Lehetséges-e, hogy Jézus az Atyját nevén szólította volna (bármilyen kis arányban)?
"Nevetséges vagy kérdező, komolyan mondom, nevetséges. Raj T. rabbit idézni Isten nevének az ügyében legalább akkora szemfényvesztés, mintha Sevillai Izidort idecitálni annak bizonygatásául, hogy Isten egy háromság."
Hát lehet,hogy én nevetséges vagyok,de az biztos,hogy én eltörpülók melletted.
Csak egy tanú mondhat olyant egy olyan emberre,hogy szemfényvesztő,aki egész életébe a Szent íratokat kutatta,tanulta és ráadásul tökéletes héber nyelvtudással és még csak nem is keresztény,és mindez az ítélkezés csak azért mert az az ember lemerte írni az igazat arról a névről amit az a tanú minden második szavában,mondatában szajkól.
Na erre tudod én mit mondok!?
Tényleg közel van Armageddon!
"Az igazság az, hogy teljes bizonysággal senki sem tudja ma, hogyan ejtették ki erediteleg Istennek a nevét. Miért nem? Azért, mert a Bibliát eredetileg héber nyelven írták, és az eredeti írásban az írók csak mássalhangzókat írtak, magánhangzókat nem. Az ihletett írók is ennek megfelelően jártak el az isteni név leírásakor, vagyis csak mássalhangzókat írtak. "
Igen! Köszönöm! Megtaláltam a választ! Olvasd el párszor te is, hátha te is megtalálod!
Már megint nagyon dúrván elferdíted a tényeket, kérdező! Isten nevét ne keverjük már össze olyan címekkel, mint az Adonáj vagy Elohim. Mózes megkérdezte Istent, hogy nevezze azt, aki küldi, Isten pedig adott magának egy nevet, amiről azt mondta: ,,Ez az én nevem időtlen időkig és erről fognak emlékezni rám nemzedékről nemzedékre." Istennek tehát ez a tulajdonneve, melyet sokkal többször használ Őrá a Szentírás, mint egyéb más címeket, jelzőket. A kijelentése szerint erről a névről kell neveztetetnie a népének is! A Bibliai Jézusra is használ különböző megszólításokat, de ettől még a nevét nem helyettesítheti semmiféle jelző, legalábbis abszolút értelemben nem!
"Összevonva: JHVH = Örökkévaló Csakhogy ezt az utóbbi szót nem lehet kimondani!"
Ez egész egyszerűen hülyeség! Az akkori Izraeliták nyílvánvalóan használtak egy megszokott módot a kiejtésére. Hogy ez a kiejtési mód feledésbe merült, lényegtelen, mivel az összes többi bibliai szereplő nevét sem a helyes kiejtés szerint használjuk. Hogy miért? Mert nem a helyes kiejtés a lényeg, hanem a használat.
"Tehát bármennyire is szeretnétek azt hinni,hogy helyes a hitetek azt kell mondanom,hogy csalodnótok kell mivel egy bálvány imádatot követtek el mert egy szervezetet imádtok"
Ugyan már kérdező, hagyjuk az üres beszédet, rájöhettél volna már, hogy azzal semmire sem fogsz menni, ha a kommentjeidet üres vádaskodáyokkal tűzdeled tele...
"Én ma is azt mondom,és ha száz évig élek még akkor is azt fogom mondani,hogy TÉVES ÚTON JÁRTOK!"
A te dolgod, hogy milyen kitartó vagy és leszel a tudatlanságodban, ezért nem nekünk fogsz számot adni és nem is velünk fogsz kitolni.
"Hát lehet,hogy én nevetséges vagyok,de az biztos,hogy én eltörpülók melletted."
Hát akkor nevessünk együtt egymáson :-)) Addig jó, míg tudunk egymáson nevetni minden bántó és rosszindulatú szándék nélkül!
"Csak egy tanú mondhat olyant egy olyan emberre,hogy szemfényvesztő"
Nem csak egy Tanú tud ilyent, de én sem téged neveztelek szemfényvesztésnek, hanem azt, amit kifelé kommunikálsz most.
"aki egész életébe a Szent íratokat kutatta,tanulta és ráadásul tökéletes héber nyelvtudással és még csak nem is keresztény,és mindez az ítélkezés csak azért mert az az ember lemerte írni az igazat arról a névről amit az a tanú minden második szavában,mondatában szajkól."
Ha ennyire hiteles neked ez a sokat tudó rabbi, akkor mondj le a háromságról is, hiszen a nagyon képzett Raj Tamás nem hisz benne!
# 70. hozzászóló:
"Milyen érdekes ugye, hogy a Jehova szónak (héberül) NINCS jelentése? Pontosan erről van szó!!!"
Ez is egy teljesen értelmetlen érv... Szerinted mitől lesz egy szónak jelentése, ha nem attól, hogy valamilyen jelentést tulajdonítunk neki? Így van, a 'Jehova' szónak valóban nincs Jeletése a HÉBERBEN, mint ahogy a Jézusnak, vagy a Jeremiásnak sincs, DE a Magyar nyevben már van jelentésük, mivel minden bibliai névvel kapcsolatos általunk használt kiejtési formához tartozik egy indentitás, épp ezért tudjuk, gogy a Jehova szó alatt a mindenható Isten nevét értjük, a Jézus szó alatt pedig az ő fiának a nevét. Tehát érted már, hogy miért hamis még mindig az érvelésed?
"Akkor Ti is meghazuttoljátok a bibliát, mert ti sem azt írjátok oda, hogy JHVH! Akkor ti miért nem azt írjátok oda???"
Ezt komolyan kérded? Ezzel a logikával akkor a Szentírást le sem szabadna fordítani semmilyen nyelvre, hiszen így minden fordítás hamisítás volna.
""Összevonva: JHVH = Örökkévaló Csakhogy ezt az utóbbi szót nem lehet kimondani!"
Ez egész egyszerűen hülyeség! Az akkori Izraeliták nyílvánvalóan használtak egy megszokott módot a kiejtésére. Hogy ez a kiejtési mód feledésbe merült, lényegtelen, mivel az összes többi bibliai szereplő nevét sem a helyes kiejtés szerint használjuk. Hogy miért? Mert nem a helyes kiejtés a lényeg, hanem a használat"
István te aztán tudod! :D
Mond csak,el tudsz számolni százig héberűl,de nem is,inkább csak tízig?
Tényleg ennyire alábecsülöd az öregúr munkáját?
Mi,vagy helyesebben KI hatalmaz fel téged erre?
Egyáltalán végig olvastad a cikket amit bemásoltam,vagy csak átfutottál rajta,kiragadtál egy szöveg részt és fel sem merűlt benned,hogy átgondold mindazt ami oda le van írva.
Jézus nem használta a nevet István!
Te itt mindenkit lepipálsz beképzelt módon,mindenki aki nem azt mondja amit te szeretnél hallani az egy nagy 0 a számodra,és nem számit,hogy ki az az ember,nem számit a munkája,nem számít a múltja te csak mondod a magadét.
Hát mondjad csak nyugodtan ezután is. :)
Salom!
Kedves kérdező!
"Mond csak,el tudsz számolni százig héberűl,de nem is,inkább csak tízig? Tényleg ennyire alábecsülöd az öregúr munkáját?"
Gondolom ezzel a homályos felvetéseddel arra célzol, hogy képtelennek tartjuk a teremtőnkket arra, hogy megőrizze a nevének eredeti kiejtését. De nem tartjuk erre képtelennek, úgyhogy ez sem nyert, csupán elfogadjuk, hogy nem ezt tartotta fontosnak, merthogy nem is ez a fontos, hiszen az teljesen természetes, hogy a nevek kiejtése minden egyes nyelvterületen más és más, ezért a többi bibliai szereplő nevét sem az eredeti kiejtés szerint használjuk, de ettől még használjuk! A teremtőnk pedig megérti ezt, hiszen Ő felette áll a nyelvi korlátoknak.
Ha még mindig nem sikerült megértened, miről beszélek, akkor vagy a felfogásoddal vannak igen komoly gondok vagy csak provokálni akarsz.
"Egyáltalán végig olvastad a cikket amit bemásoltam,vagy csak átfutottál rajta"
Igen, végigolvastam, írtunk is választ rá.
"Jézus nem használta a nevet István!"
Miért nem? Lemaradt az érv, nem zavar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!