Az ilyet, hogy szokták csinálni, akik ilyen helyzetben vannak?
Figyelt kérdés
Van ugyebár olyan, hogy valaki protestáns családba születik és kicsiként akként is lesz megkeresztelve de később katolikus akar lenni és mondjuk katolikus pap lesz. Én is ilyen helyzetbe vagyok most, hogy gimnazista vagyok és református, de katolikus és katolikus pap szeretnék lenni. Ezt tehát, hogy szokták csinálni? Legtöbben leéretségiznek elmennek először valahova mást tanulni, elkerülnek otthonról és majd ott válnak át vagy, ha valaki ezt akarja annak úgy célszerű, hogy egyből átválik és oda jelentkezik érettségi után?ma 12:14
1/1 anonim válasza:
Persze, hogy van ilyen, nem is egy. Hirtelen Henry Newman bíboros jutott eszembe, aki kezdetben anglikán teológus volt, majd ahogy kezdte felfedezni a Szentírás igazságait, katolizált. De magyar vonatkozásban Pázmány Pétert is lehet említeni, aki szintén egy erősen protestáns családból származott.
Viszont papi szeminárium előtt katolizálnod kell, megismerkedni a katolikus hittel, templomba járni, majd utána jöhet a papi hivatás csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!