Keresztények!Félek kiállni a bántások miatt a hitem mellett, és eléggé kiszolgáltatottja vagyok a profanitás mocskának a gyenge személyiségem miatt!Mit tegyek?
Nem kell félned megvallani a Jézusba vetett hitedet. Rengeteg keresztény vértanúhalált halt az igazságért.
Márk5,36
Jézus pedig, amint hallá a beszédet, amit mondanak vala, azonnal monda a zsinagóga fejének: Ne félj, csak higgy.
Máté10,28
És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik, hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.
Lukács12,4-5
Mondom pedig nektek, én barátaimnak: Ne féljetek azoktól, kik a testet ölik meg, és azután többet nem árthatnak.
De megmondom nektek, kitől féljetek: Féljetek attól, aki minekutána megöl, van arra is hatalma, hogy a gyehennára vessen. Bizony mondom nektek, ettől féljetek.
Máté5,3-12
Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa.
Boldogok, akik sírnak, mert ők megvígasztaltatnak.
Boldogok a szelídek, mert ők örökségül bírják a földet.
Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, mert ők megelégítettnek.
Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.
Boldogok, akiknek szívük tiszta, mert ők az Istent meglátják.
Boldogok a békességre igyekezők, mert ők az Isten fiainak mondatnak.
Boldogok, akik háborúságot szenvednek az igazságért, mert övék a mennyeknek országa.
Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket, és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek énérettem;
Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben, mert így háborgatták a prófétákat is, akik előttetek [voltak].
Ha Isten veled van ki van ellened?
Még nem tudod szétválasztani a világi és isteni dicsőséget.
Pontosan a megvallástol kezdve álltak Krisztus mellé örző angyalok a pusztában, amikor éhezett, amikor világi hatalommal kecsegtetette a Sátán, és elutasította.
Megnyugtatlqk, senki sem fog a világ részéről támogatni téged. De ha félted az életed akkor elveszted az életed, ha nem félted az életed megnyered.
Éppen a pusztában kapott lelkierőt Krisztus azt a tanitóerőt ami Isten megvallásával kezdődött.
Nemcsak kenyérrel él az ember hanem avval is amit Isten szájárol hall.
Kedves Kérdező
A legnagyobb példaképünk megváltó királyunk, aki nem félt a következményektől, a megvetésektől.
Ha szereted Istent, és a Jézust , akkor azzal nem jár félelem.
(1János 4:18) 18 A szeretetben nincs félelem, ugyanis a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem akadályoz minket. Valóban, aki fél, nem lett tökéletes a szeretetben.
A Bibliában számtalan példáról olvashatunk, akik legyőzték a félelmüket, pedig sokszor nagyobb következményekkel is szembe kellett nézniük, mint a becsmérlés. Az életük is veszélyben volt a "farkasok" között.
Az egyik legnagyobb ajándék, az ima, vagy is az, hogy beszélgethetünk a Teremtönkkel. Mond el neki a gondolataidat, és kérd a szellemének segítségét, hogy adjon bátorságot, vágyat.
Az apostolok is bátorságot gyűjtöttek, Isten pedig megáldotta a szolgálatukat.
(1Tesszalonika 2:2) 2 Mert bár először szenvedtünk és arcátlan bánásmódban részesültünk Filippiben, amiről ti is tudtok, bátorságot gyűjtöttünk Istenünk segítségével, hogy a nagy ellenségeskedés dacára elmondjuk nektek Isten jó hírét.
Olvass olyan beszámolókat, ahol a Biblia szereplői bátorságot gyűjtöttek, hogy kitartsanak Isten mellett.
(János 16:33) . . .A világban nyomorúságotok lesz. De bátorság! Én legyőztem a világot.”
(Cselekedetek 14:22) 22 Erősítették a tanítványokat, bátorítva őket, hogy maradjon erős a hitük, és ezt mondva: „Sok nyomorúságot kell elszenvednünk, mielőtt bemegyünk Isten királyságába.. . .
A gyülekezetbe is azért kell járnunk, hogy egymást bátorítsuk.
(Róma 1:12) . . .kölcsönösen bátorítsuk egymást a hitünk által, ti engem a tiétek, én pedig titeket az enyém által.
(Héberek 10:25) 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.
Keresztény életet élni soha nem lesz népszerű Sátán világában.
„...ne hódolj és ne hódíts,
ne csatlakozz a hadhoz.
Maradj feleslegesnek,
a titkokat ne lesd meg.
S ezt az emberiséget,
hisz ember vagy, ne vesd meg.”
/József Attila/
Nyugtass meg, ugye nem JW hívő vagy? - mert akkor nem tudok segíteni...
Ha pedig nem:
- Akkor vedd úgy, hogy nem az az Istentől kiszabott feladatod, hogy reklámot csapj neki! Kicsit vedd lazábban az életet!
- Hagyd a fenébe a fent megjelent bibliai hókuszpókuszokat, és próbálj kicsit nyitni a világ "profanitás mocska" felé is! Nyugi, nem fog fájni...
- Nem kell vitatkozni, nem a feladatod.
A nyakamat teszem rá, ha szerényen, példamutatóan éldegélsz, senki nem fog hányást tenni a szemedre. 😊
Nem bizonygatni kell a hitedet, hanem Istennek tetsző életet élni, úgy élni,hogy akinek tudsz, segítesz, jót szólsz, és nem rosszat. Meglátod a saját életedben is az ajándékokat. A belső szobádban kell imádkozni, és hálát adni. Megvallod bűneidet Isten előtt, és kéred a megbocsátását, és megköszönöd, hogy Szent fiát elküldte, minden ember bűnének bocsánatára.
Amit az emberek szajkóznak, a sok profán "elvárás" - ezeknek nem kell megfelelni. Csak Istennek. Ő viszont értékeli az igyekezetet.
Ha ezeket buzgón és állhatatosan minden nap megteszed, és kerülöd a bűnt, akkor látszani fog életeden a pozitív változás, és maguktól kérdezik majd meg, hogy mi történt veled? Te pedig büszkén mondhatod, hogy "kinyitottam szívem ajtaját Jézusnak".
Én mint aki nem vallásos, azt mondom neked, hogy én soha nem láttam normális vallásos embert, hogy bántották. Ez önmagában vagy nincs is, vagy akkor az a személy bántana másért, ha nem lennel vallásos.
Amitől rosszul vagyok, akinek magam is beszólok, az a fanatikus. Aki nem tud másról beszélni, hangsúlyozza, hogy csak az ő vallása jó, meg akar téríteni másokat, nem fogadja el, hogy valakit ez nem érdekel.
Ha nem vagy ilyen, ne félj. Ha ilyen vagy, változz meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!