Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki szeretnék lépni a családunk...

Ki szeretnék lépni a családunk vallásából. Nem merek. Lent+ (? )

Figyelt kérdés

A családunkban mindenki jehovatanuja.

Van egy kisöcsém, 6 éves, de őt is annak nevelik a szüleim. :(

Én decemberbe leszek 14 éves, és el tudom donteni, mit akarok. Ki szeretnék lépni ebből a vallásból. A következmények közül semmi se erdekel, csak az hogy edesanyam nagyon nagyon szigoru (ebbe most nem megyek bele, a lenyeg h kiabal, ver), es félek a reakciójától.

Amúgy hiszek Istenben, meg csomo dologban, amibe a csaladom, de ennek a vallasnak nem hiszek, nem ertek egyet sok dologgal. Régota akarom mar nagyon, hogy vegre szabad legyek, de nem merem elmondani. Nagyon félek. Mit tegyek?

2014. szept. 17. 18:34
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
54%
Off hányingerem van az ilyen gyámügyisektől. Csak az a verés, ha nyoma marad??? Engem állandóan pofozott az anyám, és szavakkal bántott.Nyoma (külső) nem maradt. A belsőket igyekszem gyógyítani. Nem örülök, hogy az állam-és végső soron a mi pénzünkön ilyen emberek terpesztik ott a hátsójukat és ha valaki hozzájuk merne fordulni, így reagálnának. A bántalmazás BŰN és nemcsak Isten, hanem ember színe előtt is.
2014. szept. 18. 11:26
 22/54 Andizsuzsi ***** válasza:
72%

Kedves Kései Sirató!

Te komolyan úgy gondolod, hogy van olyan, hogy "jelzés értékű legyintés"? Ha én bemegyek a hivatalba és jelzés értékűen meglegyintelek, annak nagyon komoly jogi követelményei lesznek. Mondanád akkor, hogy ez csak félreértés?

2014. szept. 18. 12:38
 23/54 anonim ***** válasza:
88%

A rendszeres családon belüli bántalmazás a gyámügy hatásköre.

Ha megtudják, hogy veri a gyereket az anyát elmeszelik, a gyereket pedig elveszik tőle!

Ennek semmi köze a valláshoz, az anyja belebolondult a vallásba ahogyan már oly sokan tették ez.

A kérdezőnek HATÓSÁGI segítséget KELL kérnie, de mihamarabb!!! Azt a futóbolond vallási fanatikust meg bezárni. (egyébként idővel be is fogják. A gyerekbántalmazásért eljárás alá kerül!)

2014. szept. 18. 13:07
 24/54 Kései Sirató ***** válasza:
0%
Idióták, ha van nyoma, akkor lehet eljárást indítani, egyéb esetben legalább tanúk kellenének. Ne óbégassatok, adjatok a kérdezőnek értelmes válaszokat, erre látom, képtelenek vagytok. Hogyne létezne jelzés értékű legyintés? Szülő részéről gondoltam, ha engem meglegyintenél, úgy hogy nem vagyok kiskorú és nem vagy az anyám, hamarosan a pszichiátrián találnád magad (feltételezem, valamilyen pszichopata vagy).
2014. szept. 18. 14:28
 25/54 anonim ***** válasza:
74%
Ha ilyen egy gyámügyes akkor sajnos kérdezőre rossz világ jön :/
2014. szept. 18. 14:30
 26/54 Andizsuzsi ***** válasza:
79%
Ja, mert ha a gyerek még kiskorú és én az anyja vagyok, akkor lehet meglegyinteni, ha veled csinálom ugyan ezt, akkor a pszichiátrián a helyem. Érdekes értékrended van. Ezek szerint ha a szülő úgy bántalmazza a gyereket, hogy annak nincs szemmel látható nyoma, akkor az teljesen rendben van, akkor a gyerek ne is számítson segítségre. És én vagyok az idióta.
2014. szept. 18. 14:39
 27/54 Kései Sirató ***** válasza:
0%

NEm szerintem drága andizsuzsika, hanem a magyar jogszabályok szterint. Ha tetszik, ha nem, ez van, ezt kell szeretni :)

Magyarország jobban teljesít :)

2014. szept. 18. 15:14
 28/54 Andizsuzsi ***** válasza:
79%
Nekem nem azzal van a bajom, hogy ha nem lehet a bántalmazást bizonyítani, akkor nem lehet eljárást indítani - ez más országokban sincs másként. Az én bajom az, hogy szerinted létezik olyan bántalmazás, ami ha veled teszem, az pszichiátriai eset, ha a gyerekemmel teszem, akkor pszichopata vagyok, ha a gyerekkel, akkor az csak figyelmeztető legyintés. Nekem ez a bajom, nem a jogrendszer.
2014. szept. 18. 15:26
 29/54 anonim ***** válasza:
0%

Amikor a fiam 6-7 osztályos alpiskolás volt, az osztályban egyes büszke legények, akik nagyon is ismerték a "jogaikat".../csupán elfeledkeztek arról, hogy a többi diáknak is van joga és még az olyan nagyon lenézett osztályfönöknek is/ ...szóval egy szülöi értekezletnél panasz történt a fövezér fiú viselkedése ellen.

Az apuka azt mondta a tanitónönek, minydnyájan hallottuk: Vigye ki kérem a fiamat az osztályból ha nem fog újra hallgatni a szép szóra keverjen le neki akkora nyaklevest, hogy megemlegesse.

Majd a fiam elbészélése alapján egyszer a hös fiatalt kivitte a tanítónö az osztályból, senki semmit sem hallott-látott, csupán a "fiatal ember" egyik arca pirosabb volt a szokásosnál.

A legény sem dicsekedett be a dologgal, mi történt, de ami érdekes, hogy a lecke használt....

2014. szept. 18. 15:46
 30/54 anonim ***** válasza:
36%
Iratkoz ki. A Jehova vallás egy rendkívűl erőszakos vallás és sajnos a hívők többsége durván agy mosott. Anyádnak meg üzenem, hogy nem az a lényeg hogy ki miben hisz hanem az, hogy milyen ember. És aki a saját gyerekér veri mert nem azt vallod amit ő ( ebbőlis látszik az agymosás) az nem jó ember. Az erőszakot egyik vallás sem támogatja...
2014. szept. 18. 15:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!