Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus nevét azonos tisztelet...

Jézus nevét azonos tisztelet illeti Isten nevével?

Figyelt kérdés

Ha figyelembe vesszük Pál apostolt, ki az Úr Jézust olyan nagy szenvedéllyel szerette,hogy a 14 apostoli levelében 219-szer említi meg Jézus nevét, sőt amikor Rómában az ostiai úton lefejezték, egy hagyomány szerint kékülő ajka a levágott fejen még egyszer s utoljára a földön egészen érthetően kiejtette Jézus nevét, kit élete folyamán megtérése óta imádott s lelkesedve hirdetett az egész világnak.

Ti,hogy látjátok ezt a kérdést?

Bálvány imádást követünk el,ha Jézus nevét ugyan úgy tiszteljük és imádjuk mint az Atyáét?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. febr. 13. 09:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
67%

Kedves jehovisták!

Felhívom a figyelmeteket arra, hogy nincs olyan hiteles újszövetségi kézirat, ahol a JHVH bármilyen formája szerepelne. Ti feltételezitek, hogy az Újszövetség írói szó szerint idézték az Ószövetséget, ez azonban nem tény. A szó szerinti idézetet ugyanis a görögök nem értették volna meg. Ha nem idézték szó szerint, hanem tényleg a Kürioszként vagy Teoszként fordították le, az azt jelentené, hogy gond nélkül behelyettesíthető Isten neve az Úr szóval, ti pedig ezzel bunkózzátok az embereket mióta megalakult a szervezetetek. Úgy gondolom, hogy a feltételezésnél többre volna szükség ahhoz, hogy elfogadtassátok az elveiteket másokkal is. Hisztek abban, hogy Isten mindent megtehet, ugyanakkor nem hiszitek, hogy valahogy csak szerét ejtette volna, hogy az általatok feltételezett eredeti kéziratból, ami hemzsegett a JHVH név változataitól, megőrizzen egy példányt az utókor számára, hogy ne kelljen feltételezésekbe, pszichikai okoskodásokba bocsátkozniuk Isten tisztelőinek?

2015. febr. 13. 18:34
 22/72 anonim ***** válasza:

A 12-es (kérdező) kommentjére reagálnék még:

"Nem Teremtő?

"Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett."(Ján.1:3 Károli)"

Itt azt olvashatjuk, hogy Jézus által volt a teremtés, csakhogy a megbocsátás is Jézus (vére) által történik (ezt a 11-es válaszomban jópár igerésszel bizonyítottam), viszont ki az, aki megbocsát? Az Atya. Ki az, akitől Jőzus a teremtéshez az erőt, a hatalmat kapta? Természetesen az Atyjától.

Ezt támasztja alá Pál Korintusziakhoz írt levele is:

1Kor 8:5, 6 , (ÚRB): „Mert ha vannak is úgynevezett istenek, akár az égben, akár a földön, mint ahogyan sok isten és sok úr van, nekünk mégis egyetlen Istenünk az Atya, akitől van a mindenség, mi is őérte, és egyetlen Urunk a Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, mi is őáltala.”

Tehát minden Jehovától jön, Jézus által, tehát Jézuson keresztül, Ő a közbenjáró.

"Athanásziosz azonban tisztán látta,hogy az ariánusokról "bármi mást inkább lehet mondani...mint azt,hogy keresztények". Hiszen aki tagadja a Megváltó Istenségét,az soha nem fog tudni leborulni előtte,hogy Tamással együtt azt kiáltsa neki: "Én Úram,és én Istenem"."

Szetintem pedig akik ilyen véres vitát lerendeztek amiről írsz, azok egyike sem volt Igaz Keresztény, legyen az Ariánus, vagy Athanászioszi. Egy tan pedig nem attól lesz igaz, mert egy egyház (Katolikus) annak kiáltja ki, ez éngem teljesen hidegen hagy. A megváltó isteni voltát nem tagadjuk, viszont aki őszintén kutat, az világosan láthatja a különbségeket a mindenható Isten és Jézus között, a Szentháromság tana ezen különbségeket tagadja, főleg, amit még annak idején Athanásziosz, a háromság "Atyja", terjesztett, azóta valamicskét "finomodott", de még mindig több szempontból problémás.

"Az arianizmus soha nem heverte ki a konstantinápolyi zsinat verességét. A Szentháromságban való hit véglegesen az ortodoxia része maradt. Az arianizmus pár száz évig létezett még,de lassan teljesen eljelentéktelenedett. A negyedik században győzött a Szentháromság-hit,a pokol kapui ezen a harctéren nem vehettek erőt Krisztus egyházán."

Mint ahogy mondtam, attól mert egy tant elfogadottnak kiáltott ki egy egyház, az még nem jelenti, hogy azért történt, mert Krisztus elismerését élvezi. Most őszintén, a 4. század utáni egyház azt csinálta, amit Krisztus parancsolt a követőinek? Nem voltak eretnekégetések, keresztes háborúk, meg még egy rakás Istengyalázó tanítás ezután is? Búcsú cédulák, szentek imádata, ugye ismerősek? Lássuk be, az Egyház az apostolok halála után, mint ahogy Pál meg is jövendölte, elég korán letért az igaz ösvényről.

2015. febr. 13. 18:51
 23/72 anonim ***** válasza:

Asperrimus!

"Ha nem idézték szó szerint, hanem tényleg a Kürioszként vagy Teoszként fordították le, az azt jelentené, hogy gond nélkül behelyettesíthető Isten neve az Úr szóval, ti pedig ezzel bunkózzátok az embereket mióta megalakult a szervezetetek."

Egy tulajdonevet abszolút értelemben nem lehet címekkel, jelzőkkel helyettesíteni, Jézus nevét is ugyanúgy használjuk attól, hogy néha Úrunknak vagy Megváltónknak nevezzük. Ezenkívül az ószövetségi próféták idejében is voltak címek ( pl. Adonáj, Elohim), amikkel helyettesíthető lett volna Isten neve, ehelyett mit látunk? Elenyésző azon Igerészek száma, ahol Isten neve helyett más címeket használtak volna, közel 7000-szer lett leíratva ez a név. Emellett még számos Igerész beszél Isten JHVH (tehát tulajdon) nevének használatáról, pl. ennek a névnek a segítségülhívásáról, korábbi válaszomban erre is mutattam példát.

"Hisztek abban, hogy Isten mindent megtehet, ugyanakkor nem hiszitek, hogy valahogy csak szerét ejtette volna, hogy az általatok feltételezett eredeti kéziratból, ami hemzsegett a JHVH név változataitól, megőrizzen egy példányt az utókor számára, hogy ne kelljen feltételezésekbe, pszichikai okoskodásokba bocsátkozniuk Isten tisztelőinek?"

De hát így sem kell semmilyen feltételezésbe bocsátkoznunk, Isten nem tilltja sehol sem a nevének használatát, így semmi okunk sincs azt ne használni ahol Őróla van szó a Szentírásban, legyen az ószövetségi vagy újszövetségi rész. Amely fordítások nem használják a nevét, azok teljesen összemossák a mindenható Istent és a Fiú személyét, hiszen mindkét szemèlyt nevezik Úrnak és Istennek is, ráadásul nem egységesen, hanem hol ezt, hol azt, össze-vissza keverve, ez írásellenes cselekedet. Ha most csak egyetlen Biblia fordítás lehetne birtokunkban, egy olyan, amelyik nem használja Isten nevét, (pl. Károly) akkor igencsak gondba lennénk, hiszen ez az Ószövetségben Úrnak mondja a Mindenhatót, az Újszövetségben meg Jézust mondja Úrnak. De ugyanígy Istennek is nevezi mindkét személyt, most akkor hol kiről van szó?? Teljes az anarhia....Most hogy így belegondolok, már nem is csodálkozom azon, hogy néhányan ugyanannak a személynek gondolják az Ószövetség JHVH-ját, a Fiúval, hiszen aki pl. csak a Károlyt használja, az nem sok különbséget láthat kettőjük között.

2015. febr. 13. 19:38
 24/72 szp72 ***** válasza:

#20: Tiszteletet adni vagy imádatot bemutatni, két különböző dolog."

Az a nagy helyzet az, hogy a Bibliai szóhasználatban ez egyáltalán nem válik szét ennyire élesen. Szerinted mit jelent az, hogy imádni valakit? Miben különbözik az imádat a hódolattól.

Jézus előtt földön fekszik az egész teremtett világ, s extázisban ünneplik a mennyei seregek. "És láttam meg hallottam sok angyalt, az élőlények és a vének hangját, akik a trón körül voltak, számuk tízezerszer tízezer, és ezerszer ezer volt, és nagy szóval mondták: Méltó a Bárány, akit megöltek, hogy övé legyen a hatalom, a gazdagság, a bölcsesség, az erő, a tisztelet, a dicsőség és az áldás."

Ha ez nem minősül imádatnak, akkor vajon hogyan kell imádni.

2015. febr. 13. 20:12
 25/72 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire jellemző, hogy itt van egy ige, szándékosan a jehovista oldalról kimásolva és átlépi, mintha nem is látná.

Ismét megkérdezem: akkor kinek a nevét kell segítségül hívni? A válasz itt van, csak ki kell mondani.

2015. febr. 13. 20:54
 26/72 A kérdező kommentje:

Tisztelt Háromság tagadók!

Nem is olyan régen egy ismerősöm azt mondta nekem,hogy a Jehova Tanúit nem lehet meggyőzni mert nincs saját gondolatuk,véleményük mert mindent amit mondanak előre ki van "tálalva" számukra a Vezető Testület-től.

Nem igazán akartam ezt elhinni,de be kell látnom,hogy én tévedtem és az ismerősömnek volt igaza.

Titeket nem lehet meggyőzni mert nem a Bibliát veszitek figyelembe hanem azt amit a Vezető Testület elétek tesz,és ezért soha nem is fogjátok megérteni a Biblia valódi üzenetét,még akkor sem ha reggeltől estig forgatjátok a kezetekben,mert csak forgatjátok de igazából nem kutatjátok.

2000 évvel ezelőtt amikor kezdett összeállni a mai Biblia,szerintetek úgy volt az megírva,hogy ki keljen "találni",hogy vajon mit is akar mondani?-nem,én nem hinném,sőt merem állítani,hogy úgy volt megírva,hogy az egyszerű ember is megérthesse(még akkor is ha akkoriban az emberek 99% analfabéta volt).

A Biblia MINDENKIÉ mert az üzenete mindenkinek szól,persze az más lapra tartózik,hogy szükség van olyan emberekre akik segítenek megérteni,de egyáltalán nem abban a formában ahogyan a Vezető Testület teszi azt a híveivel.

Egy egyszerű kérdést tettem fel amire azt hittem,hogy egyértelműen mindenki ugyan azt fogja válaszolni,dehát újra csak csalódnom kellett magamban,mert tévedtem.

Tisztelt Jehova Tanúi én a következőképpen jellemezném Istent a Biblia segítségével.

Nagyon is messze jár az igazságtól, aki mikor Isten nevéről hall, csupán erre a négy betűből álló szóra gondol: /JHVH/.

"Kicsoda ment fel az égbe, hogy onnan leszállott volna? Kicsoda fogta össze a szelet az ő markába? Kicsoda kötötte a vizet az ő köntösébe? Ki állapította meg a földnek minden határit? Kicsoda ennek neve? Avagy kicsoda ennek fiának neve, ha tudod?" (Péld.30:4), mondja maga a Szentlélek.

Amikor Isten megalkotta az állatokat, "elvivé azokat az emberhez, hogy lássa, minek nevezze azokat". (1Móz. 2:19) És Ádám sorra megnevezte valamennyit, mert Istentől kapott lángelméjével nyomban felismerte természetüket s tulajdonságaikat.

Sőt magát, élettársát is megnevezte Ádám: "És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett."(1Móz.2:23)

De, kérdem, megtalálhatta volna-e Alkotója nevét is? Soha!

Mózes ott térdel a lánggal égő, de el nem hamvadó titokzatos csipkebokor előtt Horeb-hegyénél.

"Ne közelíts", szólal meg erre a rejtélyes, csontig-velőkig beható s megreszkettető hang, "oldd le a sarut lábadról, mert a hely, melyen állasz, szent hely." (2Móz.3:5)

És Mózes lesújtva a félelemtől, de egyben szent vágytól epedve, kérdi: Uram, hogyan hívnak, mi a neved? Mit mondjak Izrael fiainak, hogy ki küldött engem?

"És monda Isten Mózesnek: VAGYOK A KI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok." (2Móz.3:14)

Mélységes értelme van ennek az igének! Az én nevem "VAGYOK" (JHVH), "AKI VAGYON", a "létező". Ami kívülem még van, mintha csak nem is volna, hozzám mérten olyannyira elenyésző semmiség. Azért van, mert nekem tetszik, addig van, amíg nekem tetszik: mulandó, szétfoszló buborék csupán.

Valóban ki foghatná fel, sőt ki sejthetné meg egész terjedelmében, amit e szó: "Isten" jelent?! Könnyebb volna szitával kimerni az Óceánt, mint bármely angyali vagy emberi elmével felfogni azt, amit e szó: "Isten" kifejez.

És a zsidó nép ezredéveken át térdelt e szent név előtt. Kiejteni nem merte soha. El is volt ettől tiltva. A főpap ragyogó süvegén viselte aranyos betűkkel a "JHVH" nevét és a zsidó lesütötte előtte szemeit. Maga a süveg hordozója, a főpap is évente egyszer a szentek szentjében ejtette ki Isten félelmetes szent nevét.

A történelem azt mondja, hogy midőn Nagy Sándor makedón király világhódító útjában Izrael földjére is elérkezett, a főpap teljes díszben, a papság és a nép élén, tisztelettel sietett eléje. A vezérkar, mely a hatalmas uralkodót kísérte, meg volt győződve, hogy uruk, aki eddi átgázolt minden földi tekintélyen, ezeket sem kíméli meg. De tévedtek. Meglepődve látják, hogy Sándor leugrik lováról s a főpap elé borul. A "JHVH" szónak titokzatos ragyogása elbűvölte s a földre sújtotta őt, a világ urát. Később maga bevallotta, hogy "nem a főpapot imádtam, hanem Istent, akinek a főpapja".

Assisi Szent Ferenc tisztelettel emelte fel a földről még a papírdarabkát is, melyen Isten vagy Jézus neve volt írva s ajánlotta tanítványainak, hogy azok is hasonlóképpen cselekedjenek.

Ampère, kinek lángelméje a villamosságot korunkra nézve oly hasznavehetővé tette, valahányszor tudós barátjával, Ozanammal találkozott, mindig a természet bölcs, nagy Alkotójára terelte végül a társalgás fonalát. És ilyenkor nagy homlokát két tenyerébe rejtve, lelkesülten ismételgette: "Minő nagy az Isten, Ozanam! minő nagy az Isten!"

Newton, a világ legnagyobb csillagásza, Isten nevére mindig leemelte kalapját és meghajtotta tiszteletreméltó ősz fejét.

A Biblia szerint úgy gondolom, és HISZEM,hogy Jézus

Isten nevével teljesen azonos tisztelet illeti meg annak nevét, aki érettünk, emberekért és a mi üdvünkért leszállott az égből és emberré lett. Jézus édes nevét értjük, mely nevet maga Isten adott Fiának, a mi Üdvözítőnknek, melyet angyali ajk ejtett ki itt a földön először, amikor Józsefhez szólott: "Szűl pedig fiat, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből.". (Mt.1:21)

Áruljátok már el Ti akik megtagadjátok isteni mivoltját mit jelent számotokra e drága név!? Ha ezt egészen át akarnánkk érteni és érezni, akkor szerintem ismernünk kellene azt az irtózatos katasztrófát minden következményéivel, mit számunkra a bűn s pokol jelent. Mert Jézus ettől váltott meg minket! Akkor át kellene előbb élveznünk a menny összes gyönyöreit, mert ezt szerezte meg nekünk Jézus! Akkor meg kellene mérnünk a kínok feneketlen örvényeinek mélységeit, amelyekbe üdvünk Jézusnak került, de egyben azt a szeretetet is, mellyel megváltásunk művét végbevitte!! Mert mindez bele van foglalva e csodálatos, édes névbe: Jézus, vagyis Megváltó s Üdvözítő.

Viktor Hugó ezt mondta: "Három dolgot kívánok magamnak a halál órájára: Utolsó táplálékom Jézus szent teste legyen, utolsó gondolatom Jézus szenvedése legyen és utolsó szavam Jézus drága neve legyen".

Miért tudták elfogadni a múlt lángelméi a Szentháromságot,és mi az oka annak,hogy ma Ti ezt megtagadjátok!?

Értelmetlen a harcotok amit a Szentháromság ellen indítottatok,és bűn!

Ha Isten eddig gondoskodott arról,hogy e tan fennmaradjon akkor higgyétek el,hogy ezután is fog és ha vele szembe száltok akkor viselni fogjátok a következményeket.

Még egy annyit,hogy a Szentháromságnak semmi köze a vallásokhoz,tehát nem katolikus tanítás,nem ortodox tanítás hanem egy Bibliai tan.

Küzdeni akartok Isten mellett!?

Küzdjetek!-de ne szennyezzétek be Isten nevét az állandó vitákban.

Miért nem akarjátok végre felfogni,hogy Isten Neve Szent,és azzal amit ti tesztek csak meg-szentségtelenítitek,e Szent Nevet.

Kérlek értsétek meg,hogy amit tesztek,amit tanítanak nektek,az nem Bibliai,és nem helyes.

Mindannyiunk akik úgymond "fellépnek" ellenetek,nem a rosszat akarják(juk) nektek,biztos vagyok benne,hogy egyetlen hívő keresztény se kíván rosszat,de mivel nem vagyunk egyforma vérmérsékletűek persze,hogy néha támadásnak vélitek,pedig higgyétek el,hogy egy igaz kersztény soha nem kívánhat a rosszat embertársának,felebarátjának,mert aki őszintén Jézus követőjének,tanújának vallja magát az nem árthat másnak,semmilyen formában!

Még-egyszer utoljára tehát:-a Biblia szerint Jézus Krisztus a testben megjelent Isten,és ha ezt elfogadjuk akkor azt is el kell fogadnunk,hogy ugyan az a tisztelet illeti meg Őt is mint az Atyát,mert a Biblia ezt kéri tőlünk.

Aki nem ezt vallja, az nem lehet keresztény.

Üdv!

2015. febr. 13. 21:14
 27/72 anonim ***** válasza:
Jehova tanúit is csak a Szent Szellem tudja meggyőzni. A hívők felelőssége az, hogy hirdessék az igazságot, a Szent Szellem felelőssége pedig az, hogy alátámassza az igazság beszédét a hallgató szívében. A hallgató felelőssége pedig az, hogy hogyan hallgatja: letaposott útfélként, megkérgesedett felszínű szívvel, amibe nem képes belehatolni Isten Igéje, de a daimonionok könnyedén kicsipegetik, vagy a vékony termőréteg alatt hatalmas kősziklával, vagy a szántóföldbe már belevetett bogáncskóróval, liánnal és csalánnal, avagy jó szántóföldként, befogadva az igét tiszta és jó szívvel, megőrizve és gyümölcsöt teremve. Így oszlanak meg a felelősségek. Akinek a beszédét alátámasztja a Szent Szellem a hallgatóság szívében, annak az üzenete felel meg Isten véleményének. Akiét nem támasztja alá, az pedig házról házra jár, hogy egy áttérőt találjon, akit a kárhozat fiává tehet, ahogy a farizeusok tették.
2015. febr. 13. 23:16
 28/72 anonim ***** válasza:
Nálam nem. Jézus csak egy perszóna (maszk), amit Isten elé igyekeztek húzni.
2015. febr. 14. 04:45
 29/72 anonim ***** válasza:

szp72!

"Az a nagy helyzet az, hogy a Bibliai szóhasználatban ez egyáltalán nem válik szét ennyire élesen. Szerinted mit jelent az, hogy imádni valakit? Miben különbözik az imádat a hódolattól."

Hidd el, van különbség, de ezt a különbséget nem lehet úgy észrevenni, ha kiragadott versekkel próbálunk érvelni. Vizsgáljuk akkor meg ezt a témát is részleteiben.

"..Én vagyok az út az igazság,és az élet. Senki sem mehet az Atyához,hanemha én általam."(Ján.14,6)

Tehát Ő az egyetlen kapcsolat, vagyis "közvetítő" Isten és ember között, mert:

"Istent soha senki nem látta, az egyszülött Fiú, aki az Atya keblén van, Ő jelentette ki Őt" (Ján.1,18).

Ezért Jehovát csak Jézus által imádhatjuk, csak is az Ő közbenjárásán keresztül.

(Efézus 5:20) "mindig, mindenért hálát adva a mi Istenünknek és Atyánknak Jézus Krisztus, a mi Urunk nevében."

(Kolossé 3:17) "És bármi legyen is, amit szóban vagy cselekedetben tesztek, mindent az Úr Jézus nevében tegyetek, hálát adva az Istennek, az Atyának őáltala."

(Róma 15:5-6) "A kitartást és vigasztalást nyújtó Isten pedig.adja meg nektek, hogy legyen ugyanolyan a gondolkodásmódotok, mint amilyen Krisztus Jézusé volt, hogy egy akarattal, egy szájjal dicsőítsétek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istenét és Atyját."

Itt végig Jehováról van szó. Mit gondolsz, miért? Olvasol ezekben olyant, hogy Jézust kell imádni? NEM! Ahogy magad is elismered, az Atya az elsődleges mindenben, tehát ebben is. Így tehát nem azonosíthatjuk imádatunk tárgyát Jézussal, olyan értelemben biztosan nem imádhatjuk Jézust, mint az Atyát. Épp ezért az Atyához kell imádkoznunk Jézus közbenjárása által és nem fordítva, így tanította a követőit is imádkozni, nem igaz?? Akkor milyen jogon merik itt egyesek felcserélni azt, amit Ő meghagyott?

Tudod, az apostolok idejében nagyon gyakoriak voltak a tiszteletadás különböző módon bemutatott formái, mivel ezek önmagában nem jelentettek írásellenes cselekedetet, ha nem az Atya felé tettük azt. Lássuk például Jézusnak azt a példázatát, amely egy rabszolgáról szól, aki képtelen volt visszafizetni urának egy igen nagy pénzösszeget. Ebben a példázatban ennek a görög szónak az egyik alakja szerepel, és a Vida fordítás szövegezésében így olvasható ez a gondolat: „Leborult ekkor a rabszolga, imádva [a pro·szkü·ne′ó egyik alakja] (hódolattal) kérlelte [a királyt], ezt mondva neki: légy hosszútűrő irántam és mindent megfizetek neked” ( Máté 18:26) Vajon ez azt jelenti, hogy amit ez a férfi tett, az bálványimádás volt? Egyáltalán nem. Csupán kifejezésre juttatta azt a hódolatot és tiszteletet, ami a királyt, azaz urát és feljebbvalóját megilleti. A bibliai időkben Keleten meglehetősen gyakoriak voltak a tiszteletadásnak, illetve a tisztelet kifejezésének ilyen formái.

Viszont csakis Jehovát szabad Imádnunk, Mózes leírása szerint Isten ’kizárólagos odaadást követel’.

Ezt Jézus szavai szintén alátámasztják: „Eredj el, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot«”

Azt mondta ,,EGYEDÜL NEKI VÉGEZZÜNK SZENT SZOLGÁLATOT." Jézus tehát itt megkülönbözteti az Atyja iránt való imádatot a saját magának Járó tisztelettől. Ha ez a kettő ugyanaz lenne, vagyis Jézust is ugyanúgy kellene imádnunk, akkor kb. azt felelte volna az Ördögnek, hogy: neked kellene éngem imádnod, mégis mit képzelsz magadról?! De nem ezt tette!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedves kérdező, sajnos nem csalódtam benned...

"Nem is olyan régen egy ismerősöm azt mondta nekem,hogy a Jehova Tanúit nem lehet meggyőzni mert nincs saját gondolatuk,véleményük mert mindent amit mondanak előre ki van "tálalva" számukra a Vezető Testület-től."

Ez igen gyenge és semmitmondó érv, ezzel még nem bizonyítod, hogy nincs igazam. Az elsőszázadi Keresztények között is voltak, akik a tanító szerepet töltötték be, ilyen volt pl. Pál apostol is, nekik ugyanúgy nem mondhatták a Keresztények, hogy nincs igazad, mást óhajtok tanítani az embereknek, mint amit te mondasz, egy szóval nem mehettek az akkori Krisztus követők sem a saját fejük után, de ez még nem jelentette azt, hogy ne lett volna nekik igazuk.

"2000 évvel ezelőtt amikor kezdett összeállni a mai Biblia,szerintetek úgy volt az megírva,hogy ki keljen "találni",hogy vajon mit is akar mondani?-nem,én nem hinném,sőt merem állítani,hogy úgy volt megírva,hogy az egyszerű ember is megérthesse"

A teljes írás nem értelmezhető olyan egyszerűen, ahogy gondolod, úgy lett megírva, hogy a kor emberei mindig annyit érthessenek meg belőle, amennyi szükséges. Teljesen viszont nem érthették meg korábban az emberek, ez egészen biztos, mivel sok igazságnak csak a vég idején szabad feltárulkoznia, ezt Dániel próféta is elmondja, a Biblia tehát az igazság fokozatos felismerését tanítja, ez a Zsoltárokból is kiderül.

Ezt követően újjabb hamis érvelésbe kezdtél, hogy kifogást keress Isten nevének használatát illetően. Először a Zsidókról beszélsz, akik annyira tisztelték a nevet, hogy ki sem merték ejteni, utána pedig közlöd, hogy de hát Jézus nevét is ugyanilyen tisztelet illeti:

" A Biblia szerint úgy gondolom, és HISZEM,hogy Jézus Isten nevével teljesen azonos tisztelet illeti meg annak nevét, aki érettünk, emberekért és a mi üdvünkért leszállott az égből és emberré lett. Jézus édes nevét értjük, mely nevet maga Isten adott Fiának, a mi Üdvözítőnknek, melyet angyali ajk ejtett ki itt a földön először"

Nem értelek... Akkor most döntsd már el, hogy a zsidók pártját fogod és te is azért nem használod Isten nevét, mert ennyire tiszteled, vagy mégis mit akarsz mondani? Akkor Jézus nevét mégis hogy mered a szádra venni?? Annál is inkább, mivel Jézus neve azt jelenti: Jehova megment.

"Áruljátok már el Ti akik megtagadjátok isteni mivoltját mit jelent számotokra e drága név!?"

Ezt nem hiszem el, tényleg ennyire vak vagy? Hát nem leírtam világosan, hogy mit tágadunk? Ezt írtam:

"A megváltó isteni voltát nem tagadjuk, viszont aki őszintén kutat, az világosan láthatja a különbségeket a mindenható Isten és Jézus között, a

Szentháromság tana ezen különbségeket tagadja, főleg, amit még annak idején Athanásziosz, a háromság "Atyja", terjesztett, azóta valamicskét "finomodott", de még mindig több szempontból problémás."

Ezek szerint te el sem olvasod, amit írok, csak írod a magadét?? Ja persze, még hogy nekem nincs önálló gondolatom..

"Mert mindez bele van foglalva e csodálatos, édes névbe: Jézus, vagyis Megváltó s Üdvözítő."

Tévedsz barátom, azt a Krisztus jelenti, ez jelenti a felkentet, vagyis azt jelenti, hogy egy fontos feladatra lett felkenetve, mégpedig a bűneink megváltására.

"Miért tudták elfogadni a múlt lángelméi a Szentháromságot,és mi az oka annak,hogy ma Ti ezt megtagadjátok!? Értelmetlen a harcotok amit a Szentháromság ellen indítottatok,és bűn!"

Értelmetlennek gondolod? Én nem, nem is tudsz semmimást sem kezdeni az érveimmel az ehhez hasonló kirohanásokon kívül.

"Miért nem akarjátok végre felfogni,hogy Isten Neve Szent,és azzal amit ti tesztek csak meg-szentségtelenítitek,e Szent Nevet."

Szerintem meg azzal szentségtelenítitek meg, amit ti tesztek vele, úgy gondolom elég jól rávilágítottam korábbi hozzászólásaimban, hogy mekkora zűrzavart csináltak azon fordítók, melyek kiírtották Isten nevét a teljes írásból. Ha Ilyen Bibliából akarnám megismerni az igazságot, akkor sajnos én is óriási gondba lennék, nem beszélve az egyéb hamisításokról, amit szintén a háromság szellemében születtek. Ez a cselekedet sajnos Istenkáromló tanításokhoz vezetett, ha elismered, ha nem!

"Mindannyiunk akik úgymond "fellépnek" ellenetek,nem a rosszat akarják(juk) nektek,biztos vagyok benne,hogy egyetlen hívő keresztény se kíván rosszat"

Nem tudom, én az "agymosottak" meg jehovisták és egyéb gúnyos jelzőkből nem igazán érzem a Krisztusi szeretet sugárzását...

"azt is el kell fogadnunk,hogy ugyan az a tisztelet illeti meg Őt is mint az Atyát,mert a Biblia ezt kéri tőlünk."

Tiszteletnek ugyanaz a tisztelet illeti meg, ezt egy szóval sem tagadtam, de a tisztelet és az imádat között különbség van, de ennek felismerése őszinte kutatást igényel, aminek sajnos eléggé híján vagytok...

2015. febr. 14. 10:03
 30/72 anonim ***** válasza:

"Mennyire jellemző, hogy itt van egy ige, szándékosan jehovista oldalról kimásolva és átlépi, mintha nem is látná. Ismét megkérdezem: akkor kinek a nevét kell segítségül hívni? A válasz itt van, csak ki kell mondani."

De ez nincs ellentétben azzal, amit én mondtam, ha figyelemesen olvasol, akkor láthatod, hogy csakis Jézus nevében közeledhetünk az Atyához, Tehát ha Jehovától imában kérünk segítséget, azt Jézus neve által kell tennünk, máskülönben nen talál meghallgatásra az imánk. Mit mondott Jézus a követőinek, mielőtt felment az Atyjához?

„bármit kértek is az Atyától az én nevemben , megadja nektek” ( János 15:16).

De ettől még akitől a segítség jön, az Jehova. Tehát hogy konkrétan válaszoljak a kérdésedre, mindkét nevet ismernünk kell, Jézus neve nélkül nem hívhatjuk segítségül az Atyját. Mi pontosan így imádkozunk Jehovához, mindig megemlítjük Jézust is. Te is?

Isten nevének ismerete elengedhetetlen:

(Sof 3:9):

"Akkor tisztává változtatom a népek nyelvét, hogy mindannyian segítségül hívják Jehova nevét, hogy vállvetve szolgálják őt."

Ez a prófécia pedig csak az Új Világban fog beteljesedni, amikor is egyféle igazságot fog ismerni az egész emberiség, ezt jelenti a "tiszta nyelv".

Róma 10:13, 14

"Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni”. Hogyan fogják azonban segítségül hívni azt, akiben nem hisznek? Hogyan fognak pedig hinni abban, akiről nem hallottak?"

Zakariás 13:8-9

8 „Így lesz ezen az egész földön — ez Jehova kijelentése —, hogy két rajta lévő rész kivágattatik és elpusztul, a harmadik részt viszont meghagyják rajta.

9 És a harmadrészt átviszem a tűzön, és megtisztítom őket, mint ahogyan az ezüstöt tisztítják, és megpróbálom őket, mint ahogyan az aranyat próbálják. Segítségül hívja nevemet, és én válaszolok neki. Ezt mondom: »Ez az én népem«, az pedig így felel: »Jehova az én Istenem.«”

Remélem világos, hogy mennyire fontos Isten nevének ismerete a megmenekülésünkhöz.

2015. febr. 14. 11:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!