Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan aki mélyebb...

Van itt olyan aki mélyebb vallásos volt de kiábrándult a vallásából, és szakított vele?

Figyelt kérdés
főleg az érdekelne,hogy miért.
2010. szept. 19. 18:19
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Én kb. 14 éves koromig elég komolyan vettem, tehát minden nap olvastam a bibliából stb.

De most nem úgy kell elképzelni, h kis papnövendék voltam.

Ki se néztétek volna belőlem, h én esténként mit olvasok:D

Aztán úgy valahogy elmaradt a dolog nem is tudom miért.

Most meg 23 vagyok, és nem hiányzik, valahogy semmivel nem lett kevesebb úgy érzem az életem.

Nem érzem azt, h azóta verne az isten vagy bármi, sőt jobban viselem a dolgokat, de ez inkább annak tudható be h már nem vagyok gyerek.

2010. szept. 19. 18:35
 2/8 anonim ***** válasza:
19%

Én szinte egész életemben ateista voltam. (Materalista).

De aztán jobban megismertem magam, és rájöttem hogy én vagyok Isten.

2010. szept. 19. 18:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen és ennek az az oka, hogy a vallás elfojtásokban gazdag... Sok olyan dolog van amit minden embernek be kellene tartania, de sok olyan dolog van amit meg úgy nem tartok helyesnek ahogy van... Mára már elavult a biblia... Egy jól megszerkesztett olvasmány... Tanulságos, már maradi... Sok történet meg lett cáfolva... Sokan végezték máglyán, hogy idáig eljussunk... És a vallás elvakít, a "hit" nevében... Ha Isten létezik, majd megbeszélem vele, ha oda kerül a sor:) Ha rám hallgatsz, akkor te is megvárod... Mi mást tehetsz?
2010. szept. 19. 20:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Mondd talán inkább így: vallásos voltam, de aztán rossz útra tértem, meguntam azt a magas és emelkedett életszemléletet, amit a vallás hirdet! Mert bizony így szokott lenni. Az emberek nem az elmélyült gondolkozás, hanem a könnyebb élet szeretete miatt szoktak elfordulni a vallástól.

A vallás nem elégíti ki alsóbbrendű ösztöneiket, a szabaderkölcsre vágyó csapongást, az aggálytalan és lelkiismeretileg megkötetlen érvényesülés kívánságát. De igenis, kielégíti a lélek tiszta és nemes törekvéseit: a legfőbb igazság és megvilágíttatás szomját, a lelki megnyugvás és felemelkedés szeretetét, a végső tökéletesülés és örök boldogság vágyát.

Akit ez "nem elégít ki", annak önmagában kell a hiányt és hibát keresnie.

2010. szept. 19. 23:22
 5/8 A kérdező kommentje:
utolsóhoz:sok ember a könnyebb élet reményében fordul a vallásokhoz,aztán rájön,hogy nemhogy könnyebb,hanem egy idő után nehezebbé teszi a saját életét mert hagyja,hogy mások döntsenek helyette az élet kérdéseiben.úgy pedig nem fogja szabadon megélni a saját életét.én is ezért hagytam ott a keresztény vallást.magas és emelkedett életszemlélet...azért ezen mosolyognom kell:) igaz relatív,hogy ki mit nevez magas életszemléletnek.nekem nem volt elég emelkedett.és nem lettem drogos,alkoholista azért mert elhagytam a kereszténységet,pont,hogy szabadabb ember lettem,mert terheket vett le a vállamról.pl.kötelező templomba járás,gyónás,imádkozás,tízparancsolat,megjátszani magam mint a többi vallásos,hogy milyen jó és erkölcsös vagyok,miközben ahogy kiteszem a lábam a templomból már ugyis máshogy viselkedek.ezek számomra fölösleges dolgok az élethez,ezek nem istentől erednek,hanem a vallási vezetők találták ki.
2010. szept. 20. 08:56
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

ha jól vagyok értesülve, csak olyan dologból lehet kiábrándulni, ami negatív, vagyis rossz, hiába tűnt kezdetben jónak...Isten pedig alapvetően a tiszta önzetlen szeretet, az egység, a szent jóság jelképe és elve, tehát abból nem lehet kiábrándulni, vagyis akinek megtörtént, annak nem volt valós a hite, csak felszínes, megfertőzve vak és fanatikus képekkel. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 20. 13:00
 7/8 anonim ***** válasza:

keresztény gyülekezetbe jártam egy évig. húde szépnek,jónak tűnt,már én is elfogadtam a vallást. Aztán kimutatták a foguk fehérjét. Mindenbe bele akartak szólni,és helyeselték,hogy apám ver,megmondták,vissza ne szóljak neki mert isten úgy kivánja.

emellett a bibliában találtam pár elég elborzasztó dolgot,az értelmetlenségről nem is beszélve.pedig még félig gyerek voltam,még ha a körülményeim olyanok is voltak amilyenek.

17L vagyok,külön háztartással és egy szerető párral.

2010. szept. 24. 06:41
 8/8 A kérdező kommentje:

Lastone.left

teljesen igazat adok neked.

utolsó:

Na igen pontosan ez a probléma/mondjuk ez már a durvább kategória,de sajnos nem ritka az ilyen sem.

2010. szept. 26. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!