kezedbe a Bibliát /nyugodtan a Károlit/ és felelj ...De ne rágalmazz, hanem felelj. Ne kritizálj, hanem felelj. Meg tudsz felelni ezekre a kérdésekre? Mindegyik kérdéshez tudsz küldeni Bibliai verseket, amiket TE kidolgozol? Felelj....
"Tőled hogy várhatnám el hogy tévedhetetlen légy neked semmi közöd a tanításokhoz és soha nem is lesz. Nincs is hozzá jogod. Erre csak a mindenkori Vezető Testület tagjai jogosultak és ezt ki is jelentették."
A VT is számtalan forrásra támaszkodik, de természetesen a Biblia a legelső és legfontosabb, azaz a végső tekintély. Egyébként BÁRKI kifejezheti álláspontját a tanokkal kapcsolatban, mert ha azt a megfelelő keresztényi szellemben teszi, vagyis NEM LÁZADVA, vagy LÁZÍTVA, másokat bírálva, hanem alázatosan, akkor semmi probléma. Nyilvánvaló, hogy sok igazság megértése ennek a konstruktív szellemnek volt köszönhető. A VT szerepét alaposan félremagyarázzák egyesek azzal, hogy minden igazság és felfedezés a személyes tulajdonuk, senkinek semmilyen véleménye sem lehet. A Szentírási meghatározott szerepük szerint ők a felelősek ma Isten szolgáinak a szellemi szükségleteiről gondoskodni, ők ennek a kiosztásában vezető szerepet töltenek be. De ez nem azt jelenti, hogy ők senki másra nem támaszkodnak.
"„De HOGYAN is irányítja a szellem a Vezető Testületet? Erre is jó lenne pontos választ adni, mielőtt eltájolod magad.”
Nincs itt semmiféle eltájolás! Tanításokat csak is a Vezető testület adhat ki. S ők állítják hogy szellemtől vezéreltek. Nincs ebben semmi pontatlanság. Ez tény!"
T. kérdező, nem válaszoltál a kérdésre, ahogy mondtam, eltájoltad magad. :-) Bibliai választ kérnék, ha nem haragszol. Tehát HOGYAN is irányít ma a szent szellem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!