Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi szoktak e kiragad...

Jehova tanúi szoktak e kiragadni egy bibliai igét hogy arra hivatkozzanak?

Figyelt kérdés
Akár példát is mutathattok!
2015. jún. 5. 20:13
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:

"Miért azt nem értem mivel nem te értelmezed a Bibliát így abszolút logikátlan ahogy viselkedsz!"

De, én IS értelmezem a Bibliát, ahogyan minden Tanú testvérem, és teljességgel magaménak érzem azokat az igazságokat, melyeket a VT közöl a különböző kutatási források eredményeként. Nagyon mellé lősz ezzel, mert valójában azért is tartok ki ezen igazságokban, mert megismertem a másik oldalt/oldalakat az egyes témákban, és nincs jobb és koherensebb válasz annál, amit a Tanúk tanítanak.

Ha őszintén, aprólékosan és teljes odaadással kutatsz egy témában, akkor nagyon könnyen rá tudsz jönni arra, hogy mi a manipulatív és mi az igazság.

"Pl. Máté 24:14.”

Elképesztő az a torz kép ami a fejedben él! Ebben az igében hol szerepel az a kifejezés hogy „ismertek”?

Mit is jelent az hogy keresztény? Azt jelenti hogy Krisztus követő! Mit is mondott erről Jézus a tanítványainak? János 13:35 Arról ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást."

Elképesztő? Szerinted a szeretet, melyet tanulunk és gyakorolunk nem késztet-e arra minden Jehova Tanúját, hogy alkalmazza a Máté 24:14-et? De megkérdezem másként: aki azt állítja, hogy "keresztény", de nem teszi a Máté 24:14-et, az tényleg Krisztus követő?!

2015. jún. 7. 16:28
 32/60 anonim ***** válasza:
tudod, nem csak aszerint az értelmezés szerint lehet ám ezt megtenni, ahogy neked előírják. értsd: kötelezően, előirva, hogy mit és hogyan mondhatsz, tehetsz, hogyan öltözz fel, stb. képzeld, vannak más módjai is ennek, minthogy hétvégenkén végigzörgetsz egy-két utcát. a te világképedbe viszont, gondolom, ez fel sem merül. hogy vannak, akik nem a kötelező nyomás miatt teszik ezt, hanem önmaguktól indíttatva. vannak, akik nem számolgatják az emígy eltöltött időt, igaz, ők nemis hiszik azt, hogy egy örtoronnyal álni közterületen szent szolgálatnak mínősülne. de ezzel nem megítélni akarlak, hanem felhívni egy másik nézőpontra a figyelmedet. mert ha indent a szervezet-szemüvegen át nézel, sok mindent nem fogsz látni. pl azt, hogy az őrtorony zrt előtt is hallottak az emberek Jézusról,és sokan szerették őt, és beszéltek róla.
2015. jún. 7. 17:02
 33/60 A kérdező kommentje:

grkaty!

"Kérdezö, elárulnád TE, mi az igazság? Van háromságtan?"

Igen tudtommal van ilyen tan!

"Van tüzes poklok szószerinti kínja, ahol Isten örökké kínoztatja azokat akik néhány napig, néhány hónapig vagy néhány évig rosszat tettek?"

Nem tudom milyen poklok vannak. Hogy Isten kínoz e emberek? Vannak olyanok akik azt állítják hogy igen. Én személy szerint nem hiszek benne! Abban viszont igen hogy van hogy hagy dolgokat megtörténni az ember életében ami szenvedéssel járhat!

"Igaz az hogy eljön az Isten királysága? Hol fog uralkodni? Ki a felkent királya?"

Előbb te válaszolj az én kérdésemre ezzel kapcsolatban! Ugyan is azt írtad hogy: "Isten királyságának a jó hírét hirdetjük,..."

Oké, mi az Isten királyságának a jó híre?

"Mit jelent az, amikor imádkozod, hogy szenteltessék meg a TE NEVED? Van vagy nincs neve az Istennek?"

A szenteltessék meg azt jelenti hogy adjuk meg az Istennek ami az Istené.

Igen van neki neve!

"Nos ha megismerted az igazságot és szabad vagy, meg tudsz ezekre a kérdésekre a Bibliából felelni? A TE KÁROLI Bibliádból?"

Igen!

"Mert mi sok ezer magyar Tanú éppen ebböl a fordításból ismertük meg az igazságot."

És? Nem értem hogy ennek mi köze van az egészhez!

"Légy szíves hagyd azt a sok szöveget amit átkopírozol, vedd a kezedbe a Bibliát /nyugodtan a Károlit/ és felelj ...De ne rágalmazz, hanem felelj. Ne kritizálj, hanem felelj. Meg tudsz felelni ezekre a kérdésekre? Mindegyik kérdéshez tudsz küldeni Bibliai verseket, amiket TE kidolgozol? Felelj...."

Kati a helyzet az hogy én nem kopíroztam sok szöveget. Amit írtam annak a 98% a saját szavaimmal van leírva nem pedig kimásoltam valahonnét! Sajnálatos hogy ez nem tűnt fel neked. De áruld már el hogy mi volt a rágalom?

Ezt már korábban is kérdeztem de nem jelezted hogy melyik része rágalom!

Igen mindegyik kérdéshez tudok igéket küldeni.

2015. jún. 7. 17:59
 34/60 anonim ***** válasza:

"nem csak aszerint az értelmezés szerint lehet ám ezt megtenni, ahogy neked előírják. értsd: kötelezően, előirva, hogy mit és hogyan mondhatsz, tehetsz, hogyan öltözz fel, stb."

Miről beszélsz? Te sem tudod sajnos. Ezért bátorkodtam már előzőleg is megjegyezni, hogy akkor mondjon valaki véleményt, ha tisztában van a pontos igazsággal az adott témában. Persze joga mindenkinek van ehhez, csak ez önmagára nézve nevetséges. Persze tudom, ez ilyen anonim oldalon nem számít egyeseknek.

NEM írja elő senki sem azt, mi a bibliai igazság! A Biblia képes önmagát magyarázni, persze még így is lehet hamisan értelmezni a benne foglaltakat, de azt ki kell javítani. Tehát próbálkozhatsz a szabadelvű értelmezéssel, de a fentiek akkor is igazak maradnak, a Biblia egyetlen igazságot tartalmaz, ami nem mondhat ellent önmagának. Márpedig a különböző Írásmagyarázók, teológusok nagyon ellentmondásosak a kérdésekben, valamint nem jeleskednek abban sem, hogy kijavítanák a tévedéseiket, hiszen sokkal jobban ragaszkodnak a hagyományaikhoz, mint a Biblia tényleges igazságaihoz.

2015. jún. 7. 18:18
 35/60 A kérdező kommentje:

""Úgy tűnik"?! És te mondod meg, hogy mi "tűnjön úgy"? Milyen alapon is? Spekulatív alapon? A rosszindulat alapján? Nem csak pufogtatni kéne a nagy kijelentéseket a SEMMIRE építve azokat, hanem becsülettel, KORREKT és KONKRÉT igazságokra építve előadni. De itt ilyen a részetekről NINCS. És én erre akartam felhívni a figyelmed."

Köszi szépen megtetted ennyi téma lezárva.

Tudod én magam is pont erre szoktam hivatkozni. Kérdeztem is. Hol vannak azok az irodalmak amelyek hozzáférhetőek a nagy nyilvánosság számára s 1980 előttiek?

Válasz nem érkezett. Szóval igen úgy tűnik hogy nincs ilyen hozzáférés. S egyetlen olyan Őrtorony irodalmat sem lehet találni ami arról szólna hogy a szervezet kapcsolatban volt anno az ENSZ-l. Miért nem lehet a hivatalos honlapon ezzel kapcsolatban találni információt?

"Az irodalmak pedig megmondtam és logikusan levetettem, NEM titkosak, de nem mindenkinek állnak rendelkezésre különböző okoknál fogva, más jelentősége pedig nincs."

Ja hogy különféle más okai vannak. Aha! Tehát akkor megállapítható hogy a ténylegesen kutatható anyag az igen csak korlátozott! S az is megállapítható hogy ennek meg van az oka. Amit persze nem lehet tudni ergo titkolják. S hogy miért titkolják annak is meg van az oka.

Tudod a Bibliában semmi nincs eltitkolva. Le van írva minden pl a Jelenések könyve. Bárki elolvashatja ha akarja. Az más kérdés hogy nem fogja érteni de elolvashatja kutathatja korlátozás nélkül. Az egy Isten általi elrendezés ez meg egy emberi elrendezés. Az éles határvonal világosan látszik!

"De a rosszindulatúak kedvéért nem fognak közzétenni egy archívumot. Márpedig akik itt azokban akarnak vájkálni, azoknak nem tisztességes a szándékuk, ugyanis az igazság a bibliával és a szervezettel kapcsolatban enélkül is megismerhető!"

Isten nem így gondolkodik ha a Bibliát veszem alapul. Ő leíratott mindent ami az emberre tartozik és olvasható is. Az értelmezése egy másik kérdés. Amennyiben meg a rosszindulatról van szó ahhoz nem kell semmiféle irodalom. Ha bele akarok kötni akkor találok ürügyet. Ha van rajta sapka azért ha nincs akkor meg azért.

Pl. az egyik ilyen klasszikus a vérátömlesztés kérdése. Ha annyira tényleg a kötözködés lenne a cél akkor ezzel is kezdhetnék. Ehhez nem kell több évtizedes irodalom hiszen ez a mai napig heves viták tárgyát képezi és sokkal jobban lehet vele manipulálni mert érzelmi alapú töltést is lehet adni a dolognak. A gyerek élete az egyén élete.

De egy tanításbeli kritika hány embert érint érzelmileg? Na mit gondolsz? Szerinted a tanúkon kívül ki venné ezt zokon? Hát kimerem jelenteni hogy nagyon kevesen lennének. Míg a vérátömlesztés kérdésében bizony kit NEM ÉRINTENE meg a téma? Így vagy úgy de szinte mindenki beleszólna még akkor is ha nem vallásos. Szóval ha rosszindulat akkor nem inkább ezzel kellene előhozakodnom és vitát gerjesztenem, támadnom, rágalmaznom?

Tudod a klasszikus. "Hadják meghalni a gyereküket!"

Ugyan már a rosszindulat és előítélet az benned van!

"Már ezerszer lerágott csont itt is a kérdésekben, csak írd be a dátumot a keresőbe. De ha ezt a honlapunkon teszed meg, még pontosabb eredményre juthatsz."

Segítenél?

[link]

Melyiket nyissam meg?

"Érdekes, a vádaskodók ezeket az írásokat nem teszik közzé, nem kétséges a rosszindulatú manipuláló szándékuk."

Mire gondolsz? Kérlek oszd, meg mert ezt illetően nem tudom.

"MIÉRT KÉNE?"

Érdekes hogy jelentéktelennek tartod ezt az ENSZ-s dolgot. Ennek ellenére még is mindig jön rá válasz a tanúktól. De akkor miért veszik figyelembe? Miért reagálnak rá? Kötelező?

"A rosszindulat nem egyenlő az ŐSZINTE kíváncsisággal."

A kíváncsiság nem egyenlő a rosszindulattal!

"Miért kéne ezzel az alantas vádaskodással foglalkoznia? Ha minden ilyen szemét kritikára válaszolna, nem lenne semmi másra sem hely az irodalmakban, pedig a legnagyobb nyomdaipari kapacitással rendelkezünk a világon."

Te miért foglalkozol vele még is? Na pontosan azért amiért te és a többi testvéred reagál az ilyen felvetésekre. Válaszold meg magadnak a kérdést. Miért teszed?

"Mondom RENDSZERESEN foglalkoznak a folyóiratok is a régi tanokkal, majd nekiállok helyetted a példányokat indexelni ..., na ne."

Ne állj neki indexelni. De mondjuk a forrást megjelölhetted volna hogy a 2014-es Őrtorony mondjuk decemberi száma.

"És ezen kívül két könyv kimondottan a múlttal foglalkozik, a Szervezet ... és a tavaly nyáron megjelent könyvünk, mely főként 1914-től dolgozza fel az elmúlt 100 évet."

Aminek nem írod le a címét! Talán titok? Szervezet? Ez a kiadvány címe? Mondjuk a keresőben nem találtam meg ezt a kiadványt. De találtam mást amivel kapcsolatban majd felteszek egy kérdést.

"Évszámokról is van szó profetikus környezetben a bibliában. Hogy volt idő, mikor ezeket félreértették? Na és? A Tanúk ezt kijavították."

Ja igen! Nem a tanúk ezt nem javították ki. Mit javítottak ki? Lett egy újabb évszám?

Nem! Csak elismerték hogy bizony hatalmas hiba volt az évszámosdi!

Na de most jöjjön egy kis kötözködés. Megjegyzem hogy elismerték de bocsánatot nem kértek érte.

"Tehát ha egy történész a rendelkezésére álló adatok alapján és/vagy emberi tökéletlenségből téves magyarázatot ad egy eseményre egy történelemkönyvben, majd később ezt korrigálja, pontosítja, akkor a fejét kell venni?"

Hát annyi esze azért lehetne hogy bocsánatot kér. S most csak és kizárólag az évszámokra gondolok semmi másra. Mivel azok egy konkrét időpontra vonatkoznak.

"Mellesleg nem a VT mondja meg, hogy miben kell hinnünk, hanem a Biblia! A VT csak kiosztja a szellemi táplálékot a maga idejében."

Na ez itt a torzítás vagy tömény hülyeség.

Mivel azt kell elhinned amit a VT mond. S erre bizonyíték az hogy a tanítások változnak. A másik bizonyíték pedig az hogy neked nincs jogod értelmezni a Bibliát. Csak a VT-nek van joga értelmezni és te csak azt hiheted el amit ők értelmeztek belőle.

Te nem hiheted azt hogy az összes felkent a "hű és értelmes rabszolga" osztályba tartozik. Meg mondta a VT hogy nem így van. Ha jól emlékszem 2014-ben lett ez a tanítás jogerős s elvetve a régi tanítás. Tehát te már nem hiheted azt amit még 2013-ban hittek Jehova tanúi. Neked azt kell hinned amit a VT adott ki 2014-ben. S ez nem vita tárgya. Mert neked NINCS JOGOD értelmezni. Neked csak ahhoz van jogod hogy elfogadd a tanítást és kész. Mindegy mit ír a Biblia. Ha a VT nem ért vele egyet te akkor sem tehetsz semmit! Az előző tanítás is a Biblián alapult. S ez a mostani is azon alapul. Ezen vita nincs!

"A VT is számtalan forrásra támaszkodik, de természetesen a Biblia a legelső és legfontosabb, azaz a végső tekintély. Egyébként BÁRKI kifejezheti álláspontját a tanokkal kapcsolatban, mert ha azt a megfelelő keresztényi szellemben teszi, vagyis NEM LÁZADVA, vagy LÁZÍTVA,..."

Ki határozza meg hogy mi a lázadás és mi a lázítás? S mikortól lehet annak tekinteni?

"T. kérdező, nem válaszoltál a kérdésre, ahogy mondtam, eltájoltad magad. :-) Bibliai választ kérnék, ha nem haragszol. Tehát HOGYAN is irányít ma a szent szellem?"

Erre miért kellen nekem válaszolni? S miért vagyok én eltájolva? Én azt állítottam hogy a VT adja ki a tanításokat és az állításuk szerint a szellem vezérli őket. Ebben nincs semmi eltájolás.

Kivéve akkor ha kiderül hogy ebben is tévedtek és kiigazításra szorulnak. De ilyesmire utaló dologról én nem tudok.

"De, én IS értelmezem a Bibliát, ahogyan minden Tanú testvérem, és teljességgel magaménak érzem azokat az igazságokat, melyeket a VT közöl a különböző kutatási források eredményeként. Nagyon mellé lősz ezzel, mert valójában azért is tartok ki ezen igazságokban, mert megismertem a másik oldalt/oldalakat az egyes témákban, és nincs jobb és koherensebb válasz annál, amit a Tanúk tanítanak. "

Oké legyen úgy. Érezd magadénak. Engem nem érdekel hogy mellé lövök. Hogy te magadénak érzed ám legyen. Nekem csak az a célom hogy aki rajtad kívül olvassa amit írok az gondolkodjon és kutasson. Nem fogadja csak úgy el a dolgokat.

Soha nem értettem azt a megfontolást hogy ne menjenek a tanúk gyerekei pl. egyetemre. Miért ne? Ha ennyire magukénak érzik a tanításokat mint te akkor ott sem fognak megváltozni a hitükben. De a lényeg az hogy aki olvassa az gondolkodjon.

"Ha őszintén, aprólékosan és teljes odaadással kutatsz egy témában, akkor nagyon könnyen rá tudsz jönni arra, hogy mi a manipulatív és mi az igazság."

Egyetértek!

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól."

"Szerinted a szeretet, melyet tanulunk és gyakorolunk nem késztet-e arra minden Jehova Tanúját, hogy alkalmazza a Máté 24:14-et? De megkérdezem másként: aki azt állítja, hogy "keresztény", de nem teszi a Máté 24:14-et, az tényleg Krisztus követő?!"

A hitét mindenki vallja meg s éljen a szerint ez nem vitás!

De számomra érdekes a Cselekedetek 21:8

Nem fogsz rájönni hogy miért ebben biztos vagyok!

2015. jún. 7. 19:25
 36/60 anonim ***** válasza:
hagyd, tesó, csak az látja ezeket, aki már elkezdett kételkedni. aki még a hatásuk alatt van, az nem látja ezeket. csípőből elutasítja, anélkül, hogy utánnanézne, vagy elgondolkodna rajta.
2015. jún. 7. 22:16
 37/60 anonim ***** válasza:

"Hol vannak azok az irodalmak amelyek hozzáférhetőek a nagy nyilvánosság számára s 1980 előttiek?"

"S egyetlen olyan Őrtorony irodalmat sem lehet találni ami arról szólna hogy a szervezet kapcsolatban volt anno az ENSZ-l. Miért nem lehet a hivatalos honlapon ezzel kapcsolatban találni információt?"

Mind a kettő kérdésre racionális és érthető választ adtam, kérlek ne csinálj úgy, mintha nem adtam volna! Mond, miért csinálsz úgy?

"Ja hogy különféle más okai vannak. Aha! Tehát akkor megállapítható hogy a ténylegesen kutatható anyag az igen csak korlátozott! S az is megállapítható hogy ennek meg van az oka. Amit persze nem lehet tudni ergo titkolják."

Ugye te most itt csak egyszerűen szelektíven olvastál, és figyelmetlen vagy, vagy tán valami más baj van? Még egyszer szájbarágósan: NEM MINDEN térségben jelentek meg politikai okoknál fogva a folyóiratok rendesen. De ahol megjelentek, ott az adott nyelven nem lenne semmi akadálya úgymond "kutatni" a régi kiadványokat, mert könnyebben találnál olyan házi könyvtárat, ahol megvannak. Ellenben az említett, frissen megjelent kiadványok TÖKÉLETESEN kielégítik minden őszinte igazságkereső igényét abban a vonatkozásban, hogy megismerhesse a Biblia igaz tanításait Jehova földi szervezete segítségével. Amit te itt a "korábbi kiadványok" kutatásával művelni akarsz, annak semmiféle ésszerű oka nincs! Félremagyarázod, sorozatosan megkérdőjelezed a Tanú személyek álláspontját azt illetően, hogy képesek-e józanul megítélni azt, amiben hisznek, s hogy nem csak hiszékenységből fogadják el a bibliai igazságokat. Ezt mindenféle bizonyíték nélkül teszed, mert ha jobban ismernéd őket, akkor tudnád, hogy éppen rájuk nem jellemző a hiszékenység a hitelvek tekintetében!

2015. jún. 7. 23:32
 38/60 anonim ***** válasza:

"Tudod a Bibliában semmi nincs eltitkolva. Le van írva minden pl a Jelenések könyve. Bárki elolvashatja ha akarja. Az más kérdés hogy nem fogja érteni de elolvashatja kutathatja korlátozás nélkül."

A Biblia ihletett, a kiadványok viszont nem ihletettek, tehát milyen jogon hasonlítanánk össze? Miért állítasz hamis párhuzamot, ha tudod a választ?! Miért volna a bibliai igazság megismerésében jelentősége, hogy a 100 évvel ezelőtt kiadott, nem ihletett könyvek, füzetek mit írtak? Ma már nem azokat használjuk tanulmányozási segédeszközöknek, hiszen azok még a szervezet gyerekkorából valók, amikor több minden kiigazításra szorult?

"Pl. az egyik ilyen klasszikus a vérátömlesztés kérdése. Ha annyira tényleg a kötözködés lenne a cél akkor ezzel is kezdhetnék. Ehhez nem kell több évtizedes irodalom hiszen ez a mai napig heves viták tárgyát képezi és sokkal jobban lehet vele manipulálni mert érzelmi alapú töltést is lehet adni a dolognak. A gyerek élete az egyén élete."

Érzelmi töltést is lehet adni hozzá bőven, persze, hiszen egyéni sorsokról van szó. Mint ahogy az is rendkívül erős érzelmi megrázkódtatással jár, amikor szinte minden generáció megtapasztalja még ma is, hogy a szülő a pusztulásnak nemzi a gyermekét, mert úgymond fel kell áldoznia valamely ördögi háború oltárán! Ha viszont az apák millióinak joguk, sőt sokak szerit "szent kötelességük" feláldozni a fiaikat egy, szerintük "nemes ügy", a hazaszeretet oltárán, akkor vajon Isten szolgája nem teheti-e meg egy ennél összehasonlíthatatlanul fontosabb célért?

Ha már felemlegetted a vérkérdést, ebben is rendkívül nagy a félretájékozottság és a pontatlanság. Amit ugyanis a közvélemény még ma is tud, vagy tudni vél erről a témáról, az nagyon messze áll az igazságtól. A vér nélküli orvoslással Jehova Tanúi (és még sokan mások - egyre többen) csak nyertek a hagyományossal szemben, méghozzá nem is keveset. Erre itt egy nem Tanúk által készített videó:

[link]

Lejjebb a YouTube csatorna alatt még több film is van.

Az 1975 CD-van meg, az ONLINE Könyvtár csak érinti a témát néhány helyen. Részlet a Szervezet könyvünkből:

"„Mondd, mit jelent ez az 1975?”

A Tanúk régóta osztották azt a hitnézetet, hogy az emberi történelem 6000 éves korszakát Krisztus ezeréves uralma követi majd. De mikor ér véget az emberiség létezésének 6000 éve? Az 1966-os kerületkongresszus-sorozat keretében kiadott Life Everlasting—In Freedom of the Sons of God (Örök élet — Isten fiainak szabadságában) című könyv 1975-re mutatott. A testvérek még ott a kongresszuson átnézték a tartalomjegyzéket, és az új könyv sok eszmecserét indított el 1975-öt illetően.

A Baltimore-ban (Maryland) tartott kongresszuson F. W. Franz tartotta az utolsó beszédet. Így kezdte: „Épp mielőtt az emelvényre jöttem, egy fiatalember odajött hozzám, és ezt mondta: »Mondd, mit jelent ez az 1975?« ” Franz testvér aztán utalt arra, hogy sok kérdés vetődött fel azt illetően, hogy az új könyvben levő anyag vajon azt jelenti-e, hogy 1975-ig befejeződik Armageddon, és addigra Sátán meg lesz kötözve. Lényegében a következőket állapította meg: „Lehetséges. De mi nem mondjuk. Istennél minden dolog lehetséges. De mi nem mondjuk. És egyikőtök se mondjon semmi konkrétumot azt illetően, mi fog történni mostantól 1975-ig. Mindezen dolgok lényege, drága testvérek az, hogy az idő rövid. Az idő fogy — efelől nincs kétségünk.”

Jehova Tanúi közül sokan az adott tanács szellemében tevékenykedtek az 1966-ot követő években. Ugyanakkor más megállapítások is napvilágot láttak e témában, és némelyik valószínűleg konkrétabb volt, mint az tanácsos lett volna. Ezt Az Őrtorony 1980/18-as száma a 3. oldalon (1980. márc. 15., ang.) is elismerte. Jehova Tanúit ugyanakkor arra is figyelmeztették, hogy elsősorban Jehova akaratának a cselekvésére koncentráljanak és ne törődjenek túlságosan a dátumokkal és egy mielőbbi szabadulás reményével.

(Például a következő cikkek jelentek meg Az Őrtoronyban: „Használjuk fel bölcsen a még hátralevő időt” (1968/19 [1968. máj. 1., ang.]); „Szolgálj az örök élet kilátásával” (1975/6 [1974. jún. 15., ang.]); „Miért nem közölte Isten »azt a napot és órát«?” (1975/22 [1975. máj. 1., ang.]); „Hogyan hat rád az, hogy nem tudod a »napot és órát«?” (1975/22 [1975. máj. 1., ang.]). Ezt megelőzően, 1963-ban, „A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos” című könyv megjegyezte: „Nem lenne helyes dolog, ha a Biblia időszámítását olyan dátumok kitalálására használnánk, amelyek még csak ezután következnek az idő sodrában (Máté 24:36).”)"

2015. jún. 8. 00:46
 39/60 anonim ***** válasza:

""Miért kéne ezzel az alantas vádaskodással foglalkoznia? Ha minden ilyen szemét kritikára válaszolna, nem lenne semmi másra sem hely az irodalmakban, pedig a legnagyobb nyomdaipari kapacitással rendelkezünk a világon."

Te miért foglalkozol vele még is? Na pontosan azért amiért te és a többi testvéred reagál az ilyen felvetésekre. Válaszold meg magadnak a kérdést. Miért teszed?"

Mert online elfér az ilyen fórumokon. Egyébként ha megfigyeled, a honlapunkon sok igen kényes kérdés is szerepel a gyakori kérdésekben:

[link]

Nem a szervezet, hanem a Hirdetők c. könyvről van szó, bocsi, pontosabban a teljes cím: Jehova Tanúi — Isten Királyságának hirdetői

A másik az Isten Királysága uralkodik című, tavaly jelent meg, az elérhető online:

[link]

"Ja igen! Nem a tanúk ezt nem javították ki. Mit javítottak ki? Lett egy újabb évszám?"

A legtöbb évszám a bibliai kronológia alapján kiszámolható volt, ilyen pl. az 1975 is. Voltak, akik téves értelmezést adtak előre neki, de a Társulat álláspontját időztem már.

"Na de most jöjjön egy kis kötözködés. Megjegyzem hogy elismerték de bocsánatot nem kértek érte."

Miért kéne bocsánatot kérni? A folyamatos fejlődésért? Ez még akkor is erőteljes és nagyon is egyedülálló és szembetűnő fejlődés hosszabb távon, ha néha némi visszalépést kell tennünk.

"Hát annyi esze azért lehetne hogy bocsánatot kér. S most csak és kizárólag az évszámokra gondolok semmi másra. Mivel azok egy konkrét időpontra vonatkoznak."

Melyik újabb kiadású történelemkönyv kezdődik azzal, hogy bocsánatot kér az előző verzió hibáiért, holott ott sokszor a politikai rendszer cenzúrája is befolyással van az eredményre, vagyis szó szerint hazugságot írnak, ha azt írják elő nekik!

"Na ez itt a torzítás vagy tömény hülyeség.

Mivel azt kell elhinned amit a VT mond. S erre bizonyíték az hogy a tanítások változnak. A másik bizonyíték pedig az hogy neked nincs jogod értelmezni a Bibliát. Csak a VT-nek van joga értelmezni és te csak azt hiheted el amit ők értelmeztek belőle."

Na ez a butaság! Ha ugyanis nem tetszik az az értelmezés, melyet a legalaposabb és legőszintébb kutatások előznek meg, akkor nem leszek Tanú, nem választom. MINDEN TANÚ alapos képzést kap arról, hogy mi, miért van és miért igaz, vagy éppen hamis. Ha gyerekként beleszületik, akkor is.

"Te nem hiheted azt hogy az összes felkent a "hű és értelmes rabszolga" osztályba tartozik. Meg mondta a VT hogy nem így van. Ha jól emlékszem 2014-ben lett ez a tanítás jogerős s elvetve a régi tanítás. Tehát te már nem hiheted azt amit még 2013-ban hittek Jehova tanúi. Neked azt kell hinned amit a VT adott ki 2014-ben."

De mindennek megvan a szentírási alapja és a tévedéseket fel lehet és KELL ismerni, majd ki kell igazítani! Ez neked elhiszem, hogy idegen téma, de tökéletesen működik. És tudod miért? Mert a Biblia egységes egész, Isten ihlette mű, melyet fokozatosan ugyan, de meg lehet érteni, ahogy az idő előre halad és a történelmi események megtörténnek.

"Ki határozza meg hogy mi a lázadás és mi a lázítás? S mikortól lehet annak tekinteni?"

Ezt te most komolyan kérdezed? Ha még a Biblia nem elég jó támpont neked, nézz meg egy Shakespeare drámát, és tudni fogod. :-)

""T. kérdező, nem válaszoltál a kérdésre, ahogy mondtam, eltájoltad magad. :-) Bibliai választ kérnék, ha nem haragszol. Tehát HOGYAN is irányít ma a szent szellem?"

Erre miért kellen nekem válaszolni?"

Mert olyan jól adod a jól értesültet, pedig erről a témáról sincs pontos ismereted. Nem csak egyféle szellemi vezetés van a Bibliai példák szerint.

"Nekem csak az a célom hogy aki rajtad kívül olvassa amit írok az gondolkodjon és kutasson."

Éppen arról jártatom a számat, hogy minden hűséges Tanú kutat, méghozzá nem is keveset! Nem ránk jellemző, hogy csak úgy elfogadjuk a dolgokat, ahogy mondod.

"Soha nem értettem azt a megfontolást hogy ne menjenek a tanúk gyerekei pl. egyetemre. Miért ne? Ha ennyire magukénak érzik a tanításokat mint te akkor ott sem fognak megváltozni a hitükben."

Sok Tanú elment felsőfokú képzésekre, sokan meg is maradtak a próbáik ellenére is. De semmit sem veszít az, aki nem arra törekedik. Mindenesetre azok, akik gyengébbek a hitükben, bizonyos világnézeti kérdésekben járatlanabbak, sokkal nagyobb veszélynek teszik ki magukat a felsőfokú suliban. A világ csábító ereje ezek nélkül is óriási.

Cselekedetek 21:8

"Másnap elindultunk, és megérkezve Cezáreába,+ bementünk Fülöpnek, az evangéliumhirdetőnek a házába, aki a hét férfi egyike volt, és ott maradtunk nála."

Sejtem mire gondolsz, de ha arra, hogyan kell a bibliai minta szerint tanúskodni, akkor tévedsz. :-)

2015. jún. 8. 01:32
 40/60 anonim ***** válasza:

és TE kérdezö, tényleg nem tudod, mi az Isten királyságának a jó híre? Tényleg nem?

Látod, nem foglalkozol a fontos dolgokkal. Elszalad neked így a vonat.

Azt írod, hogy tudod hogy az Istennek neve van. Miért nem írtad ki hogy MI az Isten neve, és hogyan tudod alátámasztani?

Mi az Isten akarata? Tudod?

Meg tudsz felelni? Miért nem írsz ki Bibliai idézeteket ezekre a kérdésekre?

2015. jún. 8. 06:07
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!