Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények!Félek kiállni a...

Keresztények!Félek kiállni a bántások miatt a hitem mellett, és eléggé kiszolgáltatottja vagyok a profanitás mocskának a gyenge személyiségem miatt!Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem tagadnám le hogy keresztény vagyok, de nagyon félek a vitáktól és a lebecsmérléstől, hogy ha valaki agresszíven megbélyegez hogy milyen hülye vagyok hogy hiszek ebben.Illetve attól is félek, ha nyíltan megvallom, akkor az orrom alá dörgölik cinikusan ha hibázok hogy "jó kis keresztény vagy", vagy éppen a múltammal hozakodnak elő...Hogy kerekedhetnék ezen felül?Azért is félek kiállni hogy nincs feleségem meg barátnőm, részben azért mert félénk vagyok részben a vallás miatt sem, sokszor vágyok rá hogy házasságon kívűl csak szexeljek, és irigy vagyok a Casanovákra, sokszor pedig megbánom hogy ilyenekre vágytam.Szó mi szó, a profán társadalmi konvenciók és a pletykák valamint a keresztény hit elvárásai kavarognak egyszerre bennem, a kereszténységben hiszek, de a személyiségem sok esetben megalkuvó és gyenge, és sajnos eléggé fognak a profán elvárások...Hogy legyek teljes értékű magabiztos keresztény?Az mégsem állapot hogy a pokollal riogatom magam hogy annak a negatív hatása felülkerekedjen az emberek negatív, rosszindulatú véleményétől való félelmemen...

tegnap 23:56
 1/3 A kérdező kommentje:
(Huszonéves éveim elején járó fiú vagyok)
tegnap 23:57
 2/3 A kérdező kommentje:
(Isten vagy a kereszténység becsmérlésében persze sosem lennék partner, és ha hallom rosszul is esik, de félek kiállni és büszke keresztény lenni adott esetben ilyen közegben, ami kénytelen kell közeg, mert munka mondjuk)
tegnap 23:58
 3/3 Potyondi Gergely ***** válasza:

Nem kell félned megvallani a Jézusba vetett hitedet. Rengeteg keresztény vértanúhalált halt az igazságért.

Márk5,36

Jézus pedig, amint hallá a beszédet, amit mondanak vala, azonnal monda a zsinagóga fejének: Ne félj, csak higgy.

Máté10,28

És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik, hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.

Lukács12,4-5

Mondom pedig nektek, én barátaimnak: Ne féljetek azoktól, kik a testet ölik meg, és azután többet nem árthatnak.

De megmondom nektek, kitől féljetek: Féljetek attól, aki minekutána megöl, van arra is hatalma, hogy a gyehennára vessen. Bizony mondom nektek, ettől féljetek.

Máté5,3-12

Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa.

Boldogok, akik sírnak, mert ők megvígasztaltatnak.

Boldogok a szelídek, mert ők örökségül bírják a földet.

Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, mert ők megelégítettnek.

Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.

Boldogok, akiknek szívük tiszta, mert ők az Istent meglátják.

Boldogok a békességre igyekezők, mert ők az Isten fiainak mondatnak.

Boldogok, akik háborúságot szenvednek az igazságért, mert övék a mennyeknek országa.

Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket, és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek énérettem;

Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben, mert így háborgatták a prófétákat is, akik előttetek [voltak].

ma 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!