Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges-e, hogy Jézus az...

Lehetséges-e, hogy Jézus az Atyját nevén szólította volna (bármilyen kis arányban)?

Figyelt kérdés
Mert ha igen akkor mi nagy bajban vagyunk keresztények!

2014. dec. 12. 01:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/87 anonim ***** válasza:

Erről a szövegről a Mózes öt könyve és a Haftárák című könyvben (a héber szöveget a magyar fordítással és a kommentárral együtt kiadta dr. Hertz J. H., Budapest 1984. második kiadás) azt olvassuk, hogy ebben a kifejezésben „Vagyok, aki a Lét vagyok . . . a hangsúly az isteni létezés aktív kinyilatkoztatásán van.” E kifejezés Istenre címként vagy névként való alkalmazása azért találó, mert azzal, hogy Isten kiszabadította őket az egyiptomi rabszolgaságból, létezését akarta népe érdekében kinyilvánítani kivételes módon. Hertz azt mondja, hogy „a legtöbb mai magyarázó Rásit követi (egy középkori ismert francia bibliamagyarázót): ’Leszek, aki leszek.’ ” Ez megegyezik az Új Világ fordítás visszaadásával, ahol ezt olvassuk: „ANNAK BIZONYULOK, AMINEK BIZONYULNOM KELL.”

Tehát a legtöbb mai magyarázó "leszek, aki leszek"-et ír! Még csak az sem igaz, hogy a "vagyok" fordulna elő a legtöbbször.

A Károli fordítású Bibliában a János 8:58-ban Jézus önmagára alkalmazta az „én vagyok” kifejezést, mert ott ez áll: „Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.” Az itt használt kifejezés teljesen különbözik a 2Mózes 3:14-ben használt kifejezéstől. Jézus nem névként vagy címként használta ezt a kifejezést, hanem egyszerűen ember előtti létezésének bizonyítékaként. Az Új Világ fordítás szerint a János 8:58. versének pontosabb visszaadása ezért így hangzik: „Mielőtt Ábrahám létezett volna, én már voltam.”

2014. dec. 14. 13:50
 62/87 anonim ***** válasza:
76%

1: Nem az eljövetelével kapcsolatban csúfolódok, hanem a hazugságaitoktól fordul fel a gyomrom.

2:

58. Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.

59. Köveket ragadának azért, hogy reá hajigálják; Jézus pedig elrejtőzködék, és kiméne a templomból, átmenvén közöttük; és ilyen módon eltávozék.

Azért ragadtak követ, mert nem azt mondta, hogy voltam, hanem azt mondta, hogy vagyok. Mielőtt lett volna, én vagyok. Minden ezirányú kimagyarázás azon felül van, hogy úgy-úgy, nem-nem. Ami pedig a sátántól van.

2014. dec. 14. 15:13
 63/87 anonim ***** válasza:

" István! Olvass vissza, az összes felvetésedet szétszedtük már. 24%-os! Dettó! Hogy ti mennyire szeretitek a balgatag vitatkozásokat a balgatag érveitekkel..."

Ezt ugye viccnek szántad?? :)) Viccnek vagy sem, én még most is fogom a hasam a röhögéstől, hogy egyes emberek mennyire fanatikusa képesek ragaszkodni a téveszméikhez... De ezzel csak saját magatokat veritek át, de nagyon csúnyán...

"Olvasd tovább!"

És? Mi lesz abból, ha tovább olvasom?

"Mikor azért azt mondá nékik, hogy: Én vagyok; hátra vonulának és földre esének."

Ebből miért következik, hogy Jézus neve 'vagyok'?

"Azért ragadtak követ, mert nem azt mondta, hogy voltam, hanem azt mondta, hogy vagyok. Mielőtt lett volna, én vagyok."

Értem, tehát magasról teszel a nyelvtani szabályokra is, csakhogy illeszkedjen az igerész a teológiádhoz.

Próbáljuk meg máshogyan megközelíteni a dolgokat, nézzük meg mi van, ha a 'Vagyok'-at névként kezeljük, cseréljük ki a 'vagyok'-at egy másik névre és lássuk, hogy mennyire értelmes mondat keletkezeik: Mielőtt Ábrahám lett, én Jézus.

Érzed már, hogy mennyire nevetségesen komolyanvehetetlen a belemagyarázásod?

2014. dec. 14. 15:47
 64/87 anonim ***** válasza:

Jehova Tanúi nem mondanak olyant, hogy "világ vége", ezt ti mondjátok, pedig a Biblia nem erről beszél! Ennyit a "hazugságokról".

53 "'Csak nem vagy nagyobb, mint atyánk, Ábrahám, aki meghalt? A próféták is meghaltak. Kinek állítod te magadat?' 54 Jézus így válaszolt: 'Ha én dicsőítem magamat, a dicsőségem semmi. Az Atyám az, aki megdicsőít engem, ő, akiről azt mondjátok, hogy a ti Istenetek, 55 és mégsem ismeritek őt. Én viszont ismerem. Ha pedig azt mondanám, hogy nem ismerem, olyan lennék, mint ti: hazug. De ismerem őt, és megtartom a szavát.'"

Mit is mondott itt Jézus? Azt állította, hogy nem az számít, hogy Ő dicsőíti magát, csak az, ha Atyja dicsőíti meg Őt. Akiről azt mondják a farizeusok, hogy az ő Istenük. Tehát Jézus elismerte, hogy az Ő Atyja a zsidók Istene. Nem Jézus, vagy Jézus is az Istenük, hanem az az Isten, aki egyben Jézus Istene is volt.

56 "'Ábrahám, az atyátok nagyon örvendezett annak a kilátásnak, hogy láthatja a napomat, és látta, és örvendezett.” 57 A zsidók azért ezt mondták neki: „Még ötvenéves sem vagy, és láttad Ábrahámot?” 58 Jézus ezt mondta nekik: „Bizony, bizony mondom nektek, mielőtt Ábrahám lett, én már voltam.'"

Tehát a szövegösszefüggés az ELŐTTE lévő versekre is kiterjed, nem pedig ÖNKÉNYESEN, csak a neked tetszőkre terjed ki! Eszerint pedig a vádolói EGYÉRTELMŰEN Jézus KORÁRA kérdeztek rá, nem pedig a kilétére. Jézus éppen ezért természetesen a korának hosszával válaszolt.

2014. dec. 14. 15:48
 65/87 A kérdező kommentje:

István!

"Kérdező, te olvasol is? A Szentírás tele van ilyen bizonyítékokkal, vagy Isten szava számodra nem számít bizonyítéknak? Akkor nincs miről beszélni."

Nem István,én nem olvasok,én egy barlangba élek,fáklyával világítok,állat börökben járok,vadászok és a legnagyobb "mesterművem"egy egy barlangi rajz,és ami a legrémísztőbb bennem,a beszédem mert inkább ÍÁ-zok mint beszélek!

Nos ha már ilyen alaposan bemutatkoztam,akkor kikérem magamnak azt a hangnemet amivel te itt kioktattál.

Azzal a nagyképüséggel amivel Ti jehova Tanúi rendelkeztek az felháborító és kicsinyes.

És most rátérnék a kérdésre

Annyira de annyira ki szeretnétek "zsákmányolni"(mert nincs találóbb szavunk erre)Jézust,hogy mindent megtesztek annak érdekében,hogy ez sikerüljön.

Rengeteg embertől elveszitek a lehetőséget,hogy megismerhesse az igazi Jézus Krisztust,elveszitek a lehetőséget,hogy Jézus Krisztus vére által megtisztuljon,helyette egy szervezetet isteníttek.

Miért!?

Miért teszítek ezt!?

Nem ért még el az agyatokig az a TÉNY,hogy egy nap előtte fogtok térdelni mindannyian és ezekre a kérdésekre választ fog kelleni adnotok?

Ővé az ítélet!

Érted ennek a rövid mondatnak a fontosságát?

Nem valamijen Jehováé,vagy társulaté vagy szervezeté,hanem Jézus Krisztusé!

Mikor előtte fogsz térdelni nem lesz ott senki aki pártodat fogja,magadra leszel hagyva,egyedűl,egyes egydül vele szemben még akkor is ha most hajtasz térdet előtte de hidd el,hogy akkor fogsz!

"ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy [ő] az Istennel egyenlő,

Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;

És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.

Annak okáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza neki oly nevet, amely minden név fölött való;

Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké."(Fil.2:6-10)

Előtte fogsz térdelni magadra hagyva...

Mondcsak,hányszor térdeltél le a szobádban annyit mondva,hogy;

"Úr Jézus köszönöm amit értem tettél!Ámen"?

Talán egyszer sem mert te imában nem szólhatsz külön Krisztushoz személyesen csak úgy ha Jehovádat is bele foglalod az imába,de akkor,hogy tudod megköszönni a Megváltódnak,hogy meghalt érted is?

Nem,mert Jehovád még ezt az egyetlen lehetőséget is elvette tőlled és magának akarja.

ApCsel. 3:1–10 igerész. Péter azt mondta a sánta embernek: „a názáreti Jézus Krisztus nevében, járj"!

Te hányszor csöngetteél be egy kapun azt mondva,hogy "A NÁZÁRETTI JÉZUS KRISZTUS NEVÉBEN JÖTTEM"!?

Az a név amit ti hirdettek nincs meg,nemhogy a görög kézíratokban,de még a héber íratokban sem...

2014. dec. 14. 18:42
 66/87 A kérdező kommentje:

Halkan még hozzátennem amit még le szerettem volna írni,hogy;

1.Mózes 49, 18 verse:

"Szabadításodra várok, URam!"

Itt a héberben a szabadítás szó megfelelöje: Jeshuah

Jeshuah héberül nem más, mint Jézus magyarul!

Magyarul így is fordíthatnánk: Jézusra várok, URam!

2014. dec. 14. 19:41
 67/87 megfelelő ***** válasza:

Jézus biztos, hogy nem szólította nevén az Atyját, mert az ember soha nem teszi ezt a saját apjával.

Ki mondja azt a saját apjának, hogy Béla, apu helyett?

Ilyen egyszerű.

2014. dec. 15. 10:07
 68/87 anonim ***** válasza:

"Jézus biztos, hogy nem szólította nevén az Atyját, mert az ember soha nem teszi ezt a saját apjával."

Ez abszolút kultúrafüggő sajátosság. Mellesleg ez egy rossz példa, ha én apámnak szólítom is apámat, mások ezt nem tehetik, mert nekik nem az apjuk! Nekik "Józsi bácsi", érted-e?

Ezenkívül, ha másoknak be akarom mutatni apámat, akkor azon a nevén mutatom be, melyen ők ismerhetik - legfeljebb elmondom nekik, hogy ő az én apám! Jézus sem tette ezt másként.

Jézus a tanítványait is úgy tanította imádkozni, hogy "Égi Atyánk", ezzel bizonyította, hogy nekünk is Atyánk Jehova, csak legfeljebb kissé más értelemben. Ellenben Isten hű szolgái a Biblia tanúsága szerint rengetegszer szólították Istent a saját nevén IHLETÉS ALATT, a Jehován, az akkori ismert kiejtés szerint.

2014. dec. 15. 12:18
 69/87 anonim ***** válasza:

(1Mózes 49:18) "Szabadításodra várok, ó, Jehova."

Ez van PONTOSAN abban a héber szövegben! Tudod, minden névnek van jelentése, melyet olyan szavak alkotnak, mely szavakat számtalan más helyen is használ a köznyelv, érdekes ugye? :-)

2014. dec. 15. 12:28
 70/87 anonim ***** válasza:

"Tudod, minden névnek van jelentése, melyet olyan szavak alkotnak, mely szavakat számtalan más helyen is használ a köznyelv, érdekes ugye? :-)"

Milyen érdekes ugye, hogy a Jehova szónak (héberül) NINCS jelentése? Pontosan erről van szó!!!

A 1Mózes 49:18 pedig így olvasható: "Szabadításodra várok Uram! "

2014. dec. 15. 12:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!