Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi szoktak e kiragad...

Jehova tanúi szoktak e kiragadni egy bibliai igét hogy arra hivatkozzanak?

Figyelt kérdés
Akár példát is mutathattok!
2015. jún. 5. 20:13
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
83%

tudod-e, kedves grkaty, mit felelt fülöp az etióp eunucnak, amikor az a szekéren ülve kijelentette, hogy nem érti az írásokat: gratky könyve szerint ezt:

"és TE kérdezö, tényleg nem tudod, mi az Isten királyságának a jó híre? Tényleg nem?

Látod, nem foglalkozol a fontos dolgokkal. Elszalad neked így a vonat."

de ezek az írások, grkaty könyve apokrifnak számít, nem kanonizálható, mert látszik, hogy nem a szent szellem vezeti. amikor valakit a szent szellem vezet, ez történik:  "Fülöp megnyitotta a száját, és ezzel az Írással kezdve hirdette neki a Jézusról szóló jó hírt."

2015. jún. 8. 07:41
 42/60 A kérdező kommentje:

grkaty!

"és TE kérdezö, tényleg nem tudod, mi az Isten királyságának a jó híre? Tényleg nem?"

Neked meg tényleg nem esett le hogy arra vagyok kíváncsi hogy mi a válaszod erre a kérdésre?

"Látod, nem foglalkozol a fontos dolgokkal. Elszalad neked így a vonat."

Ezekkel az fura mondataiddal nem tudom hogy mit akarsz. Elszaladni a ló szokott és nem a vonat.

De ha már annyira a vonattal vagy elfoglalva akkor adok neked egy találós kérdést.

Merre megy a vonat?

"Azt írod, hogy tudod hogy az Istennek neve van. Miért nem írtad ki hogy MI az Isten neve, és hogyan tudod alátámasztani?"

Igen azt írtam. Azért drága Kati mert azt kérdezted hogy tudom e hogy Istennek van neve.

Szerepel a Sínai kódexben is többek között de nem csak ott!

[link]

Ezen a linken te magad is megkeresheted!

De természetesen több filmet is találhatsz ezzel kapcsolatban a YouTube!

Ahol részletesen foglalkoznak Isten nevével és Isten megnevezéseivel. A zsidók pl. Örökkévalónak hívják!

Vagy itt egy link a katolikus lexikon oldaláról. Ahol szintén találhatsz leírást!

[link]

De itt van a Wikipédia is.

[link]

De ha nem elégszel meg az internet adta lehetőségekkel akkor könyvet is vehetsz.

[link]

[link]

Természetesen vannak még források nem is egy de azokat nem sorolom fel. Keress rá magad!

S természetesen igehirdetésen is hangzott már el nem is egyszer!

"Mi az Isten akarata? Tudod?"

Isten akarata az hogy minden ember megmentésben részesüljön!

"Meg tudsz felelni? Miért nem írsz ki Bibliai idézeteket ezekre a kérdésekre?"

Te sem veszed a fáradságot hogy válaszolj az én kérdéseimre. Te sem idéztél a Bibliából. Szóval ez így kevés!

2015. jún. 8. 10:08
 43/60 A kérdező kommentje:

"Mind a kettő kérdésre racionális és érthető választ adtam, kérlek ne csinálj úgy, mintha nem adtam volna! Mond, miért csinálsz úgy?"

Mert nekem nem az. Mint ahogyan már korábban is írtam. Személyes igények! Olyan forrás anyag amit én magam a saját szemmel láthatok és olvashatok!

S nincs korlátozás hogy ezt elolvashatod de azt már nem. Az más kérdés hogy meg fogom e érteni vagy sem. De akkor sincs korlát és elolvashatom.

mint a Bibliában a Jelenések könyve. Bárki elolvashatja de nem fogja mindenki megérteni.

"Még egyszer szájbarágósan: NEM MINDEN térségben jelentek meg politikai okoknál fogva a folyóiratok rendesen. De ahol megjelentek, ott az adott nyelven nem lenne semmi akadálya úgymond "kutatni" a régi kiadványokat, mert könnyebben találnál olyan házi könyvtárat, ahol megvannak. Ellenben az említett, frissen megjelent kiadványok TÖKÉLETESEN kielégítik minden őszinte igazságkereső igényét abban a vonatkozásban, hogy megismerhesse a Biblia igaz tanításait Jehova földi szervezete segítségével."

Szájba rágósan mondom akkor én is. Nem a Biblia tanításairól beszélek az Őrtorony segítségével. Hanem az Őrtorony által kiadott irodalmak kutatásáról van szó hogy azokban mit is írnak. Ennek az idézetnek a fényében!

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól."

Ahhoz hogy megértsed miért tanítják azt amit tanítanak tudnod kell a múltat is. S ha nem titok hogy pl. az ENSZ-l kapcsolatban volt a szervezet akkor miért nincs rá egy árva utalás sem abban a több milliós irodalomban amit kiadtak az Őrtoronynál?

Nem értem! Az nem elfogadott magyarázat hogy jelentéktelen a dolog. Egy olyan dolog nem lehet jelentéktelen amit állandóan felhoznak.

Te sem kezeled úgy mint jelentéktelen dolog hiszen reagálsz immár ki tudja hanyadik alkalommal.

"Amit te itt a "korábbi kiadványok" kutatásával művelni akarsz, annak semmiféle ésszerű oka nincs!"

Számodra nincs ésszerű oka! Azért gondolkodsz így mert nem vagy képes megérteni azt hogy mások nem olyanok mint te. Minden ember más személyes szükségletekkel. Pl. egy szemüveges embernek fontos hogy mindig legyen nála valami amivel megtudja törölni a szemüvegét. Miért? Azért hogy jól lásson.

Akinek nincs szemüvege annak ez természetesen nem lesz fontos opció. Hiszen neki nem kell a szemüvegét törölgetnie hogy jól lásson.

"Félremagyarázod, sorozatosan megkérdőjelezed a Tanú személyek álláspontját azt illetően, hogy képesek-e józanul megítélni azt, amiben hisznek, s hogy nem csak hiszékenységből fogadják el a bibliai igazságokat."

Te érted félre. Én azt magyarázom hogy aki tanú annak nem kell értelmeznie a Bibliát mert az nem az ő dolga és nincs is hozzá joga. A Biblia értelmezéséhez egyedül a Vezető Testületnek van joga és senki másnak. Ennyi ez nem vita tárgya.

Az hogy közben mit hisznek és mit nem hisznek Jehova tanúi na annak a megmondhatója egyedül és kizárólag maga a mennyei Atya! Senki más!

Ugyan is vannak olyan személyek akik csak azért vannak a tanúk között hogy a családjukkal ne keljen megszakítaniuk a kapcsolatot. Ezt tagadni lehet de attól még tény marad! Tudod én is mondhatom a főnökömnek hogy persze főnök megcsinálom azt amit mondott. De közben meg azt gondolom hogy ha nem rúgnának ki miatta akkor eszem ágában sem lenne megcsinálni mert hülyeség az egész.

"Ezt mindenféle bizonyíték nélkül teszed, mert ha jobban ismernéd őket, akkor tudnád, hogy éppen rájuk nem jellemző a hiszékenység a hitelvek tekintetében!"

Ezzel csak egy baj van! Mégpedig az hogy erről egyedül te beszéltél. Én ilyet nem állítottam hogy a tanúk hiszékenyek. Ez hazugság vagy félreértés a részedről.

Idézni ilyesmit nem tudsz tőlem ahol én arra hivatkozom hogy a tanúk hiszékenyek lennének!

"A Biblia ihletett, a kiadványok viszont nem ihletettek, tehát milyen jogon hasonlítanánk össze? Miért állítasz hamis párhuzamot, ha tudod a választ?!"

Ha egy kicsit elgondolkoztál volna akkor talán felmerül benned hogy nem a tartalmak között állítottam fel párhuzamot! De persze ez eszedbe sem jutott mert annyira be van szorítva keretek közé a gondolkozásod hogy csak és kizárólag ilyen jut eszedbe. Pedig nem erről van szó.

"Miért volna a bibliai igazság megismerésében jelentősége, hogy a 100 évvel ezelőtt kiadott, nem ihletett könyvek, füzetek mit írtak? Ma már nem azokat használjuk tanulmányozási segédeszközöknek, hiszen azok még a szervezet gyerekkorából valók, amikor több minden kiigazításra szorult?"

Nos akkor miért mered azt állítani hogy nincs semmi eltitkolva? Meg ki beszélt itt arról hogy abban van jelentősége hogy megismerjük a bibliai igazságot? Már hogy rajtad kívül ki beszélt ilyesmiről.

"Érzelmi töltést is lehet adni hozzá bőven, persze, hiszen egyéni sorsokról van szó."

Ugye? Na végre hogy legalább ezen elgondolkodtál.

"Ha viszont az apák millióinak joguk, sőt sokak szerit "szent kötelességük" feláldozni a fiaikat egy, szerintük "nemes ügy", a hazaszeretet oltárán, akkor vajon Isten szolgája nem teheti-e meg egy ennél összehasonlíthatatlanul fontosabb célért?"

Ezt mond azoknak az apák millióinak és azoknak akik szerint "szent kötelesség"! Mert én nem tudok ezzel mit kezdeni. Mivel abszolút nem érdekel. Ezekért a mondatokért teljesen felesleges volt koptatnod a billentyűzetet.

"Ha már felemlegetted a vérkérdést, ebben is rendkívül nagy a félretájékozottság és a pontatlanság."

Az általad linkelt filmet ismerem sőt rendszeresen kapom a hírlevelüket postai úton.

Mit gondolsz hogy miért?

"Az 1975 CD-van meg, az ONLINE Könyvtár csak érinti a témát néhány helyen. Részlet a Szervezet könyvünkből:"

Aha tényleg hozzáférhető! Jól félre vezettél.

Ezt írtad nekem: "Már ezerszer lerágott csont itt is a kérdésekben, csak írd be a dátumot a keresőbe. De ha ezt a honlapunkon teszed meg, még pontosabb eredményre juthatsz."

Aha a honlapon hát persze! Most meg kiderül hogy CD van meg! Köszi szépen és azt várod hogy higgyek neked. Na látod pontosan az ilyen húzások miatt nem hiszek én a tanúknak.

S nem te vagy az egyetlen aki ezt megcsinálta velem.

Szóval ezért akarom én a saját szememmel látni és olvasni mert a szövegelés az meg de aztán kiderül hogy csaknem úgy vannak bizonyos dolgok ahogyan a tanúk állították!

Illetve jelen esetben TE állítottad!

Folyt. köv.

2015. jún. 8. 10:52
 44/60 anonim ***** válasza:

Tanú 1: Szántóföldi jelentés formanyomtatványa?

Tanú 2: Megvan.

Tanú 1: Területkártya?

Tanú 1: Tollak vagy ceruzák?

Tanú 1: Megbizonyosodtál arról, hogy a vének egy másik területre mennek?

Tanú 2: Igen.

Tanú 1: Sokat Terjesztő testvérnő még mindig a fürdőszobában van?

Tanú 2: Igen. Bár még csak 5 perce van bent. Legalább még 20 percet biztosan bent tölt.

Tanú 1: Szuper!

Tanú 1: Büdi testvér is velünk jön. Az autó légfrissítő a helyén van a visszapillantó tükrön?

Tanú 1: Kezdhetnénk az időnket egy újralátogatással abban a két megyével arrébb lévő, még ki nem osztott területen?

Tanú 2: Persze.

Tanú 1: Megtankoltad a kocsit?

Tanú 2: Meg.

Tanú 1: Legutóbbi folyóiratok?

Tanú 2: Megvannak.

Tanú 1: Régi kiadványok az utcai tanúskodáshoz?

Tanú 1: Egy két extra könyv?

Tanú 1: Napszemüveg?

Tanú 1: Füzetek?

Tanú 1: A nyakkendőm egyenesen áll?

Tanú 1: Meghívók a nyilvános előadásra?

Tanú 1: A vérkártyák ha baleset érne minket?

Tanú 1: Érveljünk könyv?

Tanú 1: A találkozóhely ahol kezdünk ellenőrizve?

Tanú 1: Találkozó a szokásos gyorsétteremben miután végeztünk?

Tanú 2: Rendben.

Tanú 1: Feltérképezted a lakónegyedet, hogy hol áll a legkevesebb parkoló autó és azokat az utcákat foglaltad le nekünk?

Tanú 1: Biblia?

Tanú 2: Uh, azt hiszem elfelejtettem...

Tanú 1: Semmi gond. Úgysem lesz rá szükségünk.

2015. jún. 8. 11:18
 45/60 A kérdező kommentje:

"Mert online elfér az ilyen fórumokon. Egyébként ha megfigyeled, a honlapunkon sok igen kényes kérdés is szerepel a gyakori kérdésekben:"

De amiről beszéltünk az pont nincs közte.

"Nem a szervezet, hanem a Hirdetők c. könyvről van szó, bocsi, pontosabban a teljes cím: Jehova Tanúi — Isten Királyságának hirdetői

A másik az Isten Királysága uralkodik című, tavaly jelent meg, az elérhető online:"

Remek! De legalább az egyik elérhető online is!

"Voltak, akik téves értelmezést adtak előre neki, de a Társulat álláspontját időztem már."

Igen így már pontos! Kritikus vagyok a tanúkkal szemben. Ők mindig hivatkoznak a pontos ismeretre.

Azért!

"Miért kéne bocsánatot kérni? A folyamatos fejlődésért? Ez még akkor is erőteljes és nagyon is egyedülálló és szembetűnő fejlődés hosszabb távon, ha néha némi visszalépést kell tennünk."

Állandóan többes számban beszélsz. Pedig neked ehhez semmi közöd te csak elfogadhatod meg hihetsz benne ami a kiadványokban megjelenik. De a Bibliát nem értelmezheted és nem is taníthatsz mást csak azt amit az Őrtorony jóváhagyott.

A "bocsánat kéréses" dolog meg mint ahogy írtam is kötözködés volt.

"Melyik újabb kiadású történelemkönyv kezdődik azzal, hogy bocsánatot kér az előző verzió hibáiért, holott ott sokszor a politikai rendszer cenzúrája is befolyással van az eredményre, vagyis szó szerint hazugságot írnak, ha azt írják elő nekik!"

Ők egy szellemtől vezérelt szervezet tagjai? Isten "felkentjei"? És a többi...

"Ha ugyanis nem tetszik az az értelmezés, melyet a legalaposabb és legőszintébb kutatások előznek meg, akkor nem leszek Tanú, nem választom."

Aha s amióta tanú vagy azóta egyetlen tanítás sem változott? Most engem akarsz meggyőzni vagy inkább magadat? Soha nem tudhatod hogy mikor és melyik tanítás fog változni egészében vagy részleteiben.

"MINDEN TANÚ alapos képzést kap arról, hogy mi, miért van és miért igaz, vagy éppen hamis. Ha gyerekként beleszületik, akkor is."

Hogy alapos képzést kapnak azt én nem is vitatom. De azt már annál inkább hogy az igaz hamis "játékban" baj van. Mert addig valóban igaznak számít a megkérdőjelezhetetlen igazságnak amíg a VT-től nem jön egy újabb verzió.

Na de hadjuk is ezt!

"De mindennek megvan a szentírási alapja és a tévedéseket fel lehet és KELL ismerni, majd ki kell igazítani!"

Igen de az előzőnek is meg volt a szentírási alapja s ugyan annak a témának a 7. vagy 8. értelmezésénél tartanak!

Tudod te sem igazán bíznál egy olyan sebészben aki csak minden 8. műtétet végez el megfelelően!

"Ezt te most komolyan kérdezed? Ha még a Biblia nem elég jó támpont neked, nézz meg egy Shakespeare drámát, és tudni fogod. :-)"

Igen tudom! A Vezetők!

"Mert olyan jól adod a jól értesültet, pedig erről a témáról sincs pontos ismereted. Nem csak egyféle szellemi vezetés van a Bibliai példák szerint."

Nos ami azt illeti én most ezt a kérdést nem feszegetném. Szerintem van elég téma. De majd kiírok egy külön kérdést és ott beszélhetünk róla.

"Éppen arról jártatom a számat, hogy minden hűséges Tanú kutat, méghozzá nem is keveset! Nem ránk jellemző, hogy csak úgy elfogadjuk a dolgokat, ahogy mondod."

Nos szűk látókörűen gondolkodsz. Te azt hiszed hogy a tanúkról beszélek csak és kizárólag. Pedig nem! Nem csak ők olvasgatnak és írogatnak az oldalon. Hahó a világ nem csak Jehova tanúiból áll.

"Sejtem mire gondolsz, de ha arra, hogyan kell a bibliai minta szerint tanúskodni, akkor tévedsz."

Na ezt fogalmazd újra mert nem értelmezhető a mondatod.

Mit sejtesz mire gondolok?

Miért az jutott eszedbe hogy hogyan kell a bibliai minta szerint tanúskodni?

S miben tévedek?

2015. jún. 8. 11:29
 46/60 anonim ***** válasza:

"mint a Bibliában a Jelenések könyve. Bárki elolvashatja de nem fogja mindenki megérteni."

T. kérdező, senki sem fogja tökéletesen megérteni, csak amikor eljön az ideje, mivel a jövőnek íródott ihletett mű, minél tovább haladunk az időben, annál több minden lesz érthető belőle. De a Tanúk kiadványai minél későbbiek, annál pontosabbak. Tehát abszolút nem logikus a gondolkozásod!

Mit vársz el a szervezet nyomdáitól? Hogy minden Tanúnak, minden érdeklődőnek, sőt minden hibát kereső kritikusnak külön nyomtassa ki az összes eddigi irodalmat, vagy rakja fel netre? De minek? Mi magunk is elismerjük, sőt másoktól általában eltérően ki is javítjuk a hibákat, félreértéseket. Erről bőséges anyag van az aktuális kiadványokban, ettől többre nincs szükség. Most magyar nyelvterületről beszélek, mert ahogy mondtam, a világnyelveken más a helyzet.

"Szájba rágósan mondom akkor én is. Nem a Biblia tanításairól beszélek az Őrtorony segítségével. Hanem az Őrtorony által kiadott irodalmak kutatásáról van szó hogy azokban mit is írnak. Ennek az idézetnek a fényében!

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól.""

De ez butaság, már megbocsáss! Ami eltérés van a régi kiadványokban, azokat már NEM TANÍTJUK! Akit az IGAZSÁG érdekel, annak pedig a bibliával kell összehasonlítania mindazt, amit MA tanítunk.

Vagy téged nem érdekel a bibliai igazság?

2015. jún. 8. 14:25
 47/60 anonim ***** válasza:

"Ahhoz hogy megértsed miért tanítják azt amit tanítanak tudnod kell a múltat is."

Ahogy mondtam, a mai kiadványok bőséggel gondoskodnak róla, hogy tudjunk a régi dolgokról.

"S ha nem titok hogy pl. az ENSZ-l kapcsolatban volt a szervezet akkor miért nincs rá egy árva utalás sem abban a több milliós irodalomban amit kiadtak az Őrtoronynál?"

Nem attól függ egy téma mennyire jelentéktelensége, hogy hány félrevezetett, vagy rosszindulattal írogató ismételgeti. Attól hogy egyesek - legalábbis nálunk - felemlegetik, még nem lesz fontosabb és igazabb.

"Számodra nincs ésszerű oka! Azért gondolkodsz így mert nem vagy képes megérteni azt hogy mások nem olyanok mint te. Minden ember más személyes szükségletekkel."

Ahogy mondtam, a bibliai igazság megértéséhez nincs rá szükség, hogy a régi irodalmakat is átnyálazzuk. Ha meglenne nekem is angolul a teljes sorozat, én is bújtam volna már, de így is jól ismertek a korábbi nézetek és azok okai. Nem ezen múlik az igazság megértése.

"Te érted félre. Én azt magyarázom hogy aki tanú annak nem kell értelmeznie a Bibliát mert az nem az ő dolga és nincs is hozzá joga."

Te ezt hiába állítod, akkor is a legtávolabb van az igazságtól. Ahogy már írtad Jézustól idézvén: megismertük az igazságot és az szabaddá tesz bennünket. A bibliai igazság megismerése annak értelmezését is magában kell, hogy foglalja.

Az zavar, hogy nem értelmezheti mindenki szabadon át a Biblia tanítását? Ez olyan lenne, mintha a KRESZ-könyvet úgy engednék megtanulni, hogy értelmezze mindenki szabadon. Mi lenne abból? Káosz?

2015. jún. 8. 14:43
 48/60 anonim ***** válasza:

"Ugyan is vannak olyan személyek akik csak azért vannak a tanúk között hogy a családjukkal ne keljen megszakítaniuk a kapcsolatot."

SENKI sem fogja tudni félszívvel és tessék-lássék módon gyakorolni az igaz imádatot, mert ez nem olyan, mint amikor vasárnaponként eljárnak a mamák a templomba és azon kívül élik a maguk szokványos életét. Na ott nem számít, hogy ki mit csinál. De a Tanúknál ez a kettős életvitel gyorsan kibukik, el fog távolodni, vagy kiközösítik a megbánás nélküli törvénytelenséget cselekvőket.

Ez 25 éves tapasztalat.

""Miért volna a bibliai igazság megismerésében jelentősége, hogy a 100 évvel ezelőtt kiadott, nem ihletett könyvek, füzetek mit írtak? Ma már nem azokat használjuk tanulmányozási segédeszközöknek, hiszen azok még a szervezet gyerekkorából valók, amikor több minden kiigazításra szorult?"

Nos akkor miért mered azt állítani hogy nincs semmi eltitkolva?"

NINCS semmi eltitkolva, hiszen tanuljuk, tudjuk, hogy mit hittek és miért! De nem azokból tanulmányozunk. Nem azokat kutatjuk.

""Az 1975 CD-van meg, az ONLINE Könyvtár csak érinti a témát néhány helyen. Részlet a Szervezet könyvünkből:"

Aha tényleg hozzáférhető! Jól félre vezettél."

Tévedtem bocs, nem gondoltam át, éjszakai műszak után voltam. De azok a cikkek, könyvek is érintik helyenként a témát. Majd lesz még fent 1975-ről is cikk, előbb-utóbb. A forrást megadtam.

2015. jún. 8. 14:58
 49/60 anonim ***** válasza:

"Állandóan többes számban beszélsz. Pedig neked ehhez semmi közöd te csak elfogadhatod meg hihetsz benne ami a kiadványokban megjelenik. De a Bibliát nem értelmezheted és nem is taníthatsz mást csak azt amit az Őrtorony jóváhagyott."

Mint ahogy a KRESZ könyvnek is van egy szakavatott szerkesztője, és abba sem szólhat bele mindenki!

"Ők egy szellemtől vezérelt szervezet tagjai? Isten "felkentjei"? És a többi..."

Az első századi tanítványok is hibáztak és tévedtek az értelmezésekben, pedig szellemtől felkent személyek voltak. Ez még nem jelentett tévedhetetlenséget. A bibliaírók más, ők ihletés alatt írták a szöveget, ott nincs tévedés.

"Aha s amióta tanú vagy azóta egyetlen tanítás sem változott? Most engem akarsz meggyőzni vagy inkább magadat? Soha nem tudhatod hogy mikor és melyik tanítás fog változni egészében vagy részleteiben."

Mióta először vizsgáztam, változtak a KRESZ-szabályok is, mégsem mondom azt, hogy nem érdekel és nem tartom be. :-)

"Hogy alapos képzést kapnak azt én nem is vitatom. De azt már annál inkább hogy az igaz hamis "játékban" baj van. Mert addig valóban igaznak számít a megkérdőjelezhetetlen igazságnak amíg a VT-től nem jön egy újabb verzió."

Na de MIBŐL? A nehezebben érthető, képlékeny dolgokból, vagy azokból, melyek megismerésének csak később jön el az ideje. Minden fő bibliai igazság szinte a elejétől ugyanaz.

"Igen de az előzőnek is meg volt a szentírási alapja s ugyan annak a témának a 7. vagy 8. értelmezésénél tartanak!"

Elmondanám, hogy a sebészek is nagyon sokat hibáznak, nem is hiszed! Rossz analógia. A tökéletlen ember alapvetően hibázik és ezt el kell fogadni. Azon kéne inkább elgondolkoznod, hogy te vajon jobban csináltad volna??????? Ez lenne a korrekt és alázatos hozzáállás, mert mások hibáira könnyű újjal mutogatni, bocsi! De ki csinálta vajon meg mindazt a munkát, melyet Jehova megjövendölt, hogy ezek lesznek az utolsó időkben? Valakiknek meg kellett, mert Jézus azt mondta, hogy ha senki sem mondaná el az igazságot, akkor a kövek tanúskodnának.

És mindig azok kritizálnak másokat, akik maguk a témában SEMMIT sem csináltak.

2015. jún. 8. 15:52
 50/60 anonim ***** válasza:

""Szerinted a szeretet, melyet tanulunk és gyakorolunk nem késztet-e arra minden Jehova Tanúját, hogy alkalmazza a Máté 24:14-et? De megkérdezem másként: aki azt állítja, hogy "keresztény", de nem teszi a Máté 24:14-et, az tényleg Krisztus követő?!"

A hitét mindenki vallja meg s éljen a szerint ez nem vitás!

De számomra érdekes a Cselekedetek 21:8

Nem fogsz rájönni hogy miért ebben biztos vagyok!"

Szóval ez volt az előzmény, azért gondoltam, hogy a tanúskodó munka mikéntjére vonatkoztatsz.

2015. jún. 8. 15:56
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!