Jehova tanúi szoktak e kiragadni egy bibliai igét hogy arra hivatkozzanak?
"Tehát abszolút nem logikus a gondolkozásod!"
Példa volt és nem gondolkozás mód! Faceplam - ha tudod mit jelent!
"Mit vársz el a szervezet nyomdáitól? Hogy minden Tanúnak, minden érdeklődőnek, sőt minden hibát kereső kritikusnak külön nyomtassa ki az összes eddigi irodalmat, vagy rakja fel netre?"
Óh...igen ez nagyon is reális elvárás. De most miért mi ezzel a baj? Teljesen logikus és teljesen ésszerű! Benned felmerült ez a gondolat menet, gratulálok!
Kérlek jelezd minél előbb az illetékesnek hogy kezdjék el a megvalósítását!
Á az internet az nem jó ugyan már! A nyomtatás sokkal egyszerűbb meg a szállítás is ésszerűbb.
Hát de nem? Gondolj bele! Mindenki töltögetné lefelé össze-vissza azt se tudná miről van szó. Meg a megosztás is macerás. Nem is személyre szóló. Meg mindenféle technikai kütyü kell hozzá drága kütyük. Aztán meg van kapcsolat nincs kapcsolat. Wifit találni meg a jelszó meg mit tudom én. Nagyon bonyolult. Jobb az irodalom papíron sokkal személyesebb hiszen az ÉN példányom!
"Mi magunk is elismerjük, sőt másoktól általában eltérően ki is javítjuk a hibákat, félreértéseket. Erről bőséges anyag van az aktuális kiadványokban, ettől többre nincs szükség."
Azért van ami még így is kimaradt! Nagy sajnálatomra.
"De ez butaság, már megbocsáss! Ami eltérés van a régi kiadványokban, azokat már NEM TANÍTJUK! Akit az IGAZSÁG érdekel, annak pedig a bibliával kell összehasonlítania mindazt, amit MA tanítunk."
Nem butaság annak tükrében ha a szervezet múltját kívánja valaki megismerni és a jelenlegi tanítások kiindulópontját és hátterét!
"Vagy téged nem érdekel a bibliai igazság?"
Nem tök mindegy hogy mit tanítanak az Őrtoronyban? Túl komolyan nem kell venni hiszen lehet hogy pár év múlva úgy is megváltozik mert kiderül hogy a VT megint tévedett.
De érdekel az igazság és érdekel a bibliai igazság is érdekel.
"Nem attól függ egy téma mennyire jelentéktelensége, hogy hány félrevezetett, vagy rosszindulattal írogató ismételgeti. Attól hogy egyesek - legalábbis nálunk - felemlegetik, még nem lesz fontosabb és igazabb."
Csak ott motoszkál az ember fejében. Akkor mi is az igazság ezzel kapcsolatban?
Éppen te magad idéztél egy remek példát!
"„Mondd, mit jelent ez az 1975?”
Hát nem elképesztő hogy kíváncsi volt az a személy! Annyira kíváncsi hogy képes volt magától F. W. Franz-tól megkérdezni ezt? Döbbenetes! Ez az emberi kíváncsiság. Vajon honnét van ez?
"Ahogy mondtam, a bibliai igazság megértéséhez nincs rá szükség, hogy a régi irodalmakat is átnyálazzuk."
Hát ez a te véleményed. De én meg nem osztom a nézetedet. Mert nem zárom ki a lehetőségét hogy lesz olyan dolog amit pont hogy így ért meg egy adott személy.
"Ha meglenne nekem is angolul a teljes sorozat, én is bújtam volna már, de így is jól ismertek a korábbi nézetek és azok okai."
Tehát nem hozzá férhető. Nekem ezt jelenti amit írtál. De megjegyzem hogy a kíváncsiság az benned is ott van hiszen elismered hogy te is "bújnád"! Kutakodnál mi te kis huncut. Csak kibújt a szög a zsákból. :D :D :D
"Te ezt hiába állítod, akkor is a legtávolabb van az igazságtól. Ahogy már írtad Jézustól idézvén: megismertük az igazságot és az szabaddá tesz bennünket. A bibliai igazság megismerése annak értelmezését is magában kell, hogy foglalja."
Amennyiben megismerted a Biblia igazságát akkor hogyan lehetséges az hogy ÚJ világosság jön?
S kitől jön az ÚJ világosság? A VT-től.
Ebben a kérdésben az az igazság hogy a tanúk nem értelmezik a Bibliát csak megtanulják azt az értelmezést amit a Vezető Testület kiad és kész ennyi. Ők azt az "igazságot" ismerik meg. Ami persze könnyen lehet hogy majd változik.
"Az zavar, hogy nem értelmezheti mindenki szabadon át a Biblia tanítását?"
Nem zavar!
"SENKI sem fogja tudni félszívvel és tessék-lássék módon gyakorolni az igaz imádatot, mert ez nem olyan, mint amikor vasárnaponként eljárnak a mamák a templomba és azon kívül élik a maguk szokványos életét."
Ó dehogy nem! Az hogy te nem tudsz róla az egy dolog. Persze őrlődik az illető de kitart. Évek óta. Van ilyen! Nem kell elhinni. Nincs jelentősége hogy hiszed vagy sem. A tényen nem változtat!
"De a Tanúknál ez a kettős életvitel gyorsan kibukik, el fog távolodni, vagy kiközösítik a megbánás nélküli törvénytelenséget cselekvőket."
Félre értesz! Nem azt mondom hogy kettős életet él. Tehát hogy erkölcstelenedik meg ilyesmi.
Szereti a családját a feleségét. Csak az Őrtoronnyal van "baja"! Annyit csinál hogy épp szinten maradjon hogy ne keltsen feltűnést a véneknél. Tehát az óraszám megvan meg a többi dolog is amit csinálni kell ahhoz hogy ne tűnjön fel. De legszívesebben ott hagyná a szervezetet a családja miatt marad. Persze hogy ez hány évig fog még menni neki az egy másik kérdés. De azért egész jól el lehet lavírozni főleg akkor ha nem tölt be tisztséget.
"NINCS semmi eltitkolva, hiszen tanuljuk, tudjuk, hogy mit hittek és miért!"
Mint ahogy korábban írtam azért vannak dolgok amik kimaradtak.
"Tévedtem bocs, nem gondoltam át, éjszakai műszak után voltam. De azok a cikkek, könyvek is érintik helyenként a témát. Majd lesz még fent 1975-ről is cikk, előbb-utóbb. A forrást megadtam."
Oké fátylat rá! Tévedni emberi dolog! Én is szoktam! Elnézést kérek hogy azt írtam félre vezettél!
"Mint ahogy a KRESZ könyvnek is van egy szakavatott szerkesztője, és abba sem szólhat bele mindenki!"
Csak hogy a Biblia az nem változik. A szakavatott szerkesztője ahogy megíratta az azóta is úgy van és nem változott a tartalma!
A KRESZ szabályok viszont változnak!
"Az első századi tanítványok is hibáztak és tévedtek az értelmezésekben, pedig szellemtől felkent személyek voltak."
Hányszor?
"Mióta először vizsgáztam, változtak a KRESZ-szabályok is, mégsem mondom azt, hogy nem érdekel és nem tartom be."
Itt nem vetted figyelembe a szövegkörnyezetet és azt hogy mire is reagáltam az írásommal.
"Na de MIBŐL? A nehezebben érthető, képlékeny dolgokból, vagy azokból, melyek megismerésének csak később jön el az ideje. Minden fő bibliai igazság szinte a elejétől ugyanaz."
Oké legyen az. De ha változik akkor nem az igazság. Mert az igazság az nem változik. Jelenlegi legpontosabb értelmezés. Az korrekt megfogalmazás. De igazságnak beállítani Isten igazságának beállítani az nagyon nem korrekt!
De ez csak az én EMBERI véleményem!
"A tökéletlen ember alapvetően hibázik és ezt el kell fogadni. Azon kéne inkább elgondolkoznod, hogy te vajon jobban csináltad volna??????"
Igen én eleve nem mennék bele találgatásokban. Amúgy sem szeretem a bizonytalanságot. Világiként sem szerettem. Úgy meg pláne nem ha tőlem függ az hogy mások milyen döntést hoznak az életükben.
"De ki csinálta vajon meg mindazt a munkát, melyet Jehova megjövendölt, hogy ezek lesznek az utolsó időkben? Valakiknek meg kellett, mert Jézus azt mondta, hogy ha senki sem mondaná el az igazságot, akkor a kövek tanúskodnának."
Látod itt az alapvető hitbéli eltérés közöttünk. Ugyan is én hiszem hogy nem egyedül Jehova tanúi végzik ezt a munkát amiről te beszélsz. Hiszem hogy Isten mindent és mindenkit felhasznál arra hogy az akarata meglegyen. Akár tanú akár nem az.
Ő nem azt vizsgálja hogy melyik valláshoz tartozol. Ő a szívek és vesék vizsgálója!
"És mindig azok kritizálnak másokat, akik maguk a témában SEMMIT sem csináltak."
Kétségtelen hogy nem áll a hátam mögött 25 év ez tény. De azért egyenlőre nem zárnám ki hogy én is tevékenykedek majd 25 évet.
Hogy semmit nem csináltam az azért nem igaz. Sokat írtam itt az oldalon amit mások is elolvastak s vissza jelzéseket is kaptam 1-2 embertől. Majd alakul az ha Isten is úgy akarja. Ha meg nem akkor úgy is elbukom tőled teljesen függetlenül. Vagy az is lehet hogy te buksz el. Tőlem függetlenül.
"Szóval ez volt az előzmény, azért gondoltam, hogy a tanúskodó munka mikéntjére vonatkoztatsz."
Hát nem! De mind1!
""Mit vársz el a szervezet nyomdáitól? Hogy minden Tanúnak, minden érdeklődőnek, sőt minden hibát kereső kritikusnak külön nyomtassa ki az összes eddigi irodalmat, vagy rakja fel netre?"
Óh...igen ez nagyon is reális elvárás. De most miért mi ezzel a baj? Teljesen logikus és teljesen ésszerű! Benned felmerült ez a gondolat menet, gratulálok!"
Mi is az ésszerű abban, hogy az erőforrásainkat a bibliai célunk ellenében értelmetlen dolgokra pazaroljuk?! Márpedig a fent többször leírt okok miatt ezek rendelkezésre bocsátása ÉRTELMETLEN és sehova sem vezet. A Tanúskodómunka, Isten igazságainak a megértése és tanítása enélkül is tökéletesen működik.
""De ez butaság, már megbocsáss! Ami eltérés van a régi kiadványokban, azokat már NEM TANÍTJUK! Akit az IGAZSÁG érdekel, annak pedig a bibliával kell összehasonlítania mindazt, amit MA tanítunk."
Nem butaság annak tükrében ha a szervezet múltját kívánja valaki megismerni és a jelenlegi tanítások kiindulópontját és hátterét!"
A szervezet múltjáról óriási tudásanyag van rendelkezésre bocsájtva, tehát innentől kezdve annak az embernek semmiféle mentsége és jogos kritikája sem lehet, aki a bibliai igazságot akarja megismerni, aki pedig egy szervezetet akar bírálgatni, annak pedig eleve nem egyenes a szándéka.
""Vagy téged nem érdekel a bibliai igazság?"
Nem tök mindegy hogy mit tanítanak az Őrtoronyban? Túl komolyan nem kell venni hiszen lehet hogy pár év múlva úgy is megváltozik mert kiderül hogy a VT megint tévedett."
Ez csak értelmetlen terelés, a saját lelkiismeretedet mentegeted vele, hiszen nagyon jól tudod (vagy ha nem, akkor nem ismersz minket pontosan), hogy a legtöbb bibliai igazság már kezdettől, vagy a korai időktől változatlan. Ami változott, azon más egyházak és hívők is megosztottak ma is.
"Amennyiben megismerted a Biblia igazságát akkor hogyan lehetséges az hogy ÚJ világosság jön?"
Kérdezd meg az apostolokat, akik ugyanezt írták, mégsem voltak minden igazság birtokában és mégis voltak tévedéseik! Ha figyelnél: nem azt írtam, hogy minden igazság csalhatatlan tudója vagyok, ahogy az első századiak sem voltak, de ettől még az igazságban voltak.
""Az zavar, hogy nem értelmezheti mindenki szabadon át a Biblia tanítását?"
Nem zavar!"
Ha nem zavar, akkor mi bajod azzal, hogy mások LOGIKUS és ÉSSZERŰ kutatási eredményeit én is elfogadom és vallom???
""SENKI sem fogja tudni félszívvel és tessék-lássék módon gyakorolni az igaz imádatot, mert ez nem olyan, mint amikor vasárnaponként eljárnak a mamák a templomba és azon kívül élik a maguk szokványos életét."
Ó dehogy nem! Az hogy te nem tudsz róla az egy dolog. Persze őrlődik az illető de kitart. Évek óta. Van ilyen! Nem kell elhinni. Nincs jelentősége hogy hiszed vagy sem. A tényen nem változtat!"
Kizárt! Éppen 25 éves tapasztalatom van ebben. Az ilyen nem lesz buzgó, nem megy tanúskodni, nem szól hozzá a kérdéseknél stb., stb... A Tanúk között észrevehető ez és rákérdeznek, hiszen itt nem csak felszínes vallásoskodás folyik, ettől több kell.
"Annyit csinál hogy épp szinten maradjon hogy ne keltsen feltűnést a véneknél. Tehát az óraszám megvan meg a többi dolog is amit csinálni kell ahhoz hogy ne tűnjön fel."
Ezt nem lehet sokáig csinálni, ez egy viszonylag gyors folyamat! Mindenki változik, érik és bölcsebb lesz a Biblia igazsága fényében, vagy fordítva, lesüllyed. Nincs tartós holtpont, meg évekig tartó észrevehetetlen lavírozás Isten népében, nem is lehet. Egy testvérnő írta egyszer, hogy vagy én változtatom meg az embereket, vagy ők engem, nincs középút!
""NINCS semmi eltitkolva, hiszen tanuljuk, tudjuk, hogy mit hittek és miért!"
Mint ahogy korábban írtam azért vannak dolgok amik kimaradtak."
SEMMI fontos, ami megváltoztatná a hitemet. Már eddig is bőséggel adtad bizonyítékát annak, hogy mellé beszélsz, jó lenne, ha világosan fogalmaznál.
""Mint ahogy a KRESZ könyvnek is van egy szakavatott szerkesztője, és abba sem szólhat bele mindenki!"
Csak hogy a Biblia az nem változik. A szakavatott szerkesztője ahogy megíratta az azóta is úgy van és nem változott a tartalma!
A KRESZ szabályok viszont változnak!"
Látod, még te bíráltál engem a "hasonlat" miatt, hogy félreértettem. Valójában te beszélsz mellé. Gondolhatod, hogy éppen nem a tévedhetetlenséget hasonlítottam össze, amikor a Biblia és a KRESZ-könyv között húztam párhuzamot. Teljesen más volt az értelme, olvasd vissza.
""Az első századi tanítványok is hibáztak és tévedtek az értelmezésekben, pedig szellemtől felkent személyek voltak."
Hányszor?"
Miért, hányszor szabad hibázni? Valahol elő van írva??? És ki az, aki nem hibázik? Aki nem dolgozik!
Nem releváns a szám és az ilyenforma összehasonlítás sem korrekt! Többféle oknál fogva sem lehet objektíve összehasonlítani a két korszakot. A Jézus által FRISSEN alapított keresztény egyház értelemszerűen még nem tért el attól az igaz mintától, melyet Jézus és az ihletett írók lefektettek. A 19-ik sz.-ra viszont rengeteg vallásos csoport vetélkedett a Biblia igazságáért, vagy legalábbis a többségük ezt állította. Óriási volt a vallási zűrzavar, a hazug eszmék és filozófiák sokasága itatta át a hívők szellemét. Ezt kellett levetkőznie azoknak, akik rendet akartak tenni az Istentől rendelt időben.
"Oké legyen az. De ha változik akkor nem az igazság. Mert az igazság az nem változik. Jelenlegi legpontosabb értelmezés. Az korrekt megfogalmazás. De igazságnak beállítani Isten igazságának beállítani az nagyon nem korrekt!
De ez csak az én EMBERI véleményem!"
A Biblia Isten igazságát tartalmazza, és aki igazodni akar hozzá, az az igazság szerint fog élni. Tökélesen? Nem, de ez evidens, ezen nem tudom miért kell fennakadni? Ha tévedünk, mert aki dolgozik, kutat, az TÉVED IS, akkor kiigazítjuk. A nagy egyházak gyakran nem az igazságot kutatják, hanem hamis szellemi alapokra épített kártyavárakra raknak újabb pogány spekulatív meséket.
""A tökéletlen ember alapvetően hibázik és ezt el kell fogadni. Azon kéne inkább elgondolkoznod, hogy te vajon jobban csináltad volna??????"
Igen én eleve nem mennék bele találgatásokban. Amúgy sem szeretem a bizonytalanságot. Világiként sem szerettem. Úgy meg pláne nem ha tőlem függ az hogy mások milyen döntést hoznak az életükben."
Vagyis nem csináltad volna sehogyan sem. Így a legkönnyebb bírálgatni másokat. Mindenki így csinálja. Ahogy mondtam, aki dolgozik és kutat, az hibázik is. Egy kutató a legtöbbször sok kudarc árán jut el EGY igazsághoz!
"Látod itt az alapvető hitbéli eltérés közöttünk. Ugyan is én hiszem hogy nem egyedül Jehova tanúi végzik ezt a munkát amiről te beszélsz. Hiszem hogy Isten mindent és mindenkit felhasznál arra hogy az akarata meglegyen. Akár tanú akár nem az.
Ő nem azt vizsgálja hogy melyik valláshoz tartozol. Ő a szívek és vesék vizsgálója!"
De, azt vizsgálja, hogy az adott vallás mit tanít Róla és az igazságairól! És ebben óriási ellentmondások vannak a vallásos csoportok és a híveik fejében. Sőt, mivel Jézus azt mondta, hogy az Ő követői szeretni fogják egymást és jó gyümölcsöket teremnek, valamint erről lehet majd felismerni a követőit, ez azt jelenti, hogy a tetteikben is óriási és szembetűnő különbség lesz.
És így lett? Sok ún. "jó embert" befolyásolnak károsan hamis tanok, csak mert olyan egyházak és csoportok tagjai, ahol nem az isteni igazságot tanítják - ennek következtében az ok-okozat törvényével összhangban a cselekedeteik is rosszak, pusztítóak lesznek. Ezért nagyon is számít, hogy mely egyházhoz tartozunk!
Mit gondolsz miért volt az úgynevezett "kereszténységnek" olyan borzalmas a múltja, de a jelen sem piskóta?! Isten a Bibliában figyelmeztet, hogy az ilyen szervezetekből jöjjünk ki!
"Mi is az ésszerű abban, hogy az erőforrásainkat a bibliai célunk ellenében értelmetlen dolgokra pazaroljuk?!"
Ez az orbitális hülyeség NEKED jutott az eszedbe! Én meg egy kis iróniát csempésztem a válaszomba!
Ha meg is haragszol az sem érdekel de ez a esztelenség csak és kizárólag neked jutott eszedbe. Én ilyesmit nem mondtam és nem is írtam. Szóval ez az agyrém a te "gyereked"!
Dédelgesd te! Viszont engem hagyj ki belőle!
"Márpedig a fent többször leírt okok miatt ezek rendelkezésre bocsátása ÉRTELMETLEN és sehova sem vezet."
Ebben nem értünk egyet!
Megjegyzem a régi kiadványokat lehet digitalizálni s létre lehetne hozni egy adatbázist ahová ezt fel lehetne tölteni. De ez csak egy ötlet ne reagáld túl. Mindössze a gyakorlati megvalósítást szeretném vele szemléltetni. Már hogy azt hogy lehetséges lenne! Nem úgy mint a te agyament gondolatod! Még mindig nem tudom felfogni hogy juthatott ekkor hülyeség az eszedbe!
A poén az hogy zavar ez a hülyeség! :))
(a többit később)
Lényegtelen dolgokról beszélsz, ettől sokkal fontosabb témákról beszélünk. Teljesen mindegy a közzététel formája és a technikája, ettől még igaz marad, amit írtam:
"Mi is az ésszerű abban, hogy az erőforrásainkat a bibliai célunk ellenében értelmetlen dolgokra pazaroljuk?!"
Szerintem szakadjunk már le erről az ÉRTELMETLEN témáról! Te szemlátomást nem a bibliai igazságot keresed, hanem helyette sokkal inkább egy szervezet múltjában szeretnél vájkálni, mely szervezetnek nincs titkolnivalója a múltjával kapcsolatban. Miért is lenne, nem értem a logikát ebben a vádaskodásodban. Ugyanis bármilyen Írásellenes szokásaik és hitnézeteik is voltak a múltban, ők ezt mindig kiigazították.
"Ez csak értelmetlen terelés, a saját lelkiismeretedet mentegeted vele, hiszen nagyon jól tudod (vagy ha nem, akkor nem ismersz minket pontosan), hogy a legtöbb bibliai igazság már kezdettől, vagy a korai időktől változatlan. Ami változott, azon más egyházak és hívők is megosztottak ma is."
:D :D
Ez tetszik. Akkor lényegében nincs oly nagy eltérés az Őrtorony és a többi egyház között?
Mert nem az egyházakon belül van megosztottság hanem az egyházak között.
"Kérdezd meg az apostolokat, akik ugyanezt írták, mégsem voltak minden igazság birtokában és mégis voltak tévedéseik!"
Na ez jó. Valamit nem tudni az megint más mint valamit rosszul tudni és azt állítani hogy az az igazság.
Az apostolok valóban nem tudtak mindent. Viszont napjainkban sem tudunk mindent. De amit tudunk és arról azt állítani hogy ez az igazság aztán meg változtatni rajta hogy bocs de eddig rosszul értelmeztük na az nem össze hasonlítható azzal hogy valamit nem tudunk.
"...de ettől még az igazságban voltak."
Mit jelent az "igazságban lenni"?
"Ha nem zavar, akkor mi bajod azzal, hogy mások LOGIKUS és ÉSSZERŰ kutatási eredményeit én is elfogadom és vallom???"
Engem nem zavar hogy te elfogadod mások kutatási eredményeit. Ha te meg elfogadod azt hogy én nem fogadom el sőt van hogy vitába szállok vele.
"Kizárt! Éppen 25 éves tapasztalatom van ebben.Az ilyen nem lesz buzgó, nem megy tanúskodni, nem szól hozzá a kérdéseknél stb., stb... A Tanúk között észrevehető ez és rákérdeznek, hiszen itt nem csak felszínes vallásoskodás folyik, ettől több kell."
Legyen neked a hited szerint. De ez a tényeken nem változtat.
Tényleg ez lenne az a nagy nem vallásoskodás hogy hozzászólsz az összejövetelen meg ott vagy a szolgálatban? Ennyi?
Nekem nincs 25 éves tapasztalatom ez tény. De tudok pl. olyan esetről amikor egy Jehova tanúja akit én is személyesen ismerek. Hozzászólt az összejöveteleken ott voltam hallottam meg a szolgálatban is úgymond "hozta" az óraszámokat rendszeres volt a szolgálatban feladatokat is kapott. Ez ment éveken keresztül nem azt mondom hogy nem voltak előzetes jelek és kilengések de csinálta amit kellett és elvártak tőle! Aztán egyszer csak fogta magát és elhagyta a feleségét és összeköltözött egy másik nővel.
De mondom olyan is van hogy úgy mond a szervezet tagja sőt még kiváltsága is van teszi a dolgát épp annyit amennyit kell. (hogy ne kérdezzenek rá)
De csak és kizárólag azért teszi hogy a családja ne hagyja el. Szereti a feleségét a gyerekeit is. Ez az oka a maradásának. Ha nem lenne a család akkor már nem lenne a szervezet tagja. De oké ez nem 25 éves tapasztalat.
Meg majd pont neked fog ilyesmit bárki is bevallani a testvéreid közül. azért ennyire naiv ne legyél már amikor ilyen miatt simán kiközösíthetik. Na ná hogy nem fogja elmondani még a feleségének sem mondja el mert tudja hogy mi lenne a reakciója. Persze azt nem állítom hogy ez a végtelenségig folytatható de hogy évekig lehet csinálni az tény és nem képezi vita tárgyát!
"Mindenki változik, érik és bölcsebb lesz a Biblia igazsága fényében, vagy fordítva, lesüllyed. Nincs tartós holtpont, meg évekig tartó észrevehetetlen lavírozás Isten népében, nem is lehet. Egy testvérnő írta egyszer, hogy vagy én változtatom meg az embereket, vagy ők engem, nincs középút!"
Akkor vagy hibásan gondolkodsz vagy nem Isten népe az vagy van veszel minden tényezőt figyelembe. Válaszd ki a neked szimpatikusat akár kombinálhatsz is.
Viszont továbbra is azt mondom hogy igen lehet hosszú évekig is csinálni és ellavírozni.
S tudod hogy miért? Azért mert a legtöbben csak azt nézik hogy mennyi az óraszám van e kiváltsága meg hogy milyen szolgálata van a gyülekezetben. Amikor megismertem Jehova tanúit én is azt hittem hogy csilli-villi minden aztán ahogy telt az idő rájöttem hogy ugyan már.
Pl. volt/van egy nő, vén felesége. S a nő kisegítő vént csinált magából mindenbe beleszól olyan dolgokba amihez semmi köze és nem az hogy ezt szemtől-szembe tenné meg á nem. Üzenget más testvérekkel. Pedig nem egyszer kapott már figyelmeztetést. Egy darabig nyugton volt aztán megint elkezdte. S ez is személyes tapasztalat.
"Már eddig is bőséggel adtad bizonyítékát annak, hogy mellé beszélsz, jó lenne, ha világosan fogalmaznál."
Érdekesen beszélek mellé mert 99% még is csak tudod miről van szó! :D :D
"Miért, hányszor szabad hibázni?"
Te hányszor bocsájtottad már meg nekem hogy hibáztam és nem értek egyet azzal amit te hiszel?
Azzal vádolsz hogy mellébeszélek és a többi.
Mind egy hogy mit gondolok vagy te mit gondolsz. A tanítás szerint én mindig is a sátán birodalmához fogok tartozni. Az egyházad szerint ez így van. S mivel ezt tanítja veled neked is ezt kell elfogadni. Szóval mind egy.
Csak hogy az ilyen "hibák" milliók életére vannak hatással. Azért mert hiszik hogy az az igazság s ennek fényében cselekszenek. De had ne ecseteljem hogy mire is gondolok.
"A 19-ik sz.-ra viszont rengeteg vallásos csoport vetélkedett a Biblia igazságáért, vagy legalábbis a többségük ezt állította."
Mind ezt állítja. De a "leghangosabbak" ebben az Őrtorony vezetői!
"A Biblia Isten igazságát tartalmazza, és aki igazodni akar hozzá, az az igazság szerint fog élni. Tökélesen? Nem, de ez evidens, ezen nem tudom miért kell fennakadni?"
Ha a Biblia van átírva akkor ne csodálkozz hogy kiakadnak rajta a hívők.
De ugye nem erről van szó és ezt te is tudod nem erről beszéltem. Ha nem a VT által kiadott tanításokról és a változásokról ugyan annál a témánál.
Gondoltam hogy ez érthető de lehet hogy még sem.
"Ha tévedünk, mert aki dolgozik, kutat, az TÉVED IS, akkor kiigazítjuk. A nagy egyházak gyakran nem az igazságot kutatják, hanem hamis szellemi alapokra épített kártyavárakra raknak újabb pogány spekulatív meséket."
Még jó hogy én nem tartozom egyik ilyen egyházhoz sem.
"Vagyis nem csináltad volna sehogyan sem."
Ez volt az első gondolatod. Hát köszi szép nagyon aranyos vagy. Jóindulat mi. Látom benned még nagyobb mint bennem. Van még mit tanulnom Jehova kedves tanújától.
"Ahogy mondtam, aki dolgozik és kutat, az hibázik is. Egy kutató a legtöbbször sok kudarc árán jut el EGY igazsághoz!"
Már ha van mit kutatni! Mert ha nem hozzáférhető akkor igen csak nehéz kutatni. Na de nem lehetetlen. S igen is hogy meg kell ismerni az Őrtorony múltját s úgy ahogyan az volt és nem úgy ahogyan az Őrtorony szeretné.
Tudod a katolikus egyháznál is számtalanszor felhozzák pl. a keresztes hadjáratot meg a többi ilyen tragikus eseményt. Ezt az Őrtorony is megteszi a kiadványaiban.
De áruld már el nekem hogy ez mennyiben segít megismerni a bibliai igazságot?
Tényleg kell ezt tudni ahhoz hogy a Bibliát megértsük? Mert ha nem akkor miért írnak róla a kiadványokban?
"De, azt vizsgálja, hogy az adott vallás mit tanít Róla és az igazságairól!"
A legtöbb kereszténynek mondott egyház erkölcsi kérdésekben egyet ért. A vita a többi nem erkölcsi jellegű témákban van. Ezt nem komplikáld túl csak tényként írtam megállapításként!
"Sőt, mivel Jézus azt mondta, hogy az Ő követői szeretni fogják egymást és jó gyümölcsöket teremnek, valamint erről lehet majd felismerni a követőit, ez azt jelenti, hogy a tetteikben is óriási és szembetűnő különbség lesz."
Szeretni fogják egymást. Ez mit jelent? Gyümölcsök! Tudod nincs olyan egyház amely ne keveredett volna valamilyen gyermekmolesztálási ügye. S ez alól Jehova tanúi sem kivételek!
Sőt volt már gyilkosság is meg öngyilkosság családon belüli erőszak és a többi s ez mind előfordul Jehova tanúinál is.
De pl. az én gyülekezetem férfi tagjai már azok akik még akkor lettek hívők amikor még a katonai szolgálat előtt álltak na ők mind a polgári szolgálatot választották.
S nem azért mert ha nem így tesznek akkor kiközösítik őket vagy esetleg azért mert azt tanították neki. Nem egyáltalán nem ezekről van szó. Azért választották mert a lelkiismeretük ezt diktálta neki pedig volt amelyiknek csak minimális ismeret volt akkor.
Engem ez a dolog megfogott. Hogy tényleg saját maguktól felismerték tanítás nélkül. Hogy a katonai szolgálat az nem Isten akarata.
Tettekben van e különbség? Persze van. Ennek a megítélését most nem firtatnám. De az nem vita tárgya hogy Jehova tanúi nincsenek mindenütt ott a Föld végső határáig.
Pl. Kínában még épp hogy csak megjelentek pedig a legnépesebb ország. De még is vannak keresztények az országban. Pedig volt idő hogy azért is börtön járt ha valaki Bibliát birtokolt.
"Isten a Bibliában figyelmeztet, hogy az ilyen szervezetekből jöjjünk ki!"
Ki is jöttem! Beszéltem a pappal hogy töröljenek a nyilvántartásukból. Hogy ezt megtették e azt erősen kétlem. De én beszéltem vele sőt levelet is küldtem. Válasz nem jött!
"Szerintem szakadjunk már le erről az ÉRTELMETLEN témáról!"
Ember neked volt az ötleted hogy mindenkinek legyen kinyomtatva minden és én szakadjak le a témáról. Ez a te ötleted volt nekem ilyen eszembe sem jutott.
Ha annyira leakarsz szakadni a témáról akkor ne írj ezzel kapcsolatban és ennyi.
" Te szemlátomást nem a bibliai igazságot keresed, hanem helyette sokkal inkább egy szervezet múltjában szeretnél vájkálni, mely szervezetnek nincs titkolnivalója a múltjával kapcsolatban."
Te ezt gondolod! Hogy nincs titkolni valója de én meg azt mondom hogy van és titkol is dolgokat! S igen vájkálok a szervezet múltjában. Lehet hogy téged ez zavar. De miért zavar ez téged?
"Miért is lenne, nem értem a logikát ebben a vádaskodásodban. Ugyanis bármilyen Írásellenes szokásaik és hitnézeteik is voltak a múltban, ők ezt mindig kiigazították."
Talán maradt még néhány és ezeknél fel kell gyorsítani a folyamatot. Gondoltál már erre?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!